Bence de klasik erkek modeli.İnan sadece sen yaşamıyorsun bunu.Malesef evlilikler de durum tam da böyle.
Kimse kasmasın kendisini ''benim eşim çok modern,hiç bu tarz kompleksleri yoktur''gibi.
Vardır efendim,erkeklerin geneli tam da bu örnekte ki gibidir.Hiç görmedim eşinin entellektüel birikimini geliştirmeyi destekleyen erkek modeli.
Kendimden örnek vereyim;evlenmeden önce de çalışmadığım için kendime devamlı bir uğraş bulurdum.Vaktimi öldürmemek adına,
aklıma takılan herşeyi araştırır,kendimi rahatlatacak aktiviteler bulurdum.Şimdi sohbet arasında eşime anlatayım,üzerinde biraz sohbet edelim diyorum.
''yogaya gitmiştim ya bir süre,sen pek inanmazsın böyle şeylere ama gerçekten çok rahatlatıyordu''
''saçma...bulamamışsın ne ile uğraşayım diye çok düşünmüşsün herhalde,ben başkası yönlendirmeden de gözlerimi kapatıp dinlenebiliyorum''
gibi...
Ya da verdiğiniz örnekte ki gibi kitap okuma sorunsalı,aslında evlenmeden önce kendiside okurdu ama niyeyse evlendikten sonra pek arası yok.
Ben ne zaman elime alsam aynı psikolojik baskı''bitirmezsin herhalde,yarıda bırakırsın''ya da ''off aşkım gecenin bu vaktinde gözlerinede mi acımıyosun,bırak uyu Allah aşkına''gibi.Hatta öyle ki takip ettiğim siteleri bile eleştirir''ne buluyosun burda hiç anlamıyorum,şu sözlükten de sıkılmadın gitti''gibi ama ne ironiktir ki bir süre sonra kendisini aynı siteleri okurken bulurum:)Dinlediğim müzikleri eleştirir,hiç duymadığı bir sanatçıdan bahsederim hatta dinletirim''müzik mi bu şimdi''der ama aradan
3 ya da bilemedin 5 ay geçer,aynı parça telefonunda ya melodidir ya da arabada çalma listesine almıştır:)Hiç yüzüne vurmam,sonuçta özenip aynı paylaşımı beğenmeye başlaması bile bişey dimi:)
Yani işin özü şu ''umursamamak''bu sadece eşinle alakalı değil.Genel olarak insanlar eleştirmeye pek meraklıdır.
Ama merak da bir süre sonra anlamaya çalışmaya kadar gider.
Bir de bu durumların dışında bir neden var tabi''erkeklerin,eşlerinin kendilerinden fazla şey bilmelerine olan tahammülsüzlükleri''
Ve malesef ki en geçerli nedenleri bu galiba