Klima yasağı ...

Hangi hakla hizmet böyle bir karar alınmış anlamadım.
Aklı başında olan kim böyle birşeye oy verir, diğer ev sahipleri için diyorum.
Senin ihtiyacın yoktur ama başkası talep edebilir saçmalık.

Yargıtay kararlarına göre , tek parçalı / pencere tipi ve iki parçalı / split türü klimaların binanın mimari projesinde bulunmasa bile bağımsız bölümün penceresine monte edilmesi mümkündür. (Yargıtay Kararı: Y. 18. HD. ., 17/01/2000, E. 1999/15627 ., K. 2000/59.) Bunun için KMK 19'da belirtilen bütün kat maliklerinin rızasına (değişen kanunda beşte dördünün yazılı rızasına ) gerek yoktur. Madde en alttadır.

Ancak bağımsız bölüme klima cihazı monte etmek ve kullanmak için şu şartlar aranır.
(Yönetim Planında Başkaca Hüküm Yoksa)

1. Çektiği elektrik yükünden dolayı ortak tesisatta doğabilecek olumsuz etkiler anayapıya zarar vermemelidir.
2. Konut ve bürolara sanayi tipi klima tesisi kurulmamalıdır.
3.Cihaz çalışırken yaydığı gürülü, etrafa yaydığı ısı ve nemden dolayı diğer bağımsız bölümleri rahatsız etmemelidir. (Yargıtay Kararı: Y. 18. HD. ., 24/02/1998, E. 1998/135., K. 1998/1715.)
4. Cihaz ortak yerlerden dış duvar delinerek monte edilemez. Bu nedenle bağımsız bölümün pencere , balkon kapısı ya da balkonuna kurulmalıdır. (Yargıtay Kararı: Y. 18. HD. ., 08/05/1998, E. 1998/4253 ., K. 1998/5014.) ve (Yargıtay Kararı: Y. 18. HD. ., 24/02/1998, E. 1998/135 ., K. 1998/1715.)
5. Belediye İmar Yönetmeliğinde öngörüyorsa , tadilat projesi yaptırılıp onaylatılmalıdır.
6. Yönetim planında yasaklanmış ise yapılamaz.
7. Kat malikleri kurulu daha önceden çoğunluk ile "klima takılamayacağına dair" karar vermişse , klima takılamaz.

Oy çoğunluğu olduğu için yönetici haklı duruma düşüyor. Bi kişiye dava açmışlar ve yönetici kazanmış klima takan oy çoğunluğunu çiğnedi diye.

Yani kimse sicak veya soguktan etkilenmiyor mu ki bu karar alinmis?
Fise takip kullanilan seyyar klimalar var. Vantilatorun suyla calisanlari var klima kadar olmasa da serinletiyor onlardan alabilirsiniz. Isinmak icin de Ufo.

Arkadaşlar merhaba,
Apartmanımızda klima kullanan 3 kişi var 2 kişi çıkarttı. 40 dairelik bir apartmanda oturuyoruz. Evimiz Güney cephe çok sıcak oluyor. Fakat konfor cam taktığımız için mevsim geçişlerinde kalorifer ( merkezi sistem) sönünce ben de üşüyorum.o nedenle klima aldık dün takıldı, hoooop yönetici geldi klima takmak yasak dedi. Sitede başka bloklarda var üstelik. Neyse genel olarak yasakmış bu duruma da izin vermiyormuş fakat yaşlı bir amcanın kliması varmış apartmanda ona da yaşından dolayı insiyatif tanımışlar ... e bizde başka bloklarda ve kendi apartmanımızda 1 klima görünce sormadık yöneticiye taktık. Neyse çıkartacağız. Diyeceğim kasımda kısmetse Doğum yapacağım, mevsim geçişleri soğuk oluyor. Yazın sıcaktan nefes alamıyoruz vantilatör işe yaramıyor.
Bildiğiniz yazın soğutan kışın ısıtan fan gibi olabilir salonda kullanabileceğimiz bir ürün var mı? Araştırdım pek bilgim de Yok bi yere varamadım.
Tek sıkıntı apartmanın dışına bişey monte etmek yasak. Fişe tak çalışsın olacak alacağımız ürün.
Varsa tavsiyelerinizi alabilir miyim ?

