Klomen ve Ovitrelle

paradeisos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
100
0
96
46
İzmir
Kızlar hepinize merhaba; 33 yaşındayım ve bir tane çocuğum var.1,5 yıldır korunmuyoruz ama ikinci gebeliğim halen gerçekleşmedi.Bu ay Klomen ve Ovitrelle kullandım 10 gün oldu ve beklemedeyim.Allah hayırlısını versin inşallah.Bu konudaki deneyim ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Arkadaşlar kimse bir şey yazmamış.Heralde yeni olduğum için böyle oldu.Neyse sağlık olsun.Bu ayda 28 günlük bekleyişten sonra ümit ağacım yapraklarını döktü.Hayırlısı olsun inşallah.Vardır vakti saati.Allah isteyen herkese bu mutluluğu nasip etsin inşallah!

ben de 32 yasindaym,biz de yaklasik 10 aydir korunmuyoruz ve ilk bebek icin ugrasiyoruz.bu konuda cok fazla tecrubem var diyemem ama 3 ay once klomen+ovitrelle denedik ,sonuc husrandi.yumurta catlamadi, regl oldm,reglin 2. Gunu dr'a gittim 3 tane yumurtam vardi.bi onceki ayin tedavisine gec cevap veren yumurtalar dedi.olmasi gerektiginden buyuk ve kistlesmisti.yasmin(dogum konthapi) verdi kuculmesi icin.beklemedeyim su an.yasmin bitince gidcgm tekrar.gonal-f baslayabiliriz dedi onumuzdeki ay icin.bakalim neler olacak? Sana da kolay gelsin...

Teşekkür ederim. Dr.um izne ayrıldığı için tedaviye bu ay ara vermek zorunda kaldık.Bakalım adetin 3.günü tekrar klomen'e ve Ovitrelleye başlayacağız.Doktorum 3 ay bunu deneyelim olmazsa 2 ay ara verelim çünkü tedaviden sonra 2 ay daha ilaçların etkisi devam ediyor dedi . Bu şekilde gebelik elde edemezsek aşılmaya yönlendircem dedi.Bekliyorum bakalım.Hayırlısı olsun inşallah.Sanada kolay gelsin.İnşallah çok aramadan sağlıkla kucağına alırsın bebişini...Ve anlıyorum ki planlı gebeliklerde süreç çok yıpratıcı oluyor!...

Merhaba paradeisos ben de 32 yaşındayım. Bir çocuğum var. Fakat sonrasında tekrar olmadı ve bir yıl önce tedaviye başladım. İş yoğunluğu nedeniyle klomen ve ovitrelle tedavisini birer ay arayla uygulayabildim. Üstelik başlangıçta FSH değerim 20,15 idi. Üçüncü denememde toplamda 6 ayın sonunda hamile kaldım. Ancak kalp atışı oluştuğu halde kese gelişmediğinden 8. haftada düşük ile sonuçlandı. 4-5 aylık aranın ardından şimdi tekrar tedaviye başlayacağım. Tahlil sonuçlarımı ilk elime aldığımda hiç ümidim yoktu ama şu anda ümitliyim. Herşey Allah'ın elinde. Nasipse olur...

Canım çok geçmiş olsun.Her şeyde bir hayır vardır muhakkak!Allah istedikten sonra olmayacak şey yoktur.Sen ümidini kaybetme sakın!İnşallah çok zaman geçmeden sağlıkla kucağına alırsın bebişini.Canım tekrar olmadı derken ne kadar süredir korunmuyorsun merak ettim.Çok düşünüp isteyince stres hormonu gebelik hormonlarının önüne geçebiliyormuş.O yüzden çok düşünmemeye çalışıyorum ama bir taraftanda zaman ilerliyor,yaş geçiyor derken insan stres yapıyor.İnşallah en yakın zamanda hayırlısıyla hamilelik haberlerimizi paylaşırız...

Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle.Hakkımda hayırlı olanada gönlümü razı eyle!...

