Koca ailesine duyulan antipati

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her derdimde ailemi arayip cozum beklemem , onlarda beni arayip bunu yapmaz çünkü surekli bu cizgide iletisim ve dinamik cok toksik. Ben abartiya kactiklarini farzederek sizi hakli buldum
 
Saldırgan yorumlara hiç takılmayın, bazı hanımlar kendi şahsi mutsuzluklarını burada derdini açan hanımlara öfke kusarak çıkartıyorlar cevap vermeye bile değmez.
Sizi çok iyi anladım çünkü aynı şeyleri ben de yaşadım, eşimin ailesi kendileri gelemese dertleriyle evimizin gündemi oluyorlardı.
Umursamadığınızı göstermeyi tavsiye edebilirim en azından eşiniz onların derdini anlatırken tepkisiz kalabilirseniz belki sizin için çok da önemli olmadığını anlar diye düşündüm. Dert babası olarak görüyorlar belli ki. Laf arasında hımm anladım zaten bizim kendi derdimiz bize yetiyor boşver gibi ufak imalarda bulunursunuz belki.
Ben böyle sorunda kaynanayla konuşmayı denemiştim ama daha da vites artırmışlardı :(
 
Kızlar selam. Şimdi bir akıl almak istiyorum. Bazı yaşanmışlıklar da var çok detaya girmiyorum uzatmamak adına, gerektiği yerde güncellerim.
Benim eşim idare edebilen köprü olabilen biri fakat eşimin ailesi sürekli her derdini sorununu duyuran sürekli telefonda dert anlatan insanlar. Bana çok absürt ve saçma geliyor belki diğer konularımdan bilen vardır biz çok mahrum bir yerde yaşıyoruz görev icabı, yeri geliyor 2 ay market bile görmüyorum. Kendi derdimiz bize yetiyor kısaca. Bunu bildikleri halde bunu yapmaları aşırı sinirimi bozuyor. Fakat kimse senin bir derdin var mı demiyor? Ben zaten mesafe koydum konuşmuyorum denk gelmedikçe ama eşimin sürekli ev içinde bu sorunları dinlemesi, başka zamanlarda bu sorunlara çözüm bulmaya çalışması yani vaktini ve enerjisini buna harcaması beni çıldırtıyor. Sorunun eşimde olduğunu söyleyenler olacaktır evet sorun eşimde. Birkaç alakasız kişinin önünü bu şekilde kestim fakat artık kesemeyeceğim kişiler bunu yapınca, eşimin bu şekilde dertlenmesini istemediğim için, ona bir şey söylediğimde silip atmamı mı istiyorsun senin ailen böyle değil diye benimkiler de böyle olmak zorunda mı? Ben de farkındayım ama sorun anlatan insanları görmezden mı gelmeliyim şeklinde dönüt veriyor. Yaşayan var mı?

abartıyorsun diyenler olursa da sebepleri ile birlikte dinlemek isterim. evliliğimdeki bu sorunu çözmek adına fikir danışmak amaçlı yazıyorum. yapıcı veya kırıcı yorumlarınızı bekliyorum
Evliliğinize ne kadar yansıyor bu dertleşmeler ? Eşiniz dayısının sorununu size mi yansıtıyor evini mi aksatıyor sizinle mi ilgilenmiyor kafası dalıyor sizi mi görmezden geliyor yoksa her iki tarafı da idare edebiliyor mu ? Sorun size yansıyorsa ciddi bir konuşma yapın ama tek dert eşim üzülüyorsa bu eşinizin sorunu size vereceği cevap ;" Sana yansıtmıyorum "
 
Aksine baskıcı olmamaya çalıştım. Eltim dahi sorunlarını anlatıp eşime danışan birisiydi. Benim derdim gerçekten bana yetiyorken, dıdısının dıdısı kişilerin sorunları beni çok bunaltıyor. Konuşsun, güzel şeyler paylaşılabilsin istiyorum. Memlekete gidince bile oturup bunları konuşup çözelim denilen bir durum var ortada. Fikir almak değil konu sadece. Yeri geliyor annemin babamla olan sorunlarını dinleyemiyorum. Fazla geliyor kaldıramıyorum
Ya biliyorum bu tip aileleri. Hayatları sürekli açık oturum programında gibi geçiyor. Fakat abartıyorsunuz. Eşiniz size yansıtmıyorsa, sizi etkileyen maddi manevi durumlar süreklilik haline gelmediyse umursamayın. Hatta size sizi ilgilendiren bir durum olmadıkça anlatmasın. Gitsin bir odada konuşsun.
 
“Forumumuz kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır.”

KK’da ağzınıza geleni söyleyemeyeceğiniz kuralını hatırlatırım, siteyi mahalleniz sanmayın, hepiniz ağzınızın ayarını bilin.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X