Kocam gene küstü

Konuşmamıştık.

Peki nasıl kafada olduğunu tahmin etmiş miydiniz? Yani sonuçta önünde abileri var, ailesinin nasıl yetiştirdiği ortada. Küçük bir mesele gibi geliyor insanlara, bir evlenelim kendi düzenimizi kurarız gibi geliyor, ama en az cimrilik kadar kıskançlık kadar önemli bir konu bence.

Konuya gelirsek öncelikle evlendiniz artık. Yani büyülü bir şekilde kadın erkek eşit iş yapar diyen bir erkeğe dönüşmeyecek. Herkes ister kendi akıl etsin, sizin de çalıştığınızı görsün ve ona göre hareket etsin. Ama bu malesef olmayacak. O yüzden malesef eğitmek durumundasınız. Söylemekten çekinmeden sürekli ve sürekli görevler vererek halledeceksiniz. Eğer bu sorunu bir şekilde çözmezseniz emin olun bebek olunca bin beter oluyor. Arkadaşlarımdan biliyorum. Bebek konusunda da ince ince işlemeye başlasanız iyi olur. Kendine kötü örnekler edinmesin. O da bakacak, altını değiştirecek, o yerken siz bebeğe bakarken siz yemek yerken de o bebeği oyalıyacak. Alakasız yerlerde söylemeyin tabi ama bir bebek-baba görürsünüz falan konuyu açın işleyin derim.

Kafa yapısını değiştirmek zor. Erkek ev işi yapmaz diye yetiştirilmişse anlatamazsınız yapması gerektiğini.

Görevler vermeyi deneyin. Çöp atmak, çamaşır asmak, bulaşık makinesi boşaltmak onun işi olsun mesela. Yani bunları konuşun, neyi yapar neyi yapmaz, ona göre belirleyin tabi ki. Benimkiler erkeğin kolay yapabileceği örnek şeyler. Siz kendiniz karar verin. Ama asla onun görevi olan şeyleri yapmayın. Bir iki kez söyleyin ama elinizi sürmeyin yapmazsa.
Çöpü atıyor artık gurur yapmıyor.Çamaşır bir kere astırdım geceydi.Dün işe giderken yorgan attım makineye gecikiyorum diye eşime çamaşır bitince asarmısın dedim çıktım .Geldiğimde hala makinedeydi unuttumu bilmiyorum sormadım da bu sefer.

Çöpü atıyor artık gurur yapmıyor.Çamaşır bir kere astırdım geceydi.Dün işe giderken yorgan attım makineye gecikiyorum diye eşime çamaşır bitince asarmısın dedim çıktım .Geldiğimde hala makinedeydi unuttumu bilmiyorum sormadım da bu sefer.

Yok öyle değil. Diyorum ya görev bölüşün. Herkes işini bilsin. Bunu oturup konuşun, gerekirse yazın altını imzalayın, hoşuna gider bu. Onun işlerine asla elinizi sürmeyin. Arada hayatım makinede çamaşırlar daha ne kadar bekleyecek falan deyin sadece.

Peki nasıl kafada olduğunu tahmin etmiş miydiniz? Yani sonuçta önünde abileri var, ailesinin nasıl yetiştirdiği ortada. Küçük bir mesele gibi geliyor insanlara, bir evlenelim kendi düzenimizi kurarız gibi geliyor, ama en az cimrilik kadar kıskançlık kadar önemli bir konu bence.

Konuya gelirsek öncelikle evlendiniz artık. Yani büyülü bir şekilde kadın erkek eşit iş yapar diyen bir erkeğe dönüşmeyecek. Herkes ister kendi akıl etsin, sizin de çalıştığınızı görsün ve ona göre hareket etsin. Ama bu malesef olmayacak. O yüzden malesef eğitmek durumundasınız. Söylemekten çekinmeden sürekli ve sürekli görevler vererek halledeceksiniz. Eğer bu sorunu bir şekilde çözmezseniz emin olun bebek olunca bin beter oluyor. Arkadaşlarımdan biliyorum. Bebek konusunda da ince ince işlemeye başlasanız iyi olur. Kendine kötü örnekler edinmesin. O da bakacak, altını değiştirecek, o yerken siz bebeğe bakarken siz yemek yerken de o bebeği oyalıyacak. Alakasız yerlerde söylemeyin tabi ama bir bebek-baba görürsünüz falan konuyu açın işleyin derim.

Çocuklarımız var.Birisi lise çağında diğeri küçük onunla ilgili sıkıntımız yok.Herşeyini yapıyor.Onuda yapmazsa sonumuz iyi olmazdı öyle söyleyeyim.

