Klima ile ısınma olur mu?

_BaSaK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2012
217
3
68
Ordu
Dert yerine sayarmısınız bilmem ama (

Kızlar 5 ay önce ev aldık. İnşaattı, yeni bitti içi... Yalnız sorun şu ki bina boş şuanlık 10 daire falan eşyaları koymuş içeri. Elektrik verilirse oturucaklar, kalanı da yavaş yavaş dolucak işte...

Sorun şu ki; 700 tl kira veriyoruz taşınmasak hem kredi hem kira zorluyor bizi. Taşınsak merkezi ısınma var bina da, petekler hemen yanmaz yani. Kızım var 2,5 yaşında hasta olur

Düşündüğüm şey klima taktıralım yüksek derecede yakalım büyük odada yatalım petekler yanana kadar. Isınırmıyız? Kullananız var mı? Yoksa otur evinde bekle mi dersiniz??

Fikirlerinize ihtiyacım var....

Bizim evimiz merkezi sistem değil, kombili ama çok soğuk havalarda ev ısınmayınca bizde klimamızı açıyoruz.
Klimamız salonda, salon kapısını kapadığımızda 2-3 dakika içerisinde içerisi çok sıcak oluyor, kapıyı açarsak arka odalara kadar sıcaklık gidiyor.
Elektrik faturası yüksek gelebilir. Ama olsun sonuçta küçük bebeğiniz var onun sağlığından önemli değil.
Klima ile gayet güzel ısınırsınız.

Canım benim de alt dairem boş olduğu için zor ısınıyo ev petekler de küçük , camlarım çok büyük .. O yüzxden salonda klimayı açıyorum yalnız klima çok soğuk günlerde ısıtmıyo kesinlikle sıcak hava üflemiyo yani .. Hava 5-10 derece arası iyi ısıtıyo açtıktan belli zaman sonra bunaltıyo hatta ..

ama sadece klimaya güvenilmez bence .. Elektrikli ısıtıcı filan da almanız lazım .. Bi de klima havayı kuruttuğu için öksürük yaptı bende bebeği daha çok rahatsız etmesin ?

Alırsam iyi bir klima almayı düşünyrum o da dışarıda ki sıcalık düşünce içeriyi etkiler mi? Zaten ufomuz vardı iş yerine götürdü eşim getirebilir. Kızım hasta olmasın kiradan kaçarken hastanelerde perişan olmayalım inşallah. 200 tl faturayı gözden çıkardım zaten. Isıtır diyorsanız alıcam geçicem evime buraya kira vermektense kendi evime geçeceğim

Benim evim çok soğuktur aşırı derecede yani. Klima kullanıyorum ve ısınıyorum. iyi bir klima alırsanız odayı nemlendirici özelliği olan hastalık felan olmaz. En iyisi de Daikin bu arada

Daikın almıştık geceleri rüyama girdi 5700 tl,geri verdik toshiba aldık gayet memnunum

bizde klima kullanıyoruz gayet de güzel ısıtıyor....ama iyi bir klima alın...

biz klimayla ısınıyoruz hatta pişiyoruz diyebilirim kapıyı açık bırakırsak sondaki odaya kadar ısıtıyor gayet memnunuz akşamdan akşama açtığımız için faturaya pek yansımıyor o yüzden de şikayetimiz yok yani , sizin kızınız varmış birde buhar makinası alırsanız sorun olmaz gibi ,

Kızlar marka da söylermisinz sorucam burda. Arçelik beko bosch ariston markalarınn bayisi var sadece

Bizimki arçelik ve çok memnunuz. Babam astım hastası olduğu için odadaki havayı kurutmuyor.
İçerdeki hava ile dışarıdaki havayı sirkülasyon ediyor.
Hatta içerideki havayı temizleme özelliği var.
Klimanızın temizliğine dikkat ettiğiniz sürece herhangi bir hastalık durumunun olması söz konusu olmaz.

