"Koca" bir hic.

Yapmayan yapmio benim eşime arkadaşları bile dedi adam yine aynı ne yapsam bilmiom. Yatmak istemeyince tmm diyo gidiyo adam bı değişik
Cocuklari tembihleyin.. Babalarına koktugunu söylesinler..ben bunu da denedim..
Ben suçlar tarzda demiyirum ama..ben dili kullaniyirum. Yatağa girecegi zaman mesela diyorum ki " sana sarılıp uyumak istiyorum ama koku konusunda hassasim, daraliyirum"... şeklinde...direk kokuyorsun desem zaten savunmaya geçer..

Bdv icin actigim bir hesaptir.

Fikirlerinizi merak ediyorum.

31 yasinda esim var. 6 yillik evliyiz.Ayrintiya girmiycem 2 aile var esimin tarafindan gerisi hep yabanci.

Esim ben bir derdim oldugunda ne zaman anlatmaya kalksam kuser oturur. Ben soylenirim o kuser bu surekli boyledir. Duvara konussaydim dillenirdi. Ailesi cok yapti bana zamaninda 1 aylik evliyken kufur yedim kv den. Hemde benimle alakasi olmayan bir konuda sinirlenmisti onu sakinlestirmeye calisirken yedim kufurumu. Iste o gunden beri huzurumuz yok. Ben basladim kufur etti soyle dedi boyle dedi yasananlar katlandi olaylar cogaldi ben hep anlattim. O ise hep sustu kustu. Bir defa bile haklisin hayatim elimde geleni yapacagim demedi.Istedigi sey su ki ben boyle seylere kafami takmamaliymisim.
Yani diyor ki kufur ye ne yaparlarsa yapsinlar salla gitsin.

Ozet geciyorum bu birinci mevzu.

Ikincisi ise cok bakimsiz. Yani gecen bir konu gormustum "adam koyuyo" basligiyla ayni o mesele eksigi yok fazlasi var. Siz anlayin gerisini. Haftada 1 dus alir haftada 1 yikanir. Onuda cuma gunune denk getirir. Sonra benden koynuna girmemi bekler.

Ucuncu mevzu benim arkamda durmamasi yani;

Ben eger onunla ilgili veya ailesiyle ilgili bir fikir soylediysem onu hemen inkar eder. Yahu tamam diyorum. Buda benin fikrim. Hayir yanlis dusunuyosun diyor.

Aile ortaminda beni kucuk dusurucu seyler soyluyor. Firsatimi veriyor. Acigimi sunuyor onlara. Herkes karisini savunur sende beni yerin dibine sokuyosun derim. Sen yanlis anladin der.

BENI SAHIPLENMIYOR

Cocuklarimizla ilgilenmiyor. Egitici bilgiler ver derim pışpışlama konus bir harf ogret derim tamam der hicbirsey yapmaz. Eringecligin kitabini yazar.

Ve daha neler neler..

Suan ondan uzaktayim birkac gune gidicem yanina. Ama icimde 1 damla sevgi yok. Buzgibi oldu hislerim yok.
Ben resmen bir HIC ile evliyim. Ha var ha yok. Ne yapmaliyim.? Yoluna girermi bu evlilik?

Not : konu gunceli 5. Sayfada

sanki benim evliliğimi anlatmışsınız hemen hemen herşey aynı. Buarada bende 6 yıldır çekiyorum :(

5 yasindaki oglum sevmiyodu sabah kalkinca el yuz yikamayi.. soyleye soyleye alisti. Bu adamlarin anneleri babalarida mi boyleydi ya da alistirmadilar mesela

Ben suçlar tarzda demiyirum ama..ben dili kullaniyirum. Yatağa girecegi zaman mesela diyorum ki " sana sarılıp uyumak istiyorum ama koku konusunda hassasim, daraliyirum"... şeklinde...direk kokuyorsun desem zaten savunmaya geçer..

Haklisiniz. Zaten bende ilk zamanlar hic sesimi cikarmadim. Yeri geldi optugunde geri cevirmedim. Cok utandim soylemeye. Sonra ben dilini kullanmayi denedim. Oda olmadi acikca uyardim. Suan resmen bir cocuk gibi annem uyardi. Dustugumuz hallere bak.

