Klomen ve gonaphene ile hamişliğe uğraşanlar veya hamişler

BENDE ÇOK KORKUYORUM AMA ASLINDA ÖNCE TÜPLERE BAKMAK GEREKİR...YOKSA BUNCA TEDAVİ BOŞA OLMUŞ OLUR...
BEN GENEL ANESTEZİ İLE ÇEKTİRECEĞİM RAHİM FİLMİNİ...........O YÜZDEN BİRAZ RAHATIMMMMMM:lepi:

canım bende çektirdim rahim filmi kesinlikle anestezi öneriyorum.

canım dr un 21. Gün progesteron testi istemedimi çünkü ben geçen ayda bu ayda yaptırdım sonuç çok ii dedi dr neden 21. Gün diye sorduğumda yumurtanın en olgunlaştığı zaman dedi.yani 17. Gün erken bence ama sen kaç günde bir adet görüyorsun

hayir canim test felan istemedi benim 33 günü felan buluyor adetim

hayir canim test felan istemedi benim 33 günü felan buluyor adetim

canım benimde öyle 32, 33 gün sürüyor 35 e kadar normal ama bence 21. gün sen bu testi yaptır bence çünkü progesteron seviyesi çok önemli.bana dr um ultrasonda baktı yumurta çatlamak üzere 21. günde gel test yapalım dedi.yaptırdım

canım bende çektirdim rahim filmi kesinlikle anestezi öneriyorum.

ZATEN NE DOKTORUM NE DE BEN GENEL ANESTEZİ OLMADAN ÇEKTİRMEYİZ CANIM....
3-4 AY ÖNCE ENDOSKOPİ OLDUM ONU BİLE GENEL ANEZTEZİ İLE ÇEKTİRDİM...YOKSA İMKANSIZDI....
CANLI CANLI RAHİM FİLMİ ÇEKTİRENLER ÇOK CESARETLİYMİŞ VALLA...:lepi:

ZATEN NE DOKTORUM NE DE BEN GENEL ANESTEZİ OLMADAN ÇEKTİRMEYİZ CANIM....
3-4 AY ÖNCE ENDOSKOPİ OLDUM ONU BİLE GENEL ANEZTEZİ İLE ÇEKTİRDİM...YOKSA İMKANSIZDI....
CANLI CANLI RAHİM FİLMİ ÇEKTİRENLER ÇOK CESARETLİYMİŞ VALLA...:lepi:

onlardan biriydim tam bir faciaydı neyse gözünü korkutmak istemem canım gerçi anestezi yaptırcakmışsın inşallah bir sorun çıkmaz ayrıca rahim filminin olumlu yönüde çok hem rahim temizleniyor hemde küçük tıkanıkları açıyor çektirdikten sonraki ilk 2 ay hamile kalma ihtimali baya yüksekmiş umarımm herşey gönlünce olur

yok be güzelim çağirmadi ilaçlara devam dedi adetliyken gel tekrar dedi ama belki yumurtam geç çatlicaak niye öle dedi ben anlamadim çatlayana kadarda büyümeye devam etmezmi acaba

benıde cagırmadı canım yaa..sanırım bu ay umutlu degıl o yuzden cagırmadı.. ama ben corek otu ve bal karısımı yemeye basladım sende dene..belkı bıraz buyur yumoslar..

benıde cagırmadı canım yaa..sanırım bu ay umutlu degıl o yuzden cagırmadı.. Ama ben corek otu ve bal karısımı yemeye basladım sende dene..belkı bıraz buyur yumoslar..

hemen başliyacağim bende bu karişima inş.büyürler

canım benimde öyle 32, 33 gün sürüyor 35 e kadar normal ama bence 21. gün sen bu testi yaptır bence çünkü progesteron seviyesi çok önemli.bana dr um ultrasonda baktı yumurta çatlamak üzere 21. günde gel test yapalım dedi.yaptırdım

