• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam cimrimi?

Merhaba kocamla ben 4 yıldır evliyiz. İkimizde çalışıyoruz. 2 yaşında oğlumuz var.şoyle söylüyim ben asgari ücretten biraz hallice alıyorum eşim 14 bin TL yakın bir para alıyor. Ev kredisi çektik ev alırken bütün altınlarını birikmislerimi dolar, altın, TL hesaptaki tüm parayı verdim.Annem dolar ve altın para olarak verdi .Gerisini kredi çektik. Eşim hiç nakit para vermedi .Bu arada borsada parası vardı ama onları bozdurmanin mantıklı olmadığını söyledi. Hala borsa da parası var ama onlardan 5 kuruş gormedim.cocuk doğmadan önce çok problem olmuyordu .Ama evin fatura lafını ve diğer ihtiyaçların ben karsiliyorum.Cocugun tüm ihtiyaclari beşik bebek arabası kıyafet ben aldim. O nadir olarak bazen gerekiyorsa ilaç alır kıyafet olarak en fazla 3 kez maddi olarak bisey aldi cocuğa.Ben evdeyken eve gelirken bisey eksikmi diye sorar ozaman belki.Eve düzenli olarak aldığı süt nescafe için ben kullanmam.tost ekmeği ve kaşar peyniri alır kahvaltı için. Okadar arada meyve.Faturalari kendi üzerine almasını istedim. Önce istemedi çok ısrar edip tartıştım Kabul eder gibi oldu. 2 ay geçti tekrar söyledim onuda ben odiyceksem sen ne alacaksın dedi .kendimi çok değersiz hissediyorum. Bu arada ödediği kredi 3000 tl.benim yaptığım masraflardab çok bazen kredi kartları ve ek hesap olmasa elimde para kalmıyor.Benmi yanlış düşünüyorum. Kocama olan Aşk denilen şey kalmadı. Benmi saçmalıyorum acaba.
Yanlış anlamayın ama eşinizin yatırım olayı gerçekten varmı? Ben çevremde birinde görmüştüm yatırım yaptığını söylerdi yıllardır meğer hiç yokmuş 🤦‍♀️ o da eşine yüklerdi evin bütün masraflarını anlattıklariniz ona çok benzettim 🤦‍♀️

Merhaba kocamla ben 4 yıldır evliyiz. İkimizde çalışıyoruz. 2 yaşında oğlumuz var.şoyle söylüyim ben asgari ücretten biraz hallice alıyorum eşim 14 bin TL yakın bir para alıyor. Ev kredisi çektik ev alırken bütün altınlarını birikmislerimi dolar, altın, TL hesaptaki tüm parayı verdim.Annem dolar ve altın para olarak verdi .Gerisini kredi çektik. Eşim hiç nakit para vermedi .Bu arada borsada parası vardı ama onları bozdurmanin mantıklı olmadığını söyledi. Hala borsa da parası var ama onlardan 5 kuruş gormedim.cocuk doğmadan önce çok problem olmuyordu .Ama evin fatura lafını ve diğer ihtiyaçların ben karsiliyorum.Cocugun tüm ihtiyaclari beşik bebek arabası kıyafet ben aldim. O nadir olarak bazen gerekiyorsa ilaç alır kıyafet olarak en fazla 3 kez maddi olarak bisey aldi cocuğa.Ben evdeyken eve gelirken bisey eksikmi diye sorar ozaman belki.Eve düzenli olarak aldığı süt nescafe için ben kullanmam.tost ekmeği ve kaşar peyniri alır kahvaltı için. Okadar arada meyve.Faturalari kendi üzerine almasını istedim. Önce istemedi çok ısrar edip tartıştım Kabul eder gibi oldu. 2 ay geçti tekrar söyledim onuda ben odiyceksem sen ne alacaksın dedi .kendimi çok değersiz hissediyorum. Bu arada ödediği kredi 3000 tl.benim yaptığım masraflardab çok bazen kredi kartları ve ek hesap olmasa elimde para kalmıyor.Benmi yanlış düşünüyorum. Kocama olan Aşk denilen şey kalmadı. Benmi saçmalıyorum acaba.
Keşke siz de eşiniz gibi kenarda kendinize bir şeyler biraksaydiniz.Bence harcamaları çaktırmadan azaltın ve az da olsa kenara bir şeyler koyun.Cocukla ilgili bir şeyleri ona dikkat çekmeden yükleyin.Araya para girince eşler arasında bile bir şeyler dengesizlesiyor 😑

Evi gecindirmek erkegin gorevidir
Esiniz yemek yıkayıp utu camasir bulasik yikiyor mu ki de paraniza ortak oluyor? Ee cocuga da sen bakiyorsun? Nerde kaldi musterek hayat,o zaman esiniz sırtınıza yük olmus oluyor bu durumda !

Yarin bir gun boşansan senden gitmis olacak hep, adam evin yarısına ortak olup borsadaki parasina para katmaya devam eder siz de avucunuzu yalarsiniz...
Esinizin yaptigi hic hos degil

Evin dogalgazini kim oduyor, eti kim aliyor, gezmeye/tatile kimin parasiyla gidiliyor?
Esin seni kullaniyor bence, kadın calismak zorunda degil ustelik.
Siz istifa etseniz sizi de mi degistirecek🤔
Sizin calismanizin ne anlami kaliyor,kisisel ihtiyaclarinizi neyle karsiliyorsunuz? Adam size nefes aldirmiyor,nerde kaldi sizin calismaniz peki?
Maasa gore oranlarsaniz devede kulak kalir.

Esiniz cimri degil, esiniz uyanık !!!

Anlattıklarınıza bakarak eşinizle aranızda büyük bir sorun var gibi görünüyor.

Kocanıza cimri demek, mevcut sorunun üzerini örtmek ve cimri insanlara hakaret olur.

Bundan sonra tek kuruş vermeyin aynen şunu anlatın. Kalemle kağıda yazın tek tek hepsini matematik sonuçta. Borsa ne kadar parası var öğrenin. Bu adam 4 sene önce parası varsa bir o kadar daha biriktirmiştir.
Bundan sonra tek kuruş vermeyin anneme borcumuzu ödüyorum der altın alır bankada kasaya koyarsınız.Siz de birikim yapın. Eşiniz dürüst değil.

Kartlarını da alın, kredi kartını ödesin. Kendi şifrelerinizi değiştirin.
Siz korkup çekinip devam ederseniz yarın inşallah böyle bir şey olmaz ama diyelim ki olmadı, ayrıldınız o kıyamadığınız adam başkası ile sizden arttırdığı paralarla gününü gün ederken başınızınduvarlara vurursunuz.

Son düzenleme:
Bacım çok iyi dinle beni,bir tanıdığımız var.Eşi aynı senin eşin gibiydi.Kendi işine gelen bir kaç parça bir şeyi alır,onun dışında evin ve çocuğun bütün yükünü kadıncağıza yüklerdi.Kadın yıllarca çalıştı evine çocuğuna baktı,o herif birikim yaptı.Kadının en sonunda canına tak etti adamı boşadı.Sonrasında adam başkasıyla evlendi.Şu an ikinci karısıyla yaptığı birikimleri çatır çatır yiyor.O kadıncağız senelerce köpek gibi çalışıp ona yedirdiğiyle kaldı.Evin ne kadar gideri varsa kocanın üstüne yık ve aklın varsa birikim yap.Kabul etmezse boşarım seni de net bir şekilde! Normalde eşitlikten yanayımdır ama böyle tiplere bu müstahak,yoksa çok pişman olursun.

Back
X