Klasik Kürt - Türk evlilik sorunu

Canım her kürtde bir değil ki .ailene bunu anlatmaya çalışmalısın.Genel olarak toplumumuzda bu önyargı var malesef.Ailesiyle tanışıp öyle karar vermelisin bence.Tek sevgilinle bitmiyor olay

Ben siirtliyim ve arap'ım. Büyüklerimizde kürtlük de var. Eşim ise karadenizli. Onun ailesi de arap/kürt birini istemezmiş fakat tanıştıktan sonra sevdiler.
Aynı zamanda en çok sevdiğim patronum kürt bir avukattı.
Yani diyeceğim, bu düşüncelerini yumuşatacak şeyler söylemeniz. Seviyorsunuz da. Kısmetinizle oynamasınlar. Avukatsınız, ikna edin :)

Oncelikle konun kapanacak bu konular yasak. Ikinci olarak kultur uyusmazligi egitimle degismiyor kulturleriniz cok farkli evlendigin zaman bunu anlarsin. Annen cok cok cok hakli. Yoksa siz de turk degilmissiniz arnavutmussunuz yani turkluk meselesi degil mesele kultur farkliligi ve buyuklerin cok hakli

Sanki biri Afrikada biri kutuplarda yaşayan 2 ayrı millette.. Sonuçta her ailenin kendi yapısı var bunun ırkla alakası yok ki. Bir ırka belli özellikler yüklemek ama aynı özelliği övdüğün irka mensup ailelerde göz ardı etmek sacmaliktan başka bir şey değil. Bana uygun olmayan aile yapısı hem türk hem kurt olabilir mesela ille bu aile ile mutlu olamam diye onyargiyla yaklasmam. Atıyorum mesela evde hala büyüklerin sözüne gik demeyen ve ne derse yapan biri her ırktan olabilir. Ben bana uyup uymadığını bakarim bence sen de öyle yap ve ailene bunu yansıt.

Üç yıl geçmiş , anlaşıyorsun,kendini geliştirmiş.tabi ki sadece farklı ırkta diye ilişkini bitirme.kaldı ki hukukçuluğu seçmiş avukatlığı değil.bence bu bile onun iyi biri olduğunun kanıtı

Neden ailenizin onu asla içten kabul etmeyeceğini söylediniz ki çok kırıcı... iç içe kaynaştıkca kimsenin önyargısı olmaz sevgilini götür getir kaynaştır kalbini tanırlarsa kimse bakmaz

Bu kadar iyi özellikleri bir arada barındıran bir insanın sadece ırkı sizden farklı diye kafanız karışıyorsa bu iş zor.

Ayrıca ailenizin bu ırkçı tavrını kınıyorum..
Bu kişilerle ailenizi hiçbir zaman bir araya getiremeyeceksiniz. Getirirseniz sorun olacak bayramda seyranda, düğünde..
Bu saatten sonra ise sevgilinizin gönlünü ailenizden yana alamayabilirsiniz.
Bilemiyorum..

Buraları karıştıracak konu, diyerek başlıyorum. Benim erkek arkadaşım da Ağrı'lı. Yalnız sizinkinden farkı o İstanbul'lu doğma büyüme. Kendisi afedersin ülkeye zarar verecek her türlü propagandalarda "babasını" tanımaz. Kendi memleketine kadar sövmüşlüğü de olmuştur. Ben şahsen Erzincan'lıyım. Zira ben de İstanbul doğumluyum. Bunlar demek olmuyor ki erkek arkadaşınız terör olaylarını destekliyor ya da tüm Ağrılılar yada tüm Erzincanlılar ya da tüm Mardinliler... Ailesi destekliyor demek oluyor da değil. Bir Karadeniz'den de bu olayları destekleyen çıkabilir atıyorum. Bu insanın içinde olan bir şey.
Bu forumda kaçıncı aynı şeyi yazışım bilmiyorum artık. Ama koca koca insanlarız.
Memleket demek; o insanın mutlak suretle düşüncelerinin o yöreden olması demek değil.
İnsanlar kendilerini yönlendirir, memleketler insanları belirlemez!

