klomen kullananlar... yardımınıza ihtiyacım var...

Sana katılıyorum. Etrafa ki herkesin seni anlamadığını düşünüyorsun.
Dediğim gibi kulaklarını tıka konuşanlara karşı... Ayrıca eşinin yaptığı büyük hata...
Benim eşimden Allah bin kere razı olsun... Ben 3 defa doktora gittim. Neden tek sen muayene
oluyorsun belki sorun bende. Bende gidip tahlil yaptıracağım deyip beni cesaretlendirdi.
Tahlillerini yaptırdı çok şükür onda bir problem yok... Sadece süreci hızlandırmak için
bir ilaç verdi eşime ve 6 hafa onu kullanacak... Her muayeneye benimle beraber bıkmadan usanmadan gelir
ve benim bu konuyla meşgul olmam için elinden geleni yapar...
Ben de özel hastaneye gidiyorum. Ama tahlillerimi doktordan isimlerini öğrenerek devlet hastanesinde
yaptırıyorum. Devlet hastanesi evime yakın olduğu için orada yaptırmak işime geliyor. Zaten hastaneye git gel
dünyaca masraf oluyor... Dediğim gibi kafana takma... Hiç bir şey için geç değil... Ben de 28 yaşındayım
birkaç ay böyle deneriz olmazsa napalım... sırasıyla tüm tedavileri uygularız.... Herşeyin takdiri Allah tan
biz sadece vesilelerle uğraşıyoruz....

Eşim şuan için benimle aynı fikirde değil malesef, 1 sene bekleyecekmişiz. Eşimde doktora gitmeyi hiç sevmez, gerçi biz sevdiğimizden gidiyor değilizde. Keşke oda gitse ama nerdee. Kendisi rahatsızlığından dolayı, sürekli ilaç kullanıyor, ben ondan korkuyorum aslında:26: eğer sorun kendisindeyse, çok zor tedavi olması, zor biri çünkü. Hemde çok hashas, böyle birşey varsa eğer, inşallah yoktur diyorum, öyle dua ediyorum:29:
Ne güzel senin eşin seni desteklemiş, malesef benimkisi şuan için öyle değil. Gittiğime pişman etti beni. Kayınvalidemde keşke devlete gitseydik, orda yaptırsaydık felan dedi, ben parayı vermiştim çoktan:25: Maddi durumumuz kötü olsa haklı derimde, inan o parayı eşim 2 günde harcıyor. Moralimi bozdular çok:14:
Neyse, içimi dökme ihtiyacı hissettim. İnşallah tez zamanda hamile kalırız canım. Rabbim bizi böyle şeylerle sınamasın.
Sevgiler:16:

Eşim şuan için benimle aynı fikirde değil malesef, 1 sene bekleyecekmişiz. Eşimde doktora gitmeyi hiç sevmez, gerçi biz sevdiğimizden gidiyor değilizde. Keşke oda gitse ama nerdee. Kendisi rahatsızlığından dolayı, sürekli ilaç kullanıyor, ben ondan korkuyorum aslında:26: eğer sorun kendisindeyse, çok zor tedavi olması, zor biri çünkü. Hemde çok hashas, böyle birşey varsa eğer, inşallah yoktur diyorum, öyle dua ediyorum:29:
Ne güzel senin eşin seni desteklemiş, malesef benimkisi şuan için öyle değil. Gittiğime pişman etti beni. Kayınvalidemde keşke devlete gitseydik, orda yaptırsaydık felan dedi, ben parayı vermiştim çoktan:25: Maddi durumumuz kötü olsa haklı derimde, inan o parayı eşim 2 günde harcıyor. Moralimi bozdular çok:14:
Neyse, içimi dökme ihtiyacı hissettim. İnşallah tez zamanda hamile kalırız canım. Rabbim bizi böyle şeylerle sınamasın.
Sevgiler:16:

hangi doktora gidiyorsun...
doktora güven de çok önemli...
doktor istediği kadarıyla bu alanda başarılı olsun
bir lafı bir hareketi ile insanı soğutuyor
benim şimdiki doktorum mükemmel bir insan
oturduğun yere yakın ise tavsiye edebilirim...

hangi doktora gidiyorsun...
doktora güven de çok önemli...
doktor istediği kadarıyla bu alanda başarılı olsun
bir lafı bir hareketi ile insanı soğutuyor
benim şimdiki doktorum mükemmel bir insan
oturduğun yere yakın ise tavsiye edebilirim...

