• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocalar hangi dilden anlar ?

ben 10 yılda zor buldum anlıyacağı dili istersen her konuyu dene ben 2 yıl önce günlük tutmuştum 1. hafta canım aşkım ne dersen hazırım gibiydim
2. hafta seni seviyorum ama her dediğini yapmak zorunda değilim
3. hafta umrumda değilsin
4.hata derdim var ama sesizim
5. hafta sana çok kızgınım bana dokunma kaçarım giderim
ve sonuç 5. tuttu annaside öyleydi
canım anlıyorum bu adam benim ömrümü yedi.. onu düşünmekten 20 kilo aldım deli etti sinirli değil benimki ketum yani ilgisiz düşün düşün
yasin okuyup suya içiriyordum düzelsin diye o hale gelmiştik ama herşey şimdi düzene girdi olmasa dediğim gibi yap günlük tut sonra yaptığın davranışın tepkisini kağıda yaz
bizim akıl vermemeizle olmaz her insan farklıdır
kolay gelsin

senin durumunu önceden yaşadığım için merak ediyorum sonuca ulaşırsan haberdar et bizi

Ben bu konuda kayınvelideme hastayım resmen... Çok usta bir yönetici...
Verdiği hiç bir şey de yok, hep alıyo maşallah... :roflol:

Genelde kumanda kayınpederimde olur.
Diyelim ki kayınvalidemin canı, o akşam başka bi şey seyretmek istedi.
Tek laf etmeden halleder işini... Gizliden bi uyku hapı verir; al sana kumanda.. sengözlerimebaksanab

Canı mı sıkıldı hiiç dert değil; gider bi güzel öbür odaya keyfine bakar..

Ama eşine saygılıdır da. Sevdiği yemekleri yapar, gidilmesi gereken yerlere gider, kayınpederim sinirli olduğunda susmasını bilir; nasıl olsa sakinleşince bi şekilde çıkarır acısını. :oklava:

Haa bi de sabah akşam gezmesini çok sever... Her gün, ayrı bir günü vardır.
Sinirini, enerjisini dışarıya atınca zaten evde kavga çıkarmaya, kafa yormaya fırsat kalmıyo...
:lepi:
ay işte böyle olmalı insan
bakarsanız hep uzun süredir evli olanlar çözmüş bu sırrı

ben 10 yılda zor buldum anlıyacağı dili istersen her konuyu dene ben 2 yıl önce günlük tutmuştum 1. hafta canım aşkım ne dersen hazırım gibiydim
2. hafta seni seviyorum ama her dediğini yapmak zorunda değilim
3. hafta umrumda değilsin
4.hata derdim var ama sesizim
5. hafta sana çok kızgınım bana dokunma kaçarım giderim
ve sonuç 5. tuttu annaside öyleydi
canım anlıyorum bu adam benim ömrümü yedi.. onu düşünmekten 20 kilo aldım deli etti sinirli değil benimki ketum yani ilgisiz düşün düşün
yasin okuyup suya içiriyordum düzelsin diye o hale gelmiştik ama herşey şimdi düzene girdi olmasa dediğim gibi yap günlük tut sonra yaptığın davranışın tepkisini kağıda yaz
bizim akıl vermemeizle olmaz her insan farklıdır
kolay gelsin
ay bu da çok hoşmuş
10 sene epey almış zaman
inşalllah benim ki kısa sürer

senin durumunu önceden yaşadığım için merak ediyorum sonuca ulaşırsan haberdar et bizi

canım ben her geçen gün zafere ulaşıyorum
bu hafta çok çok iyiydi
yani tek kusurlu hareket yok
dün sabahki olan olayı anlatayım size bazen hata da bende kabul ediyorum
diyorum ya durup düşünmeyi sakinleşmeyi başarırsam her canımı sıkan olay tartışmaya kavgaya dönüşmeden kapanıyor

eşime öğlenleri yemek koyuyorum
iş yerinde ısıtıp yiyor
sormayın bu alışkanlığı kazandırana kadar öldüm
yani iş yerinde yeme imkanı var köyde çalışıyoruz zaten
yemeğe gitse aylık 300 masraf çıkıyo az para değil
birde mazot parası eklenince maaşının yarısını kendi yiyor
benimse hiç masrafım yok ay çok derin anlattım

işte ben pilav tavuklu sulu patates ve mercimek çorbası yaptım
ona da pilav ve sulu patates koydum
çorba istermisin dedim
yok dedi ben pilav istemiyorum onun yerine çorba koyy

haydeee
ben hazırlamıştım onu dök oınu koy iki iki iş
kahvaltı yapmma lazım çoçuğun ammasını hazırlıcam yedirecme üstümü giyincem
hoş bunları günlük yapıyorum ve yeteri kadar vaktim var

