Kocam annesinde yemek yemek istiyor, Ne yapacağımı bilmiyorum

Sonsuz olsun istedim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2019
51
13
3
34
Selam olsun herkese...

Arkadaşlar ben yeni evliyim ve kayınvalidemlerle aynı apartmanda oturuyoruz. Sorun kayınvalidemler değil sevgili eşimle.. Her gün oraya gitmek istiyor onlarla yemek yemek istiyor. Ben de bir aile olmak için, aile kavramını oturtmak için gitmek istemiyorum yani her gün her gün gitmek istemiyorum. Ben gidecem diye rest çekti sen gelmezsen gelme dedi bana bugün en son.. Ne yapayım off.. Neden yazıyorum bunu artık ileri gidemiyorum saçma saçma oturup ağlıyorum. Lütfen bana yardımcı olun fikirleriniz benm için önemli. Ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemem gerekiyor sizce

Bırakın yesin, siz hayır dedikçe kahvaltıya da gider. Sizde masaya bir tabak eksik koyun, Kayınvalidede menü iyi olursa oraya gidersiniz olmadı canınız istemezse yemek yapmazsınız. yani kısaca canınızı sıkıp bosyere ağlamayın hiçbirşey değişmez. Beklentinizi düşük tutun, umursamayın yada becerebilirseniz en azından öyle görünün.

Her gun her gun annesini gormek isteyecekse ne diye evleniyorlar anlamiyorum! Madem bu kadar ama kuzusuydu beyefendi, anasinin dizinin dibinden ayrilmasaydi!
Siz calisiyor musunuz? Çalışıyorsanız isinize gelecek bir durum, calismiyorsaniz eger mümkünse calismanizi tavsiye ederim.

Esiniz icin de alttan alttan belli etmeden ana kuzusu tipleri yerebilirsiniz yaninda. Bir arkadas demis anneci erkekler degismez diye, cok hakli. Etrafimdaki anasina duskun erkeklerin cogu kendi kimligini tam anlamiyla oluşturamamış tipler. Bu yuzden analarindan ayrilmak zor gelir onlara.
Eger direk yuzune vurup soylerseniz annesini sevmediginizi vs dusunebilir. Onunla ayni fikirde gibi gorunun yoksa yanlis anlasilirisniz, bu durumda kotu olan kisi siz olursunuz.

Niye evlenmiş sizinle peki? Sadece cinsel ihtiyaçlarını gidermek için mi?

Gitmeyin sizde, evde de istediği şeyleri yapmayın bakalım ne olacak. Kısasa kısas yapın belki aklı başına gelir, zor bir ihtimal de olsa.

Son düzenleme:
Gitmeyin tabi yeni evlisiniz yıllardır annesinle oturup yemeğe doyamamış mı başbaşa birlikte olmak isticeği yerde o ne yapıyor bırakın tek gitsin sizde konuşmayın yüz vermeyin ona uyuz oluyorum bu tür erkeklere ne demeye evleniyorlar madem annesinden kopamıcaktı milletin kızını huzursuz etmek için mi?

Her gun her gun annesini gormek isteyecekse ne diye evleniyorlar anlamiyorum! Madem bu kadar ama kuzusuydu beyefendi, anasinin dizinin dibinden ayrilmasaydi!

Ayrilmamis zaten canim sorun orda yanina bu hanim kizimizi almis tek...
Resti cekmek ne demek daha yeni evli birde...
Biz yeni evlendigimizde 1 ay boyunca kimseye gitmedik...

