kocaların haberi olmadan para günlerine katılanlar varmı

anladım ebru olsun hayat herşeye rağmen güzeldir..çocuk varmıydı?

Hayat çok güzel tabi ki.
Evet iki tane çocuğum var.
Onlara en çok söylediğim şey ne olursa olsun yalan söylememeleri gerektiği.
Kimseyi kandırmamaları.
Kandırılmaya hiç tahammülüm yoktur benim.
Hiçbir konuda.
Tecrübeler ve yaşanmışlıklar yüzünden.
Küçücük bişey bile olsa tahammül edemiyorum işte.

allah bağışlasın çocuklarını büyüklermi?çalışıyormusun..

ahh ebru yalansız dolansız bir hayat varmı sence ben artık şaşırmıyorum biliyormusun.

Çocuklarım küçük.
Biri 5. 5 yaşında diğeri 3ü geçti azıcık.
Evet çalışıyorum neyse ki.
Yalansız hayat olmuyor belki ama saklamayı doğru bulmuyorum eşlerin.
Eş dediğin sırtını düşünmeden, kollamadan dönebildiğin kişidir aynı zamanda çünkü.
İstisnalar demiştim zaten konumun başında.
İnsan güvence altına almak istiyor kendini.
Bunun çalışmakla çalışmamakla alakası yok.
Zamanla öğreniyor.
Ben 42 olacağım yakında. Şu son beş senede öğrendiklerimden sonra hiç yaşamamışım gibi geliyor bana.

Çocuklarım küçük.
Biri 5. 5 yaşında diğeri 3ü geçti azıcık.
Evet çalışıyorum neyse ki.
Yalansız hayat olmuyor belki ama saklamayı doğru bulmuyorum eşlerin.
Eş dediğin sırtını düşünmeden, kollamadan dönebildiğin kişidir aynı zamanda çünkü.
İstisnalar demiştim zaten konumun başında.
İnsan güvence altına almak istiyor kendini.
Bunun çalışmakla çalışmamakla alakası yok.
Zamanla öğreniyor.
Ben 42 olacağım yakında. Şu son beş senede öğrendiklerimden sonra hiç yaşamamışım gibi geliyor bana.

ebru şöyle diyim benimde 2.evliliğim bende erkeklere bir nebzede olsa güvenmiyorum önce benim ayaklarım yere basmalı bugün bir düşsem eminimki çok iyi dediğim eşim acaba kaç gün kalır yanımda benim güvenim yok...zamanla tecrübe sahibi olur insan

ebru şöyle diyim benimde 2.evliliğim bende erkeklere bir nebzede olsa güvenmiyorum önce benim ayaklarım yere basmalı bugün bir düşsem eminimki çok iyi dediğim eşim acaba kaç gün kalır yanımda benim güvenim yok...zamanla tecrübe sahibi olur insan

Ben de onun için sordum ya size. Alır mı elinizden diye.
Neyse bunun adı birikim olsun o halde.
Bir kadının özellikle kenarda köşede parası olması gerekiyor.
Hatta mümkünse çalışması.
Ben her iki çocuğumun eğitimine de çok önem veriyorum.
Kızımın gittiği kreşe gidiyor oğlum da.
Aynı şartlarda olsun istiyorum herşey.
Oğlumun eğitimi, geleceği mesleği de önemli elbette ki kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama özellikle kızımın çok iyi bir mesleği çok iyi bir geliri olmasını diliyorum.

vefa çok güzel bir davranış ama eşler sıkışır ve o para kolay kolay geri gelmez canım ben çokkk yaptım:)))))
eşim ger ödemedi üstelik borç olarak veriyorum dediğim halde

yok canım benim ben borç olarak vermiyorummm kıyamıyorum zaten bizim için biriktiriyorummm sıkıştığında veriyorum oda şaşırıyorrr tabi:)şimdi de yaz tatili için sürpriz yapmayı düşünüyorum tatil parası biriktirmeye başladım kendimiz içinde yaşayalım azıcık değilmi yaaaaaaaa

Ben de onun için sordum ya size. Alır mı elinizden diye.
Neyse bunun adı birikim olsun o halde.
Bir kadının özellikle kenarda köşede parası olması gerekiyor.
Hatta mümkünse çalışması.
Ben her iki çocuğumun eğitimine de çok önem veriyorum.
Kızımın gittiği kreşe gidiyor oğlum da.
Aynı şartlarda olsun istiyorum herşey.
Oğlumun eğitimi, geleceği mesleği de önemli elbette ki kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama özellikle kızımın çok iyi bir mesleği çok iyi bir geliri olmasını diliyorum.

