Kocam için ne yapmam lazımdı?

HayatBuysaUstuKalsin

...
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
57
39
8
Dün gece saçmasapan bi mevzudan kavga ettik. Kavga esnasında bana bu soruyu sordu; benim için ne yapıyorsun? dedi.

Eşim işinden ötürü erken gidip geç gelen birisi. Kahvaltı yapmaz erken gittiği zaman, işyerinde atıştırabiliyor ve bu yuzden kahvaltıya ayıracağı zamanı uykuya ayırmak istiyor. Yani kendisi talep etmedi hiç kahvaltı hazırla diye, hatta defalarca sorduğum halde istemedi.

Yemeğini de işte yediği için gece gelince yemek yemez nadirdir yediği. Yine de her akşam karnın aç mı ne yemek istersen hazırlayayım diye soruyorum telefon edip.

Ve dün işe geç gitti. Bana sırnaştı ama ben istemedim. Asıl mevzu bu oldu. Benden istediği yaptığım tek şey onun için buymuş onu da yapmıyormuşum. 3 yaşında çocuğumuz var Allah razı olsun bi ona bakıyosun dedi.

Kahvaltı etmezmiş evde yemek yemezmiş. Bi tek o iş varmış yaptığım, onu da yapmıyormuşum. Benim için ne yapıyorsun dedi, hiç dedim münakaşa etmemek için. Ama o bizim için gece gündüz çalışıyormuş.

Ben çocuk bakmaktan başka eşim için hiç bişey yapmıyormuşum. Size soruyorum ne yapmam lazımdı çocuk doğana kadar riskli hamilelikle çalıştım. Çocuğuma bakacak kimse olmadığı için devam edemedim işe.

Gece çok ağladım uykusuzum da. Umarım doğru ifade edebilmişimdir kendimi.

---
Ekleme yapıyorum böyle anlatınca bazı şeyler basit görünmüş. Dün eşimle konuştum bu konuyu, o her istediği zaman ben istemek zorundaymışım. Çok afedersiniz ama o olayı sadece bi bacak açmak olarak görüyor, ona göre istememem çok saçma yani fiziksel olarak engelim yok.

Şu kahvaltı ve yemek meselesine geleyim. Kahvaltı hazırladım ama yapmadan gitti daha önce. Gece de en erken 1de geliyor. Bazen aç olduğu halde bile midesi rahatsız olduğu için yemek istemiyor çünkü akabinde hemen yatacak. Evde yemek bulunuyor zaten ama yemiyor ben ne yapayım o saate kadar da yemiş oluyor yani akşam 9da gelmiyorki dediğim gibi.

Bir de konuyu açarken anlattığım kavgada ağıza alınmayacak küfürler ve şiddete teşebbüs vardı. Ben anlatmadığım için çok basit kaldı olay kusura bakmayın

Son düzenleme:
Dün gece saçmasapan bi mevzudan kavga ettik. Kavga esnasında bana bu soruyu sordu; benim için ne yapıyorsun? dedi.

Eşim işinden ötürü erken gidip geç gelen birisi. Kahvaltı yapmaz erken gittiği zaman, işyerinde atıştırabiliyor ve bu yuzden kahvaltıya ayıracağı zamanı uykuya ayırmak istiyor. Yani kendisi talep etmedi hiç kahvaltı hazırla diye, hatta defalarca sorduğum halde istemedi.

Yemeğini de işte yediği için gece gelince yemek yemez nadirdir yediği. Yine de her akşam karnın aç mı ne yemek istersen hazırlayayım diye soruyorum telefon edip.

Ve dün işe geç gitti. Bana sırnaştı ama ben istemedim. Asıl mevzu bu oldu. Benden istediği yaptığım tek şey onun için buymuş onu da yapmıyormuşum. 3 yaşında çocuğumuz var Allah razı olsun bi ona bakıyosun dedi.

Kahvaltı etmezmiş evde yemek yemezmiş. Bi tek o iş varmış yaptığım, onu da yapmıyormuşum. Benim için ne yapıyorsun dedi, hiç dedim münakaşa etmemek için. Ama o bizim için gece gündüz çalışıyormuş.

Ben çocuk bakmaktan başka eşim için hiç bişey yapmıyormuşum. Size soruyorum ne yapmam lazımdı çocuk doğana kadar riskli hamilelikle çalıştım. Çocuğuma bakacak kimse olmadığı için devam edemedim işe.

Gece çok ağladım uykusuzum da. Umarım doğru ifade edebilmişimdir kendimi.
Yakınlaşmak istiyormuş işte sizden tek beklediği oymuş yanlış mı anladım?
Her seferinde geri mi çeviriyorsunuz acaba?

Bir evlilik illa ki eşlerin birbirleri için bir şeyler yapması mı demektir? İlla bir fedakarlık, saçımı süpürge ettimcilik, yemedim yedirdimcilik mi olmalı? Hayatı paylaşmak için evleniyorsun sonuçta. İki farklı yaşam aynı evin içinde geçmeye başlıyor ve ortak sorumluluklar çıkıyor ortaya.

Ne yapabilirsiniz ki başka? Adam geç geliyormuş. Yemek hazırlasanız her akşam "bugün benim için çok şey yaptın, harikasın" mı olacaktı? En önemlisi işte çocuğa bakmak. Çocuk için işten ayrılmak, evde oturmak. O zaman kendisi işten ayrılıp çocuğa baksın, siz de onun tabiriyle eşek gibi çalışıp eve para getirin.

Ne kadar saçma sapan, bir de haklı bulmuşlar, istediği tek şey seksmiş onda da geri mi çevirmişsin tuu sanaymış. Çevirir ne var, kadın seks makinesi mi, her dakika istekli olmak zorunda mı? Görev mi bu? Aaa bugün de yemek yapmadım adama bari sevişeyim mi desin.

