Kocam beni önemsemiyor mu

Kitapla,videolarla dahada ilerleyebilirsiniz.Tabi insanlarla konusmayinca da pek de ilerlemiyor.Kursa yazılmayı tekrar gözden gecirin.Cnku kursta mecbur o dili konusuyorsunuz az da olsa.Hangi sehirdesiniz bu arada
Almanya 😞

2 yıl dil bilmeden birilerine bağımlı olarak yaşarsanız tabiki mutsuz olursunuz. Anlamadigim koskoca 2 yil yahu hic mi ogrenmek icin çabalamadiniz?

Evlenince heryere birlikte gidilcek diye bir şart yok ne öyle göbek bağınız bir gibi. Gidip tek başına dilediğince vakit geçirin ailenle. Hem daha fazla vakit geçirmiş olursun eşin yokken. Ama senin asıl problemin anladigim kadarıyla dil. Bi an önce kendini geliştirmeye bak kimseye muhtaç olma

Yurtdısına da gitsen kaynana kara bela gibi üst katında oturuyor...Mars'a gitsen üst kraterinde oturacak şu kaynanalar...Ne kaynanaymış ya...

Senin dil problemin var da kv nin yok mu acaba?
Bence Türkiye'ye gel ve bidaha dönme...
Ya arkadaş Almanya'ya gidip dil öğrenemeden kv stresi bi de çekilmez

Eşinizin götürmesini neden beklediğinizi hiç anlamadım. Neden tek başınıza gidemeyeceğinizi de. Ek olarak 2 sene çok uzun bir süre hala evden dışarı çıkamayacak kadar dil problemi yaşıyorsanız bu tamamen sizin hatanız. Bir ömür sadece kocanız ve akrabalarıyla konuşarak yaşamaya mı düşünüyorsunuz? Gidin tek başınıza görün ailenizi ama bundan sonra biraz daha kocanızdan bağımsız yaşamayı deneyin. Kocanızda zaten eş iş yokta siz bir kadının hakaretlerini, azarlarını çekmek için mi evlendiniz? Ara ara sorun bunu kendinize. Bu konuda bir bebek eksik diyordum ki aşılama düşünüyormuşsunuz. Bu güzel evlilik ve hayata en yakışan şey bebek çünkü

Son düzenleme:
Kaynanam dil kursuna gitmemi istemedi kendisi gitmemiş oğlu tek ve iki kızıyla küs psikolojik tedavi görüyor ama en son bu gidişle ben de görecem evliliğimin ikinci ayı hani çocuk kısırmısın dedi çok ağır sözler söyledi büyüğüm dedim sustum beni bi işe cerdiler temizlik işi bi hastanenin tuvaletleri ni temizledim aylık 1000 euro alıyordum ama eşim harçlık 40 euro veriyordu ve kaynanam bu parayı ne yapıyorsun diye hesap sordu aileme gidince götürürüm diye iki hediye almıştım ben evde yokken evimi karıştırıp aldığım hediyeyi salondaki masanın üzerine çıkarmış ben işten gelince bu ne venim haberim yok bundan diye hakaretler edip evine gitti neymiş ben evimi düşünmüyormuşum aklım hala baba evindeymiş yazsam varya neler yaşadım neler yüzüğümden başka takı bırakmadı aldı hepsini elimden eşimde ben ağladıkça sadece sarılıp üzülme dedi
Ablacım git bidaha da dönme valla
1000 eur alcam adam 40 eur vercek💆🏻‍♀️
Onun da hesabı sorulcak.
Tr parasıyla surdan kısa mesafe taksi parası o ya💆🏻‍♀️
Kos git geri de dönme.

Sonra bende birşeyık ayınca eşimin soermin de problem çıktı kaynanam benden özür diledi ama daha neler yaşattı neler zehri zindan etti hayatımı diğer ay aşılama yoluyla bebek koyacaz inşallah olur bilmiyorum ki dönsem dönemiyorum
He bide cocuk yap tüyü dik aferin💆🏻‍♀️

