Sanki onun kötülüğü için yapoyormusus giibi muamele yapıyor üzülüyorum bu sefer o haline bilinçsiz değil herşeye akli eriyor. İşine gelmiyor ama. Elim kolum bağlı düşündükçe deli olmaya geliyorum dusunmedikce her anim korkuyla geçiyor hep ölüm düşünüyorum psikiyatriye ihtiyacım var muhtemelen.Ah aynen benin annemi anlatmışsınız o da içme dedikçe inadına daha çok içiyor umursamıyor üzerine kızıyor bir de evladının üzülmesini hiç umursamıyor Denemedi bile hiç bırakmayı stent takıldığında 10 gün içmedi ağladı resmen gerçi gizli gizli içmiş o ayrı. Takmamaya çalışıyorum artık ne yapabilirim ki.
Bu kadar basit mi ya annenizle zaman geçirin demek sen bunu dedin başımdan aşağı kaynar su döküldü. Önlenebilir bir durum. Neden ölümünü bekleyip anı biriktirelim Allah aşkına iyice moral bozuyorsunuz.psikolojiniz bozuk evet anneniz haklı. artık bu kadar ilgilenmemeniz lazım. bile bile intihar evet ama bu onun hayatı. nasıl yaşayacağına kendi karar verir. bir ömrü kalmışsa ne kadar olduğunun önemi yok siz bu süreyi sürekli konuşarak birbirinize laf söyleyerek mi geçirmeyi tercih edersiniz yoksa güzel anlar mı hatırlamak istersiniz? o şekilde görmeyi kaldıramıyorsanız psikologdan kendiniz için yardım alın annenizin kararlarına saygı göstermeyi öğrenin. böyle konuştukça faydalı olacağınız yerde zararlı oluyorsunuz. kendiniz de bunun farkındasınız ama inatla da konuşmaya devam ediyorsunuz.
Bu kadar basit mi ya annenizle zaman geçirin demek sen bunu dedin başımdan aşağı kaynar su döküldü. Önlenebilir bir durum. Neden ölümünü bekleyip anı biriktirelim Allah aşkına iyice moral bozuyorsunuz.
Evet esmerlik gibi değil yüzleri boğuk duruyor. Kanserden korkuyorum aklıma herşey geliyor 5 ay önce film çekildi kanser çıkmadı amaBenim babamda koah hastaligi öğrenince bıraktı ve eli yuzu düzeldi ama malesef tekrar başladı 3 yıldır çok fazla içiyor ve kötü görünüyor göbeği olmasına rağmen çok zayıf duruyor çok esmerleşti yani çökmüş gibi işte bırakmıyor yapacak bi şey yok. Annemde kronik astim var normalde beyaz tenli bi insandı ama artık yüzünde değişik bi esmerlik oldu birini içip arkasından yenisini yakıyor malesef...
Annem hasta değil gibi davranıyor işin kötü tarafı bu. Azaltma bırakma gibi eğilimi yok asla. Veya onu tek başına birakmayi düşünecek biri değil şuan çok memnun.böyle yaptıkça inatlaşıyorsunuz. o bir bağımlı ve söyleye söyleye bıraktıramazsınız. daha beter edersiniz. benim anneme de kan dolaşımın bozuk ayak parmaklarını kaybedebilirsin dediler ben ne zaman söylesem daha fazla içti. bıraktım hiç ellemedim kendi kendine azalttı. eşim güneydoğuda alıştı sigaraya operasyon bilmem ne yüz kere söyledim bırak diye bırakmadı sonra 5 ay önce kendi kendine bi motivasyon bulmuş bi bıraktı daha da başlamadı.
ölümünü bekle güzel anı biriktir demiyorum farkındaysan ne kadar ömrü var onu Allah bilir her seferinde konuştukça birlikte kötü zaman geçiriyorsunuz mevcut günlerinizi mahvediyorsunuz buna gerek yok güzel anlar yaşayın diyorum.
bence gerçekten sağlıklı düşünebilmek açısından destek alabilirsiniz. böylece annenize de nasıl yaklaşmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. böyle yol kat edemeyeceksiniz çünkü. burdaki her üyenin kendi ailesindekilerle ilgili yorumları da bunu gösteriyor.
Annem hasta değil gibi davranıyor işin kötü tarafı bu. Azaltma bırakma gibi eğilimi yok asla. Veya onu tek başına birakmayi düşünecek biri değil şuan çok memnun.