5 yasindaki oglum sevmiyodu sabah kalkinca el yuz yikamayi.. soyleye soyleye alisti. Bu adamlarin anneleri babalarida mi boyleydi ya da alistirmadilar mesela
Kayinvalidem suan gorumcemin cocuklarina bakiyor. Ama ona bakmak denmez kesinlikle egitim temizlik ahlak konusunda en ufak bir uyarisini duymadim. O sadece cocuklari okuldan getirip yemeklerini koyuyor onlerine. Kizi da seviniyor ben calisiyorum annem cocuklarima bakiyor diye :)

Demem o ki zamaninda kendi cocuklarinida boyle buyutmus ki aliskanlik edinememisler. Gorumcemin de cok kokar agzi.

Kayinvalidem suan gorumcemin cocuklarina bakiyor. Ama ona bakmak denmez kesinlikle egitim temizlik ahlak konusunda en ufak bir uyarisini duymadim. O sadece cocuklari okuldan getirip yemeklerini koyuyor onlerine. Kizi da seviniyor ben calisiyorum annem cocuklarima bakiyor diye :)

Demem o ki zamaninda kendi cocuklarinida boyle buyutmus ki aliskanlik edinememisler. Gorumcemin de cok kokar agzi.
Standart dis fircalama yok demekki.. ohf ya aslinda biz anne olarak cocuk dunyaya getirdiginiz anda ne kadar sorunluluk yukleniyoruz

Standart dis fircalama yok demekki.. ohf ya aslinda biz anne olarak cocuk dunyaya getirdiginiz anda ne kadar sorunluluk yukleniyoruz
Biz insan yetistiriyoruz aslinda. Nasil temiz titiz olunur ogretiyoruz. Insan icine ciktiginda yapilmasi/yapilmamasi gerekenleri ogretmeye calisiyoruz vs vs. Ogretmeyenlerde birinin basini yakiyor boylece. Pislikten yuva yikiliyor.

Çocuk daha çok küçük . Bende valla her yolunu denedim kendi içinde olmalı birazda. Diyorum ya arkadaşları bile uyardı daha ne olsun

Bence alışkanlık olmasa bile bunlar el becerisi gerektiren şeyler değilki yapamasinlar. Bizide dört dörtlük buyutmediler annemiz ama belli yasa gelince bir şeyleri kendide düşünebilir insan. Eşim iş kıyafetiyle arkadaşlariyla buluşmaya gidiyor. İnşaat işçisi eşim bu arada. Bencillikten de olabilir. Rahatlık ve bencillik

Bence alışkanlık olmasa bile bunlar el becerisi gerektiren şeyler değilki yapamasinlar. Bizide dört dörtlük buyutmediler annemiz ama belli yasa gelince bir şeyleri kendide düşünebilir insan. Eşim iş kıyafetiyle arkadaşlariyla buluşmaya gidiyor. İnşaat işçisi eşim bu arada. Bencillikten de olabilir. Rahatlık ve bencillik

Benim esimde insaatte elektrik teknikeri. Is cikisi bazen ailelerle toplanip yemek yerdik. Diger arkadaslarina bakardim elleri yuzleri tertemiz bakimli. Benimki Allah vermis 2 mt. boy fizik desen fena degil. Paspalin onde gideni :(

Erkeklerin cogu bir cok kadindan daha pistir bence. Biz evde daha cok is yapiyoruz elimiz sudan cikmiyor, bunlar ellerini yikamaya useniyor. Dogru 4/4 luk yetismedik ama mesela annemiz bize iste sabah kalkinca el yuz yikanacgini tuvaletten sonra elimizi yiksmamiz gerektigini ogretti hep. Dislerimizi fircalamazsak dislerimizin curuyevegini vs. Bunlari aliskanlik haline getirene kadar tepemizden inmedi. Bi zaman sonrada kendin yapiyosun zaten. Isin berbat yani boyle insanlar bizim
Pis gordugunuz birseyi pis gormuyolar.

Mesela senin esin oyle bi kiyafetle gidiyo cunku bunu sorun olarak gormuyo. Kaldiki evdeki kadin bile disari cikarken uzerini degistirir.

ben de yurtdisinda bosandim, istersen sana bilgi verebilirim, hangi ülkede yasiyorsun veya daha dogrusu yasiyordun?

Umarım beklentisini karşılayan biri çıkar karşısına :)

Back
X