KOCALARINIZA ACIMAYIN.

Çok üzüldüm nice1985 nice1985 İnşallah huzurlu bir yaşamınız olur bundan sonra.

Müsriflikle tutumlulğu dengede götürmeli galiba. Hayat ertelemeye gelmiyor. Bir de bir fedakarlığı sürekli yaptığımızda sanki görevimizmiş gibi oluyor. Bizden o fedakarlık bekleniyor. kayamağı başkalarıyla paylaşılıyor.

Hep böyle değil midir? Fazla merhametten maraz doğar demişler dibine kadar doğru.
Evli oldugum zamanlarda evimin kirasi,dogalgazi,faturalar derken kisisel ihtiyaçlarima uzunca bir ara vermek zorunda kalmistim.Kendisi ise is cikisini aldiktan sonraki hakki olan tazminati alip spor salonlarinda,magazalar,eglenmek derken güzelce o parayi tükettikten sonra "hoyotom poromoz soyono cokoyo nopocoz" demeye baslayinca "orda duuur" dedim.Zaten bazi kararlar almistim tamam dedim o an bu an.Anlasmali ayrilmaya ikna ettim ve tek celsede bosandik.
Simdi yeni esiyle mekan mekan gezip kadin dünya kadar para birakip o mekani zengin ediyormus! Ee tam istedigi eli acik hatun körün istedigi bir göz Allah verdi on göz!
O çok sevdigi arabasini da satmak zorunda kalmis oyy oyy oyyy "dinsizin hakkkindan imansiz demisler."
Bu sebeple hiic üzülmeyin yakindir o güzel havalari alip kapiniza düsmesi "ben ettim sen etme demeler"
Iciniz rahat olsun..

Ben de yemeğin kötü tarafını yiyordum eşim böyle yapıyorsun ya ben de sana o gözle değersiz gözüyle bakıyorum algımı şaşırtma dedi.
Aaaaa çok şaşırdım. Ben de eşimle yemek yiyeceğim zaman genelde uygun fiyatlı olanı tercih ediyordum :) cidden dedi mi erkekler düz mantık hemen hemen hepsi böyle düşünüyor demek ki

Ama kızlar benim bir arkadaşım var. Eşinin burnundan getirir o da fedakarlık kadar tehlikeli sanırım şöyle ki

Yemeğe gittiğimizde en pahalı yemeği seçer, yanında mutlaka alkollü alkosüz bir içecek seçer. Üstüne kahvesini içer ve bir çatal yiyecek olsa bile mutlaka tatlı siparişini verir.

Küçümsemek vs için demiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın ev hanımı yani kazanıyorum tabi yiyeceğim modu da değil. Biz mesela yemek yesek. Kahvemizi evde içeriz üstüne. Eşi, diğer arkadaşlarımız hepsi iremin yemesi içmesi de ayrı olay der.

Acaba iremin yaptığımı doğru:))

Ama kızlar benim bir arkadaşım var. Eşinin burnundan getirir o da fedakarlık kadar tehlikeli sanırım şöyle ki

Yemeğe gittiğimizde en pahalı yemeği seçer, yanında mutlaka alkollü alkosüz bir içecek seçer. Üstüne kahvesini içer ve bir çatal yiyecek olsa bile mutlaka tatlı siparişini verir.

Küçümsemek vs için demiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın ev hanımı yani kazanıyorum tabi yiyeceğim modu da değil. Biz mesela yemek yesek. Kahvemizi evde içeriz üstüne. Eşi, diğer arkadaşlarımız hepsi iremin yemesi içmesi de ayrı olay der.

Acaba iremin yaptığımı doğru:))
Bu arada çoğu zaman kadın çalışmadığında daha değerli
Ben hem çalıştım hem çalışmadım
Hem kendi hayatım da böyle gördüm
Hem müşterilerimin eşlerin de
Böyle gözlemledim

Bu arada çoğu zaman kadın çalışmadığında daha değerli
Ben hem çalıştım hem çalışmadım
Hem kendi hayatım da böyle gördüm
Hem müşterilerimin eşlerin de
Böyle gözlemledim
Kesinlikle katılıyorum. Mesela ben her şeyimi kendim almaya çalışıyorum ama o arkadaşıma eşi her şeyi alıyor bir şekilde.

