kocalarınıza ev işini yapmasını nasıl istersiniz?

emeceli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2010
38
0
0
Antalya
merhaba arkadaşlar bu konuda engin deneyimlerinizi almaya geldim belki de bu konuda zorluk yaşayan herkes yaşadığı güzel deneyimleri ve iyi örnekleri paylaşırsa erkelerin ev işi yapmalarına ikna edebiliriz akıllııı bayanlarrrrrr neler yapıyorsunuz?neler söylüyorsunuz ve nasıl söylüyorunuz?

hiçbirşey demem. 2 bebek,iş,okul... yardım edilmesi gerektiğinin farkındadır, yoksa mükellef sofra, temiz çamaşır, ütülü gömlek bulamaz yerimseniben zaten bir erkeğin içinde varsa yardım etme duygusu, kadının birşey söylemesine gerek kalmaz. ama yoksa istediğin kadar söyle kaytarmanın yolunu mutkala bulur. tabi bu benim şahsi fikrim yerimseniben

benım bişi dememe gerek kalmıyo bitkinliğimi anlıyo...
elinden gelenı yapıyo ..
ee ne demişler hayat müşterek..

Bence de insanın yardımlaşma içinde varsa yapar bence.Ve eşimde sağolsun yardım eder.Bebek olduktan sonra özellikle onun bakımı ile ilgilenmesi beni daha çok rahatlatıyor.Yani yapar benimki sağolsun

çok ihtiyaç duymadıkça eşimden yardım istemem, istediğim an gerçekten bitkin olduğumu yada yardıma ihtiyacım olduğunu bilir ve elinden geleni yapar. çalıştığım dönemlerde daha fazla yardımcı olurdu tabi..

kesinlikle içinde varsa yapar,yoksa söylesen de fayda etmez.ama allaha şükür eşim bana yardımcı olur hep,ayrıca sorar sürekli benim yapabileceğim bişey var mı diye.mesela evi elektrikli süpürge ile temizlemek onun,viledayla silmek benim işim:)

kızlar içinde olup olmadığını nası anlıcaz peki? daha evlenmeden belli eder mi ki merak ettim :)

benim sevgilim onlara gittiğimde bana hiç bişi yaptırtmaz hatta bi keresinde o nöbetteyken tek başıma evlerinde kalmıştım o zaman bile evi toplamamamı tembih etmişti.. ehh ben de aşkımın sözünden çıkmamak için sırf sözünü dinlemiştim opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
bunun bi tılsımı ya da eşi harekete geçirecek sihirli sözcükleri yok malesef canım
eğer ki için de varsa yapar
merhamet duygusunu kaybetmemişse erkek kadının onu uyarmasına gerek bile yok
arka arkaya 2 bebeğim oldu yoruldum uykusuz kaldım stresten hasta oldum
ama bir gün olsun kalk yardım et demedim
yeri geldi temizliğimi de yaptı yeri geldi üstümü de giydirdi yemeğimi de yaptı
kendisi halimi görüyordu zaten daha ne diyeyim
ben razıyım Allah'da razı olsun bitanemden

ben ıstemem ıstemıyorumda dısarda canı cıkıyor bırde evdemı calıssın
ama calısan bayanlar kesınlıkle destek bekleyın ve yuku tek omuzlamayın

ayy inş benim kocişim de halden anlar bana yardım eder dua edin kızlar bana :)

evi toplamamı tembih etmişti demişsiniz, yanlış anlamadıysam toplamamanızı olacaktı galiba. cümlenin başından öyle anlaşılıyor çünkü. eğer böyleyse halinizden anlayıp, size yardım edecek birine benziyor zatena.s

ben eşim evdeyken genellikle iş yapmam
o yüzden kendiliğinden iş yapayım falan demez
ufak tefek şeyleri beraber yaparız çaydı masa kurmak kaldırmak gibi
ama ayrıyeten iş yapmam gerekirse süpürme silme gibi yardım isterim mutlaka yardım eder
ben süpürürsem o siler gibiŞeniz
ama çok fazla yardım istemem acil misafir gelecektir çok işim vardır ancak o zaman

evi toplamamı tembih etmişti demişsiniz, yanlış anlamadıysam toplamamanızı olacaktı galiba. cümlenin başından öyle anlaşılıyor çünkü. eğer böyleyse halinizden anlayıp, size yardım edecek birine benziyor zatena.s

evet canım ya aynen öyle yanlış yazmışım toplamıyım istedi yani :)
hadi bakalım canım inş öyle olur gelin ata binmiş ya mevlam demiş (öle bişidi bu deyim işte :D)

Benim esimde hep yardim etmek ister,hatta bazen mutfaktan kovarim.Biraz karisir da:oklava: Yemek yapmayi seviyor yemekleri bazen o yapar bazen bena.s
Kahvaltiya borek yapmis gecen gun erken kalkipsüprizzzzz Ev islerine de oyleboshayallersmile masallah deyin kizlar nazar degmesin:nazar:

Benim esimde hep yardim etmek ister,hatta bazen mutfaktan kovarim.Biraz karisir da:oklava: Yemek yapmayi seviyor yemekleri bazen o yapar bazen bena.s
Kahvaltiya borek yapmis gecen gun erken kalkipsüprizzzzz Ev islerine de oyleboshayallersmile masallah deyin kizlar nazar degmesin:nazar:

ne güzel ve lezzetli bir sürpriz olmuştur size a.s maşallah:nazar:

merhaba arkadaşlar bu konuda engin deneyimlerinizi almaya geldim belki de bu konuda zorluk yaşayan herkes yaşadığı güzel deneyimleri ve iyi örnekleri paylaşırsa erkelerin ev işi yapmalarına ikna edebiliriz akıllııı bayanlarrrrrr neler yapıyorsunuz?neler söylüyorsunuz ve nasıl söylüyorunuz?

vallahi ben ikna yoluna gitmiyorum. git banyodan bez al askim ortaligin tozunu al ben de yerleri supurcem derim hemen yapar. sinav haftamda yemekleri hep o yapar yapamazsa disarda yeriz. normalde de cok sik yemek yapar hatta bugun kofte yogurdu, kizartti afiyetle yedik cokacimcoook hamurisi falan da yapar, yagli ekmek falan yapar mesela, peynirli pisi de yapar. etli yemekleri yapar cunku sever. kisacasi esim yemek cok yapar ama temizlik, camasir falan pek sevmiyo maalesef :sm_confused: onlari cok sik yapmaz. yine de nazar degmesin

internette bir sitede okumuştum.'ütülü çarşaflarda sevişmek daha güzel oluyor' diyerek eşine çarşaf ütületen bir bayan vardı.çok gülmüştüm :roflol:

Back
X