Herkese merhabalar,
Ben zaman zaman (daha çok jinekolojik sorunlarım olduğunda) yazılanları takip ediyorum..Bende şu aralar çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum. Önce size geçmişimi yazayım sonra bazı sorularım olacak, tecrübelerinize dayanarak cevaplayabilirseniz çok sevinirim..16 aylık evliyim, 1 yıl kadar doğum kontrol hapı kullandım Nisan ayında bıraktım..Bu arada muayene oldum ve rahim ağzında yara çıktı. Mayıs ayında yara donduruldu, Haziran ayında kontrole gittiğimde bu seferde bir adet 1 cm boyutunda polipim olduğunu gördü doktor..Ağustos başında polip ameliyatı oldum ve alındı..Çok şükür bişey kalmadı, kontrollerim gayet sağlıklı..Bu arada polip ameliyatı sırasında verilen sıvı ile tüpleriminde açık olduğu da anlaşıldı (bi taşla iki kuş oldu :) ) Ameliyat sonrası 1 kutu Climen kullandım..Doktorum bu tip ameliyatlardan sonra rahimde yapışma olabileceğini, bu ilaç ile engellediklerini söyledi. Östrojen hormonu takviyesi imiş. Sonraki ay yumurtlama testleri ile denedik fakat olmadı. Bende hemen olsun istediğim için bi yumurta takibi yaptırmak istedim. İlk seferinde herşey güzel gitti, yumurta oluştu ve çatladı fakat yine gebelik olmadı..Sonraki ayda-yani bu ay- herşey normal olmasına rağmen, doktor istersen hızlandıralım diyip bana klomen verdi, günde iki tane 5 gün kullandım, kontrole gittiğimde solda 2 adet büyük (17 mm ve 18 mm) sağda 1 adet küçük (12.5 mm) yumurtam olduğunu gördü, üç gün sonra tekrar gittim (SAT 15 idi) sağdaki yumurta çatlamış soldakiler duruyor, 1 tanesi belki çatlayabilir dedi..küçük olan nasıl çatlar diye sorduğumda bizim göremediğimiz başka bir yumurtada olabilir belki o çatlamıştır, ama kesin çatlamış sıvıyı görüyorum dedi..bu gün sat 17 benim sol kasığımda ağrılarım var ve pazar gününden beri her gün yumurta akı kıvamında olan iki parmak arasında uzayan akıntıdan geliyor. Kafam o kadar karıştı ki..şimdi olgunlaşmayan yumurtam çatladıysa o kadar küçük yumurta döllenir mi?? diğer ikisi de çatlamış mıdır? çünkü 3 gündür çatlama belirtilerim devam ediyor..çatlamadıysa ne olacak?? yardımcı olabilir misiniz??? (yazarken kaptırmışım kendimi biraz uzun olmuş:))