Koca bir yanlis evliligim

Siz bu adamın ölmüş babasına niye taktınız bu kadar ben onu anlayamadım. Kaldı ki sizin koca kazık kocanızın beyni, fikri, karakteri, geçinmeye niyeti yok mu da her şeyden bu kadar etkileniyor? Eminim güzel örnekler de vardır çevresinde ama onun paşa gönlü kötüyü mü almak istiyormuş. Kocanız huysuz ve geçimsiz, babasına da başka kimseye de bahane bulmayın.
Siz niye bana kizdiniz ki simdi :))) taaabi ki farkli davranabilir. Amaaa gayet de sucu oldukca fazla babasinin. Bi insan neyle yogurulursa ona donusur. Aksi cok istisnaidir. Hergun evde hir gur. Camlar asagi inermis. Zaten rol model dedigin sey ana babadir. Butun yogurulma sureci yani cocuklugu anasinin itip kakilmasiyla asagilanmasiyla, on3msenmemesiyle gecmis. Sizce? Enn bas temel sorumlu kim burda? Annesine saygi gosteren, incitmeyen, kibar mi kibar bir adam olsaydi babasi, huzurlu saakince bi evde buyuseydi kocam. Nasil biri olurdu?

Evlilik işten eve eşini göreceğini bilerek gelmek, beraber sohbet ederken yemek yiyip, ayrı koltuklarda da olsa yüzüne rahat bakmakla olur ancak.

Siz işte iyiyim, evde beterim diyorsunuz? Boşanınca tam olarak neden pişman olacaksınız anlamış değilim? Aşağılanmayı, huzursuzluğu mu özleyeceksiniz?

Cesaret edemeyip ailenizi bahane etmeyin. Anne babalar çocukları mutlu olsun ister eziyet görse de evli kalmasını değil..

He böyle böyle özgüveninizi yıktığı zaman bazı şeyleri sevgi kırıntısı sanmanız olası tabi. Bir de kazayla veya düzelir sanıp çocuk yaparsanız bitti gitti işte..

Madem siz de çalışıyorsunuz neden dağınıklık olarak gördüğü şeyleri o toplamıyor da sizin üzerinize oynuyor? Çünkü derdi evlilik yürütmek değil. Sizi köleleştirmek..

Evlilik işten eve eşini göreceğini bilerek gelmek, beraber sohbet ederken yemek yiyip, ayrı koltuklarda da olsa yüzüne rahat bakmakla olur ancak.

Siz işte iyiyim, evde beterim diyorsunuz? Boşanınca tam olarak neden pişman olacaksınız anlamış değilim? Aşağılanmayı, huzursuzluğu mu özleyeceksiniz?

Cesaret edemeyip ailenizi bahane etmeyin. Anne babalar çocukları mutlu olsun ister eziyet görse de evli kalmasını değil..

He böyle böyle özgüveninizi yıktığı zaman bazı şeyleri sevgi kırıntısı sanmanız olası tabi. Bir de kazayla veya düzelir sanıp çocuk yaparsanız bitti gitti işte..

Madem siz de çalışıyorsunuz neden dağınıklık olarak gördüğü şeyleri o toplamıyor da sizin üzerinize oynuyor? Çünkü derdi evlilik yürütmek değil. Sizi köleleştirmek..
Soyledigi sey de su. Ben yetisemeidn ya da yapamadigin seylere sinirlenmiyorum. Ev supurulmemis derdim bu mu sence? Ben sadece sunu kaldir demisim ortalikta durmasin etrafta.bisey.durmasin demisim. Kaldirmak zor mu? Etrafta.biraktigin seylerden dem vuruyorum diyor. Oyle bi diyo ki. Duruyorum alla allaa hakkaten ben mi yanlis yapiyorum yanlis anliyorum diyroum

