Sohbetler hep benim zorumla oluyor hiç katkısı yok haftada bir belki modu yerindeyse kendisi konuşur. Beraber film izliyoruz , arasıra küçük gezintiler o kadar çok yalnız hissediyorum ve asla böyle olduğunu kabul etmiyorYani bunu en iyi siz hissetmez misiniz?Bir buçuk yıl biraz erken sanki bir şeylerin bitmesi için.Hiç beraber bir şey yapmıyorsunuz gibi geldi bana.Ortak severek yaptığınız bir şey yok mu?Hiç sohbet etmiyor musunuz?
Sorunca ya hastadır ya yorgundur mutlaka bir bahanesi olur, bilemiyorum inanın kafam çok karışık artık düşünmekten beynim patlayacak , çok çok üzgünümBu aralar bizde de öyle.Haberlere bakıyoruz.Telefon,tv.Bu dönem herkesin tadı yok.
Çift terapisine gidebilirsiniz.Modunu bozan ne?Sordunuz mu?İş yerinde problemi olabilir mi?
Üzülmeyin ama birlikte bir şeyler yapmaya çalışın.İkinizi de mutlu edecek şeyler.Hisleriniz ne diyor?Kadın hissetmez mi sevilip sevilmediğini?Karşınıza alın,açıkça konuşun.Bağırıp çağırmadan.Duygularınızı,nelere kırıldığınızı.Sorunca ya hastadır ya yorgundur mutlaka bir bahanesi olur, bilemiyorum inanın kafam çok karışık artık düşünmekten beynim patlayacak , çok çok üzgünüm
Birbirimize iltifat edin.O etmezse de inatla siz edin.Hemen pes etmeyin.Biraz sabredin derim.Bir buçuk yıllık evliyim , evlenmeden önce beni adeta darlardı whatsaptan sohbet ederdi saatlerce , evlenmek için de aşırı ısrarcı ve istekliydi . Evlendikten sonra ilk yıl sıkıntılıydı zaten beklentilerim karşılanmadı hiç. Önceden bana aşırı düşkün aşırı isteyen insan iki kelime laf etmeye üşeniyor, elinde telefon oyun oynuyor , işten geldim yorgunum diye hep suratı asık geliyor , ben de çalışıyorum ben de yorgunum. Bana surat astığımda laf sokuyor ama kendi de öyle.Cinsel olarak isteksiz , duygusal olarak da ruhumu okşayamıyor. Arada bir yemeğe gezmeye götürünce jest yaptığını düşünüyor . Ben çok sıkıldım yaşıyor gibi değil de ömür tüketiyor gibi hissediyorum
Evlilik ile flört tamamen farklıdırBilmiyorum düzelir mi huyu mu böyle ama ben de iyi değilim artık yoruldum. Ayaklarımın yerden kesilmesi gereken dönemde ben mutsuzum onun hiç çabasını göremiyorum görmezden geliyor konuşmaya çözmeye yanaşmıyor
Aslında evlilik aşkı öldürmüyor da dönüştürüyor.Daha başka,farklı bir şeye dönüştürüyor.İyi olan evlilikler de iyi bir şeye dönüşüyor.Tabi bu zamanla oluyor.Evliliğin ilk yılları çok güzel ama bir o kadar da yorucu.İki insanın birbirine alışma süreci.Evlilik aşkı öldürüyor mu gerçekten?
Bazı insan karşısındaki kişiden emin ve cepte hissettiği an rahatlar.
İlk başta bu tavırlara tepki vermediyseniz şimdi her söylediğiniz göze batar.
Sakin olun ve çocuk planı varsa bir süre ertele.
Sükunetle anlatın, çözüm önerisi ile gidin, evlilik terapisti olabilir, özel anları sizin yaratmanız da belki fayda sağlar. Bir süre adım attıktan sonra baktınız düzelme yok.
Ömür böyle geçmez herkes yoluna deyip devam edeceksiniz.
Buna rağmen illa evlilik illa evlilik diye ısrar edilmesini de ben anlayamıyorum.bu kadar şikayetçi olan, eleştiren insan var ama tine de herkes aynı yoldan yürümekte ısrar ediyor.Aslında evlilik aşkı öldürmüyor da dönüştürüyor.Daha başka,farklı bir şeye dönüştürüyor.İyi olan evlilikler de iyi bir şeye dönüşüyor.Tabi bu zamanla oluyor.Evliliğin ilk yılları çok güzel ama bir o kadar da yorucu.İki insanın birbirine alışma süreci.
Konu sahibi eşini ikna edebilirse çift terapisine gitmeli.Eşi bu konuda konuşmayı bile reddediyormuş.
Çünkü evlilik kadının haklarını koruyan bir müessese.Doğru insanla hiç de korkulacak bir şey değil.Sevilip,sayıldiğın,hayatı paylaştığın,beraber ağlayıp,beraber güldüğün,hayatla beraber mücadele ettiğin,güven duyduğun,en yakın sırdaşın,dostun olan bir insanla yaşlanmanın neresi kötü.Buna rağmen illa evlilik illa evlilik diye ısrar edilmesini de ben anlayamıyorum.bu kadar şikayetçi olan, eleştiren insan var ama tine de herkes aynı yoldan yürümekte ısrar ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?