KOAH ve annem

Pusulaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2017
287
65
48
32
5 ay önce annemde KOAH başlangıç çıktı. Çok sigara iciyor. Çok uğraştım bırakması için sigara bırakma.poliklinige gittik nikotin bandı kullandı 15 gün dayandı sonra yine başladı daha fazla içiyor sanki. İnadima yapar gibi konuşuyorum ağlıyorum duygusal yönden yaklaşıyorum kesinlikle önemsemiyor ben çok.korkuyorum yaşama sevincim bitti herşeyde annem ölcek diye düşünüyorum gelecekle ilgili konuşurken hep annemin olmayacağını düşünüyorum. Hastalığını hiç önemsemiyor insanı catlatiyor aksine daha çok.iciyor korkusu yok. Ne hali varsa görsün diyorum sonra aklımdan atamıyorum . Gerçekten insanı çıkmaza sürüklüyor bir anne evladına.ailesine bunu.yaparmi. bırakıcagina dair umudum bitti resmen hayat kaynağı olmuş olmazsa yaşayamaz gibi

Ne kadar içiyor günde? Babamda da var sanırım resmen yatarak uyuyamıyor adamcağız ama bırakmadı sigarayı.

İnsan ailesine bunu yapar arkadaşım, benim annem de öyle. Kronik bronşiti, Koah teşhisi var ama hala içiyor. Beş altı tane de değil uç uca ekleyip içiyor. Çocuğu anksiyete mi olmuş, Okb mi olmuş sonra kimin umurunda. Yapacak bir şey yok ne yazık ki. Seninki yine denemiş, benimki sigara bırakmayla ilgili bir şey gördüğünde ekrana ekrana üflüyor bir de.

Allahın cezası bu tür anne ve babalar!Resmen Allah evlada imtihan vermiş bu sorumsuz insanları.Başa bela atsan atılmaz satsan satılmaz.İnsanın yüreğine oturturlar ve gamsızlıklarıyla insanın canına okurlar.

Canım benim annemde de var maalesef grip olmuştu çok ağır geçmek bilmeyince artık nefes bile almakta zorlaşınca gitti doktor koah dedi normalde pek birşey yok öksürğü var ama asıl grip olduğu zaman çok ağır geçiyor konuşamıyor nefesi yetmiyor sürekli öksürüyor sanki zatürre gibi geçiriyor ve çok dikkat etmesi gerekiyor doktor sigarayı bırakmazsa sonunun oksijen makinesine bağlanmak olacağını da açık açı söyledi ve üstelik 2009 yılında takılan 2 stenti var kalbinde ama anlatamıyorum içiyor artık bıraktım birşey söylemeyi çünkü kızıyor sende birşey deme artık zor evet ama yıpratma kendini sadece kendine iyi baksın grip olmamaya çalışsın

Benim kv de aynı şekilde. Ciğerleri çıkacak öksürmekten hala inatla sigara içiyor. Çocukları da artık sıkılmış söylemekten.
Zaten söyleyince daha da çok içiyor inat yapar gibi sanki dikkatleri üzerine çekmek ister gibi.
Birşey yapamazsınız bence artık dinlemez ki.
Kv hastanelik oluyor,hastanedeyken bırakıcam diye ağlıyor sonra ertesi gün aynı.
He bide akciğer kanseri çıktı buna rağmen bırakmıyor. Bağımlılık yapmış yapabilecek hiç birşey yok

Ah aynen benin annemi anlatmışsınız o da içme dedikçe inadına daha çok içiyor umursamıyor üzerine kızıyor bir de evladının üzülmesini hiç umursamıyor Denemedi bile hiç bırakmayı stent takıldığında 10 gün içmedi ağladı resmen gerçi gizli gizli içmiş o ayrı. Takmamaya çalışıyorum artık ne yapabilirim ki.

benim annemde aynı. ayrıca bende de astım var. bırak sigarayı bırakmayı beraber olduğumuz arabada bile sigara içmekten geri kalmıyor. evet ben hamileyim birde :)

Yapacak bir şey yok, ben kabullendim artık. Ara ara alevleniyorum sonra o söndürüyor : ) Keşke hepsi bıraksa.

Ne yaptıysak bıraktıramadık babama.
Ameliyat oldu şah damarından.
Koah var.
Ciğerler bitik kalpte stent var.
Hala içiyor.
Ameliyat olunca bir korktu 20gün içmedi 20gün sonra paket almış bir de saklıyor kızmayalım diye. Gizli gizli içmeye başlamış.
Yok bırakmıyorlar. İnatla daha çok içiyorlar.
Elime sopa alıp dövesim geliyo :/

benim annemde aynı. ayrıca bende de astım var. bırak sigarayı bırakmayı beraber olduğumuz arabada bile sigara içmekten geri kalmıyor. evet ben hamileyim birde :)

Evet benim annem de çocukken yanımda püfür püfür içerdi. O zamanlar böyle bilinçli değildi kimse, otobüsle yolculuğa çıkardık herkes yakardı, duman her taraf. Aynı şekilde bende de astım çıktı bir süre sonra. Ben pasif içiciliğe bağlıyorum. Hamileyken hiç içmemesini çok mucizevi bir olay olarak görüyor hala.

Ayy herkez benmi :)) bn gunde iki paket sigara ictimi bilirim hamile oldugumu ogrendimde biraktim direk ve 7 ay oldu.hersey yavrum icin

bende aynı şekilde pasif içiciliğe bağlıyorum. hayatımda ağzıma sigara sürmedim çünkü.

Yani elimizi kolumuzu bağlıyorlar önüne dünyayı sermeye hazırım ama yok çocuk gibi gizliden yapıyor yeminler ediyor bı bakıyorum gizli gizli paketler çıkıyor etraftan

Ne zaman tanı kondu size 2009 dami

Tam bir ceza. Bende bu yüzden anksiyete bozukluğu oluştu aldığım nefes batıyor artık düşünmekten diyorum nolcaksa olsun bıktım yani

Odada konuşuyorum ağlıyorum.diger odada gidip.iiciyor dinlemiyor psikolojiniz bozuk diyor daha bize buluyor suçu. Rezil.ediyor insanı sanki kötülüğüne konuşuyoruz gibi davranıyor. Sürekli su kişi koahtan ölmüş diye gözünü korkutuyoum yok yani bir uğraş yok şimdide yarın bırakcam diyor umudum kalmadı çok uğraştım hepsinde hayal.kirikligi yasatti

Ana baba olmasa utanmasan doversin deli oluyorsun ya. Konuşuyorum o kadar oflayip kalkıp diğer odada sigara içiyor . Artık boşver demek istiyorum yine ucu bana dayanıyor

psikolojiniz bozuk evet anneniz haklı. artık bu kadar ilgilenmemeniz lazım. bile bile intihar evet ama bu onun hayatı. nasıl yaşayacağına kendi karar verir. bir ömrü kalmışsa ne kadar olduğunun önemi yok siz bu süreyi sürekli konuşarak birbirinize laf söyleyerek mi geçirmeyi tercih edersiniz yoksa güzel anlar mı hatırlamak istersiniz? o şekilde görmeyi kaldıramıyorsanız psikologdan kendiniz için yardım alın annenizin kararlarına saygı göstermeyi öğrenin. böyle konuştukça faydalı olacağınız yerde zararlı oluyorsunuz. kendiniz de bunun farkındasınız ama inatla da konuşmaya devam ediyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…