Siz niye bana kizdiniz ki simdi :))) taaabi ki farkli davranabilir. Amaaa gayet de sucu oldukca fazla babasinin. Bi insan neyle yogurulursa ona donusur. Aksi cok istisnaidir. Hergun evde hir gur. Camlar asagi inermis. Zaten rol model dedigin sey ana babadir. Butun yogurulma sureci yani cocuklugu anasinin itip kakilmasiyla asagilanmasiyla, on3msenmemesiyle gecmis. Sizce? Enn bas temel sorumlu kim burda? Annesine saygi gosteren, incitmeyen, kibar mi kibar bir adam olsaydi babasi, huzurlu saakince bi evde buyuseydi kocam. Nasil biri olurdu?
Öncelikle sorunuza cevap vereyim: hala aynı fikirdeyim, temel sorunlu kesinlikle " kocanız " çünkü herkes kendinden sorumludur.
Sonrasında da, siz kızmanız gereken kocanızken adamın ölmüş babasına niye bu kadar öfkelisiniz diye merak ettim :) Dikkatimi çekti çünkü birçok kez adama beddua etmişsiniz yani o yüzden sordum.

Aileler elbet etkili ama "Alimden zalim, zalimden alim doğar" da demiş atalarımız. Elbet her çocuk güzel bir ailede yetişkin olsa keşke ama bu çok mümkün değil ne yapalım? Bence asıl kötü ailede doğanlar daha hassas ve duygusal olmalı. Babam bize böyle yaptı ama ben çocuğuma yapmayacağım, babam anneme böyle davrandı ama ben karımı böyle üzmeyeceğim diye düşünebilir gayet. Demek ki o babasının onlara yaptıklarını size ve çocuklarına reva görüyor, onaylıyor, vicdanı rahat ediyor ki böyle davranabiliyor.
Allah hepimize akıl, fikir, irade vermiş. Kocanız eminim ne doğru ne yanlış ne güzel ne çirkin bilecek akli iradede ve yaştadır ama işine gelmiyor hepsi bu.

Son olarak, suratını suratınıza kadar dayayıp psikopat gibi bağıran hakaret eden adam minnoş da, babası mı kötülük abidesi sadece siz de bunu bir gözden geçirin derim. Çünkü bana aldatılıp da karşıdaki kadına "o.pu masum kocamın aklını çeldi" diyen kadın psikolojisini düşündürdünüz ve bu sağlıklı bir düşünce değil benim gözümde. Hee yine de siz onu hatasız görüyorsanız size mutluluklar ne diyeyim. Tabi suratınıza kadar girip kocaman açtığı o lağım ağzına bir tane okkalı geçirmemek için sabretmeye alışırsanız...

Soyledigi sey de su. Ben yetisemeidn ya da yapamadigin seylere sinirlenmiyorum. Ev supurulmemis derdim bu mu sence? Ben sadece sunu kaldir demisim ortalikta durmasin etrafta.bisey.durmasin demisim. Kaldirmak zor mu? Etrafta.biraktigin seylerden dem vuruyorum diyor. Oyle bi diyo ki. Duruyorum alla allaa hakkaten ben mi yanlis yapiyorum yanlis anliyorum diyroum

Derdi dağınıklık değil işte. Benim dediğimi sorgusuz sualsiz yap demek istiyor.

Aslında o kadar aşağılık psikolojisine sahip ki biri olsun ona itaat etsin istiyor. Çünkü çocukluğundan bu yana babası, öğretmeni, patronu hiç birine karşı sesini çıkaramamış.
Bu tip insanlar zamanla çevresindekileri de hasta eder.

Muhtemelen sevgiliyken bile belli etti ama siz umursamadınız. Koşarak uzaklaşmanız gereken birine karşı hala çekinceniz olması özgüveninizin darbe aldığını gösteriyor. Kurtarın kendinizi.

Kendi iki kap yemek koyamaz ortaya ama her şeyinizi eleştirir. Amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek çünkü.

İyi günde kötü günde diye bu adama mı söz verip söz aldınız? Yarın öbür gün hamile olsanız, yemek yapamasanız, hasta yatsanız, yerinizden kalkamasanız bu adam size neler eder düşünsenize. Özünde iyidir lafları hikaye. Size karşı nasıl ona bakın..

Ama aynı zamanda annesine sürekli eziyet eden babasını gören sakin karakterde insanlar da var. Benim çevremde var böyle insanlar. Çocuklarına karşı da gayet pozitifler.