Ay hiç sevmedim doktoru, birde kayınvalidemin yanında erken, niye geldin demesi yokmu, sinir etti beni:47: yaşım 35 diyorum, olsun 1 sene bekle diyor, sinir şey:37:
Canım ben Bursa'da yaşıyorum, eğerki sende burda isen, senin doktorun ismini alabilirim. Ona gidebilirim neden olmasın:29:
Yarın gideceğim sonuçları göstermeye, inşallah kötü birşeyim yoktur, bakalım hayırlısı. Teşekkürler yardımların için:16:

Merhaba,
Bu topic'i tesadufen gordum, sizlere de umit olsun diye bir iki satir yazayim dedim. Ben de tedaviyle hamile kaldim. Bizde hormonal veya fiziksel bir sorun yoktu benim 35i gecmis yasim disinda. Doktorum daha fazla gecikmeyelim diyerek biraz agresif bir tedavi yapti. Ikinci ayinda hamile kaldim. Clomen kullaniminda genelde 50 mg ile baslaniyor, eger o ay folikuller yeterince hizli buyumezlerse bu dozaj artiriliyor. Bende direkt 150 mg'dan baslandi. 3. ve 8. gunler arasi clomeni aliyordum, 8. gun menopur denen LH/FSH ignesi yapiyordum kendime (tedavinin asil agresif kismi bu). 12. gun folikullere bakiliyordu ultrasonla. Her iki ay da 17mm'den buyuk en az iki folikulum oldu. Eger 17mm'den buyuk folikul gelismisse catlatma ignesi yapiliyor ve sonraki 48 saat icinde bir ara yumurtluyorsun. Asilama yapilacaksa genelde tam 36 saat sonraya denk getiriyorlar.

Clomen kullandim olmadi diye hemen umitsizlige kapilmayin, yumurtaliklarinizin dogru tepki gosterecegi dozaji tutturmak vakit alabilir, birkac denemeden sonra doktorunuz clomen yerine igne tedavisi olmaniz gerektigine karar verebilir. Eger folikul olusumu buyumesi ile ilgili bir sorun varsa ilacla alinan hormonlarin yapamadigini corekotu falan yapamaz. Zarari yok ne de olsa, psikolojik olarak rahatlatiyor diye aliniyorsa alinsin da, vucudun dengelerini cok da altust etmemek lazim. Bu kullanilan ilaclar vucudu, yumurtaliklari cok etkiliyor, bir de corekotu falan karistirmamak lazim diye dusunuyorum. Ya modern tibbi tercih edin ya lokman hekimi, ikisini karistirmayin derim.

Bir de anladigimca ailevi sorunlar yasayanlar var, mumkun oldugunca kendinizi bu sorunlar ve streslerden uzak tutun. Stres vucudun hormonal sistemini altust ediyor. Rahatlamak icin kendinizce bir yol bulun artik spor mu olur, dininizce dua etmek mi olur, yoga yapmak mi olur, roman okumak mi olur, komedi filmleri izlemek mi olur, aile, is ve "bebegim olmuyor" stresinden uzak durun. Umarim en kisa zamanda bebeklerinize kavusursunuz. Guvendiginiz bir doktor bulun ve onu dinleyin.