evt adını birikim kodum:)))))benim 3 evladım var s erkek 1 kız bende kızımın daha yüksek mevkilerde hayal ediyorum inşallah hayallerim gerçek olur.

ebru ne işle uğraşıyorsun...bayanların çalışması benim çok hoşuma gidiyor

evt adını birikim kodum:)))))benim 3 evladım var s erkek 1 kız bende kızımın daha yüksek mevkilerde hayal ediyorum inşallah hayallerim gerçek olur.

ebru ne işle uğraşıyorsun...bayanların çalışması benim çok hoşuma gidiyor

Kamuda çalışıyorum.
Allah bağışlasın evlatlarınızı. İnşallah hayalleriniz gerçek olur.

Bende gecen sene gune katilmistim esimin haberi vardi. Onun haricinde de maddi konuda esimden gizlim saklim yok : )

Merhaba kızlar garanti bankasının biriktiren mevduat diye bir hesabı var benim gibi para biriktiremeyenler böyle birşey yapabilirler.24 -18 ay sözleşmeli olarak her ay kredi öder gibi belirlediğiniz miktar da para yatırıyorsunuz .Biz eşimle açtık bir hesap para biriktiremediğimiz için şimdi bende kendim için aylık 100 -150 liralık birşey açmayı düşünüyorum.Para biriktiremeyenler böyle de yapabilir.

İki kişi kenara koyulan parayı bilirse o para harcanıyor arkadaş doğruya doğru şimdi.
İyi yapmışsın bence.
Kadının her zaman kenarda köşede parası olması lazım.
Erkek bilince bu birikim olmuyo.
Götürüp ailesine veren bile var yani.

İki kişi kenara koyulan parayı bilirse o para harcanıyor arkadaş doğruya doğru şimdi.
İyi yapmışsın bence.
Kadının her zaman kenarda köşede parası olması lazım.
Erkek bilince bu birikim olmuyo.
Götürüp ailesine veren bile var yani.

evt eş bilince kenara köşeye para atılmıyor.

eşten gizli yapılan bir işten hayır gelmez...
bereketi olmaz....üstelik vebali de boynunuza unutmayın...

Peki o para sıkıştığınız da çıkarıp birlikte kullanmak için harcanıyorsada mı vebal oluyor?

Eğer eşten gizli birikim kendi harcamaları içinse tabi ki olmaması gerek.
Fakat aile için birikim amaçlı oluyorsa bence bi sakınca yok, aksine güzel birşey.
Tabi ki eş tutumlu biri değilse.

Benim.iki.esimin uc gunu var;)
Ikimizinde haberi var birbirimizden cunku 5 gunede ben gidiyorum
Ben esimin bana harcamam icin verdigi paralarla goriyorum iki gune ondan hoc karismaz ama bilir gizli yok

Peki o para sıkıştığınız da çıkarıp birlikte kullanmak için harcanıyorsada mı vebal oluyor?

Eğer eşten gizli birikim kendi harcamaları içinse tabi ki olmaması gerek.
Fakat aile için birikim amaçlı oluyorsa bence bi sakınca yok, aksine güzel birşey.
Tabi ki eş tutumlu biri değilse.

eş vefasız biriyse veya evine eşine maddi konuda köstek olan bir adamsa, yahut kadının elindeki parayı alıp çar çur ediyor da evine gereken ihtimamı göstermiyorsa elbette kadın gizleyebilir biriktirdiğini,
fakat bir kadının gizlice güne girmesi veya gizli saklı para biriktirmesi bunu adet haline getirmesi doğru değil...
hele ki adam evine gereken harcamayı yapıyor, özen gösteriyorsa ondan saklı biriktirmek hakkına girmektir bence..
kadın elbette para biriktirebilir ama bunu eşine neden söylemesin?
şimdi diyeceksiniz ki kocanın haberi olunca birikmiyor alıyor vermiyor vs vs...
her ne olursa olsun bunu uygun biz dille izahı olabilir kocaya...
gizli saklı para koysam ben , eşimin arkasından gizli iş çeviriyormuşum gibi hissederim...
bu benim görüşüm tabi, burda bi teoriyi çürütme çabasında da değilim zaten..herkesin fikrine saygımız var..
ben gizli yapamam, ama yapana da pek hoş karşılayamıyorum...herkesin kendi hayatı elbette...
kimse kimseye karışamaz, neden gizli para biriktiriyorsun diye de eleştiremez...burda sadece kendi fikrimizce tartışıyoruz....

Back
X