ama gıcıkılk ya değiştiremem bunları ye dedim yok yemem dedi götürmüyüromu o zaman dedi
götürme dedim çok mu umrumda

neyse bu surat astı vs kapıdan çıkarken çoçuğu öptü beni öpmeden değiştirmicek misin dedi kızarak

ben bu arada düşündüm yani
mide onun istek onun
ne yemek istiyorsa onu yer
çok da zor değil değiştirmek dedim
ve değiştirdim sonra
noldu kavga yok tartışma yok
akşamda geldi güldüm dedi ya akşama kadar
sabah ki olaya

zamanla anlıyoruz dillerinden zamanla
:mymeka:

anlarsın canım birbakarsın o sen olmuş sen o olmuşsun
bizde zor zamanlar geçirdik neler geçti başımdan neler ama huzurumuz yerinde allaha şükür ......
kendini fazla yorma olmadı olayları akışına bırak.........ben çok plancıyım malesef herşeyin en ince ayrıntısına kadar düşünürüm mesela 1 haftadaki olayla 1 ay önceki olayı birleştirir olayı bulurum daha sonra olay hakkında uzunc a düşünüp uygulamaya geçerim memnun değilim huyumdan herşeyi en ince ayrıntısı insanı yıpratıyor bir bakmışsınki kocam öyle yaptı ben öyle yaptım dedikçe yaş ilerliyor
olan sana oluyor
ama bu arada keşke şu erkekler bizim gibi düşünebilseydi......
ozaman sorunumuz kalmazdı keşke bizim gibi aşkım sorun bundan bundan dolayı diye açıklama yapabilseler üzüldüklerini kızgınlıklarını sevgilerini dürüstce ifade etseler....
sana eşinle mutluluklar diliyorum .....

bu arada yemekleri yazmışsın acıktım ....becerikli hatunsun maşallah

bence o başka bir boyutu
ben konuşma olarak yada davranış olarak merak ediyorum
çogu erkek için yatak olayı pek de önemli değil
en azından benim eşim için

ben aynı dili nasıl konuşuruz
onu merak ediyorum
yani o beni nasıl anlar

özellikle kocası asabi herşeye sinirlenen
kaba saba laf söyleyen karşısında ki incinirmi alınırı mı diye düşünmeyen arkadaşlar
ama gelin görün ki bazen bir melek

neler yapıyosnuz böyle olunca

canım maalesef benim kocamda senin tarif ettiğin gibi bir adam
ben 13 yıldır bulamadım o dili. konuşmak istediğimde kaçıyor yada uyuyor mirmirmirmir
bilmiyorum seninkide öylemi. ben kocama (sakın üstüme gülmeyin) mektup bile
yazdım işe yaramadı. sen bulursan bana da öğret lütfen yada bilenler varsa yazsınlar bende merak ediyorum. :uhm:

anlarsın canım birbakarsın o sen olmuş sen o olmuşsun
bizde zor zamanlar geçirdik neler geçti başımdan neler ama huzurumuz yerinde allaha şükür ......
kendini fazla yorma olmadı olayları akışına bırak.........ben çok plancıyım malesef herşeyin en ince ayrıntısına kadar düşünürüm mesela 1 haftadaki olayla 1 ay önceki olayı birleştirir olayı bulurum daha sonra olay hakkında uzunc a düşünüp uygulamaya geçerim memnun değilim huyumdan herşeyi en ince ayrıntısı insanı yıpratıyor bir bakmışsınki kocam öyle yaptı ben öyle yaptım dedikçe yaş ilerliyor
olan sana oluyor
ama bu arada keşke şu erkekler bizim gibi düşünebilseydi......
ozaman sorunumuz kalmazdı keşke bizim gibi aşkım sorun bundan bundan dolayı diye açıklama yapabilseler üzüldüklerini kızgınlıklarını sevgilerini dürüstce ifade etseler....
sana eşinle mutluluklar diliyorum .....

ne güzel arkadaşım keşke bende senin gibi kocamın dilini çözebilseydim. bak bende senin gibiyim yani herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünme konusunda ve benimde
olayları birleştirmede üstüme yoktur ama zararını yine ben çekiyorum depresyon tedavisi
görüyorum
artık bende peşini bıraktım ve sabırla düzeleceği günü bekliyorum

yani benim eşim sinirli ve kavgacı değil ama bence bu durum benden kaynaklanıyor ben çok cadı olduğum için o böyle,

ya kızlar erkekler dengede olmayı sevmezler sizi azıcık zayıf buldumu hemen erkeklik yapmaya kalkarlar

ben normalde hep aşkımlı cicimli konuşurum,yumuşak ve ilgiliyimdir eşimde öyle,
ama en ufak sorunda parlarım,küserim bağırır çağırır bazende çok üzülür ağlarım ağlayarak derdimi anlatırım ama bu benim yapım numara değil,rol değil böyle oluncada ona fırsat kalmaz eeeeee baskın basanındır.