Canım benim dedem 70 yaşında günde 3 paket sigara içer bu hep böyleydi akciğer filmi cektirdi bir kaç ay önce ve doktor çok temiz demiş hatta sonucu annem gösterdi 65 yaşında demiş doktor şaşırmış. Tabi ki sigara riski çok artırıyor ama birazda kader. Kanser olmasada insanlar vakti geldiyse başka şeylerden ölüyorlar. Bazen hasta biri hasta şekilde mesela 10 yıl yaşıyor ondan önce sağlıklı insanlar ölüyorlar. Yani koah oldu ölecek diye düşünmek pek doğru değil..Evet esmerlik gibi değil yüzleri boğuk duruyor. Kanserden korkuyorum aklıma herşey geliyor 5 ay önce film çekildi kanser çıkmadı ama
5 ay önce ilaçlı tomografi çekildi kanser bulgusuna rastlanmadı geçen yıl dayım öldü akciğer kanserinden. Şimdi korkuyorum sürekli ya annemde öyle olursa diye yılda bir kez deniliyor tomografi için. Bu sürede olur geç kalırız diye düşünüyorumböyle yaptıkça inatlaşıyorsunuz. o bir bağımlı ve söyleye söyleye bıraktıramazsınız. daha beter edersiniz. benim anneme de kan dolaşımın bozuk ayak parmaklarını kaybedebilirsin dediler ben ne zaman söylesem daha fazla içti. bıraktım hiç ellemedim kendi kendine azalttı. eşim güneydoğuda alıştı sigaraya operasyon bilmem ne yüz kere söyledim bırak diye bırakmadı sonra 5 ay önce kendi kendine bi motivasyon bulmuş bi bıraktı daha da başlamadı.
ölümünü bekle güzel anı biriktir demiyorum farkındaysan ne kadar ömrü var onu Allah bilir her seferinde konuştukça birlikte kötü zaman geçiriyorsunuz mevcut günlerinizi mahvediyorsunuz buna gerek yok güzel anlar yaşayın diyorum.
bence gerçekten sağlıklı düşünebilmek açısından destek alabilirsiniz. böylece annenize de nasıl yaklaşmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. böyle yol kat edemeyeceksiniz çünkü. burdaki her üyenin kendi ailesindekilerle ilgili yorumları da bunu gösteriyor.
Ama dayım akciğer kanserinden öldü zaten o benim psikolojimi bozdu. Dayım da ne olduysa annemde arıyorum göz kapağı düştü annemin gözüne bakıyorum hep ten rengi gözüme sarı geliyor hep böyle aklımı yitirecek gibi düşünüyorumCanım benim dedem 70 yaşında günde 3 paket sigara içer bu hep böyleydi akciğer filmi cektirdi bir kaç ay önce ve doktor çok temiz demiş hatta sonucu annem gösterdi 65 yaşında demiş doktor şaşırmış. Tabi ki sigara riski çok artırıyor ama birazda kader. Kanser olmasada insanlar vakti geldiyse başka şeylerden ölüyorlar. Bazen hasta biri hasta şekilde mesela 10 yıl yaşıyor ondan önce sağlıklı insanlar ölüyorlar. Yani koah oldu ölecek diye düşünmek pek doğru değil..
Ailede böyle bi şey varsa tabiki annenin dikkat etmesi gerekiyor tepkini şimdi anladim canım haklısın kabahat annende sen ne yapsan kendi istemedikten sonra boşAma dayım akciğer kanserinden öldü zaten o benim psikolojimi bozdu. Dayım da ne olduysa annemde arıyorum göz kapağı düştü annemin gözüne bakıyorum hep ten rengi gözüme sarı geliyor hep böyle aklımı yitirecek gibi düşünüyorum
Kansere döner diye korkuyorum dayım öldü kanserden. 5 ay önce tomografi temizdi ama o sürede oldumu diye korkuyorum anksiyetem tavan yaptı. Yılda bir kez tomografi çekilmesi gerekmisYapacak bir şey yok, ben kabullendim artık. Ara ara alevleniyorum sonra o söndürüyor : ) Keşke hepsi bıraksa.
Ciddiye mi almıyorlar ne düşünüyorlar mantiklarini çok merak ediyorum gerçekten bu derece sorumsuzluk olmazSigaraya laf soyletmeyen annem ve kayinvalidem var hele annem ondada koah baslagici var ve türlü rahatsizlik lar ne yaptiysak birakmadilar yalniz değilsiniz bazi insanlar kaderlerini kendileri belirliyor yapcak bisi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?