Merhaba,
Bu topic'i tesadufen gordum, sizlere de umit olsun diye bir iki satir yazayim dedim. Ben de tedaviyle hamile kaldim. Bizde hormonal veya fiziksel bir sorun yoktu benim 35i gecmis yasim disinda. Doktorum daha fazla gecikmeyelim diyerek biraz agresif bir tedavi yapti. Ikinci ayinda hamile kaldim. Clomen kullaniminda genelde 50 mg ile baslaniyor, eger o ay folikuller yeterince hizli buyumezlerse bu dozaj artiriliyor. Bende direkt 150 mg'dan baslandi. 3. ve 8. gunler arasi clomeni aliyordum, 8. gun menopur denen LH/FSH ignesi yapiyordum kendime (tedavinin asil agresif kismi bu). 12. gun folikullere bakiliyordu ultrasonla. Her iki ay da 17mm'den buyuk en az iki folikulum oldu. Eger 17mm'den buyuk folikul gelismisse catlatma ignesi yapiliyor ve sonraki 48 saat icinde bir ara yumurtluyorsun. Asilama yapilacaksa genelde tam 36 saat sonraya denk getiriyorlar.

Clomen kullandim olmadi diye hemen umitsizlige kapilmayin, yumurtaliklarinizin dogru tepki gosterecegi dozaji tutturmak vakit alabilir, birkac denemeden sonra doktorunuz clomen yerine igne tedavisi olmaniz gerektigine karar verebilir. Eger folikul olusumu buyumesi ile ilgili bir sorun varsa ilacla alinan hormonlarin yapamadigini corekotu falan yapamaz. Zarari yok ne de olsa, psikolojik olarak rahatlatiyor diye aliniyorsa alinsin da, vucudun dengelerini cok da altust etmemek lazim. Bu kullanilan ilaclar vucudu, yumurtaliklari cok etkiliyor, bir de corekotu falan karistirmamak lazim diye dusunuyorum. Ya modern tibbi tercih edin ya lokman hekimi, ikisini karistirmayin derim.

Bir de anladigimca ailevi sorunlar yasayanlar var, mumkun oldugunca kendinizi bu sorunlar ve streslerden uzak tutun. Stres vucudun hormonal sistemini altust ediyor. Rahatlamak icin kendinizce bir yol bulun artik spor mu olur, dininizce dua etmek mi olur, yoga yapmak mi olur, roman okumak mi olur, komedi filmleri izlemek mi olur, aile, is ve "bebegim olmuyor" stresinden uzak durun. Umarim en kisa zamanda bebeklerinize kavusursunuz. Guvendiginiz bir doktor bulun ve onu dinleyin.

Öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah.Sende benim gibi geçmi evlendin:34: bende yaştan dolayı gittim doktora, hormon testlerim yapıldı herşey normal çıktı. Clomeni hangi test sonucunda verdi size? bana hiç bir şey vermedi. Eşimin sperm testini istedi. Eşiminde hiç rızası yok, bekleyeceğiz bakalım:49:

Öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah.Sende benim gibi geçmi evlendin:34: bende yaştan dolayı gittim doktora, hormon testlerim yapıldı herşey normal çıktı. Clomeni hangi test sonucunda verdi size? bana hiç bir şey vermedi. Eşimin sperm testini istedi. Eşiminde hiç rızası yok, bekleyeceğiz bakalım:49:

sevgili lykos özel msj hakkım henüz yok canım.özelden konuşmak istersen msn adresin varsa yaz ekleyim

Sagolasin.
Gec evlendim evet. Bana hormon testleri, hsg (tupler acik mi goruntulemesi), esime de sperm analizi yapildi. Her sey normaldi. Ben aylarca ates olcumu yaptigim icin yumurtladigimi biliyordum ama yumurtaliklarin bir destege ihtiyaci varmis demek ki.

doktorun anlamli bir tedaviye baslayabilmesi icin sperm analizi sonuclarini gormesi lazim. yoksa senin yumurtaliklar saat gibi calisirken sana hormon yuklemesinin anca zarari olur (kist mist). esin klasik turk erkegi moduna girmis, sanki sperm analizi sonucu kotu ciksa erkekligine halel gelecek. Is sana dusuyor, cok dirdir etmeden, cok ustune gitmeden, hassasiyetlerini anlayarak cocuk istedigini, yasin ilerledikce hem daha zor olacagini hem de genetik bozukluk ihtimallerinin artacagini, sperm analizi yapmadan elinizin kolunuzun baglanacagini, herhangi bir testin sonucu ne olursa olsun aranizdaki iliskinin degismeyecegini ona guzelce anlat. Baska turlu ileri adim atamazsiniz malesef. Cocuk sahibi olmak istiyorsa, o rahatsizliga katlanmak zorunda. Kolay gelsin.

