Bisküvi - Kurabiye Tarifi Klasik Un Kurabiyesi (Resimli)

ben bşi sorucam yaptıgım un kurabiyleri sekillli yapmaya calsııyorum fakat her zaman dagılıyorrrr yuvarlak olup digerlerine yapısıyor teepsi dümdüz oluyor bunu nasıl engelleyebilirim

tubicik kurabiyeyi yaptıktan sonra önceden ısıtılmış fırınna koy 2 veya 3 dakika bekle sonra ısısını normalde kaç derecde pişiriyorsan düşür ben öle yapıyorum hiç dağılmıyor

tubicik kurabiyeyi yaptıktan sonra önceden ısıtılmış fırınna koy 2 veya 3 dakika bekle sonra ısısını normalde kaç derecde pişiriyorsan düşür ben öle yapıyorum hiç dağılmıyor

birde böyle deniyelim

Arkadaşlar , canlar , çiçekler:asigim:

Nasıl özlemişim tatlı mutfak sohbetlerimizi..

Epeydir yoktum , malum , taşındık..

İki ay olmuştur belki buraya yazmayalı..Aklım gönlüm sizlerle idi..
Mesajlarınız için çok çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun..

Şimdi vaktim olduğunca okumaya , sorularınızı cevaplamaya çalışacağım..

Yeniden merhaba..Şeniz

ablacım tarife yanlışlıkla 1 çay bardağı şeker yazmışsın:))

pudra şekerini 1 su bardağı yaptım. süper oldu. misafirlerim çok beğendi. tarifini aldılar. çok tşk ederim. sevgiler a.s.
Canım ellerine sağlık..
Ben bir çay bardağı yazdım evet, yanlız dikkat ettiyseniz bir BÜYÜK çay bardağı idi.
Hani şu Ajda Bardak dediklerinden.. :)
Yanlış anlaşılmalar olduğundan,tarifi değiştirdim..

bende denedim harika oldu . üstü hazır un kurabiyelerindeki gibi kremamsı oldu. keşke her tarafı öyle olabilse. birde içinde vanilya da olmalı
Ellerine sağlık güzelim.
Un kurabiyesini özelliği içinin sert dışının yumuşak olmasıdır.
Vanilya da katılabilir tabi..

tarifinizi birebir yaptim harika oldu!! cok tesekkurler..zaten her tarifiniz birbirinden guzel..maasallah size!!
Çok teşekkürler , eksik olma gülüm.
Ellerine sağlık

hiç un kurabiyesi yapamazken tarifinizi denedim gerçekten çok güzel oldu elinize sağlık yanlız bana 1 çaybardağı şeker az geldi bihaki sefere şekerini fazla koyarım çok sağolasın cnm
Senin de ellerine sağlık arkadaşım .. opuyorumnanaktan
Çay bardağı olayı yanlış anlaşılmış düzelttim.
Sevgiler

kabartma tozu konulmayacakmı?????????????
Evet kabartma tozu koymuyoruz.
ben bşi sorucam yaptıgım un kurabiyleri sekillli yapmaya calsııyorum fakat her zaman dagılıyorrrr yuvarlak olup digerlerine yapısıyor teepsi dümdüz oluyor bunu nasıl engelleyebilirim

Şekilli derken?
Prensesimizin dediği doğrudur,ayrıca bu tarifle denersen dağılmaz olmaz inş.
kolay gelsin Tubicik

işte buu :1rolleyes: yaptm süper oldu. beceremem sanıyodum. müthişsin Libyanacım alkisalkisalkis

işte buu :1rolleyes: yaptm süper oldu. beceremem sanıyodum. müthişsin Libyanacım alkisalkisalkis
opuyorumnanaktanOuuy tatlısı..
Ellerine sağlık ,müthiş olan sizlersiniz:hulya:

ben yaptım olmadı :(((

Ellerine sağlık diyelim arkadaşım,neresi olmadı ki?
Tarifi birebir uyguladıysanız sorun çıkartmaması gerekir.
Sürekli yapıyorum ve tarifi isteyip , deneyen arkadaşlar da şimdiye kadar tutturamadıkları un kurabiyesini bu tarifle çok güzel yaptıklarını söylerler.
Belki yoğurma yahut pişirme aşamasında gözden kaçırdıklarınız olmuştur.
Hayır sorun olsa paylaşmam bena.s , prensibim budur..