Aynı sorunları bense yaşadım alt üst oturmaya başlayınca
Yeni müstakil evimizde ama burada sürekli kaynana yemek yapıp çağırıyordu benim yaptığım yemekler kalıp dökülüyordu çünkü yaşlı olduklarından çok yağlı ve Salçalı yiyemiyorlardı tabi ben itiraz edip eşimi bir güzel azarladım kendisinin evinin benim yanım oluğunu söyledim anasının evinin değil bir daha kaynana yemeğe çağırdığında yemeği alıp evde birlikte yiyebileceğin söyledim zaten beraber oturmadan da eşime tembihlemiştim kesinlikle anasının evinde yemeğimizi yemiceğiz diye ama tabi bu anasının duygu sömürülerine dayanamadığından anlaşmayı bozduğundan epey bir mücadele verdim
Yaptığının bana saygısızlık olduğunu söyledim ki zaten öncesi ayrı evlerde yaşayıp böyle davranışa maruz kalınca ki yeni evli de değildim her gün eşimle tartıştım sonunda oda kabul edip annesine yemek yemeyi bıraktı, yani sende mücadeleyi elden bırakma yaşlıların yeme alışkanlığı çok farklı birde kaynananın belli yaştan sonra emir altına girmek yemek ve içmek konusunda çok üzücü kendi evinde istediğini yiyemem çok yıpratıcı birde kaynananın misafirleride çok olduğundan az pişirdiğimizden gelen misafir doysun diye aç kalktığımızda olunca eşim bana hak verdi en iyisi kendi evimiz deyip havluyu attı

Sevdiği yemekleri yapsan hep en sevdikleri yani ne bileyim özenli sofra kursan hevesi gidene kadar?Benim kaynana pek yemek beceremez böyle bir sıkıntım olmadı o sebepten.

Birde abim de ilk evlendiği zamanlar eşide çalışıyor diye annemde hazır yemek yiyelim düşüncesiyle sık sık anneme gelmek istiyordu, geliyorlardı. Bu iki geldiler annem abime kızmıstı, sen gelmek istiyorsunda bu kız gelmek istiyor mu diye? Zorla bizden de soğutacaksın , gidin evinize ne yiyorsanız yeyin demişti. Birkaç kez aradığında evde yemek yok dedi öyle öyle kesilmişti gelmeleri.

Anneler de azıcık anlayışlı olsa, oğlunu uyarsa senin evin ayrı diye, evlilikler daha güzel olur.

Son düzenleme:
Selam olsun herkese...

Arkadaşlar ben yeni evliyim ve kayınvalidemlerle aynı apartmanda oturuyoruz. Sorun kayınvalidemler değil sevgili eşimle.. Her gün oraya gitmek istiyor onlarla yemek yemek istiyor. Ben de bir aile olmak için, aile kavramını oturtmak için gitmek istemiyorum yani her gün her gün gitmek istemiyorum. Ben gidecem diye rest çekti sen gelmezsen gelme dedi bana bugün en son.. Ne yapayım off.. Neden yazıyorum bunu artık ileri gidemiyorum saçma saçma oturup ağlıyorum. Lütfen bana yardımcı olun fikirleriniz benm için önemli. Ne yapmam lazım nasıl bir yol izlemem gerekiyor sizce
Evlenince erkek için anne baba onun ailesi bi önem kazanıyo gözünde niyeyse..sanki senin ailen yokmu. nasıl yap biliyormusun. eşine olur gidelim bu aksam, yarın olunca gitmeyelım öbür aksam gideriz diye diye tatlı dille işle. ama gitmediği zamanda mümkünse evde çorbadan tatlıya kadar döktür. evdeki rahatlıgını görsün.karsılıklı kahve yap.'' oh bee kocamla başbaşa kahve keyfi yapıyoruz'' de. ama kavga gibi değil. cok mutluymus gibi. yani kolay gözüken ince detayları olan bi iş bu. evet evet iş :-) senınle basbasa vakit geçirmeye bayılıyorum de :KK33: anladın sen :halay:aklına gir adamın. yol uzun daha cok yeniyse zamanla düzelecektir

bizde altlı üstlü oturuyoruz.
nişanlıyken söyledim eşime bir arada kahvaltı bir arada akşam yemeği dersen olmaz diye.
oda hayır öyle birşey olmaz dedi.
olmadıda cidden hiç teklif etmedi yukarda yiyelim diye sağolsun.
hatta benım yemeklerimi daha cok beğenir annesinden se :KK70:
annesi salçasız tuzsuz yapıyor malum yaştan dolayı.

arada bir ordada yeriz mesela kırık yılda bir o zaman ben sorun etmem tüm kardeşleri toplanır vs.
bence siz bırakın o gitsin isterse.
taviz vermeyin derim baştan.

Selam olsun herkese...

Valla eskiden olur mu öyle şey falan derdim. Ama şimdi keşke kv yakın olsa da kocam her gün orada yemeğini yiyip gelse diyecek kıvama geldim :)

Back
X