koca kız oldum hala bir kardeşim yok diye üzülüyorum :(

cuucuuk

Denizlere çıkar sokaklar❤️🙏🏼
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2013
1.907
1.764
333
Ankara
23 yaşındayım başlıkta belirttiğim gibi tek çocuğum.küçükken annemler istemiyor başka çocuk diye gurur yapıp kardeş baskısı kurmamıştım neyimeyse o yaşta gurur:43:

gel zaman git zaman bu istek hiç bitmedi ben de..utanmasam küçükken kardeşim yok diye gizlice ağladığım gibi ağlıcam yine:50:

yani düşünüyorum ne kadar yalnız küçük bi aileyiz diyorum.akrabamız da az.yani allah korusun anneme babama ya da bana bişey olsa destek vericek biri olsaydı diyorum..durup durup ben ölürsem annem napar flm diyorum:43: ya belki çok saçma gelcek ama durum böyle :43:

anneme bikaç yıl önce çocuk yapsanıza dedim annem git sen yap cevabını verdi:1: o da haklı tabi gelmiş 40 yaşına. babam da dediki aa sen kardeş istiyo muydun keşke söyleseydin anneni ikna ederdik..ben iyice üzüldüm tabi

bi de diyorum ki allah korusun ya çocuğum olmazsa:43:

lütfen kardeşlerinizin kıymetini bilin.çok fazla insanın kardeşiyle sorunu var ama eminim ki kardeş başkadır :40:

40 yaş çok geç değil ama senin için geç o büyüyene kadar sen yaşlanırsın.Ben olsam yine de isterdim:)Baskı pay bence:)

yalnız kalmamak ıcın bolca arkadaş edın..
1 tanede dostun olsun..
bazen dostlar kardeşten de ote olabılıyor

bende varda noluyor didişmekten başka yaptığımız bişey yok :27: ben de tek olmak isterdim açıkcası herkes elinde olmayanı istiyor :1:

bende küçükken (o zamanlar 5 yaşındayım) bi abi kardeşe özenip ''benim niye kardeşim yok,kardeşim olsa bizde top alırdık '' demiştiimmm hiç unutmuyorum ,iyiki de demişim annemle babamda düşünmüyormuş,iyiki kardeşim var her ne kadar bazen beni deli etsede :)

arkadaşında dediği gibi bazendostlar kardeşten ileri olabilio cnm :16:

Benim annem ucundan kurtardi. Ben 26 kardes 13. Olucaksa 2 yil arayla olsun. Boyle cocugun desen degil kardes desen degil. Tek olmak kotu biliyorum. Ben de kendimi bildim bileli aglarim kardes diye. Olunca da ben size simdi mi yapin dedim diye agladm. Bu kadar yas farki olucaksa hic olmasn. Yari annelik sorumlulugu var ustumde. Annem 50 babam 60 yasinda :)

dost dedim kardeş dedim bağrıma bastım, o delip gitmeyi seçti. ne olursa olsun kendi kardeşinden öte değil hiç kimse..

valla ınsanına gore degısıyor..
bazen canın bıldıgın el oluyor..
bazen el bıldıgın can..

bu lafı sımdı uydurdum..bence atasözü kıvamında oldu..

valla ınsanına gore degısıyor..
bazen canın bıldıgın el oluyor..
bazen el bıldıgın can..

bu lafı sımdı uydurdum..bence atasözü kıvamında oldu..

atasözü, deyim falan bilmem. fırsatını bulunca hepsi arkandan vurmaya müsait
24 yıllık hayatımda artık bunu gördüm bunu söylüyorum
zaten meselede bu değil

Seni öyle iyi öyle iyi anlıyorum ki
Bende tek çocuğum 26 yaşındayım.Kardeş bambaşka bir şey olmalı
Çevremde de öyle güzel kardeş ilişkileri var ki.Hiç bir dost,arkadaş dolduramaz bu boşluğu:31:

aynı dert bendede var yarın öbür gün evlensem onlar napıcaklar diye düşünüp duruyorum

17 yasindayim.kardes mevzusu her acildiginda aglarim,suanda oldugu gibi.
keske olsaydi.hayatimda kurmadigim baskılari kurdum ama kaderde yokmus.maddi durumumuzda vardi.ama babama gore iki cocugu kolejde okutucak durumumuz yok.sanki acikta kaldik.
keske,keske olsaydi.suanda olmasi imkansiz.olsa benim cocugum olcak yani az kaldi:26:

23 yaşındayım başlıkta belirttiğim gibi tek çocuğum.küçükken annemler istemiyor başka çocuk diye gurur yapıp kardeş baskısı kurmamıştım neyimeyse o yaşta gurur:43:

gel zaman git zaman bu istek hiç bitmedi ben de..utanmasam küçükken kardeşim yok diye gizlice ağladığım gibi ağlıcam yine:50:

yani düşünüyorum ne kadar yalnız küçük bi aileyiz diyorum.akrabamız da az.yani allah korusun anneme babama ya da bana bişey olsa destek vericek biri olsaydı diyorum..durup durup ben ölürsem annem napar flm diyorum:43: ya belki çok saçma gelcek ama durum böyle :43:

anneme bikaç yıl önce çocuk yapsanıza dedim annem git sen yap cevabını verdi:1: o da haklı tabi gelmiş 40 yaşına. babam da dediki aa sen kardeş istiyo muydun keşke söyleseydin anneni ikna ederdik..ben iyice üzüldüm tabi

bi de diyorum ki allah korusun ya çocuğum olmazsa:43:

lütfen kardeşlerinizin kıymetini bilin.çok fazla insanın kardeşiyle sorunu var ama eminim ki kardeş başkadır :40:

Benim 5 kardesim var ama keske tek cocuk olsaydim. Problemli onacakmarina hic olmasinlar daha iyi

19 yasindayim 23 yasinda bi abim var üni okuyo benden uzakta kucuklugumden beri bende kardeş istiyorum ama yok artikta yapmazlar annem sen yap ben bakcam diyo düşünün yani ama bi kiz kardeşim olmasini isterdim erkek kardeş el oluyor abimden biliyorum :31:

benim de 2,5 yasinda bir kizim var. Acaba bir tane daha yapsam mi yapmasam mi diye kara kara dusunuyorum. Sanirim olmazsa ona haksizlik etmis olucam.

bende derim hep keşke şöyle derdimi paylaşabileceğim bir ablam olsaydı . arada sığınabileceğim güveneceğim birde abim . ama kimsem yok . annem babamda allah gecinden versin ama doğanın kanunu ölünce şu dünyada kimsem yok . baze bunu düşünüyorum üzülüyorum . kardeş olmak ne olursa olsun bence çok güzeldir .

Kardeşim benim için birtanedir ama ben yine de tek çocuk olmayı tercih ederdim. Herkes elinde olmayanı istiyor :)

Back
X