Kekler - Pastalar Kmbet pasta(dolgu kek)

Refiye

Eda & Utku'nun annesi :)
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
4.602
12
318
42
Bursa
ikram ettiğim misafirlerimden en az birisi soruyor. bu kremayı kekin içine nasıl koydun diye :))

* ben kekimin üzerine sadece hindistan cevizi serpiyorum.. ama siz puding,kremşanti v.s ile süsleyebilirsiniz..

* yapım aşamaları olan resim rahat anlaşılabilmesi için bir blogdan alıntıdır..

----kekin malzemeleri----
*4 yumurta
*1 su bardağı un
*1 su bardağından bir parmak eksik şeker
*Yarım paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
----kreması için----
*1 litre süt
*5 yemek kaşığı şeker
*5 yemek kaşığı mısır nişastası
*5 yemek kaşığı hindistancevizi

*Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çok iyi çırpıyoruz.
*Kuru malzemeleri elekten geçirerek ilave ediyoruz.
*Tahta kaşık kulllanarak hafiften malzemeler özleşene kadar karıştırıyoruz.
*26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru boşaltıp 150 dereceli fırında pişiriyoruz.
*Bu arada süt, nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak bir-iki taşım kaynayana kadar pişiriyoruz. Ilıyınca içine hindistancevizini katıyoruz.
*Pişen keki ortadan ikiye kesiyoruz. Kalıpla aynı çapa sahip çukur bir kaseye kestiğimiz üst katı oturtuyoruz, elimizle yerleşmesini sağlıyoruz.
*Ortaya kremayı doldurup ikinca kat kekide üzerine oturtuyoruz. Varsa kalan fazlalıkları bıçakla kesip çıkartıyoruz.
*Üzerini streç filmle örtüp muhakkak bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
*Servis edeceğimiz zaman ters çevirip dilimliyoruz.

Eklentiler

• $k.pasta.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 830
  • $kümbet pasta.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 159
  • $dolgu kekim.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 160
Son düzenleme:
bebegcimm harika görünüyorr ellerine sağlıkk ayy ne marifeliymişsin senn meğer ne cevherler varmış sendee

serracım canmm arkadaşım.. ayy çok sağol canmm yaa.. utandırdın beni valla.. bu keki en son günümde yapmıştım ve tarifini 5 kişiye verdim o gün.. beğenildi diye buraya da eklemek istedim..
eee kuzum bu kilolar durduk yerde gelmedi.. gelsin kekler gitsin kurabiyeler... kaydirigubbakcemile3 şimdi sadece buraya eklemekle ve resmlerine bakıp yediğimi hayal etmekle yetiniyorum :))

aman allahım... yemede yanında yat diye buna derler..
tadını tahmin edebiliyorum
delikafadulden

güzel yorumun için çok teşekkürler canımm yerimseniben

çok güzel görünüyo...ellerine sağlık...
canım çekti gece gece...

anam anam gece gece bu ne böyle:bbo: nefis görünüyocokacimcoook
tarifini aliyorum mutlaka deniycem ellerine emegine saglik canimkaydirigubbakcemile3

gönülyarası , incitanemtuana , gullerdiyarı canlarım çok teşekkür ederim güzel,yüceltici yorumlarınız için..
gerçekten süper bir tarif.. denemenizi isterim.. deneyince yorum ve resimlerinizi bekliyorum yerimseniben
a.s.

Ne kadar değişik bir kek görüntüsüne bayıldım.
Kakaolu keklerden pek hoşlanmam ama bunu mutlaka deneyeceğim

canım ellerine sağlık görüntü süper,eminim tadı da süperdir,
birşey soracaktım,keki kesip üst kalıbı kaseye koyduk kekin içini alıp,kremayı koyuyoruz değil mi canım?

ellerine saglşık cok güzel gözüküyo ben bu pastayı bikackere denedim ama kekimin yarısını borcama koydugumda dagalıp kırılmışdı senininki gibi düzgün olmamışdı bi püf noktası varmı

evt bi püf noktası varmı bende merak edıyorum . mesela ıslatıyomusun borcamı yapışsın dagılmasın dıe bunun gıbı bıse varmı fisfisfis

bıde ustune cıkolata sosu döksek nası olur acep ?

mısraaa , dirim , yağmur ankara , hoşseda , nefret , cimcime eses yorumlarınız için çok teşekkürler.. beğenilmesine sevindim... takıldığınız birkaç nokta var sanırım.. herkes için genel bir açıklama yapayım o zaman kaydirigubbakcemile3
*kekin içini oymak fln yok... sadece pişince 2 ye kesiliyo.. ortasından(ince 2 kek olcak)
* köstebek pasta olması için de yaptığım sadece 2 ye kestiğim keklerden üsttekini iç kısmı alta gelecek şekilde çukur bir kasenin içine yerleştirip bastırarak dibinin de iyice oturmasını sağlıyorum.. *ıslatmıyorum..
*zaten bu şekilde yaptığınızda içi çukur kalıyo.. aynı kasenin şeklini alıyo..
* içine kremayı doldurup kalan keki de üstüne gene iç kısmı üzerinde kalacak şekilde kapatıyoruz.. fazlalıkları oluyo. onları bıçakla kesip,üzerine folyo kapatıyoruz..
*ve 1 gece dolapta bekletip ters çeviriyoruz...
* içi krema dolu olduğu için köstebek pasta şeklialmış oluyo...
*üzerinin pıtırlı görüntüsü de kekin iç kısmı üzerine getirdiğimiz ,için...

resimlerdeanlaşılır olduğunu düşündüm ama bir bakayım.. olmazsa ilk yaptığımda farklı resimlerini de eklerim sizin için...
afiyet olsunn yerimseniben

canım çok güzel bir tarif ellerine sağlık en kısa zamanda deneyeceğimopuyorumnanaktan

ayyyyyyyy süper yaaaaaaaaaa.ne marüfetlü hatunsun.ellerine sağlık şekerüm ilk fırsatta deneyeceğim.

güzel bir tarif denemek lazımm tşkler tadı nasıl acaba merak ettimde kaydirigubbakcemile3

bende kostebek pasta yapıyorum hazır malzemelerı olan varya
goruntu aynı dıyebılırım ..
farkı,uzerınde kek kırıntıları şantının ıcındede muzu oluyor..
teşekkurler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…