YA CANIM KUSURA BAKMA BEN ANLAMADIM ŞİMDİ.BU PROGESTERONA NEDEN BAKILIYOR YUMURTANIN ÇATLAYIP ÇATLAMADIĞINI ANLAMAK İÇİNMİ? SENİN YUMURTALR KAÇINCI GÜN ÇATLIYOR BEN BU YUMURTALARIN NE ZAMAN ÇATLADIĞINI Bİ TÜRLÜ ANLAYAMIYORUM DOKTORA ADETLİYKEN GİTMİŞTİM ÇATLAMASA KİST OLUR DEMİŞTİ DEMMEKİ ÇATLIYOR AMA KAÇINCI GÜN MESELA GEÇEN GÜN YANİ ADETİMİN 13.GÜNÜ YUMURTA AKI KIVAMINDA BİŞİY GELDİ DÜNDE 14. GÜNDÜ DOKTORA GİİTİM 11MM VE 9 MM 2 ADET YUMURTA VAR DEDİ PEKİ O 13.GÜN GELEN SIVI NEYDİkafamçokkarıştı

Kimse cevap vermiyormu

Yaaa sinir oldum bu 4. yazışım bağlantı kopuyor sürekliCanım ben 12. gün gittim yumurtlama oluşmuş 15. tekrar gittim çatlamak üzere dedi.Progesteron normal çıkarsa yumurtalar olgunlaşmış anlamına geliyor bu hormon ayrıca rahimi gebeliğe hazırlıyor yani her ay salgılanan bir hormon eğer düşük çıkarsa iğne yada ilaç veriyorlar benim arkadaşıma dr vermişti.benim doktorumda her ay takibini yapıyor.Canım bildiğim kadarıyla akıntı yapışkan bir haldeyse yumurtlama olmuş demek bu akıntının takibi ile evde kendinde yumurtlama takibi yapıyorsun ama ben takip etmiyorum.

kizlar benim sol yumurtaliğimda tuhaf bir ağri var neden acaba akşamlari da işten eve zor gidiyorum...........
Saat 7-8 gibi yatip uyuyorum....
Kendimi hiç iyi hissetmiyorum ya çok tuhafim...
Anormal bişeyler mi var acaba bende...
Size dee böyle oluyomu ben klomen kullaniyorum 3. Günüm bu gün 2 gün kaldi bakalim............

benim geçen ay hep kasıklarım ağrıdı taki adet oluncaya kadar klomen kullanmadan önce sadece sağ tarafımda hafif ağrı olurdu ama klomen kullandıktan sonra her iki taraftada ağrılarım arttı bu ay tekrar kullanıyorum klomeni bu ikinci gün ve bende kendimi hiç iyi hissetmiyorum ilacın etkisi inşallah ilerki aylarda kullanmaya gerk kalmaz mutlu haberi alırızsüprizzzzz

yaaa sinir oldum bu 4. Yazışım bağlantı kopuyor süreklicanım ben 12. Gün gittim yumurtlama oluşmuş 15. Tekrar gittim çatlamak üzere dedi.progesteron normal çıkarsa yumurtalar olgunlaşmış anlamına geliyor bu hormon ayrıca rahimi gebeliğe hazırlıyor yani her ay salgılanan bir hormon eğer düşük çıkarsa iğne yada ilaç veriyorlar benim arkadaşıma dr vermişti.benim doktorumda her ay takibini yapıyor.canım bildiğim kadarıyla akıntı yapışkan bir haldeyse yumurtlama olmuş demek bu akıntının takibi ile evde kendinde yumurtlama takibi yapıyorsun ama ben takip etmiyorum.

canim ben gonaphene ilacini kullanmadan önce zaten doktor bana progestan ilaci vermişti onu 2 ay kullandim daha sonrada gonaphene kullanmaya başladim.peki ben eğer 13.gün yumurtladiysam doktor bana 14. Gün ultrason yapti yumurtladiğimi görmedimi anlamadimi acaba ? 2 yumurtan var dedi 9 mm ve 11 mmlik

canim ben gonaphene ilacini kullanmadan önce zaten doktor bana progestan ilaci vermişti onu 2 ay kullandim daha sonrada gonaphene kullanmaya başladim.peki ben eğer 13.gün yumurtladiysam doktor bana 14. Gün ultrason yapti yumurtladiğimi görmedimi anlamadimi acaba ? 2 yumurtan var dedi 9 mm ve 11 mmlik

canım bende gonaphene kullanıyorum bu ay 3. kez kullandım.ya kusura bakma ben anlamdım doktorun neyi görmemiş yani 2 tane yumurtan olmuş

canım bende gonaphene kullanıyorum bu ay 3. Kez kullandım.ya kusura bakma ben anlamdım doktorun neyi görmemiş yani 2 tane yumurtan olmuş