Bırakın yahu. Kadın bariz haklı işte.

Evli olmadığım için bu konularda nasıl düşünülür bilemiyorum. Ama kendimi eşinizin yerine koyunca cok üzülürdüm. Benim o istedigimi olumsuz görünce kendimi kötü hissederdim. Bilemiyorum biraz daha ılımlı olmalısınız gibi geldi.

Tek taraflı olmamalı,

Karşılıklı olmalı...

Ayrıca eşiniz çalışacak, erkek çalışmalı evet.

Ama eğer sizde geri çeviriyorsanız %80 eşinizi,

Maalesef bu lafı siz vermiş oluyorsunuz ağızına eşinizin.

Sırnaştı da küçük düşürücü bi ifade olmuş. Ben eşim için kullanmam mesela. Anlatımınızda ve eşinizin cümlelerinde sıkıntı var. Bi görev gibi mı yaklaşıyorsunuz ikiniz de?

E adama kahvaltı hazırlayayım mı? Yemek hazırlayayım mı diye niye soruyorsun ki?
Sabah kalk hazırla adam bayıla bayıla yer.
Akşam geldiğinde evde yemek olsun emin ol yer.
E adam haklı bence iyi ki çocuğa bakıyorsun.

Yooo hiç de bayıla bayıla yemeyebilir.
Benim eşim de istemez kahvaltı ve çoğu zaman tok gelir, ne hazırlarsam hazırladığımla kalırım eğer toksa, sabah da ağzına lokuma sürmez.

Yooo hiç de bayıla bayıla yemeyebilir.
Benim eşim de istemez kahvaltı ve çoğu zaman tok gelir, ne hazırlarsam hazırladığımla kalırım eğer toksa, sabah da ağzına lokuma sürmez.
İyi de ben konu sahibinin eşi için dedim zaten.
Adamın beklentisi varmış.
Kimi insan kahvaltı edemez kimisi tokken yemez kimisi tok olsa da yer. Ben bu konu için söyledim zaten.

İyi de ben konu sahibinin eşi için dedim zaten.
Adamın beklentisi varmış.
Kimi insan kahvaltı edemez kimisi tokken yemez kimisi tok olsa da yer. Ben bu konu için söyledim zaten.
Konu sahibi kahvaltı etmez, gelince yemek yemez demiş, ben de onu diyorum, neden hazırlasın.

Konu sahibi kahvaltı etmez, gelince yemek yemez demiş, ben de onu diyorum, neden hazırlasın.
Kahvaltı hazırlayayım mı? Diye soruyormuş. Hazırlamış mı hiç? Hayır. Belki adam hazır sofrayı görünce yiyecektir yani akşam yemek yenmiyor mu? Bi tabak ayırır adam yemezse de dolaba atar yani. E durum bu olunca adam reddedilince e napyorsun ki benim için zaten der basbaya. Bu benim düşüncem.

Kahvaltı hazırlayayım mı? Diye soruyormuş. Hazırlamış mı hiç? Hayır. Belki adam hazır sofrayı görünce yiyecektir yani akşam yemek yenmiyor mu? Bi tabak ayırır adam yemezse de dolaba atar yani. E durum bu olunca adam reddedilince e napyorsun ki benim için zaten der basbaya. Bu benim düşüncem.

Önce buna cevap vermek istedim. Evet hazırladım. Hatta geç gittiği gün de gidene kadar uyudu ve tek lokma yemeden çıktı gitti. Uykusu herşeyden önce gelir. Başka takıldığınız bi yer var mı?

Bir evlilik illa ki eşlerin birbirleri için bir şeyler yapması mı demektir? İlla bir fedakarlık, saçımı süpürge ettimcilik, yemedim yedirdimcilik mi olmalı? Hayatı paylaşmak için evleniyorsun sonuçta. İki farklı yaşam aynı evin içinde geçmeye başlıyor ve ortak sorumluluklar çıkıyor ortaya.

Ne yapabilirsiniz ki başka? Adam geç geliyormuş. Yemek hazırlasanız her akşam "bugün benim için çok şey yaptın, harikasın" mı olacaktı? En önemlisi işte çocuğa bakmak. Çocuk için işten ayrılmak, evde oturmak. O zaman kendisi işten ayrılıp çocuğa baksın, siz de onun tabiriyle eşek gibi çalışıp eve para getirin.

Ne kadar saçma sapan, bir de haklı bulmuşlar, istediği tek şey seksmiş onda da geri mi çevirmişsin tuu sanaymış. Çevirir ne var, kadın seks makinesi mi, her dakika istekli olmak zorunda mı? Görev mi bu? Aaa bugün de yemek yapmadım adama bari sevişeyim mi desin.

Bırakın yahu. Kadın bariz haklı işte.

Teşekkürler anlatabilmişim demekki derdimi. Ben sevişmeyi görev olarak görmüyorum, ama eşim görevimmiş gibi davranıyor. Yani gerçekten her zaman istekli olamamki dün hiç hiç yapasım yoktu o istedi diye ben kendimi tecavüze uğramış gibi hissetmek zorunda mıyım Zorla olacak çünkü.

Konu sahibine neden yüklendiniz anlamadım. Basbayağı kadın haklı yani. Eğer sürekli sürekli geri çevirmiyorsa dün geri çevirdi diye adam resmen hakaret etmiş, kırılmış. Devamlı geri çevirse evet sağlıksız bir hareket ama olmamış böyle. Kadının düşmanı hep kadın, hep kadın.

Back
X