Doğru söylüyorsunuz kızlar biraz da annem öyle kocadan ayrı mı gelinir millet ne der dedi bsna o yüzden de kötü oldum en iyisi tek gideyim köye.Dönüncede kursa yazılayım .Ama kızlar şıan kaynanam konuşmuyor en son gelecek elimi öpüp özür dileyecek demiş .Kızlar benim suçumda en sonki olayımızda yeter artık diye kaynanama yüksek sesle konuştum ben sana ne yaptım hiç mi vicdan yok sende yavurun içinde kala kala vicdanın erimiş ne yaptım ben sana ellerini çek üstümden felan demiştim şimdi beni terbiyesiz cazgır diye köye yaymış o da canımı çok sıktı.Evimin bir eşyası benim zevkime göre olmadı görseniz öğrenci evi gibi bir yatak odası takımı alındı onu da telden foto gönderdi eşim bu bi takımı beğendim ama kaynanamın beğendi oldu neymiş o daha güzelmiş kızlar ben Türkiye den uçakla ne getirebilirim ki üstünü başını al yeter dediler sonrada kaynanam diyor ki ne katkın oldu şu eve diyor birde öyle bi konuşuyorki bazen diyorumki gerçekten çok mu saygısızım beb kendimi çok suçluyorum ama görücü usulüyle sakın gelmeyin buralara buralar çok kötü

Kaynanamı görseniz hanım ağa gibi kartı elinde kiraları yatıyor emeklilik maaşı yatıyor dilediği gibi istediğini alıyor o kadar parasına göre oturmuş benim 40 euro harçlığımı hesaplamış öyle zoruma gittiki gözümde öyle küçüldü ki iki görümcem varmış ben hala yüzlerini görmedim kaynanam küçüklük resimlerini gösterdi bir de en küçük görümcem var o daha çocuk ondan ablasının nosunu aldım yazdım annenle barış çok üzülüp ağlıyor diye kızı bana yazdı ki sen otur kocanın yemeğini yap bilmediğin konulara karışma yanındaki insan hakkındaki düşünceni hele bir ay geçsin görürüz o zaman dedi ben şok oldum gördüm de gerçekten

Bir insan nerde çalışırsa çalışsın en az 2 hafta izni vardır. 2 yıldır kursa falan gidip sizde kendinizi adapte etmeye çalışsanız biraz. Belli kötü şeyler olmuş ama en azından krizi fırsata çevirmeye çalışın bence

Doğru söylüyorsunuz kızlar biraz da annem öyle kocadan ayrı mı gelinir millet ne der dedi bsna o yüzden de kötü oldum en iyisi tek gideyim köye.Dönüncede kursa yazılayım .Ama kızlar şıan kaynanam konuşmuyor en son gelecek elimi öpüp özür dileyecek demiş .Kızlar benim suçumda en sonki olayımızda yeter artık diye kaynanama yüksek sesle konuştum ben sana ne yaptım hiç mi vicdan yok sende yavurun içinde kala kala vicdanın erimiş ne yaptım ben sana ellerini çek üstümden felan demiştim şimdi beni terbiyesiz cazgır diye köye yaymış o da canımı çok sıktı.Evimin bir eşyası benim zevkime göre olmadı görseniz öğrenci evi gibi bir yatak odası takımı alındı onu da telden foto gönderdi eşim bu bi takımı beğendim ama kaynanamın beğendi oldu neymiş o daha güzelmiş kızlar ben Türkiye den uçakla ne getirebilirim ki üstünü başını al yeter dediler sonrada kaynanam diyor ki ne katkın oldu şu eve diyor birde öyle bi konuşuyorki bazen diyorumki gerçekten çok mu saygısızım beb kendimi çok suçluyorum ama görücü usulüyle sakın gelmeyin buralara buralar çok kötü

Oralar çok kötü değil. Sizin hayatınızdaki insanlar kötü. Market dışında nereleri gezdiniz, kimleri tanıdınız, gördünüz de oralar kötü. Ek olarak vicdanın gavur olmakla olmamakla alakası yok, en büyük kanıtı sizin kayınvalideniz. Kendinizi suçlayın ama ben bunu niye çekiyorum diye suçlayın.