ya benim dün 14.günümdü. önceki günde 13.günümdü 13.günde benden yumurta aki kivaminda bişiyler geldi acaba yumurtlamiş olabilirmiyim eğer yumurtladiysam doktorada dün gittim yani 14.gün yumurtladiğimi görmemişmidir

ya benim dün 14.günümdü. önceki günde 13.günümdü 13.günde benden yumurta aki kivaminda bişiyler geldi acaba yumurtlamiş olabilirmiyim eğer yumurtladiysam doktorada dün gittim yani 14.gün yumurtladiğimi görmemişmidir

canım zaten doktor 2 tane yumurtanın olduğunu söylemiş yumurtlamamış olsaydın hiç olmazdı şimdi onların yeterli büyüklüğe gelip çatlaması gerekiyo :1hug:

Ya kizlar tamam benim 2 adet yumurtamin olduğunu söledi onu anladim ben fakat benim anlamadiğim 13.gün gelen sivi neydi acaba 3 yumurta mi oluştu biri çatladi doktorda sadece 2 sini gördü eğer diğer bi taeside çatladiysa onun çatladiğini görmezmi

canım çatlamış yumurtayı dr tabiki görür yumurta takibinde bu ortaya çıkar.gelen sıvı yumurtlama olduğunu gösterebilir.

BENDE ÇOK KORKUYORUM AMA ASLINDA ÖNCE TÜPLERE BAKMAK GEREKİR...YOKSA BUNCA TEDAVİ BOŞA OLMUŞ OLUR...
BEN GENEL ANESTEZİ İLE ÇEKTİRECEĞİM RAHİM FİLMİNİ...........O YÜZDEN BİRAZ RAHATIMMMMMM:lepi:

tüplere bakılmadan klomen vb gibi hormon içeren ilacları dr lar niye verirler hiç anlamıyorum sayet tuplerde bir sorun var ise bos yere hormon yukleniyorsunuz ve de kist olusma riski var zaten bos yere oluyor hepsi. ilk once dr unuz gerek yok vs dese bile ilac tedavisine baslamadan evel bence tum tahlilleri yaptırmakta israrcı olun.

canım bu bilginin umarım faydası olur

Salgı İnceleme Yöntemi

Rahimağzından salgılanan mukus (mukus, "kaygan, yapışkan sıvı" anlamına gelir), adet döngüsü boyunca salgılanan hormonların (östrojen ve progesteron hormonları) etkisiyle döngünün farklı günlerinde farklı özellikler gösterir. Bu değişiklikleri anlayabildiğinizde yumurtlamanızın olduğunu ve hatta ne zaman olduğunu doğru bir şekilde belirlemeniz mümkündür.

Günlük kontrollerinizde rahimağzı salgınızın özelliklerini işaret ve orta parmaklarınızı vajinanızın derinliklerine yerleştirerek belirlemelisiniz. Salgının bir kısmını parmaklarınızla toplayıp dışarı alabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır.

Bakmanız gereken salgının kıvamı ve esnekliğidir:

Rahimağzı salgısı adet döngüsünün ilk günlerinde yani östrojen hormonunun kanda yükselmeye başladığı zamanlarda yapışkan bir özelliktedir.

Daha sonra kan östrojen hormonu seviyesi yumurtlamanın hemen öncesinde en yüksek seviyeye ulaştığında kaygan ve oldukça esnektir, salgının çektikçe uzadığını görebilirsiniz (Resim).

Yumurtlama gerçekleştikten sonra salgı yine yapışkan, ancak çektikçe uzamayan özelliklerine geri döner.

Elinize gelen salgı yumurta akı kıvamlı, beyaz-sarı renkli ve baş ve işaret parmaklarınız arasında çektikçe, yani parmaklarınızı birbirinden uzaklaştırdıkça uzama eğilimi gösteren bir özellik taşıyorsa ve vajinanızın "ıslak" olduğunu hissediyorsanız bu, yumurtlamanızın kısa süre önce gerçekleştiğini veya yaklaştığını gösteren en değerli bulgulardan biridir.
Mukusun en bol olduğu ve kıvamının en fazla olduğu gün yumurtlama gününüzdür. Bundan sonra rahimağzı salgınız giderek bu özelliklerini yitirir.

Back
X