Kocam gene küstü

Kabahatın çoğu annesinde de insanın birazda içinde olmalı merhametli olmalı diye düşünüyorum.Bizde can taşıyoruz.

Annesi ortanca eltimlerde kalırken ben erkek yiğenimden bir şey istemiştim.Ordan hemen atladı kız torun yapsın o getirsin dedi.Bende öbüründen istedim dedim oğlana yaptırdım.Kadının bir ayağı çukurda hala kızları ezme peşinde.

Yukarıda bahsettiğim eşine yardım eden tanıdığımız bize çay servisi yapıyor diye ayıplamıştı sen otur karın yapsın diye.Böyle bir zihniyet
İşte bu zihniyetle yetişen insanlar hep çocuk kalmıyor. Büyüyor hayatlarındaki kadınlara şiddet uyguluyor, yük bindiriyor, hatta bazı vakalar şiddeti ve tecavüzü bile hak görüyor kendine. Umarım erkek anneleri çocuk yetiştirme konusuna çok dikkat ederler.

Ne yapacağım ben bu adamla.Anasının öğretemediğini ben mi öğreteceğim.Kaç sene oldu yoruldumm.Aynı evde yaşıyorsak o da elini taşın altına koyacak.O çalışıyorsa bende çalışıyorum.

Sorunum ev işleri.Bu kk daki eşleri gördükçe imreniyorum .Ya bende bir sorun var eşimi alıştırma konusunda beceriksizim ya da eşim çok dirençli.

Herşeyi ona söylemek istemiyorum.Şunu şuraya koy ya da al.Bebek bakıcısımıyım.Örneğin çöp konusu. Her zaman ben söylüyorum hayatım işe giderken şu çöpü atarmısın diye ya da ben giderken atıyorum.Ama söylemezsem orada duruyor.

Sabah sana sürekli söylemek istemiyorum sende aklını kullan gördüğün şeyi ben demeden yap diyorum.Ben akılsızmıyım diyerek küstü.Şimdi benimle konuşmuyor.

3 kardeşler .Evin tüm erkekleri erkek hiçbirşey yapmaz mantığıyla yetiştirildiklerinden kıllarını kıpırdatmazlar..Sadece tamirat falan.

Annesi ve 2 eltimde ev hanımıydı.Ortanca olan sonradan çalışmaya başladı ama bir şey değişmedi.Hala eşi ev işleri konusunda hiçbirşey yapmaz.Kadında maşallah enerji küpü herşeye yetişiyor.Üstüne evine giren çıkan birsürü kişi var.Misafiri eksik olmaz.Gezmesinden de eksik kalmaz.

Ben yetişemiyorum yetiştiremiyorum daha doğrusu saçmada geliyor.Benden bir üstünlüğümü var.Erkek sadece işe gider kadın hem eve hem işe bu mantık yanlış.Aynı evde yaşıyorsak o da yapacak.Çoğu şeyi hala yaptıramıyorum .

Bıraksam evi kılını kıpırdatmaz herşey aynen yerinde durur .

Adam evliliğimizin başında çöp dökmeyi bile gurur yapıp dökmüyordu.

Burada bir tanıdığımız var kızın bir ayağı topal.Kocasına herşeyi öğretmiş.Kocası her türlü değişti.Karısı izne gitiiğinde bizim eve geldi ziyarete. Evi sildim süpürdüm ortalığı topladım deyince bizimki şaşkın şaşkın bakıyordu.:KK43: Benimki merhametsiz mi işine mi gelmiyor annesi köşe yastığı gibi yetiştirdiği için mi öyle :kızgın:
Anasının eseri bir kocanız var ve değişmez kesinlikle.Birde içinden gelecek ama sizinkinin içide geçmiş galiba.
Allah kolaylık versin.
Benim eşim benden öncede yaparmış evlenince evde de yapıyor sağolsun.Vallahi geçen gün dip köşe bayram temizliği yaptı elimi sürmedim.
Evden çıkarken mutlaka sorar "çöp varmı'' diye yada kendi alır atar. Ben demeden yerleri süpürür siler vs. Birtek mutfağa girmez yemek yapmaktan anlamaz. Dün sağolsun ütüleri de yaptı bana sora sora az buçukta olsa yaptı işte.
Temizlikten sıkıntı yokta yemek yapamadığı için açlıktan ölür zeytin ekmek başka bişey hazırlayamaz kendine :D Babamda tam tersi ev temziliğinden anlamaz ama mutfağa bir girsin of ki ne off ala yemekler yapar anneme.Erkek kardeşimle abim de heö temizlik hemde yemek yaparlar evlerinde eşlerine yardım ederler.Amcamın oğlu da pislikten çürüse bir bardak kaldırmaz kendi başına su bile içemez hep ister ayağına gelsin.
Bunlar hep anneyle alakalı şeyler. Abimleri annem alıştırdı eşimi kv öyle yapmış babam da yemek yapmayı çok sever amcamın oğlunu da amcamla yengem öyle yeriştirdi.
Neymiş erkek adam iş yapmazmış pehhh karısı olmasa pislikte boğularak ölür.
Sende bir yol bulmaya çalış cnm.
Biraz da eşinde sana karşı merhamet de olması gerek.