Sagolasin.
Gec evlendim evet. Bana hormon testleri, hsg (tupler acik mi goruntulemesi), esime de sperm analizi yapildi. Her sey normaldi. Ben aylarca ates olcumu yaptigim icin yumurtladigimi biliyordum ama yumurtaliklarin bir destege ihtiyaci varmis demek ki.

doktorun anlamli bir tedaviye baslayabilmesi icin sperm analizi sonuclarini gormesi lazim. yoksa senin yumurtaliklar saat gibi calisirken sana hormon yuklemesinin anca zarari olur (kist mist). esin klasik turk erkegi moduna girmis, sanki sperm analizi sonucu kotu ciksa erkekligine halel gelecek. Is sana dusuyor, cok dirdir etmeden, cok ustune gitmeden, hassasiyetlerini anlayarak cocuk istedigini, yasin ilerledikce hem daha zor olacagini hem de genetik bozukluk ihtimallerinin artacagini, sperm analizi yapmadan elinizin kolunuzun baglanacagini, herhangi bir testin sonucu ne olursa olsun aranizdaki iliskinin degismeyecegini ona guzelce anlat. Baska turlu ileri adim atamazsiniz malesef. Cocuk sahibi olmak istiyorsa, o rahatsizliga katlanmak zorunda. Kolay gelsin.

Haklısın canım, akşam yine konuştuk, 6 ay kadar bekleyecekmişiz. Onun için erkenmiş. Bana boşuna gittin doktora, boşuna para harcadın diyor:2: Bu lafları duyduktan sonra, ona gidelim demem. İnşallah gitmeyede gerek kalmaz. Kendisi çok hashas aslında, epilepsi hastası, ilaç kullanıyor. Doktor kullandığı ilaçların spermleri düşürdüğünü söyledi. Fakat bunu onsa söyleyemedim, söyleyememde. Çok üzülür, kolay kolayda gitmez. İnşallah çok beklemeden hamile kalırım. Varsın bana gereksiz yere gitsin para harcadın desin, pinti:34: zor biri çünkü, ilaç içmesi, düzenli doktora gitmemiz çok zorr gibi:18: değerli yorumun için çok teşekkürler:16:

Bu ay 7 sinde adet olmam gerekirken 10 da anca adet oldum.
Ama belirtisiz ve aşırı kanamayla. Oysa doktorum adet tarihinden
2 veya 3 gün önce olacağımı söylemişti Klomen in etkisi ile.
12 sinde kontrole gidecektim ama 11 de inanılmaz bir ağrıyla sancılandım.
Eşim izinliydi hemen doktoru aradı acil bekliyorum demiş. doğru Hastane
yolları doktor ultrason ile baktı. Hemen tahlil yapmamız lazım bu ağrı miğdemi
bulandırdı dış gebelik olabilir dedi. Eşimle yıkıldık sanki tahlili verdik
ama o 1.5 saat nasıl geçti bilmiyoruz. Çok şükür doktorun beklediği gibi bişey
çıkmadı. Önceki ay kullandığım Klomen in etkisi olabileceğini söyledi. Bu ay dozaj
arttırıp iğne vuracakmış ama bu sancılardan sonra bu ayı ilaçsız geçirmeye karar verdi.
20 sinde kontrolüm vardı 11. gün yumurtan 16 mm dedi 13. gün ilişki önerdi ve 14. gün tekrar
çağırdı. 14. günde ise ultrasonda muayene ederken dün ağrın oldumu diye sordu. Yok dedim.
Yumurtan çatlamış ve rahim duvarı kalınlaşmaya başlamış dedi. 15. gün de ilişki önerdi ve 1 gün
arayla devam edin bu ay şansın yüksek dedi... Alah ım içimde sanki bu ay farklı bir duygu var.
inşallah çok beklemeden.... Dileyen herkese hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin yüce rabbim...