ama şu bir gerçekki sizin bağırıp çağırmanız ,surat asmanız belki onları susturur ama size hak vermesini sağlamaz
eğer ağlayarak konuşur ve isyan ederseniz bundan etkilenir ve üzülürler ama buda rolle olmaz gerçek olmalı

bide şu var bunu daha önce binlerce kez denedim ya
vallahi bu erkekler çok tuhaf ama

mesela ben bi hata yaptım ,suçluyum
eşime "özür dilerim gerçekten pişmanımya öyle yapmak öyle demek istemedim" dersem
amannnn eşim daha bi haklı bulur kendini, daha bir kırılır daha bir üzülür sanki,havalara girer
hemen şöyle cümleler kurar "evet aşkım beni çok kırdın,bazen ne yaptığını bilmiyorsun,ben sana aynısını yapsam 3gün yüzüme bakmazsın" gibi cümleler kurar yüzünü burarak

ama benzer bir olayda "tamam aşkım dedim işte,yaptım bikere napim,öliyimmi bazen sende benzer şeyleri yapıyorsun hemen sorun çıkarma" diye sert çıkarsam o gelir sarılır felan konu kapanır

böyle işte erkekler çok karışık çokkkkk

bende iyi be ta

zamanla anlıyoruz bu erkeklerin dillerinden
evliliğin ilk yılları çok önemliymiş
ve bayanların hep çaba harcaması gerekiyomuş
ben yorumlardan ve deneyimlerimden bunu anladım

valla benim bir arkadaşım var, görseniz dışardan dersinizki kocası bunu hep eziyor küçümsüyor , falan fistan. ama gelin görünki iş öyle değil, kız her dediğini tatlı dille incelikle ve nezaketle yerine getirtiyor ben ise şu çeneme sahip olamadığım için dır dırda dır dır vır vırda vır yapıyorum hemen sinirleniyorum o zaman adamla birbirimize giriyoruz. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır, iki cilve bir öpücük tatlı dil canım cicim yapınca her dediğinizi yaptırırsınız.......

sanırım ben anladım kocamın dilini :D
herşey bize bakıo tabi herzamanki ben ne şekilde soru sorarsam kocacımda öyle cvp verio
ee bende işveli cilveli söylüorum söyleyeceklerimi oda ona göre cvp verio
daha istediğimi elde edemediğim olmamıştır evliliğimde çok şükür :nazar:

Evli değilim ama erkeklerin dilinden anlamıyorum demiştim.Demek bunlar evlenmeden öncede evlendikten sonrada aynılarmış.Boşuna kendimde suç aramayım olumunekankayizsmile

valla benim bir arkadaşım var, görseniz dışardan dersinizki kocası bunu hep eziyor küçümsüyor , falan fistan. ama gelin görünki iş öyle değil, kız her dediğini tatlı dille incelikle ve nezaketle yerine getirtiyor ben ise şu çeneme sahip olamadığım için dır dırda dır dır vır vırda vır yapıyorum hemen sinirleniyorum o zaman adamla birbirimize giriyoruz. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır, iki cilve bir öpücük tatlı dil canım cicim yapınca her dediğinizi yaptırırsınız.......

Tarih öğretmenim bana demişti ki ya bakıyorum arkadaşlarım her akşam kendilerini yemeğe çıkartıyorlar, her yaz tatillere gidiyorlar, istediklerini aldırıyorlar veya o parayı kocalarındna kopartıyorlar ben daha bizimkisne bir demet çiçek aldıramadım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Tatlı dil cilve tamam da bu sefer kendilerini bulunmaz hint kumaşı karısını da kendine muhtaç görüyorlar ve tepesine çıkıyorlar. O zaman kendi düşüncem iki cilve bir naz mı yapmak lazım arada vakur biraz umursamaz davranmak, diş mi göstermek gerek veya hehey ben sensiz de yaşarım mı diye hissettirmek lazım.

Ben de çözemedim bunların dilllerini işin komiği aynı şeyi karşı tarafta söylüyor. Bu kadınlar hangi dilden anlar diye kafamçokkarıştı

Son düzenleme:
doğal davranmaktan yanayım. her halimi belli ederim mutlu,üzgün,hasta vs. özel bir dil mil uygulayamam neysem o. bütün düşüncelerimi de açıkça söylerim.

Eşim kavga edelim tartışalım her ne olursa olsun şu suratımın asık olmasını görmeye dayanamaz. Eğer ben öyleysem onun suratı da benimkinin 5 misli oluyor..O gözleri yok mu o gözleri ateş çıkartıyor resmen..Ama yüzümden gülücüler eksik olmasın cilve yapayım dünyalar onun olur..
Anlayacağınız ben eşimin hangi dilden anladığını çözdüm.Ona surat asmayım yeter:asigim:

Back
X