Ne yapacağım ben bu adamla.Anasının öğretemediğini ben mi öğreteceğim.Kaç sene oldu yoruldumm.Aynı evde yaşıyorsak o da elini taşın altına koyacak.O çalışıyorsa bende çalışıyorum.

Sorunum ev işleri.Bu kk daki eşleri gördükçe imreniyorum .Ya bende bir sorun var eşimi alıştırma konusunda beceriksizim ya da eşim çok dirençli.

Herşeyi ona söylemek istemiyorum.Şunu şuraya koy ya da al.Bebek bakıcısımıyım.Örneğin çöp konusu. Her zaman ben söylüyorum hayatım işe giderken şu çöpü atarmısın diye ya da ben giderken atıyorum.Ama söylemezsem orada duruyor.

Sabah sana sürekli söylemek istemiyorum sende aklını kullan gördüğün şeyi ben demeden yap diyorum.Ben akılsızmıyım diyerek küstü.Şimdi benimle konuşmuyor.

3 kardeşler .Evin tüm erkekleri erkek hiçbirşey yapmaz mantığıyla yetiştirildiklerinden kıllarını kıpırdatmazlar..Sadece tamirat falan.

Annesi ve 2 eltimde ev hanımıydı.Ortanca olan sonradan çalışmaya başladı ama bir şey değişmedi.Hala eşi ev işleri konusunda hiçbirşey yapmaz.Kadında maşallah enerji küpü herşeye yetişiyor.Üstüne evine giren çıkan birsürü kişi var.Misafiri eksik olmaz.Gezmesinden de eksik kalmaz.

Ben yetişemiyorum yetiştiremiyorum daha doğrusu saçmada geliyor.Benden bir üstünlüğümü var.Erkek sadece işe gider kadın hem eve hem işe bu mantık yanlış.Aynı evde yaşıyorsak o da yapacak.Çoğu şeyi hala yaptıramıyorum .

Burada bir tanıdığımız var kızın bir ayağı topal.Kocasına herşeyi öğretmiş.Kocası her türlü değişti.Karısı izne gitiiğinde bizim eve geldi ziyarete. Evi sildim süpürdüm ortalığı topladım deyince bizimki şaşkın şaşkın bakıyordu.:KK43: Benimki merhametsiz mi işine mi gelmiyor annesi köşe yastığı gibi yetiştirdiği için mi öyle :kızgın:
Seni okadar cok ıyı anlıyorum ki
Babam aşçı oldugu ıcın annem cok rahat edıyor,sofra kurma sofra kaldırma,yemek her gun yapmasa da annem yorgun vs oldugunda yapıyor
Benımkı de işten geliyor hop koltuğa,çöp sorunu bizde de mevcut. Hep ben atarım,sen at deyince
Sanki evde ordu var cok çöp cıkıyor der,

Bu yuzden senı cok ıyı anlıyorum.
Allah yardımcımız olsun

ben artık ev işi kadına aittir gözüyle bakan erkeklere ;ne tembel,ne iş yapmayı bilmiyor,ne de ailesinde bu mantıkla yetişmemiş gibi bir açıklamayı kabul etmiyorum.
Bana göre bu tamamen MERHAMETSİZLİK den ileri geliyor.
Kıymet,değer bilmemekten,
Ve sevgisizlikden.
Bu sonuncusu sakın ağır gelmesin bana göre böyle...
Kadın çalışmasa gerçekten yardımcı olmaması ,özel durumlar hariç hiç sorun değil.
Aynı mesaide çalışıyorsun,birlikte eve geliyorsun,sabah erkenden kalkmış yemeğini yapmış,bulaşık makinesini boşaltmış, varsa çamaşırını asmış,yatakları toplamış ve kahvaltısını hazırlamış üstüne birde 12 saat çalışmış bir kadın var karşında !!!
Ama o hazır sofrada yemeğini yedikden sonra masada tabağını bırakıp salonda yatana kadar telefon - televizyon keyif yapar ve bu arada sen yatana kadar oturmazsın ama o bunun hiç farkında değildir. Üstüne üstlük para verirsin karşılığında
:kızgın:

Anasının eseri bir kocanız var ve değişmez kesinlikle.Birde içinden gelecek ama sizinkinin içide geçmiş galiba.
Allah kolaylık versin.
Benim eşim benden öncede yaparmış evlenince evde de yapıyor sağolsun.Vallahi geçen gün dip köşe bayram temizliği yaptı elimi sürmedim.
Evden çıkarken mutlaka sorar "çöp varmı'' diye yada kendi alır atar. Ben demeden yerleri süpürür siler vs. Birtek mutfağa girmez yemek yapmaktan anlamaz. Dün sağolsun ütüleri de yaptı bana sora sora az buçukta olsa yaptı işte.
Temizlikten sıkıntı yokta yemek yapamadığı için açlıktan ölür zeytin ekmek başka bişey hazırlayamaz kendine :KK70: Babamda tam tersi ev temziliğinden anlamaz ama mutfağa bir girsin of ki ne off ala yemekler yapar anneme.Erkek kardeşimle abim de heö temizlik hemde yemek yaparlar evlerinde eşlerine yardım ederler.Amcamın oğlu da pislikten çürüse bir bardak kaldırmaz kendi başına su bile içemez hep ister ayağına gelsin.
Bunlar hep anneyle alakalı şeyler. Abimleri annem alıştırdı eşimi kv öyle yapmış babam da yemek yapmayı çok sever amcamın oğlunu da amcamla yengem öyle yeriştirdi.
Neymiş erkek adam iş yapmazmış pehhh karısı olmasa pislikte boğularak ölür.
Sende bir yol bulmaya çalış cnm.
Biraz da eşinde sana karşı merhamet de olması gerek.