Mesela bir örnek kayınpederim at yarışı bağımlısıdır. Eşim ve kardeşi hep bu şekilde görmüş onu. Ama eşimde de kardeşinde de hiçbir oyun bağımlılığı yok. İddiaya bile merakları yoktur.

Nitekim babası alkolik olup hiç içki içmeyen var. Babası imam olup kendi içki içen de..

Evet hamuru nasıl şekillendirdiğin önemli, ama o hamur başka bir şeye de dönüşebilir. İlla ki aynı şeye dönüşecek değil.

Sizinki hala dağılan özgüveninizin bir oyunu eşinizi maruz görme çabası. Rehabilite edebilir miyim umudu?
Siz bilirsiniz tabi. Hayat sizin hayatınız. Ama tavsiyem bu eziyete bir de çocuk eklemeyin..

Ama aynı zamanda annesine sürekli eziyet eden babasını gören sakin karakterde insanlar da var. Benim çevremde var böyle insanlar. Çocuklarına karşı da gayet pozitifler.

Mesela bir örnek kayınpederim at yarışı bağımlısıdır. Eşim ve kardeşi hep bu şekilde görmüş onu. Ama eşimde de kardeşinde de hiçbir oyun bağımlılığı yok. İddiaya bile merakları yoktur.

Nitekim babası alkolik olup hiç içki içmeyen var. Babası imam olup kendi içki içen de..

Evet hamuru nasıl şekillendirdiğin önemli, ama o hamur başka bir şeye de dönüşebilir. İlla ki aynı şeye dönüşecek değil.

Sizinki hala dağılan özgüveninizin bir oyunu eşinizi maruz görme çabası. Rehabilite edebilir miyim umudu?
Siz bilirsiniz tabi. Hayat sizin hayatınız. Ama tavsiyem bu eziyete bir de çocuk eklemeyin..
Yok tabii ki dogru soyluyorsunuz. Ama inanin ben esimi hakli gormuyorum ki. Saaadece icim ekstra kopuruyor boyle bir adam olsutirdugu icin babasi. Yoksa asla ve asla hakli gormuyorum. Zaten o yuzden sureklllli kavga ediyoruz. Ya.ne olursa olsun bi insan honkurerek bagiramaz nasil bagirir ya ne oldu da honkurdun evi inlettin???? Masayi ters cevirmek?? Ne oldu da yaptin simdi dimi? Inanin cokcokcok aciiiz gozumde. Cokkk.

Cokk mutsuz hissediyorum. Kocccaman bir boslukta hissediyorum. Surekli surekli tartismalar.. ne yazacagjmj nasil dertlesecegimi de tam bilmiyorum. Asla asla anlasamadigim biri var hayatimda. Artik nefret dahi ediyorum. Cok unutkan biriyim. Herseye takilan bir koca. Ince detayci! Evim heeer daim topludur her daim. Sadece arada unuttugum masa ustunde uzun sure kalan toka, bazen mutfakta kalan masa ortusu. Son trend konumuz bu. Etrafta.hicbisey birakmamilymisim cok rahatsiz oluyormus bunu soyledigim halde nasil bole birakiyosun sen beni biyerine takmiyomusun diyo....... unutuyoruuuuum unutuyooo. Calisiyorum. Ve ince detayci degilim. Bu sadece bi konu tabi. Cok mutsuzum cok. Anlasabildigimiz asla bi konu yok. Dun buyuk sehpayi devirdi. Hep diyodu bak deviricem diye. Sadeece guc gosterisi. O boyle burnumun dibine girip bagiriniyor ya icimden nefret ediyoruuum senden diye bagiriyorum. Buuuzzzz gibi soguyorum. Bagirabildigi kadar cokk bagirdinda. Yuzunu dahi gormek istemiyorum dun deliler gibi agladi. Gozlerim tam bir balon gibiyfi. Kalktim sabah ise gitmeden once buz tuttum uzun sure. Suan o dunku sinirim nefretim var ama yok yani dunku kadar yok. Bu huyumdan nefrrt ediyorum. Bu huyum olmasa binn kere bosanmistim. Bana neler hakaretler soyluyor sinirlenince. Herseyi bosvermis tavrim bana yapyiklarini hep bi kenari atiyor istemsizce.. hala nefret ediyorum evde tekken cok huzurluyum ama dinku kadar olamiyorum. Ayrildigimda cokk mutlu yasycakmisim gibi geliyor.. ama yapamiyorum.. hic tanismasaydim diyorum keske.... boyle isteyken falan cok keyifli oluyorum. Bazen kendimi gozlemliyorum sanki 25 degil de 18 yasinda gibi sacmalayabiliyotum esprildr yapiyotum kahkahalar atiyorum isteyken. Ama evdeyken tam 50 yasinda gibi hissediuotum. Kendim olamiyotum. Aytilsam ailemin basinda cok sukur olum buyuk hastalik olmasa da ugrastiklari birsuru dert var. Annrm babam kaldirabilit mi emin degilim. Annem uzuntuyu 100 kat kendine yasatan birisi. Kalbi falan var. Bi ablam zaten bosandi. Deli gibi uzulduler dert ettiler. KOCCCAMAN BODLUKTAYIM.
Peki bu hissettiklerinizi açık açık konuştunuz mu eşinizle hiç