Kızlar şimdi kaynanamla şuan küsüm de bundan sonraki tavrım ne olsun şimdi ilk diğer ay köye gidecem ordan geleyim aşılama bebek için randevu var orya gidecez ordan sonra kursa yazılayım sonrasında ne yapayım bayram da barışayım mı kaynanamla barıştıktan sonra nasıl davranayım bir yol haritası gösterin de öyle o yoldan gideyim

Ben ailenin yanına eşinle birlikte güzel bi aile olarak gitmek istemeni anlıyorum, ben de olsam öyle isterdim. Ama malesef ortada güzel bi ailen yok. Kaldı ki adam bahane yapıyor, herkesin izin hakkı var hele de Almanya bu konuda asla hak yemiyor. Kısacası eşin yalan söylüyor ama bu yalanına gelene kadar sizin zaten bin ton sorununuz var. Bu evlilikten pek hayır yok gibi. Bence ailenin yanına kesin dönüş düşün eğer Türkiyede artık kendine bir hayat göremiyorsan da orada oturum alana kadar bekle, bu süreçte de dil öğren ve meslek edinme kursuna git bi meslek öğren sonra da yoluna bakarsın. Başka da ne diyeceğimi bilemedim.

Kızlar şimdi kaynanamla şuan küsüm de bundan sonraki tavrım ne olsun şimdi ilk diğer ay köye gidecem ordan geleyim aşılama bebek için randevu var orya gidecez ordan sonra kursa yazılayım sonrasında ne yapayım bayram da barışayım mı kaynanamla barıştıktan sonra nasıl davranayım bir yol haritası gösterin de öyle o yoldan gideyim

Seni insan yerine koymuyorlar sen hala aşılama bebek yapacaksın. Cahillik sadece kaynananda değil sende de ust seviyede.
2 sene yurtdışında olup konuşmayı bile öğrenemissin. Once konuşmayı öğren sonra kendine iş bul çalıştığın parayı kocana verme sonra çocuk yap. Yazkk günah. Ne sen ne de kocan daha birey olamamışsınız. Dünyaya bir çocuk getireceksiniz. Ciddi söylüyorum konuşmalarından belli çok cahilsin ve bu evlilik bir ömür sürecek bir evlilik değil. Kaynanan seni bir gün kapının önüne koyacak ve defol git ananın evine diyecek. O zaman ne yapacaksın çocukla hiç düşündüm mu ? Ağlamaktan başka ? Siz kim insan gibi çocuk yetiştirmek kim ? Daha kendini yetistirememissin. 2 senedir insan almanca öğrenemez mi ya oraya yaşayıp?

Anlattığımda ailem de kocama kuzıyorlar ama sonrada diyorlar ki içkisi yok şiddeti yok zaten yaşadığım herşey kaynanam yüzünden oldu onun harici eşimle en ufak tartışmamız bile olmadı eşim işten eve gider iki işte çalışıyor onun o koşuşturmasını görünce bırakıp gitmek haksızlık mı olur diyorum şimdi de gececi zaten
bence çocuk yap, bu adam muhakkak baba olmalı.çocuk şart çocuk dndjfdıjfjdf ya bi git allasen :işsiz: :ukala::ukala:

Arkadaşlar merhaba ben iki yıldır yurt dışına gelin geldim ailemden bu kadar uzak kalmamıştım eşim sürekli işini bahane edip beni ailemin yanına götürmedi ailem Türkiye de ve en son bu ay dediki seni tek göndereyim benim iznim yok dedi ama sizce bu doğru mu çok yüzeysel anlattım çok kötü günler geçirdim burda yalnızım dil problemimden dolayı hiç arkadaşım yok zaten bütün gün evdeyim sadece iki güne bir ekmek almak için dışarı çıkıyorum kaynanam üst katımda ve çok kötü şeyler yaşattı bana kendimi çok değersiz hissediyorum eşim desen ana kuzusu daha doğrusu ben baskın konuşsam beni tutuyor yani çok gelgitli hiç arkamda sağlam durmadı neler yaşadım neler bilseniz şimdi sizce Türkiye ye tek gideyim mi ilk gidişim olacak 😞
2 yildir hic izninin olmamasi mumkun degil, Avrupa ulkelerinden birinde misiniz? Aslinda soyle bir sey yapiyorlar uyarayim. Oturma izni, vize durumu nasil bilmiyorum ama sizi tek gonderip, gelme bosanmak istiyorum vs. diyenler cikiyor.

Sonra bende birşeyık ayınca eşimin soermin de problem çıktı kaynanam benden özür diledi ama daha neler yaşattı neler zehri zindan etti hayatımı diğer ay aşılama yoluyla bebek koyacaz inşallah olur bilmiyorum ki dönsem dönemiyorum
aynen aşılama yoluyla "bebek" koyun , haftaya da doğurursunuz inşallah :işsiz: zerre inanmadım konuya

Back
X