Koca dediğimiz kişi zamanla sever mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pardon da o ,sizi hakettmek icin nasıl bir fedakarlık yapmış ki,sizden de fedakarlık yapmanızı isteyebiliyor?Ne yani ailesiyle daha çok vakit geçirmekle ,onlara hizmet etmekle , kendinizi yipratmakla,ömrünüzü onlara feda etmekle mi sevecek? Bütün bunları yaptıktan sonra sizden geriye ne kalacak?Hep veren taraf olup,karşılık bulamayınca ,bı yerden sonra ya adamdan nefret edeceksiniz (ki bence bu en iyisi olur sizin için)yada bilinçsizçe buna alışacak ve kendinizden olacaksınız.Siz bu kadar değersiz misiniz?Ne hakla size" fedakarlık yaparsan zamanla seni sevebilirim "diyebiliyor? Daha bunun gibi bir sürü soru yoneltebilirim size.Ama bence, siz önce kendinize bu soruları bir sorun; vereceğiniz cevaplar doğrultusunda biraz düşünün,doğrusunun ne olduğunu siz anlayacaksınız zaten.
Zaten mutlu değilim inan hiç mutlu değilim.

Ama hiçbir şeye elini sürmemesine rağmen sürekli eleştiriyor mu? Benimki sürekli eleştiriyor yaptığım hiçbir şeyi beğenmiyor.
begenmemezlik yaparsa al yapmiyorum o zaman diyorum sen yap diyorum genelde cok dır dır benim esim surekli sunu soyle yap bunu boyle yap annesi cocugun alti temiz mi annesi oglanin sırtı terli mi karni ac mi tok mu genelde cocuk konusunda cok konuşur bos konusur alipda kendi bakmaz terli mi ac mi hep bana yuklenir bazen cok sinirlenirim ama inan degismiyorlar 6 yil oldu hala ayni hala ayni bende artik takmiyorum inan umrumda olmuyr dedikleri sende oyle umursamaa duyma bile

Herseyi hakediyorsunuz siz kendinizi sevmiyorsunuzki esiniz olacak ö.... sevsin
Nasil bi fedakarlik mesela ise gidip para kazanip evin isiyle bir guzel paralanip kazandiginiz parayi dahi dusunecek vaktinizin olmamasimi
Yok daha ne yapabilirsiniz acaba bu adam icin adama uzuldum simdi
Ben sadece mutlu olmak istiyorum benim de ikinci evliliğim.ne yapayım nasıl davranayım ki iyi ve sağlam bir evliliğim olsun?siz söyleyin?

Ne demek fedakarlık yapınca sizi sevecekmiş? Ne Yapmanızı bekliyor ki? Evlenmişsiniz bir evlat vermişsiniz, evin işi temizliği, yemeği sizde, çocuğunuza bakıyorsunuz daha ne fedakarlığı stiyor paşazade? Siz de ondan sevgi falan dilenmeyin nolur, şu muhabbetin bile aranızda konuşulması sizin için çok onur kırıcı. O kim oluyormuş ki şunları şunları yaparsan seni severim diyebiliyor, kendinizi toplayın kimseden sevgi dinlenmenize gerek yok, siz değerlisiniz seven insan sever, şart falan koymaz. Olmayacaksa da paspas etmeyin kendinizi, saçını süpürge eden kimsenin kıymeti bilinmedi şimdiye kadar

ve sana tavsiyem beni seviyor musun beni sevecek misin gibi sorular sorma ben asla boyle bi sorular sormam sonucta evliyiz cocugumuz var mecbur sevecek sevmeme gibi bi ihtimali yok derim kendi kendime bu gibi sorular adamin aklinada soru sokar essegin aklina karpuz kabugu sokmak mi derler ne derler onun hesap birak sorma bile gul gec herseye

Evet benim de ikinci evliliğim idi.yaptığı çok acımasızca derken biraz açabilir misin?

Yani bı insanla sevmeden evlenmek sonradan ondan biseyler bekleyerek onu sevecegini söylemek bı insana yapilcak en büyük haksızlık. Siz kimseye kendinizi sevdirmek zorunda değilsiniz ki sizin benliginizi ne oluşturuyorsa öyle davranırsiniz. Birisi için saçınızı süpürge etmek için gelmediniz bu dünyaya. Mesela ben inançlı bı insanım benim hayat amacım önce Allah'ın rızasını kazanmak sonrasinda önce kendimle barışık olmak ve sevdiklerim için biseyler yapmaktır. Yani tutupta bütün ömrümu bu adam beni sevsin diye herseyimden karakterimden vazgeçip ona hayatımı adamam.

