Bisküvi - Kurabiye Tarifi Klasik Un Kurabiyesi (Resimli)

bir türlü un kurabiyesi yapamıyorum okadar tarif denedim acaba fırınım dalvumbaz diye mi normal fırınım yok ısı ayarı yapamıyorum ondan mı ki ? bilmiyorumkismile

bir türlü un kurabiyesi yapamıyorum okadar tarif denedim acaba fırınım dalvumbaz diye mi normal fırınım yok ısı ayarı yapamıyorum ondan mı ki ? bilmiyorumkismile

canim bu tarifi denedin mi bende hic tutturamiyordum benkiler kurabiye gibi degil yayilip biskuvi gibi oluyordu ama bu tarif super birsey bayiliyorum un kurabiyesine hele birde 2-3 gun beklerse daha da lezzetli oluyor

canim bu tarifi denedin mi bende hic tutturamiyordum benkiler kurabiye gibi degil yayilip biskuvi gibi oluyordu ama bu tarif super birsey bayiliyorum un kurabiyesine hele birde 2-3 gun beklerse daha da lezzetli oluyor

valla canım benimkilerde öyle oluyordu top şeklinde koyuyordum yayılıp çarşaf gibi çıkıyordu fırından fırınım da büyük yuvarlak fırınlardan ısı ayarı yok ondan da olabilir bu tarifi denedim mi inan hatırlamıyorum çünkü birsürü un kurabiyesi tarifi denedim bakalım bunu tekrar deniyim nasıl olacak ben de çooooooooooook seviyorum un kurabiyesini bi türlü yapamadım yaaa delircemmmmm boshayallersmile

Gülüm bu tarifle yapıyorum ben her zaman,şimdiye kadar erime , sönme ,dağılma gibi bir sorunla karşılaşmadım lakin fırınınıza da bağlı bu,püf noktalarını dikkate alarak pişirdiğinizde,iyi sonuç alacağınızı umuyorum.

ellerne sağlık canım harika görünüyor olsada yesek=))

Uzun zaman bir şey yazılmamış..Ben de dün forumda kurabiye tarifi ararken karsılastım libyanacığımın tarifiyle.İyi ki karşılaşmısım.Daha iyisi olamazdı heralde =) paylaştığın için çok tesekkür ederim libyana.vereliniortak

Eklentiler

• $Fotoğraf0776.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 75
bende çok önceden un kurabiyesi denemiştim bikaç kez ama arkadaşların dediği gibi incecik olup yayılıyodu,bisküvi gibi oluyodu...

libyana tariflerin çok güzel gerçekten sonunda blogta açtın zaten:)

bu tarifide not aldım mutlaka deniycem....

eline sağlık

Jennifer1905,BEBEKKAFA çok teşekkür ederim bayanlar eksik olmayın inşaAllah .. :)
Winry süper görünüyor kurabiyeler,iftardan sonra kahvemizi alıp sana gelelim..
Ellerine,emeğine sağlık gülüm..

Muhabbetle..

Libyana hanım. size çok teşekkür ederim bu güzel ve leziz tarifi bizlerle paylaşdığınız için. artık un kurabiyesi satın almıyorum sayenizde. hiçbir farkı yok sanki daha taze ve lezzetli oldu. Verdiğiniz tarifi eksiksiz uyguladım ve sonuçcdan çok memnun kaldım sevgiler

Biraz sonra bende denicem bu tarifi. Anlattığınız gibi yapıcam, işallah güzel olur. Paylaşım için teşekkürler...:90:

un kurabiyesi yaparken margarini eritip buz dolabında bekletin taağın dibinde biriken suyu dökün ve yağı tekrar oda sıcaklığına getirin.

böylece kurabiyeler pişerken dağılmaz

yada pasta malzemeleri satan dükkanlarda pastanecilerin kullandıkları yağlar var
onlardan alıp kullanırsanız tıpkı hazırmış gibi un kurabiyeleriniz olur

benim de şimdiye kadar yaptığım kurabiyeler bisküvi gibi oldu :2: umarım bunu başarabilirim, akşama deniycem, biraz da beceriyle ve püf noktalarıyla ilgili kurabiye yapımı...

bunlarda benim yaptiklarim mukkemmel oldu hatta durdukca daha da cok hosuma gitti cok rahat 2-3 tazeligini koruyabiliyor libyana tesekkurler canim

yaa ne kadar güzel yapmışsınız ben niye beceremiyorum :18: ağlıycam artık ya her yaptığım kurabiye yerle bir yani, bunda umudum çok yüksekti ama bu da facia oldu, görünüş bisküviden bile kötü ya fırından mı benden mi bilemedim, harfiyen yaptım tarifi, mermer tezgahta bile uğraştım yoğurmak için ki hiç yapmadığım bişedi şimdiye kadar off yaa

canim neden olmadi acaba benimde bu tariften once denediklerim hep biskuvi gibi oluyordu deli oluyordum bu tarifi yaptiktan sonra vazgecilmezim oldu resimde de belli guzel olduklari belki firinindan dolayi olmamistir ben bu tarifi kime verdiysem herkes cok memnun

ben de fırından şüpheleniyorum artık, yapıp şekil veriyorum hiç zorlanmıyorum elime de yapışmıyor süper olmuştu fırına koydum kabarık kabarıktı böyle verev şekli vermek için de uğraştım biraz, ama fırınd 10 dk kaldıktan sonra yayıldı verev merev kalmadı bildiğin hanımeller bisküvileri gibi oldu resmen ama lezzeti çok güzel.
benim fırınım bosch marka, en yeni olanlardan, pişirme önerisinde 3D hava ile pişirin yazıyordu, acaba alt-üst ısıtma mı yapsam, şekli dağılmadan hızlı bi sıcaklığa girse daha mı iyi olur ki, bu akşam gene yapıcam bi de fırını çok kızdrırp deniyim. fırınım çok yavaş pişiriyor yanma ihtimali yok ama bazen yavaş pişirmesi iyi olmuyor demek ki

bugün sabah yaptım misafirlerime, çok güzel oldu başardım
kurabiyelerin yayılıp bisküvi gibi olmasının nedeni fırın ısısındanmış onu anladım, benim fırınımda önce 210 dereceye ayarladım, 10 dk sonra 200 e düşürdüm, hafif çatladılar bi de çok güzel oldu... :92:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…