Sıkıntımız ev işleri konusunda.

Bazen beni sevmediğini bile düşünüyorum:KK61:İnsan sevdiğine kıyamaz.
Kiymamayi birak, bu karsindaki insana saygi duymamaktir. Karin diye senin ortaliga firlattigin pis coraplarini, cikardigin yerde biraktigin donlarini toplamak zorunda mi? Azicik karisina saygisi olan bunu yapmaz. Insanlara saygi duymayi ogrenmeden yetismis bunlar. Biz daha sokaga cop atmamayi ogrenememis bir milletiz. Erkeklerin de en azindan kendi daginikligini toplamasi bile Turkiye icin cok utopik vallahi. Yazik diyorum baska da birsey demiyorum. Yine sinirlendim ya. Her acilan konuyu azicik eşelesem, "Ne bicim bir milletiz lan biz?" diyorum kendi kendime.
Ek: Benim evde de seninki gibi akilsiz var. :olamaz:

Çocuklarımız var.Birisi lise çağında diğeri küçük onunla ilgili sıkıntımız yok.Herşeyini yapıyor.Onuda yapmazsa sonumuz iyi olmazdı öyle söyleyeyim.

Sıkıntımız ev işleri konusunda.

Oy ben sizi yeni evli sanıyorum. Neredeyse 15-20 yıldan bahsediyoruz. Bu kadar kronikleşen bir duruma benim hiç tavsiyem yok valla. 20 yıldan sonra değişim beklemek baya mucizevi sanki.

Ne yapacağım ben bu adamla.Anasının öğretemediğini ben mi öğreteceğim.Kaç sene oldu yoruldumm.Aynı evde yaşıyorsak o da elini taşın altına koyacak.O çalışıyorsa bende çalışıyorum.

Sorunum ev işleri.Bu kk daki eşleri gördükçe imreniyorum .Ya bende bir sorun var eşimi alıştırma konusunda beceriksizim ya da eşim çok dirençli.

Herşeyi ona söylemek istemiyorum.Şunu şuraya koy ya da al.Bebek bakıcısımıyım.Örneğin çöp konusu. Her zaman ben söylüyorum hayatım işe giderken şu çöpü atarmısın diye ya da ben giderken atıyorum.Ama söylemezsem orada duruyor.

Sabah sana sürekli söylemek istemiyorum sende aklını kullan gördüğün şeyi ben demeden yap diyorum.Ben akılsızmıyım diyerek küstü.Şimdi benimle konuşmuyor.

3 kardeşler .Evin tüm erkekleri erkek hiçbirşey yapmaz mantığıyla yetiştirildiklerinden kıllarını kıpırdatmazlar..Sadece tamirat falan.

Annesi ve 2 eltimde ev hanımıydı.Ortanca olan sonradan çalışmaya başladı ama bir şey değişmedi.Hala eşi ev işleri konusunda hiçbirşey yapmaz.Kadında maşallah enerji küpü herşeye yetişiyor.Üstüne evine giren çıkan birsürü kişi var.Misafiri eksik olmaz.Gezmesinden de eksik kalmaz.

Ben yetişemiyorum yetiştiremiyorum daha doğrusu saçmada geliyor.Benden bir üstünlüğümü var.Erkek sadece işe gider kadın hem eve hem işe bu mantık yanlış.Aynı evde yaşıyorsak o da yapacak.Çoğu şeyi hala yaptıramıyorum .

Bıraksam evi kılını kıpırdatmaz herşey aynen yerinde durur .

Adam evliliğimizin başında çöp dökmeyi bile gurur yapıp dökmüyordu.

Burada bir tanıdığımız var kızın bir ayağı topal.Kocasına herşeyi öğretmiş.Kocası her türlü değişti.Karısı izne gitiiğinde bizim eve geldi ziyarete. Evi sildim süpürdüm ortalığı topladım deyince bizimki şaşkın şaşkın bakıyordu.:KK43: Benimki merhametsiz mi işine mi gelmiyor annesi köşe yastığı gibi yetiştirdiği için mi öyle :kızgın:

söylemeyince yapmıyor diye ben de çok kızıyordum, artık düşünemediğine kesin kanaat getirdim. bir çocuk da o. Allahtan söyleyince yapıyor :) senin eşin de söyleyince yapıyorsa hiç takılma, söyleyiver :)

Küsen erkek dünya ahiret bacımdır.
Madem eski kara düzene alıştırılmışlar ben ev hanımı olayım sen de işe git.
Siz de yapmayın her gün bir hastalık uydurup yatın gitsin.