Tatlı akşamlar ..

libyana bilmiyorum aslında bu konularda iyi sayılırım neden tutmadı bilmem..un dedigin gibi ölçülerde koydum fakat tepside dagııldı eridi gibi yani unu az anlamına geldi fırıı önceden ısıttım vs..neyse saglık olsun..paylaşım için sagol.

libyana bilmiyorum aslında bu konularda iyi sayılırım neden tutmadı bilmem..un dedigin gibi ölçülerde koydum fakat tepside dagııldı eridi gibi yani unu az anlamına geldi fırıı önceden ısıttım vs..neyse saglık olsun..paylaşım için sagol.

Rica ederim ecrin1001gamyoncuiremsu
Sen de sağol.

Son düzenleme:

ay işte bnm sordugum seyde bu..diyelimki kurabiye kalıbıyla sekilllendiriyorum..sonra fırında dagılıyor hepsi birbirine yapısıp sekilsiz oluyorrrr işte bunu önlemek istiyorum..verdiginiz tavsiyeyi daha uygulamadım ama uyguladıgım halde yine aynısı olursaaaa baska neye dikkat etmeme gerek..ek bşi katmalımıyımmm..bir arada kalmadını dagılmamasını içindeki hangi madde saglıyor

ay işte bnm sordugum seyde bu..diyelimki kurabiye kalıbıyla sekilllendiriyorum..sonra fırında dagılıyor hepsi birbirine yapısıp sekilsiz oluyorrrr işte bunu önlemek istiyorum..verdiginiz tavsiyeyi daha uygulamadım ama uyguladıgım halde yine aynısı olursaaaa baska neye dikkat etmeme gerek..ek bşi katmalımıyımmm..bir arada kalmadını dagılmamasını içindeki hangi madde saglıyor

Tubicik.
Kurabiyeler , önceden ısıtılmamış fırında yayılır.En büyük sebebi budur.

Şekil verdiğimiz , isediğimiz forma soktuğumuz hamurları ısıtılmamış fırına koyarsak,fırın sıcaklığı artana dek onlar çoktan şekillerini kaybetmiş erimiş olurlar..

ıkincisi tabi ki malzeme oranları..

Tarifteki ölçülere uymak gerekiyor mesela unu az yağı fazla kaçırırsak yine şekilsiz olurlar,ki zaten bunu hamurun kıvamından yanş yoğurma aşamasında anlayabiliriz..

Ne çok sert olacak ne de yumuşak..

Aklıma gelenler bunlar gülüm.

ınşallah istediğin gibi olur tüm kurabiyelerin..

kaydirigubbakcemile5

Tubicik.
Kurabiyeler , önceden ısıtılmamış fırında yayılır.En büyük sebebi budur.

Şekil verdiğimiz , isediğimiz forma soktuğumuz hamurları ısıtılmamış fırına koyarsak,fırın sıcaklığı artana dek onlar çoktan şekillerini kaybetmiş erimiş olurlar..

İkincisi tabi ki malzeme oranları..

Tarifteki ölçülere uymak gerekiyor mesela unu az yağı fazla kaçırırsak yine şekilsiz olurlar,ki zaten bunu hamurun kıvamından yanş yoğurma aşamasında anlayabiliriz..

Ne çok sert olacak ne de yumuşak..

Aklıma gelenler bunlar gülüm.

İnşallah istediğin gibi olur tüm kurabiyelerin..

kaydirigubbakcemile5

tesekkür ederimmmmŞeniz

ben fırının önceden ısınırsa kurabiyelerin içinin pişmeyecegini düşünüyordum.yanlıs düşünüyormusum:))))

bişey sorcam ya.fırınım dolu şuanda.acaba klasik hani davul fırınlar var ya onlarda yapsak nasıl olur acaba?ısısı açısından fark eder mi acaba? mesajımı kim görüpte cavap yazacak ki şimdiiii :1shok:

ya bende denedim.ama fırında yayıldı.. ısıttım halbuki.neden oldu ya.fırına koymadan önce çok güzel görünüyolardı.normal fırınımda yaptım ama olmadı.yayıldı hep.off yaaa.. canımda çekmişti...

Dün denedik.Çok güzel oldu.Aynı hazır gibi.Teşekkürler.a.s.

arkadaşlar un kurabiyesi yaptım,fakat fırından az pembe çıktığı halde yumuşacık yani hamur gibi niye böyle oldu kii tarifi de tam tamam yani..sizde de böyle oluyor mu sonradan mı sertleşiyor.ya ağızda dağılmazsa off akşamada misafirim var ..
bu 3.yapışım tutturamıyorum şunu yaaa

Back
X