klomen tedavisi

emine burak

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2015
288
75
37
Hocam ben pko hastasıyım rahim filmi temiz çıktı yaşım 27 şu anda klomen tedavisi görüyorum geçen ay yumurtam gelişmedi bu ay kontrolde yumurtanın 10 mm olduğu söylendi yine kontrole çağırdı hocam bu yumurta kontrole kadar büyüyüp gelişebilir mi cevabınızı bekliyorum şimdiden tesekkurler

Hocam ben pko hastasıyım rahim filmi temiz çıktı yaşım 27 şu anda klomen tedavisi görüyorum geçen ay yumurtam gelişmedi bu ay kontrolde yumurtanın 10 mm olduğu söylendi yine kontrole çağırdı hocam bu yumurta kontrole kadar büyüyüp gelişebilir mi cevabınızı bekliyorum şimdiden tesekkurler
Merhabalar :
Polıkıstık over olması durumunda adet düzensizliği mevcut ıse anovulasyon yanı yumurtlama tembellıgı sözkonusu olmaktadır. Böylece yumurtlama olmaması nedenı ıle kendılıgınden gebelık oranı oldukca düşmektedır.Bu durumda eşinizin sperm sayı ,hareket ve morfoloji degerlerıne ve tüplerınızın durumuna gore tedavı yolunu belırlemek gerekır. Sperm analızı normal ise(ve tüpler açık ise) yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Ancak aşılamanın bıze verecegı basarı oranı %10-15 tir (yanı yuksek bır oran degıldır.) Ancak klasık bılgılere gore rahım tup fılmı normal , sperm sayı ve hareket degerlerı normal ıse polıkıstık over sendromunda maxımum 3-4 kez hap veya ıgnelerle yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Gebelık olusmaz ıse sıze daha yuksek gebelık oranı sunacak tüp bebek en dogru secenektır. Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır.
Bu genel bılgıler ısıgında evlılık suresı , korunmama suresı , eşinizin sperm analızı sonucuna gore tedavı yolunuzun belırlenmesı faydalı olucaktır. Klomen sonrası kontrolde cevap olabılır ancak yanıt yok ıse tedavı dozunuzun yenıden duzenlenmesı gerekır ( hap ya da iğne tedavısı ile yumurtlatma tedavısı)
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.