Kocam gene küstü

Yok ya bizimkiler de 30 yıllık evliler :) babam emekli olduktan sonra yapmaya başladı. Biraz geç oldu ama :))
Annem çalışırken babam öğle arası ya da çıkışta kahvaltı filan hazırlardı (öğretmen emeklisi annem de babam da). Bazen yemeği yapardı.
Şimdi de silme süpürme işleri filan yapıyor, geçen cam silmişler beraber :KK70:

Benim babamda erkek kardeşlerimde ev işlerine yardım etmeyi severler..Geçen bizdeyken balık yaptım babam kalkmış salata yapıyor.Erken kalkmışsa kahvaltı hazırlıyor.Babama sen otur dedim ama seviyor bu işleri.Daha doğrusu bana kıyamıyor.

Erkek kardeşlerimde öyle eşlerine de annemlere de bana da yardım eder.Biz teklif etmeden bi işin ucundan tutarlar.

Bazen beni sevmediğini bile düşünüyorum:KK61:İnsan sevdiğine kıyamaz.
Abla ondan değil de yetişme tarzı kafa yapısı öyle, sanmıyorum ki eşime kıyayım desin ama ben erkeğim yapmam diye düşünmek ve serilip oturmak işine geliyor. İnsanoğlu işte rahata alışınca bırakmak istemez.

Benim babam da öyle, iki erkek kardeşim var annem ayaklarına gittiğinde babam kızar anneniz sizin hizmetçiniz mi diye ama oğullarının kendini örnek aldığını düşünmüyor hiç. Ben yıllardır erkek kardeşlerime evde görevler veririm o yüzden, tamamen babama benzemesinler diye. Yoksa kendiliğinden asla yapmazlar. Arada mırın kırın etseler de yapıyorlar artık çoğu şeyi.
Eşin de eski kafalı biraz anladığım, yani bıkıp usanmadan söylemek lazım böylelerine, kendileri akıl etsin diye beklentiye girme bence. Yıllar içinde anca alışır.

Ne yapacağım ben bu adamla.Anasının öğretemediğini ben mi öğreteceğim.Kaç sene oldu yoruldumm.Aynı evde yaşıyorsak o da elini taşın altına koyacak.O çalışıyorsa bende çalışıyorum.

Sorunum ev işleri.Bu kk daki eşleri gördükçe imreniyorum .Ya bende bir sorun var eşimi alıştırma konusunda beceriksizim ya da eşim çok dirençli.

Herşeyi ona söylemek istemiyorum.Şunu şuraya koy ya da al.Bebek bakıcısımıyım.Örneğin çöp konusu. Her zaman ben söylüyorum hayatım işe giderken şu çöpü atarmısın diye ya da ben giderken atıyorum.Ama söylemezsem orada duruyor.

Sabah sana sürekli söylemek istemiyorum sende aklını kullan gördüğün şeyi ben demeden yap diyorum.Ben akılsızmıyım diyerek küstü.Şimdi benimle konuşmuyor.

3 kardeşler .Evin tüm erkekleri erkek hiçbirşey yapmaz mantığıyla yetiştirildiklerinden kıllarını kıpırdatmazlar..Sadece tamirat falan.

Annesi ve 2 eltimde ev hanımıydı.Ortanca olan sonradan çalışmaya başladı ama bir şey değişmedi.Hala eşi ev işleri konusunda hiçbirşey yapmaz.Kadında maşallah enerji küpü herşeye yetişiyor.Üstüne evine giren çıkan birsürü kişi var.Misafiri eksik olmaz.Gezmesinden de eksik kalmaz.

Ben yetişemiyorum yetiştiremiyorum daha doğrusu saçmada geliyor.Benden bir üstünlüğümü var.Erkek sadece işe gider kadın hem eve hem işe bu mantık yanlış.Aynı evde yaşıyorsak o da yapacak.Çoğu şeyi hala yaptıramıyorum .

Bıraksam evi kılını kıpırdatmaz herşey aynen yerinde durur .

Adam evliliğimizin başında çöp dökmeyi bile gurur yapıp dökmüyordu.

Burada bir tanıdığımız var kızın bir ayağı topal.Kocasına herşeyi öğretmiş.Kocası her türlü değişti.Karısı izne gitiiğinde bizim eve geldi ziyarete. Evi sildim süpürdüm ortalığı topladım deyince bizimki şaşkın şaşkın bakıyordu.:KK43: Benimki merhametsiz mi işine mi gelmiyor annesi köşe yastığı gibi yetiştirdiği için mi öyle :kızgın:
Adam yapmak istemiyor belli eltininde esi de yapmiyormus öyle görmúsler ondandir ama ypmasi lazim sonucta ikinizin evi oda yiyip iciyor bi zahmet el atsin bnm esimde yapiyor okonuda sansliyim tabi ailesi bilse kizar ama biz yurtdisinda oldugumuz icin bize karisan yok :21:

