bugün sabah yaptım misafirlerime, çok güzel oldu başardım
kurabiyelerin yayılıp bisküvi gibi olmasının nedeni fırın ısısındanmış onu anladım, benim fırınımda önce 210 dereceye ayarladım, 10 dk sonra 200 e düşürdüm, hafif çatladılar bi de çok güzel oldu... :92:
tarif icin cok tesekkurler..bende denedim cok guzel oldu herkes cok begendi.kalaninida buzluga koymustum hic bozulmamislar...hatta hazirmi diye sordular...
Libyanacım bu tarifini denedim harika sonuç aldım. Senden bir ricam olacak Antepte satılan ve fiyatı biraz tuzlu olan fıstıklı un kurabiyesinden haberin vardır. Bu tarifi uyarlayarak bize o tadı yakalayacak bir tarif hazırlayabilirmisin? Çok şey mi istiyorum şimdiden teşekkürler
Öncelikle tarifin için çok teşekkürler canım, hafta sonu öyle gezinirken görmüştüm tarifini ama not almamıştım...ertesi gündü sanırım doğaçlama yaptım kurabiyeyi :) yarım margarin koyduğum için diğerlerini ölçüp biçmeden koydum, hatta kabartma tozu da koydum yarım paket, tarif önümde olmayınca :)) 1 tanede vanilya koydum...Sonuç süper süper...Hani tarife birebir uymadığım halde çok güzel oldu. Eşimin işyerine yollamıştım biraz çok beğenmişler inanmamışlar ev yapımı olduğuna...Ben artık un kurabiyesini bu tariften yapıcam.
Az önce yaptım,hatta hala fırındalar.
Yazan ölçülere göre yapmadım ilk defa yapıyorum çünkü olmazsa falan ziyan olmasın dedim.
20 dk olunca aldım fırından hamurları dağılıyor olmamış... Tekrar koydum fırına bu seferde üstleri kızardı. Yağını mı fazla koydum ki?