Hic duymadiniz mi "erkegin 2 kasigi varsa birini kiracaksin " sozunu. Ben de acik konusayim hep sizin gibiydim ama esim de bana ayniydi yani halen ayni :) Esime guvenim sonsuz gercekden AMA burada okuduklarim beni durttu simdi para biriktirmeye baslladim gizli gizli :) gerci para biriktirsem ne olucak yine eve harciyorum bu huyumu degistirirsem iyi olacak. :) Bizim evimiz de de esim cok savurgandir ben tutumluydum ama bakdim o savuruyor ben de artik her istedigimi aliyorum dolayisiyla para biriktiremiyoruz :) Cok fazla biriktiremiyorum ama yagmasa da damlatiyorum elbet bir gun cogalir.

Sizin durumunuza gelince evin yarisi sizin, aldattigini da kanitlarsaniz avukat arkadaslar daha iyi bilir nafaka filan alabilirsiniz sanirim. Bundan sonar siz soyun sogana cevirin serefsizi. Bol sanslar!

Calismayan bir kadın olduğunu bile bile adam evlenmis bakımını üstlenmek zorunda. Yazılı olmayan bir anlaşma gibi birşey bu çalışmayan kadın ev işlerini tek basina üstlenir adam da işe gider şartlar eşitlenir. Tabi hem ise gidip hem de ev işlerini de paylaşabilir böyleleri de var
Adamın neyi üstlendiği falan önemli değil, bir kadın bunu yapmamalı. "Harçlık" beklemek ne demek ya? Ev işlerini yalnız yaşasanız da yapıyorsunuz (kaldı ki evlilikte bunlar da ortak olmalı). Kullandığınız tuvalet kağıdına kadar başka bir adama muhtaç olmak batmıyor mu?

Senin gibi fedakar eşi olan bir ADAM onu aldattığu kadın için arkadaşlarına, "E ama ne yapayım,onunla hiç bir şeyin keyfine varamadım,gel şurada kebap yiyelim desem,para gitmesin evde yiyelim derdi.Masraf olmasın derdi herşeye.Ama bu öyle mi,kebabını bir güzel yer,en iyi tatlıyı ister,üzerine afiyetle çayını içer,kadın dediğin böyle olacak abi"demiş.Bu örnekten sonra,fedakarlığı ancak kendim istediğim zaman, kendi istediğim kadar yaparım,eşime"gerek yok"diyecekken bu söz aklıma gelir,vazgeçerim.
Ayrıca biraz rahata erdikten sonra harcanmalı ya,biz de dünyaya bir kere geliyoruz onlar gibi,gidiş dönüş biletimiz mi var sanki...
+1
Hah işte adamların düşündüğü tam olarak bu. Adam sana gel kebap yiyelim demiş, yesene hanım abla. Demek ki yiyecek para var, burada yememek fedakarlık olmuyor ki! Olan parayı yemeyi bilmemek oluyor karşı tarafın gözünde. Ki benim gözümde de aynı. Diyelim ayakkabısı eskiyen ablamızın eşinin parası yoksa ve ablamız aynı ayakkabıyla bir kış daha idare ediyorsa bu kanaat etmektir, ama para varken "ben bunu biraz daha giyerim, bu parayla birikim yapalım" derse bunun adı kendine değer vermemek olur. O biriken parayı da var yok bilmeden ayakkabı alan kadın yer.

Adamın neyi üstlendiği falan önemli değil, bir kadın bunu yapmamalı. "Harçlık" beklemek ne demek ya? Ev işlerini yalnız yaşasanız da yapıyorsunuz (kaldı ki evlilikte bunlar da ortak olmalı). Kullandığınız tuvalet kağıdına kadar başka bir adama muhtaç olmak batmıyor mu?
Bana söylüyorsaniz benim bi meslegim var ama çalışmasaydım bana göre olması gerekeni söyledim . Ev işleri ayrıca yalnız yaşarkenki kadar basit olmuyor evlenip çocuk da eklenince.