Tedaviye başlamadan önce yaklaşık iki yıl korunmadık. Oğluma beklemediğimiz bir şekilde kolayca hamile kaldığımdan durumu hep yoğun iş hayatı ve stres nedeniyle düzenli olamayan ilişkiye bağladım. Bu süre içinde hiç beklentiye girmedim ve kendiliğinden olur diye düşündüm. İlla olsun diye strese de girmedim ama iki yıl boyunca hamile kalamayınca bir doktora görünmekte fayda var diyerek devlet hastanesine gittim, doktor hormon tahlilleri istedi ve ilk sonuçlar benim için hüsrandı.FSH 20'nin üstünde çıkınca günlerce ağladım. Doktor FSH değeri 15'in üstünde olanları tedaviye alamıyoruz düşmesini bekleyeceğiz dedi. O sıra kafam oldukça karışık olduğundan özel hastaneye gitmeyi de düşünmedim. İki üç ay FSH'ın 15 altına düşmesini bekledim ve düşer düşmez tedaviye başladım. Benim için işin en zor kısmı günleri saymak ve sürekli işten izin almak zorunda kalıp doktora gidip gelmekti.
Hormonların stres ile bağlantılı olduğuna dair bilimsel çalışma var mı bilmiyorum ama ben kesinlikle inanıyorum. Doktora ilk gittiğimde inanılmaz stresli bir dönemdeydim ve stres düzeyim azaldıkça FSH değerim de azaldı. Sonrasında düşük yaptığım dönem de çok sıkıntılı bir zamanıma rastladı. O yüzden kesinlikle rahat olup tedavi sürecini aksatmadan ama beklentiye de girmeden devam ettirmek lazım. Yapması söylemesi kadar kolay değil biliyorum, çünkü ben de yapamıyorum ama en doğrusu bu.
Bugün yeniden tedaviye başlamak için doktora gittim ve bu ay tekrar klomen kullanacağım. Doktorumu değiştirdim. Bu kez oğluma doğum yaptıran doktoruma gittim. Ama o da günde 2 klomen yazdı. Daha önce 1'er tane kullanıyordum. Biraz endişelendim çünkü o dönem kullandığımda görme bulanıklığı olmuştu ve yüksek dozun zararı var mı bilmiyorum. Kist oluşması gibi bir durumla karşılaşmaktan korkuyorum.
Dediğin gibi inşallah hamilelik haberlerimizi yakın zamanda hayırlısıyla paylaşırız...

Bu konuyu açtıktan sonraki geçen zamanda bu konularda biraz bilgi sahibi oldum.Bildiğim kadarıyla klomen yumurta sayısını arttırmak için günde 3 taneye kadar kullanılabiliyor.Tabi bu durum çoğul gebelik oluşma şansını da biraz arttırabiliyor.Bakarsın tek bebek ümit ederken ikiz bebişler alırsın kucağına :) Ardından yapılan Ovitrelle ise oluşan yumurtaları çatlatarak, kiste dönüşmemesini sağlıyor.Şimdiye kadar bebek özlemi çekip koşturan arkadaşlarıma ,rahat olmalısın ki çabuk sonuç alasın derdim ama insanın başına gelince aynı rahatlığı gösteremiyor malisef Bu düşünceyle yatıp kalkar oluyosun.Hamilelik beklentimin hiç bu kadar uzayacağını düşünmemiştim ama 1,5 yılı geçti.Allah çok bekletmeden hayırlısıyla ikinci evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah!! Bu arada daha bir hafta önce Doktorların yumurtalıklarından dolayı asla hamile kalamazsın dediği bir arkadaşımın kendiliğinden hamile kaldığını öğrendim.Allah herşeye kadir canım...