Bu tip erkek grubunu dürterseniz inadına yapmaz
Sakince azıcık cilveyle yapmasını istediğinizi söyleyin. Düzenli ama. Sonra farkına varmadan rutini olacak.
Sabırla laf sokmadan.
Bu yöntemle toz almıyorum bayadır eşim sağolsun:KK53:
Annemin pilavından sonra yediğim dünyanın en güzel pilavı dediğimden beri %90 pirinç pilavını eşim yapar.
Bence tam tersine dürtmek lazım ama dediğiniz gibi suçlayarak baskı kurarak derseniz ters teper doğru.
Sanki hayatın olağan akışıymış gibi yemeği ben yetişemiyorum masaya çatal tabak falan koyar mısın falan demek lazım sürekli. Öyle öyle alışıyorlar.

Kabahatın çoğu annesinde de insanın birazda içinde olmalı merhametli olmalı diye düşünüyorum.Bizde can taşıyoruz.

Annesi ortanca eltimlerde kalırken ben erkek yiğenimden bir şey istemiştim.Ordan hemen atladı kız torun yapsın o getirsin dedi.Bende öbüründen istedim dedim oğlana yaptırdım.Kadının bir ayağı çukurda hala kızları ezme peşinde.

Yukarıda bahsettiğim eşine yardım eden tanıdığımız bize çay servisi yapıyor diye ayıplamıştı sen otur karın yapsın diye.Böyle bir zihniyet
o halde bundan sonra ne yapıyorsunuz
çalıştığınızı eve vermiyorsunuz
en az ayda 1 kadın tutuyorsunuz evi temizliyor
para mevzularını açtığında "eee hayatım madem erkek hiç bir iş yapmaz kadın da dışarda erkek gibi koşturmaz..
velev ki koşturuyorsa o zaman kendi rahatını da düşünmek zorunda" gibi konuşuyorsunuz

yola geliyorlar.. denenmiş bişey

Ne yapacağım ben bu adamla.Anasının öğretemediğini ben mi öğreteceğim.Kaç sene oldu yoruldumm.Aynı evde yaşıyorsak o da elini taşın altına koyacak.O çalışıyorsa bende çalışıyorum.

Sorunum ev işleri.Bu kk daki eşleri gördükçe imreniyorum .Ya bende bir sorun var eşimi alıştırma konusunda beceriksizim ya da eşim çok dirençli.

Herşeyi ona söylemek istemiyorum.Şunu şuraya koy ya da al.Bebek bakıcısımıyım.Örneğin çöp konusu. Her zaman ben söylüyorum hayatım işe giderken şu çöpü atarmısın diye ya da ben giderken atıyorum.Ama söylemezsem orada duruyor.

Sabah sana sürekli söylemek istemiyorum sende aklını kullan gördüğün şeyi ben demeden yap diyorum.Ben akılsızmıyım diyerek küstü.Şimdi benimle konuşmuyor.

3 kardeşler .Evin tüm erkekleri erkek hiçbirşey yapmaz mantığıyla yetiştirildiklerinden kıllarını kıpırdatmazlar..Sadece tamirat falan.

Annesi ve 2 eltimde ev hanımıydı.Ortanca olan sonradan çalışmaya başladı ama bir şey değişmedi.Hala eşi ev işleri konusunda hiçbirşey yapmaz.Kadında maşallah enerji küpü herşeye yetişiyor.Üstüne evine giren çıkan birsürü kişi var.Misafiri eksik olmaz.Gezmesinden de eksik kalmaz.

Ben yetişemiyorum yetiştiremiyorum daha doğrusu saçmada geliyor.Benden bir üstünlüğümü var.Erkek sadece işe gider kadın hem eve hem işe bu mantık yanlış.Aynı evde yaşıyorsak o da yapacak.Çoğu şeyi hala yaptıramıyorum .

Bıraksam evi kılını kıpırdatmaz herşey aynen yerinde durur .

Adam evliliğimizin başında çöp dökmeyi bile gurur yapıp dökmüyordu.

Burada bir tanıdığımız var kızın bir ayağı topal.Kocasına herşeyi öğretmiş.Kocası her türlü değişti.Karısı izne gitiiğinde bizim eve geldi ziyarete. Evi sildim süpürdüm ortalığı topladım deyince bizimki şaşkın şaşkın bakıyordu.:KK43: Benimki merhametsiz mi işine mi gelmiyor annesi köşe yastığı gibi yetiştirdiği için mi öyle :kızgın:

Aynı benim ki gibi :) eminim sizin ki yine iyidir. Benim ki çekmeceyi açar kaşığı alır ve kapatmaz o derece yani :) Çalışıyorum + Hamileyim hiç bir değişiklik yok.