+1
Hah işte adamların düşündüğü tam olarak bu. Adam sana gel kebap yiyelim demiş, yesene hanım abla. Demek ki yiyecek para var, burada yememek fedakarlık olmuyor ki! Olan parayı yemeyi bilmemek oluyor karşı tarafın gözünde. Ki benim gözümde de aynı. Diyelim ayakkabısı eskiyen ablamızın eşinin parası yoksa ve ablamız aynı ayakkabıyla bir kış daha idare ediyorsa bu kanaat etmektir, ama para varken "ben bunu biraz daha giyerim, bu parayla birikim yapalım" derse bunun adı kendine değer vermemek olur. O biriken parayı da var yok bilmeden ayakkabı alan kadın yer.
Öyle oldu zaten, kadıncağız öldü gitti,şimdi eşini düşünürken harcatmadığı parayı adam kimlerle yiyor bilmiyorum.

Aaaaa çok şaşırdım. Ben de eşimle yemek yiyeceğim zaman genelde uygun fiyatlı olanı tercih ediyordum :) cidden dedi mi erkekler düz mantık hemen hemen hepsi böyle düşünüyor demek ki
Bence birçoğu.Ben sıkıntılı günlerimizde yıllarımızda elbette ki çok tutumluydum.
Fakat hep eşime dediğim şuydu"bugünler geçici,ben asla bunu hayat tarzı haline getirecek değilim,en iyisini alırım,yerim,giyerim,zamanı gelince"
Hala çok harcamam,bütçeyi aşmam fakat eşim bilir o potansiyel var,yapsam şaşırmaz:D

Ah okurken kendimi hatırladım. Aynen öyle oluyor çekiyoruz cefasını. Başkası da sefasını sürüyor. Ben de yıllarca yokluğunu çektim. Her şeyi içime attım. Olacak olacak dedim. Tam elimize bişeyler geçti. Aldatıldığımı öğrendim boşanıyoruz. Sevgilisiyle her şeyi yapıyor. Adaletsiz Dünya.

Maddi durumu iyi olunca aldatilan kadinlar bosverin kendisiyle sadece maddiyat icin olan kisiler dusmez kalkmaz bir Allah tekrar kotu duserlerse sizi cok ararlar.

Aramasalar bile kendilerini sacma sapan iliskilerle avuturlar..

Bence birçoğu.Ben sıkıntılı günlerimizde yıllarımızda elbette ki çok tutumluydum.
Fakat hep eşime dediğim şuydu"bugünler geçici,ben asla bunu hayat tarzı haline getirecek değilim,en iyisini alırım,yerim,giyerim,zamanı gelince"
Hala çok harcamam,bütçeyi aşmam fakat eşim bilir o potansiyel var,yapsam şaşırmaz:KK70:
Ben kendi paramı çatır çatır harcıyorum:) ama galiba aile bütçemiz için ayırdığı parayı da çatır çatır harcamalıyım.

Yine annemin lafından gidicem ama ben mesela birşeyleri eskimesşn diye kullanmam veya tasarruf yaparım hep şey der “Sen kullanmassın, yemessin ama arkandan gelen çatır çatır kullanır ve yer acımaz.Dünya hali kızım kimin ne zaman ne olcağı belli olmaz.” Der.
Sizinki de biraz öyle olmuş aslında bir çoğumuz bu hataları gerek tasarruf için gerek maddi zorluklardan yapıyoruz içimizden böyle geliyo.
Çok geçmiş olsun güzel günleriniz olacaktır üzülmeyin hayat çok kısa..

Bir adam için yaptıklarınıza değip değmediğini o adamın bakışlarndan bile anlarsınız. O hissettirir mutlaka. Değmediğini anlamak için bir aldatma olması gerekmiyor. Her halinden tavrından anlaşılır. Ayrıca niye heba edelim kendimizi.. Para bir şekilde harcanıp bitiyor. Çoğu zaman yetmiyor bile. Ay sonu geldiğinde "Yaaa biz ne aldık bu kadar, ne yaptık ki böyle oldu.. Bir eşya alırsın bir şey yaparsın da onun borcunu ödüyorum dersin. Bir eşya alıp koydugumuz da yok bu borçlar nasıl oluyor, parami nasıl yetmiyor.." diyor insan. Ben şahsen bu cümleyi çok sık kullanıyorum son zamanlarda. Açtıgım eşya konularına rağmen hiçbirini de almış degilim. Demek istediğim, madem öyle alalım gitsin. Hiç olmazsa paramız gözümüzün önünde durur aldık deriz. Mutlu oluruz ya..

Back
X