Bilgilendirdiğin için teşekkürler canım. Biraz rahatladım şimdi. Sanırım çok fazla araştırma yapma fırsatım olmadı. Sen günde kaç tane kullanıyorsun? Ben 2 tane kullanılınca ikisi aynı anda içiliyor zannediyordum ama eczaneden alırken sabah 1 akşam 1 kullanacaksın dedi.
Bu arada ikiz olursa da biraz zor olabilir ama neden olmasın. Bir süredir kalabalık aile hayali kuruyorum. Özellikle de oğlum en iyi arkadaşım olduğundan beri...
Allah sana ve isteyen herkese çocuk sahibi olmayı nasib etsin. Bence biz dünyadaki şanslı kullardanız ki yanımızda birer evladımız var. O yüzden hiç canını sıkma. Anlattığın durum gibi ben de o kadar çok örnek duydum ki... Sonuçta herşey Allah'ın elinde. Biz sabırla tedavilerimizi devam ettirelim ve moralimizi yüksek tutalım...

Allah hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah olur bebeleriniz
yinede çok takılmayın derim Allah hayırlı ömür versin bir evladınız varmış
kuzenimde 4 senedir korunmuyoruz ama olmadı diye doktora gitmiş klomen vermiş ama kullanmadan hamile olduğunu öğrenmiş

Canım bana Doktorum günde 1 tane 5 gün dedi ona göre kullandım.Günde 2 tane olunca evet sabah ,akşm kullanılıyormuş.Bu ayda ara vermek zorunda kaldık zaten.Dokturum izne ayrıldı.Devlet Hst. Dr. oluncada iletişimsizlik oldu.Ama ilaçlar 1-2 ay daha yumurtalıkları uyarmaya devam ettiği için bu ayda beklentim var.Ama herşeyden önce hayırlısı olsun.Sevimli7880'in de dediği gibi Allah'a çok şükür birer tane evladımız var.Allah onlara sağlıklı,hayırlı uzun ömür versin inşallah.Onları bize bağışlasın!...

meraba arkadaşlar bizde 2 yıldır bebek istiyoruz ..ama malesef ...benim 5 yaşında bir oğlum var , oğluma normal yollardan 5. ayımda hamile kalmıştım ama bu seferki denemelerim hep hüsran oldu başlangıçta 1 düşük yaşadım daha sonra olmayınca dr a gittim ve o ay sadece klomen kullandık yumurta takibi için ve ben o ay hamile kaldım fakat 2.5 aylıkken tıbbi nedenlerden ötürü aldırmak zorunda kaldım ve 7 aylık beklemeden sonra olmayınca bu ay dr a gittim ve serophene verdi günde 2 tane kullandım 4 yumurtam oluşmuş ve 2si çok iyiymiş 2 gün öncede ovitrelle kullandım dün akşam ve bugün sancım oldu,dünde eşimle birlikte olduk...bu ay ümitliyim inş gelecek bebişim(yada ben öle olmasını istiyorum)...

Canım çok geçmiş olsun.Gerçekten de sıkıntılı zamanlar geçirmişsin. Ama anlayamadığım hamilelik takvimi oluşturmuşsun ve 5.Ayda doğum bekliyosun.Kafam karıştı hamilemisin? Değilsende inşallah bu ay hamile kalmışsındır ve 15 gün sonra mutlu haberini alırız :) İnşallah çok bekletmeden gelir bebişin...

Canım çok geçmiş olsun. Allah sana ve isteyen herkese hayırlı evlatlar versin inşallah. Çok zor günler geçirmişsin. Bundan sonra mutlu haberlerini paylaşırız umarım. İlk çocukta herşey normal olunca insan aklına hiç getirmiyor böyle durumları. Ben de oğlum 5 yaşındayken ikincisini düşünmeye başlamıştım. Şu an 8 yaşında 3 yıldır olmadı. Bu kadar uzun süre ara verdiğim için bazen kendime kızıyorum ama herşey kısmet.