Peki bu hissettiklerinizi açık açık konuştunuz mu eşinizle hiç
Daha once defalarca herkes tartisir tartismayan yoktie. Sinirlenirsin amennaa. Olur tabu. Ama bak bana hakaret etme, ben inat olsun diye dmeiyrojm bak elimde olan bisey de degil zaten ama bana hakaret edince bana deli gibi bagirinca inan ki soguyorum senden diye defalarca soyledim. Defalarca. En son bu buyuk kavgalarin basinda sakinlestiginde soyleidm bak yapma soguyorum daha once de dedim. Bu hakaretler bu kadar deli gibi bagirmalar niye? Diye. Ama ne fayda ki?

suçu birilerine atıp durmaktan vazgeçin
eşiniz hatasını anlayıp kendisini değiştiriyor mu hayır?
kocaman adam değil mi?

ölmüş adama ah etmek işin en kolay yanı

eşim de bende hiç devasa kavgalar etmeyiz şükür ki
bizim kızlarımız hiç görmemiştir kavga küslük vs
üzülün diye yazmadım örnek olarak yazdım

ama büyük kızım resmen kavga etmeye bağırıp çağırmaya bütün apartmanı başımıza yıkmaya yer arar zaman zaman
sizce kızım kimi rol model almıştır?

Cokk mutsuz hissediyorum. Kocccaman bir boslukta hissediyorum. Surekli surekli tartismalar.. ne yazacagjmj nasil dertlesecegimi de tam bilmiyorum. Asla asla anlasamadigim biri var hayatimda. Artik nefret dahi ediyorum. Cok unutkan biriyim. Herseye takilan bir koca. Ince detayci! Evim heeer daim topludur her daim. Sadece arada unuttugum masa ustunde uzun sure kalan toka, bazen mutfakta kalan masa ortusu. Son trend konumuz bu. Etrafta.hicbisey birakmamilymisim cok rahatsiz oluyormus bunu soyledigim halde nasil bole birakiyosun sen beni biyerine takmiyomusun diyo....... unutuyoruuuuum unutuyooo. Calisiyorum. Ve ince detayci degilim. Bu sadece bi konu tabi. Cok mutsuzum cok. Anlasabildigimiz asla bi konu yok. Dun buyuk sehpayi devirdi. Hep diyodu bak deviricem diye. Sadeece guc gosterisi. O boyle burnumun dibine girip bagiriniyor ya icimden nefret ediyoruuum senden diye bagiriyorum. Buuuzzzz gibi soguyorum. Bagirabildigi kadar cokk bagirdinda. Yuzunu dahi gormek istemiyorum dun deliler gibi agladi. Gozlerim tam bir balon gibiyfi. Kalktim sabah ise gitmeden once buz tuttum uzun sure. Suan o dunku sinirim nefretim var ama yok yani dunku kadar yok. Bu huyumdan nefrrt ediyorum. Bu huyum olmasa binn kere bosanmistim. Bana neler hakaretler soyluyor sinirlenince. Herseyi bosvermis tavrim bana yapyiklarini hep bi kenari atiyor istemsizce.. hala nefret ediyorum evde tekken cok huzurluyum ama dinku kadar olamiyorum. Ayrildigimda cokk mutlu yasycakmisim gibi geliyor.. ama yapamiyorum.. hic tanismasaydim diyorum keske.... boyle isteyken falan cok keyifli oluyorum. Bazen kendimi gozlemliyorum sanki 25 degil de 18 yasinda gibi sacmalayabiliyotum esprildr yapiyotum kahkahalar atiyorum isteyken. Ama evdeyken tam 50 yasinda gibi hissediuotum. Kendim olamiyotum. Aytilsam ailemin basinda cok sukur olum buyuk hastalik olmasa da ugrastiklari birsuru dert var. Annrm babam kaldirabilit mi emin degilim. Annem uzuntuyu 100 kat kendine yasatan birisi. Kalbi falan var. Bi ablam zaten bosandi. Deli gibi uzulduler dert ettiler. KOCCCAMAN BODLUKTAYIM.