Valla hepsi aynı bende çalışıyorum eşimde ama ben demeden hiç birşey yapmaz söyleyeceksin yapacak maalesef çare yok değiştiremezsiniz boşa kavga çıkar aklını kullan deyince zoruna gitmiştir tabi. Biz de bu konuda tartışıyoruz çorapları çıkarır atar, sabah pijamalarını çıkarır çıkardığı gibi ters falan koyar yatağın üstüne her şeyi kaybeder koyduğu yeri unutur ben ararım yine vs. bir sürü şeyler. Söyleyeceksin yapmayacaksın yapacak kendileri düşünüp yapmıyor.

Yok öyle değil. Diyorum ya görev bölüşün. Herkes işini bilsin. Bunu oturup konuşun, gerekirse yazın altını imzalayın, hoşuna gider bu. Onun işlerine asla elinizi sürmeyin. Arada hayatım makinede çamaşırlar daha ne kadar bekleyecek falan deyin sadece.

Çöp işini süpürge işini ona bırakırım.Diğerlerini kabul edermi bilmiyorum işine gelmez.Tamamen almazda sıraya koyarsak olabilir.

Suç onu kral gibi yetiştiren annesinde. Sonuna kadar haklısınız, isterse küssün. Tavrınızı koruyun bence.

Kabahatın çoğu annesinde de insanın birazda içinde olmalı merhametli olmalı diye düşünüyorum.Bizde can taşıyoruz.

Annesi ortanca eltimlerde kalırken ben erkek yiğenimden bir şey istemiştim.Ordan hemen atladı kız torun yapsın o getirsin dedi.Bende öbüründen istedim dedim oğlana yaptırdım.Kadının bir ayağı çukurda hala kızları ezme peşinde.

Yukarıda bahsettiğim eşine yardım eden tanıdığımız bize çay servisi yapıyor diye ayıplamıştı sen otur karın yapsın diye.Böyle bir zihniyet

Bu tip erkek grubunu dürterseniz inadına yapmaz
Sakince azıcık cilveyle yapmasını istediğinizi söyleyin. Düzenli ama. Sonra farkına varmadan rutini olacak.
Sabırla laf sokmadan.
Bu yöntemle toz almıyorum bayadır eşim sağolsun:KK53:
Annemin pilavından sonra yediğim dünyanın en güzel pilavı dediğimden beri %90 pirinç pilavını eşim yapar.

Oy ben sizi yeni evli sanıyorum. Neredeyse 15-20 yıldan bahsediyoruz. Bu kadar kronikleşen bir duruma benim hiç tavsiyem yok valla. 20 yıldan sonra değişim beklemek baya mucizevi sanki.
Yok ya bizimkiler de 30 yıllık evliler :) babam emekli olduktan sonra yapmaya başladı. Biraz geç oldu ama :))
Annem çalışırken babam öğle arası ya da çıkışta kahvaltı filan hazırlardı (öğretmen emeklisi annem de babam da). Bazen yemeği yapardı.
Şimdi de silme süpürme işleri filan yapıyor, geçen cam silmişler beraber :D

Bu tip erkek grubunu dürterseniz inadına yapmaz
Sakince azıcık cilveyle yapmasını istediğinizi söyleyin. Düzenli ama. Sonra farkına varmadan rutini olacak.
Sabırla laf sokmadan.
Bu yöntemle toz almıyorum bayadır eşim sağolsun:KK53:
Annemin pilavından sonra yediğim dünyanın en güzel pilavı dediğimden beri %90 pirinç pilavını eşim yapar.

Pohpohlanmayı seviyor ama onuda sürekli yapamam egosu iyice tavan yapar.Öbür türlü de çocuk gibi darılıyor.

Huyunu bildiğim için öngörü diyelim ama dediğini yapacağım.Bu böyle olmaz iş bölümü yapalım diyeceğim.

Bizde başından beri böyledir. Biraz pohpoh biraz sen insansın da ben kolemiyim yapmiyom uleyn modu etkili oldu.

Haftasonu kahvaltıdan akşam yemeğine kadar hiç bir şeye elimi sürmem mesela. O iş evin beyinin görevi. Benim işim de sofra kurmak toplamak.

Çamaşırı ben yikarim o asar ben toplarım. Bulasigi ben makinaya dizerim yerleştirmek onun görevi. Yapmazsa üç gün kalır bulasiklar orda, mesele değil. Biraz kararlı olmak lazım.

Back
X