Kızlar marka da söylermisinz sorucam burda. Arçelik beko bosch ariston markalarınn bayisi var sadece

toshıba var bizde , şöyle ki akşam 6 dan gece 12 ye kadar açık ve bizim elektrik faturamız kullanmaya başladığımızdan beri 50 tl fazla geliyor sadece 3 ayda ve gayette güzel ısınıyoruz çünkü benim kansızlığım var aşırı üşürüm

salonum 25 m2 bizde 18.000 lik aldık klimayı , sizde salonunuzun ölçüsüne uygun olanı klima alacağınız yere söylerseniz sizi yönlendirirler

Çok teşekkür ederim hepinize kzlar
İçim rahat bir şekilde bakıcam şimdi klimalara....

Bizde klimayla ısınıyoruz iyide oluyor markası baymak bi problem olmadı şuana kadar...

Çok soğuk havalar da etkisi az olur. Mitsubishi en iyi marka diye biliyorum o markadan şaşmayın.Bizim evde arçelik ve beko vardı. Fena sayılmazlar. Beko kalite olarak biraz daha iyi. Gürültü özelliğine dikkat et cidden rahatsız edici olabiliyor uzun süreli yaktığında. Mitsubishi en sessiz olanı. Ufo + klima yaparsanız sorun olmaz zaten iki ay filan kaldı kış bitmesine. Biz ufo da acıyorduk güzel havayı ısıtıyor. Bir arkadaş klimanın derecesini sabitliyor sürekli açık kalıyordu o şekilde de ısı değişimi olmamış olur.

Şehir olarak nerede olduğunuza bağlı,ben Mersindeyken klimayla ısınıyorduk Ankaraya gelin geldim sanmıyorum klimayla evin ısınabileceğini(doğalgaz bile çok çok iyi ısıtmıyor,gerçi evde yalıtım yok),Bölgeden bölgeye değişir yani,ufo ve klima kullanmak daha etkili olabilir.Klima sektöründe en iyisi mitsubishi olduğunu biliyorum fiyat olarak da pahalı.Alacaksanız mutlaka A sınıfı hatta (++ )olursa sizin için tasarruflu olur..

işte kritik soru bu, klimayla ısınanların hangi şehirde yaşadığı. Tabi ki antalya, Mersin, adana klimayla ısınır ama ya başka şehirler ?

Klima zaten yaz için gerekli, bir de ısıtıcı alırsanız işiniz çözülebilir ama aynı anda çalıştırarak inşallah elektrik hatlarına fazla yüklenmemiş olursunuz. Tek çalışınca da ısıtmaz. Zaten kış bitiyor bence Şubatı geçirin, duruma göre Mart 15 de falan taşınırsınız.

Eğer sıcaklığın 0 derece ve altına düşebildiği bir yerde yaşıyorsanız klima ile ısınamazsınız. Elektrik faturaları da cabası, ayrıca sadece olduğu yeri ısıtır ve kapandığı an hızla soğur ortam. Özellikle yeni binalarda tam yerleşim olmadığı ve çevrede ısıtma yapılmadığı da hesaba katılırsa tüm markalarda sonuç aynıdır, sadece klima ile ısınmayı öneremem. Elektrikli petekler var onlardan alabilirsiniz, klimadan daha iyidir performansları

Karadeniz bölgesindeyim. Evin yalıtımı var ama yeni binalar soğuk oluyor ondan korkuyorum. P.tesi hem fiyat hem performanslısını araştırıcaz kızlar. Cevaplarınız için teşekkür ederim hepinize

-15 hiç görmedim burada 2 yıldır -5 -7 oldu ama daha fazla soğuk olmadı tam sorup soruşturacagım zaten

Benim evimde kalorifer yok üstelik müstakil dubleks klima var ve ben donuyorum polarla oturuyorum çocuk olmadığı için ben bir şekilde idare ediyorum. Evine bağlı küçükse ısınır diye düşünüyorum katalitik soba falan da kullanırsın ama tüp=elektrik faturası ne tutar bilemiyorum taşındığına değmeyebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…