Kiymamayi birak, bu karsindaki insana saygi duymamaktir. Karin diye senin ortaliga firlattigin pis coraplarini, cikardigin yerde biraktigin donlarini toplamak zorunda mi? Azicik karisina saygisi olan bunu yapmaz. Insanlara saygi duymayi ogrenmeden yetismis bunlar. Biz daha sokaga cop atmamayi ogrenememis bir milletiz. Erkeklerin de en azindan kendi daginikligini toplamasi bile Turkiye icin cok utopik vallahi. Yazik diyorum baska da birsey demiyorum. Yine sinirlendim ya. Her acilan konuyu azicik eşelesem, "Ne bicim bir milletiz lan biz?" diyorum kendi kendime.
Ek: Benim evde de seninki gibi akilsiz var. :olamaz:

Kafanızda donlar ortadaymış gibi görüntü gelmesin aklınıza.İşten geldiğinde ya da üstü kirlendiğinde afedersiniz donunu,pantalonunu,tişörtünü gömleğini banyoya götürür.Çoraplar hariç.Dilimde tüy bitti.

Ortalık dağınık olsa diyelim bulaşıkları yıkamasam hiç rahatsız olupta yıkamaz , makineye koymaz yani kasttetiğim o.

annesi köşe yastığı gibi yetiştirdiği için öyle.
Benim sevgilimde yardımcıyla falan büyümüş,her şeyini ortaya atar,nerede çıkardıysa öyle kalır.
8 yıldır beraberiz yeni yeni düzeltmeye başladı.Yine de tam istediğim gibi yapmıyor ama olsun.En azından temizliğe yardım ediyor.
Küsse de ağlasa da alıştırmanız lazım onu.Yada yardımcı tutsun size

Madem öyle ona rest çekin. Si çalışıp para kazanıp ev ekonomisine destek olurken iyi.. oturun açıklayın ikimizde çalışıyoruz ne farkımız var. Bu işleri benim görevim olarak görüyorsan ben işten çıkim sende evi geçirdir mantıken buda senin görevin..

İşten ayrılmasanızda ayrılıcam deyin.. bide madem çocuklarınız var iş bölümüne onlarıda katın alışsınlar.

Abla ondan değil de yetişme tarzı kafa yapısı öyle, sanmıyorum ki eşime kıyayım desin ama ben erkeğim yapmam diye düşünmek ve serilip oturmak işine geliyor. İnsanoğlu işte rahata alışınca bırakmak istemez.

Benim babam da öyle, iki erkek kardeşim var annem ayaklarına gittiğinde babam kızar anneniz sizin hizmetçiniz mi diye ama oğullarının kendini örnek aldığını düşünmüyor hiç. Ben yıllardır erkek kardeşlerime evde görevler veririm o yüzden, tamamen babama benzemesinler diye. Yoksa kendiliğinden asla yapmazlar. Arada mırın kırın etseler de yapıyorlar artık çoğu şeyi.
Eşin de eski kafalı biraz anladığım, yani bıkıp usanmadan söylemek lazım böylelerine, kendileri akıl etsin diye beklentiye girme bence. Yıllar içinde anca alışır.

Yazdıkların iyi geldi sağol.Biraz ferahladım

Hep sabır hep emek yoruldumm.Tabiri caizse söyleye söyleye bu kadar yontabildim.

o küsüyorsa sen daha çok küs,onun barışası geldiğinde sen barışma o inatsa sen daha inat ol bir süre o yokmuş gibi kendine yaşa görme kocanı duyma bak nasıl imana geliyor.Acımıyorum böyle adamlara artık.

düşünmeden iş yapmasını nasıl beklersin canım yaaaa

onlarda düşünmeden iş yapmak için allah beyin vermemiş ki , çöööö diyecen iş yapacaklar.

o küsüyorsa sen daha çok küs,onun barışası geldiğinde sen barışma o inatsa sen daha inat ol bir süre o yokmuş gibi kendine yaşa görme kocanı duyma bak nasıl imana geliyor.Acımıyorum böyle adamlara artık.

Kızdı mızdı alındı ama az önce dışarı çıkarken götürdü çöpleri.O çocuk gibi sende annesi gibi sürekli söyleyeceksin onu bekliyor.

Vallahi benimde acıyasım yok artık.Evlilikten öğrendiğim en önemli şey çok sevsen bile her zaman önce kendini düşüneceksin.

Canim ben yemekten sonra sofrayi toplayip makineye bulasiklari yerlestirip tezgahi ocagi soyle bi sildi mi mutlulugumu ona yansitiyorum.Yapmasi gereknleri guzellille istiyorum yapinca boynuna atliyorum falan:halay:o evdeyse ben is yaparken bi ucundan tutar.yine agirlik bende ama hic yoktan iyidir.Bence tatli dille iste ve yaptigi yardimlarda memnuniyetini abart:KK73:ki gaza gelsin

Back
X