Biz dyson pure cool aldık. bizimki ayrıca havayı %99 oranda temizliyor, asla hasta etmiyor. Bizimki sogutuyor, onun ıstıcısı versiyonu da var. İncelemeni tavsiye ederim. Mobil zaten, her yere taşıyabiliyoruz, çok hafif oldukça şık. bir de pervane gibi cocuk elini soktu elini kaptırdı derdi yok.

Ayrıca bebek için klima oldukça tehlikeli. bakteri üretiyor bir süre sonra ve hasta edebilir havası hem sizi hem de bebeği.

Dis unitesiz klimalar var ayni katalitik soba boyutlarinda. Yalniz arkasindan disari boru cikiyor ciktigi yerden bir cami delmeniz lazim. Ama onun disinda normal bildigin kilma yani guzel de serinletiyor tavsiye ederim.

Arkadaşlar merhaba,
Apartmanımızda klima kullanan 3 kişi var 2 kişi çıkarttı. 40 dairelik bir apartmanda oturuyoruz. Evimiz Güney cephe çok sıcak oluyor. Fakat konfor cam taktığımız için mevsim geçişlerinde kalorifer ( merkezi sistem) sönünce ben de üşüyorum.o nedenle klima aldık dün takıldı, hoooop yönetici geldi klima takmak yasak dedi. Sitede başka bloklarda var üstelik. Neyse genel olarak yasakmış bu duruma da izin vermiyormuş fakat yaşlı bir amcanın kliması varmış apartmanda ona da yaşından dolayı insiyatif tanımışlar ... e bizde başka bloklarda ve kendi apartmanımızda 1 klima görünce sormadık yöneticiye taktık. Neyse çıkartacağız. Diyeceğim kasımda kısmetse Doğum yapacağım, mevsim geçişleri soğuk oluyor. Yazın sıcaktan nefes alamıyoruz vantilatör işe yaramıyor.
Bildiğiniz yazın soğutan kışın ısıtan fan gibi olabilir salonda kullanabileceğimiz bir ürün var mı? Araştırdım pek bilgim de Yok bi yere varamadım.
Tek sıkıntı apartmanın dışına bişey monte etmek yasak. Fişe tak çalışsın olacak alacağımız ürün.
Varsa tavsiyelerinizi alabilir miyim ?

Klima takmak neden yasakmış öyle bir saçmalık mı olur ?
Dış ünitenin sesinden dolayı böyle bir yasak koydular ise artık 0 sesle çalışan klimalar var inverter.
Hamile olduğunuzu sıcakta duramadığınızı belirtin sizde oda bir gerekçe sonuçta

Ayrıca bebek için klima oldukça tehlikeli. bakteri üretiyor bir süre sonra ve hasta edebilir havası hem sizi hem de bebeği.

Klima bakteri üretmez bakımları yapıldığı sürece zaten içerisine konan gazda R410A solunabilir herhangi bir zararı yok.
Kulaktan dolma yanlış bilgilere inanmayın

Serinletmeyi bilemem de ısınmak için yağlı petek öneririm

Kalorifer peteği gibi elektrikli ve az yakıyor

Evde kalorifer yansa bile banyo ve sonrası için de iyi oluyor

Serinletmeyi bilemem de ısınmak için yağlı petek öneririm

Kalorifer peteği gibi elektrikli ve az yakıyor

Evde kalorifer yansa bile banyo ve sonrası için de iyi oluyor

Bizde vardi ondan ama isitma suresi cok uzun oluyor. Bir de elektrigi x2 yapti bizimki o derece. Ben ise giderken sabah 1 saat erken kalkip yagli petegi acip yatardim 1 saat sonra uzerindeki kiyafetlerim anca isinmos olurdu.

Dış üniteyi balkona kurdurabilirsiniz.

klima yasağı diyince işyerinde klima dokunan bi amir isteği sanmıştım. yuh artık evimize de karışmasınlar ya.

Back
X