Canım çok geçmiş olsun. Allah sana ve isteyen herkese hayırlı evlatlar versin inşallah. Çok zor günler geçirmişsin. Bundan sonra mutlu haberlerini paylaşırız umarım. İlk çocukta herşey normal olunca insan aklına hiç getirmiyor böyle durumları. Ben de oğlum 5 yaşındayken ikincisini düşünmeye başlamıştım. Şu an 8 yaşında 3 yıldır olmadı. Bu kadar uzun süre ara verdiğim için bazen kendime kızıyorum ama herşey kısmet.

arkadaşlar üye olalı çok oldu takip edemedim forumu.ben 10 aylık evliyim.ve bekarkende fsh yüksekliği problememim vardı.10 ay boyunca eşimle hiç korunmadık ama hamilelik gerçekleşmedi.20 gün önce doktora gittim yumurtaların yok denecek kadar küçük ve az dedi.ama umutsuz konusmadı.seraphone die bi ilaç verdi.bakalım yumurtaların ilaca cevap vercekmi die.bi hafta sonra gittiğimde bir yumurtam 18mm bi yumurtamda 15 mm di.dünyalar benim oldu.sonra kendiliğinden çatlayıp catlamayacaklarını görmek için bekledik.o hafta düzenli aralıklarla ilişkiye girdik.ama yumurta catlamadı.sonra ovitrelle iğne vurdu doktor.ertesi günüde ilişki önerdi.ama 36 saat sonra demedi.bizde 12 saat ve 35 saat olmak üzere 2 kez birlkte oldk.ve simdi beklemedeyim.ben de burada bahsedilenler gibi kasık ağrısı şişkinlik oluşmadı.sizce çatlamadımı herkeste ağrı oluyormu acaba,ben de olmayınca bu hisse kapıldım.rabbim hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin.

Canım bana dokturum 24. ile 36. saatler arası demişti ama malisef tutturamadık.Bu ay tekrar başlayacağız tedaviye bakalım.Tedavi gördüğüm ay bendede yorumlarda okuduğum gibi kasık agrısı bel ağrısı falan olmadı.Gayet normal bir aydı.Yumurtalarımda çatlamıştı. 1 ay ara verdik yani bu ay hiç bir şey kullanmadım ama inanılmaz kasık ağrısı ve bel ağrısı yaşadım.Dokturum ilaçların etkisinin 1-2 ay daha yumurtalıkları uyarmaya devam ettiğini söylemişti sanırım ondan oldu.Canım inşallah sen bu ay hamile kalmışsındır,umarım çok bekletmeden,sağlıkla gelir bebişin...

Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,hakkımda hayırlı olanada gönlümü razı eyle!

canım benim yaaa... rabbim hepimizin dualarını kabul etsin.iyi dileklerin için çok sağol.okadarsabırsızlanıyorumki sonucu görmek için.neredeyse kasık ağrım olmadığı için moralim bozuldu yaa yumurta çatladığı halde döllenmemi olmamış sende canım.benim fsh ımın 85 cıktıgı dönemleroldu ilk doktorum bana cocuk sahibi olman mümkün değil dedi tüp bebekle bile.ama bu doktorum direk tedaviye basladı.rabbim hayırlısını versin

Evet canım döllenme gerçeklemedi, hayırlısı olsun,vardır vakti zamanı. Canım etrafımda kordonlarını bağlatıp hamile kalan,doktorların asla hamile kalamazsın dediği ve kendiliğindan kısa zamanda hamile kalan,hiç bir sorununuz yok deyip te anca 5 yıl sonra hamile kalan o kadar arkadaşım varki.O yüzden canını sıkma derim.Allah ol dedikten sonra olmayacak şey yok!Bence bunlar nasip kısmet işi.İnşallah rabbim isteyen herkesle beraber çok bekletmeden bizede sağlıklı,sıhhatli bebişler nasip eder...

Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,hakkımda hayırlı olanada gönlümü razı eyle!!

inşallah canım benim.kesinlikle haklısın allah ol deyince olur hersey.inşallah bizede nasip eder ve cocuk özlemi çeken herkese verir.suan cok heycanla bekliyorum bir haftanın gecmesini regl olmamak için dua ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…