Merhabalar arkadaşlar.eşimle 3 yıllık evliyim bir buçuk yaşında bir çocuğum var.eşimle sorunlar yaşıyoruz internette dolaşırken burada yazılanları okudum ve bana da bir fikir verebileceğinizi düşünerek buraya yazmak istedim.
Eşimle arkadaşlar aracılığıyla tanıştık.ben onu sevdim ama o mantık evliliği yapmış.hoşlantıyla yola çıkmış zamanla severim diye düşünmüş.
Evde bana çok ilgisiz işi gereği sürekli bilgisayar başında.gece saat 2 den önce yatmıyor.
Ben mesela yatakta ona sarılıyorum o sırtını dönüp yatıyor.neden böyle yapıyorsun diyorum.zamanla benden fedakarlık gördükçe beni sevecekmiş.mesela ailesine çok düşkün.sürekli onlara gitmek ister.gidelim orda zaman geçirelim evliliğimiz otursun diyor.tamam gidelim de başbaşa da bişeyler yapalım.işte başbaşa planlar yapmak için öncelikle benden fedakarlıklar görecekmiş vs. Ya bu arada ben ev işidir çocuktur dışarda çalışmaktır vs çok yoruluyorum.tüm işleri bir arada yürütemiyorm asla yardım etmez.iki çocuğu oyalar hepsi bu.ve beni suçlar bir çocukla rezil oldun beceriksizsin vs.diye.
Şimdi siz tecrübeli hanımlara sormak istiyorum.evlilik zamabla mı oturur bu adam zamanla beni sevrr mi? Ailesiyle daha çok vakit geçirsek ev işidir vs beklentilerini daha iyi yapsam ve benden fedakarlıklar gördükçe o da beni sever mi dediklerimi yapar mı?ne tavsiye verebilirrsiniz bana?
Baştan sevmeyen sonradan nasıl sevsin arkadaşım. Eşin annesiyle babasıyla vakit geçirmek için sana dediğini yaptırma yöntemi bulmuş kendince. Seven insan sevdiğinin kusurunu görmüyor inanki. Beceriksiz demek nedir. Beni sevmeyen adamı bende sevmem. Hele kendimi sevdirmek "zorunda" kalıyorsam hiç sevmem. 3 sene geçmiş daha ne kadar zaman geçmesini bekleyeceksin

Ben sadece mutlu olmak istiyorum benim de ikinci evliliğim.ne yapayım nasıl davranayım ki iyi ve sağlam bir evliliğim olsun?siz söyleyin?
Kimseden sevgi dilenmeyin mesela bakin karsinizdaki sevilecek bir insanmi eger esiniz dahi sevilebiliyorsa siz daha iyisine layiksiniz demektir
Ben olsam pas vermem ve karsimdaki insanin gercek yuzunu gormek isterim ne kadar asagilik bi İnsan oluyo ona bakar ona gorede yoluma bakarim
Yok evlilik Devam etsin istiyosan mantik cercevesi icinde ailesine gidip gelmem kendi ailemle ilgilenir hayatima devam ederim
E adam bunada yanasmiyosa kendine baska bi kole bul diyerek kacarim ordan

Genelde fedakarlık yapılınca sevilmez
Sevilince fedakarlık yapılır.
Ailenin yanına giderek evlilik pekismez hatta bu daha da kopmasına sebep olabilir.

Gerçekten üzüldüm sizin için
Allah yardımcınız olsun

Bizlere buradan şöyle davran böyle davran demesi kolay ama her şey öyle ha deyince olmuyor işte.
Umarım eşiniz anlar hatasını ve iyi bir evliliğiniz olur tek diyebileceğim bu

Genelde fedakarlık yapılınca sevilmez
Sevilince fedakarlık yapılır.
Ailenin yanına giderek evlilik pekismez hatta bu daha da kopmasına sebep olabilir.