Böyle insanlar neden evlenir?? Ya sizi de anlıyorum. Anne kalp hastasıysa ve boşanma durumunda ona zarar geleceğinden eminseniz öyle kolay verilmez böyle kararlar

Asla kimse huyundan vazgecmez.En onemlisi senin sagligin ve senin mutlulugun...cocuk da yoksa ne diye elin adamin hakaretlerini cekiyorsun kardesim...Yine de hakkinda ne hayirliysa o olsun

Bizim toplumun erkeklerinin %85i mutsuz, agresif, ezik, akılsız. Böyle görmüş böyle gidiyorlar.
Akıllı erkek, kadınını mutlu eden erkek. Bilir ki mutlu kadın demek, mutlu erkek ve mutlu yuva demek aslında.
Azıcık akılları olsa ataerkillikten değil, zerafetten kazanacaklarını anlayacaklar ama yok.
Azıcık akılları yok.

Konu sahibinin yazdıklarının altındaki mesaj "zerafetli, merhametli bir aşk istiyorum." aslında. Ne yazık ki karşısındaki %85lik kısmın içinde. Anasının babasının odun yetiştirdiğini yontup kürdan yapacağım diye yıllarını harcıyor garibim kadınlarımız.

İyi, mutlu ailelerde yetişmiş; özellikle babası romantik ve kadına değer veren erkekleri seçmek lazımmış, ben de çok sert öğrendim.
Öyle adamların sevdikleri kadına bakışları bile incitmeden, ışıl ışıl.

Eşiniz kürdan olmayacak konu sahibi, yüksek ihtimal öyle yetişmiş ve bunu normal sanıyor.

Ne cevap verdi?
Daha once defalarca herkes tartisir tartismayan yoktie. Sinirlenirsin amennaa. Olur tabu. Ama bak bana hakaret etme, ben inat olsun diye dmeiyrojm bak elimde olan bisey de degil zaten ama bana hakaret edince bana deli gibi bagirinca inan ki soguyorum senden diye defalarca soyledim. Defalarca. En son bu buyuk kavgalarin basinda sakinlestiginde soyleidm bak yapma soguyorum daha once de dedim. Bu hakaretler bu kadar deli gibi bagirmalar niye? Diye. Ama ne fayda ki?

Ne cevap verdi?

Ben zaten ilk biseyi soylerken normal soyluyorum yapmaynca ya da beni takmayinca bole oluyorum. Sen yapiyosun karsondakini diyo:D hayir.normal soyluyorum dedigi.bile bu niye burda bunu.niye yapmiyosun!? Vs.. kaldi ki dedim ve yapilacak olayini benimseyemiyorum yok kaldiramiyorum. Cocuk mu egitiyor da dedim ve olacak diyor anlam veremiyorum. Benim de coooook kizdigim kirildigim oluyor ama futirsuzca bir kere kisiligine laf etmedim. Ben soyluyorum ben isitiyorum. Bir adami cok kizdirrsan herseyi der de yaparmis da karsisindakinee

Back
X