klomen +çatlatma iğnesi +progestan kullanımı

superkaliflower

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2016
321
224
53
Merhaba kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var

ben klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi gördüm bugun iğne vurulalı 20 gün oldu ama bu sürede günde 3 kere progestan aldım bu sabaha kadar.adet olmadım test de hıc bır sekılde yapamadım bugun yaptıracagım ama sorum şu hamıle degılsem adetimi de progestan geciktirir mi ?? 20 gün geçti ama adet olmadım progestan yüzünden olabilir mi bilen ve ya daha önce benim durumumda olan varsa yardımlarınızı bekliyorum

O bir hormon ilacı arkadaşım adet geciktirici değil asla öyle bişey yapmaz
Arkadasım eminsin değil mi ?şimdi kan verdim sonucu bekliyorum çok panık yaptım iğne vurulduğum günün ertesi günü başladım bende seviniyordum 20,.gün adet olmadım diye ama sonra okuyucna progestan adet olmayı da engeller diye çok korlktum sana doktor falan mı söyledi canım?

Hayır Çan'ımın bir hormon ilacı ancak hamile işen bebeğin tutunmasını sağlar asla adet olacak kişinin adetini geciktirmez

Canım 3.30 4 e dogru cıkacak hemen haber vereceğim inş öyledir.sabahtan beri tüm umutlarım yıkılmıstı:( biraz olsun rahatladım çok minettarım canım

Hadi bakalım hayırlı haberler verirsin inşallah bak şimdi yazı okuyordum adet düzensizliğinde ve menapoz döneminde östrojen hormonu salgılansın diye verilen ilaç nasıl adet geciktirir imkansız senden iyi haberler alıcaz inşallah

Hadi bakalım hayırlı haberler verirsin inşallah bak şimdi yazı okuyordum adet düzensizliğinde ve menapoz döneminde östrojen hormonu salgılansın diye verilen ilaç nasıl adet geciktirir imkansız senden iyi haberler alıcaz inşallah
canım düşük önleyici bi ilaç kanama ve lekelenmeyi engelliyor normali 10 gün kullanmaktır bırakınca regl gelir genelde kullanırken adet görülür mü olabilir tabiki de ama genel olarak kanamayı geciktirici bi ilaç

canım düşük önleyici bi ilaç kanama ve lekelenmeyi engelliyor normali 10 gün kullanmaktır bırakınca regl gelir genelde kullanırken adet görülür mü olabilir tabiki de ama genel olarak kanamayı geciktirici bi ilaç
progestan nedir,hamilelikte progestan kullanımı,progestan iğne,progestan hap,progestan fitil,progestan ve gebelik,progestan , progynex, crinone jel hakkında bilgiler

images-4-jpg.1056

Progesteron yumurtlama ve adet döngüsünün düzenlenmesinde rol alan, önemli bir kadın cinsiyet hormonudur.

Progesteron henüz menapoza girmemiş ancak vücuttaki progesteron eksikliği yüzünden adet göremeyen kadınlarda adetin gerçekleşmesi için kullanılır. Progesteron ayrıca menapoz sonrası östrojen yerine koyma (replasman) tedavisi gören kadınlarda rahim astarının aşırı büyümesini engellemek için kullanılır.

Progestan Kapsül (Progesteron) aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

adet düzensizlikleri;

adet öncesi sendromu*;

menapoz öncesi dönem ve / veya menapoz dönemi;

memeleri etkileyen iyi huylu hastalıklar;

hormon yetersizliğinden kaynaklanan kısırlık;

düşük tehlikesi veya belirli hormon yetmezliğine bağlı tekrarlayan düşüklerin önlenmesi;

belirli durumlarda erken doğum riskinin önlenmesi.
En son söylenmesi gerekeni ilk başta söyleyelim. Progesteron düşüğü engellemez !Progesteron yumurtlamadan hemen sonra yumurtalıklardan salgılanan ve rahimin içini döşeyen endometrium tabakasının desteklenmesini sağlayan bir hormondur. Erken gebelikte eğer yumurtalıktan bu hormonu salgılayan kısım (korpus luteum) çıkartılırsa gebelik düşük ile sonuçlanır. Adet siklusunun ikinci yarısında progesteronun yetersiz salgılanması Luetal Faz yetmezliği olarak adlandırılır. Ancak bu durumun tanısı ve tedavi gerektirip gerektirmediği konusunda şüpheler vardır ve bilimsel alanda fikir birliği sağlanamamıştır.

Özellikle tekrarlayan düşüklerde kan progesteron düzeylerinin düşük bulunması dışarıdan verilecek progesteron desteği ile gebeliğin devam ettirilebileceği fikrini doğurmuştur. Geçmişte kabul gören bu tedavi yaklaşımı yapılan araştırmalar sonucu geçerliliğini yitirmiştir.

Oysa hala daha özelllikle ükemizde gebelik sırasında erken dönemde kanama ortaya çıktığında progesteron vermek doktorlar arasında yaygın bir uygulamadır. Bu uygulamanın hiçbir bilimsel geçerliliği yoktur.

Gebeliğin seyri sırasında kanama ortaya çıktığında eğer ultrasonda canlı yani kalp atışları olan bir embryo görülebiliyorsa bu gebeliğin düşük olmaksızın devam etme olasılığı %90-96 arasında değişmektedir.

Bebek kalp atımı saptandığında haftalara göre gebeliğin devam etme olasılığı şu şekildedir.
Gebelik haftası Kanama varsa Kanama yoksa
< 6 hafta %67 %84
7-9 hafta %90 %95
9-11 hafta %96 %98

Lütfen okuyunuz arkadaşlar geciktirici bir ilaç asla değil
biliyorum bunların hepsine de katılıyorum canım ama sınırlı günde kullanılır adet gelmesi için şöyle örnek vereyim arkadaşım düşük riskinde kullandı içerde kese yapısı bozulmuş ama progestanı doktor kesmeden ne leke ne kanama geldi kestikten sonra başladı tabi kullanırken de normal regl zamanı gelmişse illa ki lekelenme başlayabilir bu yüzden arkadaştan umutluyum 20. günü ve lekelenmesi bile yok

Merhaba kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var

ben klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi gördüm bugun iğne vurulalı 20 gün oldu ama bu sürede günde 3 kere progestan aldım bu sabaha kadar.adet olmadım test de hıc bır sekılde yapamadım bugun yaptıracagım ama sorum şu hamıle degılsem adetimi de progestan geciktirir mi ?? 20 gün geçti ama adet olmadım progestan yüzünden olabilir mi bilen ve ya daha önce benim durumumda olan varsa yardımlarınızı bekliyorum
Can'ım sonuç nedir

:KK43:(( doktor eşinin morfoloji değerinden dedi senin ymurtaların ve degerlerin çok iyi dedi aşılama diyor bir sonraki aşama için
eşinin morfolijisi nasıldı ki canım ben pek bilmiyorum da sperm testini benim eşim de yaptırmadı hala :( Turgay beye mi gittin canım hemen

Evet cnm o kadar iyi bir adam ki beni asistanı gördü tanıdı sonra kendi geldi beni gördü testi gösterdim ağlıodum zaten hemen beni odasına çağırttı konustu moral verdi bide eşime ilaç yazdı zaten kadında olan herseyu duzeltıyotlar ama erkek zor bakalım hayat daha ne cıkaracak karşımıza

Back
X