Gerçekten üzüldüm sizin için
Allah yardımcınız olsun

Bizlere buradan şöyle davran böyle davran demesi kolay ama her şey öyle ha deyince olmuyor işte.
Umarım eşiniz anlar hatasını ve iyi bir evliliğiniz olur tek diyebileceğim bu
Benim çok bir ümidim kalmadı malesef

Merhabalar arkadaşlar.eşimle 3 yıllık evliyim bir buçuk yaşında bir çocuğum var.eşimle sorunlar yaşıyoruz internette dolaşırken burada yazılanları okudum ve bana da bir fikir verebileceğinizi düşünerek buraya yazmak istedim.
Eşimle arkadaşlar aracılığıyla tanıştık.ben onu sevdim ama o mantık evliliği yapmış.hoşlantıyla yola çıkmış zamanla severim diye düşünmüş.
Evde bana çok ilgisiz işi gereği sürekli bilgisayar başında.gece saat 2 den önce yatmıyor.
Ben mesela yatakta ona sarılıyorum o sırtını dönüp yatıyor.neden böyle yapıyorsun diyorum.zamanla benden fedakarlık gördükçe beni sevecekmiş.mesela ailesine çok düşkün.sürekli onlara gitmek ister.gidelim orda zaman geçirelim evliliğimiz otursun diyor.tamam gidelim de başbaşa da bişeyler yapalım.işte başbaşa planlar yapmak için öncelikle benden fedakarlıklar görecekmiş vs. Ya bu arada ben ev işidir çocuktur dışarda çalışmaktır vs çok yoruluyorum.tüm işleri bir arada yürütemiyorm asla yardım etmez.iki çocuğu oyalar hepsi bu.ve beni suçlar bir çocukla rezil oldun beceriksizsin vs.diye.
Şimdi siz tecrübeli hanımlara sormak istiyorum.evlilik zamabla mı oturur bu adam zamanla beni sevrr mi? Ailesiyle daha çok vakit geçirsek ev işidir vs beklentilerini daha iyi yapsam ve benden fedakarlıklar gördükçe o da beni sever mi dediklerimi yapar mı?ne tavsiye verebilirrsiniz bana?
Siz de onu sevmemişsiniz. Sevmek bence sap diye olmuyor. Sizin ki fiziksel çekim.

Fedakarlık görünce zamanla sevecekmiş demek, hımmmmm okey. Siz fedakarlık görüp mü sevdiniz bu adamı? Kendisi ne yapacakmış karşılık olarak mesela? Dur ben diyim, o muhteşem kutsal kendini size bahşedecek. Kaç yıl sonra? 10? 15? 20? O saatten sonra zaten sevdiğinden değil yalnız kaldığı için sevecek sizi. Değer mi ömür çürütmeye?

İyide kuzum evliliğin sağlamlığı eşlerden geçer, karşılıklı iletişim bile yok, sevgi de ısmarlama bir şey değil ki; Annesine babasına kul köle olacakmjşsın da, seni sevip benimseyecekmiş, senden onunla evlendin, anne babasıyla mı?
İnşallah mutlu olursun ama bu adamla zor gibi.
Seni sevsin ve evliliğin otursun diye senden istediği şeyleri kendinden ödün vererek yapma.
Hem neden mutluluğu evliliğe endeksli görüyorsun ki? yani şu adamla yaşadığın sıkıntı ve üzüntün yalnızken bindebiri olmayacaktı.

Evlilikte fedakarlık, olması gereken bir şey ama iki taraflı olmalı. Hep siz verici olursanız çok yıpranırsınız. Evlilik yol arkadaşlığıdır, bu yolda yük sadece bir kişinin sırtına binmemeli, her türlü mutluluğu da zorlukları da birlikte taşımalısınız.
Lütfen kendinize değer verin, hayat tane ve hızla akıyor.

Zaten her yaptığıma kusur buluyor.bakışları bile donuk soğuk.ben bunla nasıl evlendim der gibi.çok üzgünüm çok.benden fedakarlık gördükçe o da evlilik için emek harcayacakmış öyle diyor.o

3 sene olmuş , yapmayın lütfen kendinize gelmelisiniz , sevgi böyle bir şey değil.

Fedakarlık dediği ne , ne saçma bir kafası var. Evlilik zaten başlı başına fedakarliktir ; bir hayattan çıkıp hiç bilmediğin bir hayata yolculuk yapıyorsun.

Siz ev iş , çocuk , ailesi arasında boğulurken o da keyfine bakacak.

Sonradan sevmek diye bir şey yok. Sever sever sevmezse sadece alışır .

Şöyle bir vazgeçmişi oynayın bakalım görün ne oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X