Bu neydi şimdi :stop:

Erkek çocuklarına hiç bir iş yaptırmayan annelerin ürünü, bu akılsızlar! Bir tanede bende var, ne yaparsanız yapın değişmez hep hatırlatacaksınız. Kendi oğullarıma her işi yaptırıyorum yaptırıcam, büyük 5 yaşında, ne zaman babannesine gidip gelse, anneee su ver bana! Anlamadım ne demek o, suyunu kalkıp kendin alıyorsun kadınlar hizmetçi değil diyorum.
Kadın kendi çocuklarını akılsızlaştırmış birde benim çocuğuma göz dikmiş!

Ne yapacağım ben bu adamla.Anasının öğretemediğini ben mi öğreteceğim.Kaç sene oldu yoruldumm.Aynı evde yaşıyorsak o da elini taşın altına koyacak.O çalışıyorsa bende çalışıyorum. Okuyunca çok şaşırdım bildiğim kadarıyla eşimin erkek kardeşi yok acaba benimki de sizinkini kardeşi olabilir mi?? Aynı dertten bende muzdaripim :) kendi otel gibi takılır evde ama bana kızar bu ev niye böyle diye (yeni temizlik yapıldığı halde) daha bulamadım bir çözüm bulursam yazarım sana

ev işi yapmayan birini alıstırmak zor ben bekarken bisey yapmazdım mesela hele cop muhabeti 8 sene olcak simdi bile ne cöp tasırım ne alısveris poseti yada en hafifleri pecete ekmek falan alısmamısı gücüme gidiyo sanki amele gibi bunlar yapmak esim benden merhametlidir bu konuda aslanım pasam dedimmi 5 katı tasırr :)))

sende bunu dene bence

"Bana hiç yardımcı olmuyorsun"."Tüm işleri bana yaptırıyorsun". "Erkeklerin yaptığı işleri de bana yaptırıyorsun", "Hz. Muhammed (s.a.v.) her işini kendisi yapardı". "Sen de onu kendine örnek alsana", "Hadi onu da istemiyorum senden, zaten Hz. Muhammed'in yaptığını yapamazsın diyelim ama hiç olmazsa ortaklaşa yapalım birçok şeyi" .... gibi onu suçluluk psikolojisine itecek sözler söylerseniz (gerçekte de suçlu zaten), hatasını anlayıp düzelebilir.

Ama, yukarıda tırnak içinde yazdığım şeyleri söylemeyi bırakıp onu olduğu gibi kabul etmeye başlarsanız, o adamın yaşlılığını düşünemiyorum. (daha doğrusu çok iyi düşünüyorum :) Oturduğu yerden size "Şunu yap", "Bunu yap", "Şunu getir" "Bunu götür" gibi komut verip hayatınızı cehenneme çevirecektir.

Kısacası, bir önlem almanız şart!

İnan kılını kıpırdatmaz.Çorap yerde olsun isterse 500 gün geçsin oradan almaz.
Çorabını dahi yerden kaldırmayan bir adama sürekli hatırlatmanız şart, @Sephoraa'ya katılıyorum, görev verin, hergün iş verin ona, çöp dökme, toz alma gibi, öğrenir, erkek yapmaz, yapamaz beceremez gibi bir savunma kabul etmeyin, çünkü öyle birşey yok, yapan nasıl yapıyor?

Ev hanimi olmama rağmen eşimden ne istersem yapar kirmaz beni aralarında hiç erkek olmadığı için annesinede yapmış yani ondan olabilir hastayken kimseyi cagirmam esim yemek dışında herşeyi yapar ...

Erkeklere emir şeklinde söylerseniz yapmak istemez ..

Liste hazırla eline ver mesela alışveriş onun işi, alışveriş yoksa yemekte yok, sofra kurmak onun işi sofra kurmak yoksa 4x4 yemek yok, çamaşırları toplamak onun işi toplamak yoksa tertipli kıyafet yok vs yani zincirleme.

Ben bir gün bu yüzden küstüm ve zorunlu olmadıkça konuşmadım yemek yapmadım onun gibi oturdum. İki gün sonra eve geldim yemek hazır sofrayı kuruyor yemeği yedim (yapmasa daha iyiydi aslında :KK70: ) üstüne puding yapmış bir şaşırdım anlatamam aslında tatlı yapacaktım da şu yoktu falan demeye başladı :) tabi sonuç barıştık ertesi gün aynıydı

Back
X