Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tubicik kurabiyeyi yaptıktan sonra önceden ısıtılmış fırınna koy 2 veya 3 dakika bekle sonra ısısını normalde kaç derecde pişiriyorsan düşür ben öle yapıyorum hiç dağılmıyor
Canım ellerine sağlık..ablacım tarife yanlışlıkla 1 çay bardağı şeker yazmışsın:))
pudra şekerini 1 su bardağı yaptım. süper oldu. misafirlerim çok beğendi. tarifini aldılar. çok tşk ederim. sevgiler a.s.
Ellerine sağlık güzelim.bende denedim harika oldu . üstü hazır un kurabiyelerindeki gibi kremamsı oldu. keşke her tarafı öyle olabilse. birde içinde vanilya da olmalı
Çok teşekkürler , eksik olma gülüm.tarifinizi birebir yaptim harika oldu!! cok tesekkurler..zaten her tarifiniz birbirinden guzel..maasallah size!!
Senin de ellerine sağlık arkadaşım .. opuyorumnanaktanhiç un kurabiyesi yapamazken tarifinizi denedim gerçekten çok güzel oldu elinize sağlık yanlız bana 1 çaybardağı şeker az geldi bihaki sefere şekerini fazla koyarım çok sağolasın cnm
Evet kabartma tozu koymuyoruz.kabartma tozu konulmayacakmı?????????????
ben bşi sorucam yaptıgım un kurabiyleri sekillli yapmaya calsııyorum fakat her zaman dagılıyorrrr yuvarlak olup digerlerine yapısıyor teepsi dümdüz oluyor bunu nasıl engelleyebilirim
opuyorumnanaktanOuuy tatlısı..işte buu :1rolleyes: yaptm süper oldu. beceremem sanıyodum. müthişsin Libyanacım alkisalkisalkis
ben yaptım olmadı((
libyana bilmiyorum aslında bu konularda iyi sayılırım neden tutmadı bilmem..un dedigin gibi ölçülerde koydum fakat tepside dagııldı eridi gibi yani unu az anlamına geldi fırıı önceden ısıttım vs..neyse saglık olsun..paylaşım için sagol.
libyana bilmiyorum aslında bu konularda iyi sayılırım neden tutmadı bilmem..un dedigin gibi ölçülerde koydum fakat tepside dagııldı eridi gibi yani unu az anlamına geldi fırıı önceden ısıttım vs..neyse saglık olsun..paylaşım için sagol.
ay işte bnm sordugum seyde bu..diyelimki kurabiye kalıbıyla sekilllendiriyorum..sonra fırında dagılıyor hepsi birbirine yapısıp sekilsiz oluyorrrr işte bunu önlemek istiyorum..verdiginiz tavsiyeyi daha uygulamadım ama uyguladıgım halde yine aynısı olursaaaa baska neye dikkat etmeme gerek..ek bşi katmalımıyımmm..bir arada kalmadını dagılmamasını içindeki hangi madde saglıyor
Tubicik.
Kurabiyeler , önceden ısıtılmamış fırında yayılır.En büyük sebebi budur.
Şekil verdiğimiz , isediğimiz forma soktuğumuz hamurları ısıtılmamış fırına koyarsak,fırın sıcaklığı artana dek onlar çoktan şekillerini kaybetmiş erimiş olurlar..
İkincisi tabi ki malzeme oranları..
Tarifteki ölçülere uymak gerekiyor mesela unu az yağı fazla kaçırırsak yine şekilsiz olurlar,ki zaten bunu hamurun kıvamından yanş yoğurma aşamasında anlayabiliriz..
Ne çok sert olacak ne de yumuşak..
Aklıma gelenler bunlar gülüm.
İnşallah istediğin gibi olur tüm kurabiyelerin..
kaydirigubbakcemile5