Bugünde hüsran..... :50::50: yumurta ölçüsü 12.5 ten 13.8 e çıkmış. doktorum çok geç büyüyor dedi ve Cuma günü tekrar
çağırdı. Tabi benim surat yine yerleri süpürdü.... Doktor fark edince... Üzülme ilaç etkisini geç gösterebilir dedi... Soranlardan sıkıldım... :( artık kimse sormasın diye terslenmeye başladım... Bugün millet yine abidik gubidik sualler edince, dayanamadım patlayıverdim.. Olmazsa olmasın doğal yoldan. Aşılama var tüp bebek var diye çığlığı bastım. Benim içim yanmıyormuş gibi davranmıyorlar mı? Çıldırıyorum o zaman...

cnm geçmiş olsun. inşallah biran önce hamile haberlerini alırsın. bende clomen kullandım. ancak doktorum bana çatlatma iğnesi vurdurmadı. ancak yumurta büyütme iğnesi verdi. hergün kontrole gittim. 5 gün boyunca iğne vuruldum ve en son dün gittiğimde 4 tane yumurta vardı ve bu yumurtaların hepsi yeterli olgunluğa ulaşmıştı. o yüzden çatlatma iğnesi vurmadı. vurduğunda dördü de tutabilirmiş. riske atmayalım dedi. doğl yolla çatlama sürecine bıraktı. 2 günde bir birlikte olmamızı söyledi. eğer tutarsa hayırlı haberlerimi seninlede paylaşırım. Bu arada ben polikistik over sendromluyum. ancak kilo fazlalığım fln yok. allah büyük. rabbim isteyen herkese versin. Artık bizlerinde evleri neşelensin. hareketlensin.

adet günüm geçen aya göre 6 gün geçti
adet belirtim hiç yok sadece kasıklarımda anlamsız bir sızı var
göğüslerimde inanılmaz ağrıyor ümitlenmek istemiyorum
ama 4 gün daha sabredicem sonra doktora

Ay hiç sevmedim doktoru, birde kayınvalidemin yanında erken, niye geldin demesi yokmu, sinir etti beni:47: yaşım 35 diyorum, olsun 1 sene bekle diyor, sinir şey:37:
Canım ben Bursa'da yaşıyorum, eğerki sende burda isen, senin doktorun ismini alabilirim. Ona gidebilirim neden olmasın:29:
Yarın gideceğim sonuçları göstermeye, inşallah kötü birşeyim yoktur, bakalım hayırlısı. Teşekkürler yardımların için:16:

cnm 35 yaşında bir insana nasıl oluyorda erken deniliyor anlamıyorum bu doktorları,6 ay korunmasız ilişkide gebelik olmaması durumunda mutlaka dr gıdılmelıdır 30 yaş ve üzeri,30 yaş altında ise süre 1 yıl.bende özel hastaneye gıdıyorum ama tahlıllerımı devlette yaptırıyorum k.valdensiz gidebilseydin keşke,hiç çekilmiyolar.Allah yardımcımız olsun.ben şimdi ikinciye kalamıorum ama oğluma 9 aylık evlıyken hamıle kalmıştım ne buyuk kusurlu ılan edılmiştim...

Yarın hastane yolcusu yine.... Hayale kapılmak istemiyorum...
akışına bıraktım hayatı... Ama artık düşsünler yakamdan...
Kayın validem hasta.... Dediğime bakmayın sadece göbek fıtığı...
Ama 5 gündür ben fıtık oldum. Ortada fol yok yumurta yok...
Ona dert yanan da yok... Neymiş efendim üzüntüden olmuş...
Biz onu anlamıyormuşuz... Bana üzüldüğü için olmuş fıtık...
Allahım delireceğim ben... Beni anlayan yokmu... Daha bir ay oldu
bir problemin olduğunun ortaya çıkması... Sorun bende ya kafamı yediniz
bir aydır... Stresten uzak kalamıyorum ki... Sürekli bu konu...
Yüce Allah ım sen sabır selamet ver... Aklıma mukayet ol...

üzülme kardeş hamile kalıcaksın elbet,bi güzel de kapak olacak.sabır et sonu selamet..

Back
X