Klima yasağı ...

mormelodi

O benim dünyam...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
2.089
1.177
158
Arkadaşlar merhaba,
Apartmanımızda klima kullanan 3 kişi var 2 kişi çıkarttı. 40 dairelik bir apartmanda oturuyoruz. Evimiz Güney cephe çok sıcak oluyor. Fakat konfor cam taktığımız için mevsim geçişlerinde kalorifer ( merkezi sistem) sönünce ben de üşüyorum.o nedenle klima aldık dün takıldı, hoooop yönetici geldi klima takmak yasak dedi. Sitede başka bloklarda var üstelik. Neyse genel olarak yasakmış bu duruma da izin vermiyormuş fakat yaşlı bir amcanın kliması varmış apartmanda ona da yaşından dolayı insiyatif tanımışlar ... e bizde başka bloklarda ve kendi apartmanımızda 1 klima görünce sormadık yöneticiye taktık. Neyse çıkartacağız. Diyeceğim kasımda kısmetse Doğum yapacağım, mevsim geçişleri soğuk oluyor. Yazın sıcaktan nefes alamıyoruz vantilatör işe yaramıyor.
Bildiğiniz yazın soğutan kışın ısıtan fan gibi olabilir salonda kullanabileceğimiz bir ürün var mı? Araştırdım pek bilgim de Yok bi yere varamadım.
Tek sıkıntı apartmanın dışına bişey monte etmek yasak. Fişe tak çalışsın olacak alacağımız ürün.
Varsa tavsiyelerinizi alabilir miyim ?

Çok saçma bu.evinizin içindeki klimadan kime neki.Yasak olmadındaki gerekçe ne acaba.Başka binalarda var diyorsunuz.Bu yasak sizin apartmana özel yönetici tarafından koyulmuşsa kusura bakmasın hiçte uymazdım bu yasağa.

Arkadaşlar merhaba,
Apartmanımızda klima kullanan 3 kişi var 2 kişi çıkarttı. 40 dairelik bir apartmanda oturuyoruz. Evimiz Güney cephe çok sıcak oluyor. Fakat konfor cam taktığımız için mevsim geçişlerinde kalorifer ( merkezi sistem) sönünce ben de üşüyorum.o nedenle klima aldık dün takıldı, hoooop yönetici geldi klima takmak yasak dedi. Sitede başka bloklarda var üstelik. Neyse genel olarak yasakmış bu duruma da izin vermiyormuş fakat yaşlı bir amcanın kliması varmış apartmanda ona da yaşından dolayı insiyatif tanımışlar ... e bizde başka bloklarda ve kendi apartmanımızda 1 klima görünce sormadık yöneticiye taktık. Neyse çıkartacağız. Diyeceğim kasımda kısmetse Doğum yapacağım, mevsim geçişleri soğuk oluyor. Yazın sıcaktan nefes alamıyoruz vantilatör işe yaramıyor.
Bildiğiniz yazın soğutan kışın ısıtan fan gibi olabilir salonda kullanabileceğimiz bir ürün var mı? Araştırdım pek bilgim de Yok bi yere varamadım.
Tek sıkıntı apartmanın dışına bişey monte etmek yasak. Fişe tak çalışsın olacak alacağımız ürün.

Söktütmeyin klimanızı kimse böyle bir kural koyamaz. Bazı binalarda ön cepheye konulması yasağı olabiliyor ama dış üniteyi balkona ya da uzun mesafe borulama ile arka cepheye bakan bir duvara koyabilirsiniz. Kimse böyle bir yasak koyamaz

Millet iyice saçmaladı. Özellikle siteler iyice küçük imparatorluklar haline geldi. Yöneticileri kendilerini önemli hissedip milleti yönetmeye başladı. Geçen gün ev kiraladık, kontrat yaptık. Bu arada emlakçı ve ev sahibi ekledi evcil hayvanınız yok değil mi? Kesinlikle olmasın, yasak. Evet şu anda yok ama ya yolda muhtaç bir hayvana denk gelirsem dedim. Mesela gözleri enfeksiyonlu bir kedi yavrusu? Yok yasak, koku yapıyor dedi.Öyle mi dedim? Kontrat falan iptal. Tutmuyorum evinizi,sizin olsun. Bu nedir ya?insanlar iyice merhametten insanlıktan uzaklaşmış şekilci olmuş ya

Arkadaşlar merhaba,

Delirdinizmi hamile halinizle Allah askina sakin cikartmayin klimayi boyle bir sistemmi var vantilator alin klima takmayin takin klimanizi nereye sikayet ederse etsin hava 40 derece yaslisi var hastasi var hayir site kurallari vardir balkondan samasir asilmaz birsey silkelenmez temizlik gunu konur o gun herkes yapar ses yapmaya iliskin iste havuz vs varsa kullanimina iliskin ama klima takamazsin ilk sizden duydum simdi yapilan binalarin her odasina sistem koyuluyor mesela alan yada kiralayan nereye isterse oraya taktirabilsin diye bir daha kapiniza gelirse siz gerekcenizi sunun isterseniz mahkeme kanali ile halledelim diyin

Kimse kimseye oyle bir yasak koyamas klima bu ,
Herkesin ihtitaci farkli ,asla sokmeyin ,
Bir daha rahatsiz ederse ,sikayet edeceginizi belirtin ,
Sitede camasir demiri kapali balkon vs hic mi yok ,
Istanbul gibi yerde luks sitelerde klima var ,goruntu vs diye bir olamaz

E yok artık! Saçmalık.. balkona koydurun o zaman motoru ama çıkartmayın. Ne demekmiş yasak! Toplantı genel kararı mı varmış.. varsa hadi anlarım da öyle pat diye takamazsınız falan saçmalık. Kim kime soruyor klima takılırken balkon kapatırken ya da panjur yaptırırken.. hamile halinle bu sıcaklar çekilmez canım benim. Motoru balkona aldırırsınız ama klimayı kaldıramamış olursunuz

Klima yasak mi? Ilk defa boyle bir sey duyuyorum.
Evime takacagim klima icin de yoneticiden izin alacak degilim.
Sahsen cikartmazdim. Onun goruntu takintisi icin bu sicakta bogulamam.
Oy çoğunluğu olduğu için yönetici haklı duruma düşüyor. Bi kişiye dava açmışlar ve yönetici kazanmış klima takan oy çoğunluğunu çiğnedi diye.

Klima yasak mı nasıl yani yönetici böyle bir karar nasıl verir yasa var mı ben anlayamadım. Sanırım dışarı takmak yasak diye, balkona koyun ?
İki balkonda kapalı ve oda içine alındı yani biz evi aldığımızda öyle yapılmıştı. Açma durumu yok o yüzden alternatif arıyorum.

Elektrikli soba kullanabilirsiniz soğuklarda,sıcaklarda ise vantilatörden başka bir şey aklıma gelmedi..

Back
X