önemli olan tek şey var, sevdiğin adam gerçekten iyi biri mi? bundan emin ol geri kalan etiketlerin hepsi boş, safsata. sana değer veriyorsa, şefkatliyse, alttan alıyorsa, saygısı varsa ve tüm bunlarda yapmacık değilse, din, dil, ırk, mezhep boş iştir. geçin bunları artık lütfen

Babamin asla kızımı oradan biri ile evlendirmem müsade etmem dediği bir il vardı. Doğuda bir il değil mezheple de ilgisi yok. Ablam kısmet işte oralı biri ile evlendi. Babam mecburen evet dedi. Babamın önyargı dediği tüm fikirleri bir bir doğru çıktı. Bu bildiği varmış ama dinlememisiz. Tabi farklı da olabilirdi.

Çok mutlu da olabilirsiniz. Ama ailenizin onyargilarini yıkmak için çabalamali. Ne münasebet niye ugrasayim derse bi yere varamazsiniz. Siz de onun ailesine aynı anlayışı göstermelisiniz tabiki. Karşılıklı bir uğraş.

Dunurler saygılı olup samimi olmazlarsa evlilikler daha güzel ilerliyor bana göre. Zaten çok uzak yerlerde yaşıyorlarsa az konuşup çok seviyorlarsa tatlıya bağlanır hersey.

Birlikte çocuk büyütecek olduğunuzu. KV görümcelerin bir gün cocugunuzun babaanne halasi olacağını düşünmenin faydali olduğunu dusunuyorum.

siz ağrıda yaşamadığınız sürece ne gibi bi sorun olacak ki siz yine mesleğinizi aynı yaşantınızı sürdüreceksiniz. bence ailenizi ikna etmeye çalışın. benim erkek arkadaşımda kürt vanlı ama benim çok farklı sorunlarım var o yüzden evlenemiyoruz siz yazık etmeyin ilişkinize
bu sitede ne hikmetse asıl böyle toplum sorunlarını konuşturmuyolar bu konudan dertli olan o kadar insan var benim böyle bisürü konumu kapattılar sizinkide kapanır birazdan

Her kürt aynı olacak diye birşey yok, kaldı ki bunun ırkla ilgisi yok. Her milletin iyisi kötüsü oluyor. Ama bence kültür bakımından çok zor, kendimi düşünüyorumda asla yapamazdım. Ben göçmenim yaşadığım yer İzmir aslında apayrı kültürlerin olduğu yer değil ancak bazen burada bile garipsediğim şeyler oluyor

Kocamin memleketi, meslegi, okudugu okul, karakteri, ailesi tamamen anlattiginiz gibi.Cooook ugrasirsiniz, ben dayandim ve yendim.Agrililar cok farklidir.Onlar da sizi asla kabul etmez.

yaw her dogulu kürt degıldır
her kürtde pkk lı degıldır bı anlayın yahu
anteplıyım
herkes tv de gordugu kadar sanıyor
basma şalvarlı pıs kokan
kürt memleketı sanıyor
pkk lı cok sanıyor
sülalemde kürt de yok artık benım zoruma gıdıyor her kürde pkk lı gozuyle bakılmasına
kızıyorum
kendımı sevgılınızın yerıne koydum
karsı aıle bana o gozle baksa rahatsız olurum

dogulu ınsanın kültürü daha baskın gelecekcı aıle bagları kuvvetlı olur
eger ozgur yasadıysanız buna zorlanabılırsınız
aılenızde ve onun aılesınde kültür farkı uc derecedeyse o iş olmaz evet
zira aynı sehırde ama farklı semtlerde ınsanların bıle kulturlerı cok farklıyken ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…