• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ile yaşadıgımız fikir ayrılıkları ve odunluğu

Arkadaşım çok şey yazıldı çizildi ben şahsi fikrimi özetlemek istiyorum.
Eşiniz kapanmanızı istemekte ve dinimizle ilgili size bilgi vermekte, uyarmakta haklı - baskı yapmakta haksız.
Sizi ikna etmek için telkinde bulunmakta haklı - keşke şununla evlenseydim diyerek kırıcı konuşmakta haksız.
Çocuğunun günaha girmesini engellemek istemekte haklı - bunun yolunun erken evlilikten geçtiğini düşünmekte haksız.
Siz ise onun bu değişiminde onu yadırgamakta haklı - yargılamakta haksızsınız.
Daha öncede yazdığım gibi en iyi çözüm yolu iletişim.
Sizde eşinizin yöneldiği konularda bir şeyler okumaya öğrenmeye çabalarsanız ailenizin yararına olacağını düşünüyorum.
Rabbım ailenizden huzuru eksik etmesin inşallah.
Bu arada beyni yıkanmış insan ne yapar ne eder gerekirse işi bırakır yine gideceği ortama gider, görüşeceği insanlarla görüşür.
Eşiniz çok şükür işinde gücünde bunun yanı sırada yeni keşfettiği ilamı öğrenmenin peşine düşmüş.
Belki doğru, belki yanlış kişilerle görüşmüş bilemiyoruz ama ne anlatıldığı kadar ne anladığı da önemli.
Sizde eğer biraz bilgi birikimi içerisine girerseniz paylaşacak şeyleriniz olur ve fikir alışverişinde bulunursunuz, böylece eşinizin yanlış bildiklerini öğrenmesinde de faydanız olur.

İşte tam cevap bu bencede
gönlüne sağlık kardeşim

Herkesin söylediği "dinde zorlama yoktur" ayeti, birini zorla müslüman yapamazsınız mealindedir. Yanlışlığı düzeltelim. Müslüman olan herkes dinin emirlerine uymak zorundadır (sanmayın ki ben de %100 uyuyorum, ama olması gereken bu) ancak eşinizin baskı yapmaya hiç hakkı yok, çünkü baştan sizi böyle kabul etti. Onun yaptığı sizi aşağılayıp dinden soğutmaktır. Halbuki size sabırla, hoşgörüyle yaklaşsa belki siz kendiniz istekle yapacaksınız dediklerini zamanla. Ama onun beyni bunu anlayacak kapasitede değil çünkü o bir erkek :) Allah yardımcınız olsun ablacım, bu erkeklerle uğraşmak insanı yaşlandırıyor valla :25:

Arkadaşım çok şey yazıldı çizildi ben şahsi fikrimi özetlemek istiyorum.
Eşiniz kapanmanızı istemekte ve dinimizle ilgili size bilgi vermekte, uyarmakta haklı - baskı yapmakta haksız.
Sizi ikna etmek için telkinde bulunmakta haklı - keşke şununla evlenseydim diyerek kırıcı konuşmakta haksız.
Çocuğunun günaha girmesini engellemek istemekte haklı - bunun yolunun erken evlilikten geçtiğini düşünmekte haksız.
Siz ise onun bu değişiminde onu yadırgamakta haklı - yargılamakta haksızsınız.
Daha öncede yazdığım gibi en iyi çözüm yolu iletişim.
Sizde eşinizin yöneldiği konularda bir şeyler okumaya öğrenmeye çabalarsanız ailenizin yararına olacağını düşünüyorum.
Rabbım ailenizden huzuru eksik etmesin inşallah.
Bu arada beyni yıkanmış insan ne yapar ne eder gerekirse işi bırakır yine gideceği ortama gider, görüşeceği insanlarla görüşür.
Eşiniz çok şükür işinde gücünde bunun yanı sırada yeni keşfettiği ilamı öğrenmenin peşine düşmüş.
Belki doğru, belki yanlış kişilerle görüşmüş bilemiyoruz ama ne anlatıldığı kadar ne anladığı da önemli.
Sizde eğer biraz bilgi birikimi içerisine girerseniz paylaşacak şeyleriniz olur ve fikir alışverişinde bulunursunuz, böylece eşinizin yanlış bildiklerini öğrenmesinde de faydanız olur.

Kesinlikle en güzel yorum bu..:34:

16 yaşında evlendirmek gibi bir durumu soruna çözüm olarak sunması gerçekten
çıldırtıcı olabilir konu sahibi, anlıyorum..

Ben de olsam saçmalama derdim sanırım.:26:

Ama doğru olan birlikte konuşarak, tatlı tatlı tartışarak, ordan burdan örnekler vererek
mantıklı çözüme varmaktır.
Kavgalar sizi birbirinizden soğutur ve kırıcı konuşmalar başlar.

Bu arada düşünceler,inançlar, beklentiler ne kadar farklı olursa olsun
eşler bencillikten uzak yaklaşımlarda bulunmalı.

Bence eşinizin de tatile gideceğiniz yeri seçerken kendisini rahat hissedeceği
ortamı istemesi suç değil.

Böyle bir adamın 24 saat alkol tüketilen bir tatil yerinde mutlu olmasını ve sizi
mutlu etmesini bekleyemezsiniz..

Orta yolu bulmak bu kadar zor olmamalı..
Umarım yakın zamanda uzlaşabilirsiniz.

Ben namaz kılan, dinini bu ülkede istediği şekilde ve özgürce yaşayan hiç bir insanı tehlike olarak görmem ancak bu ülkenin dini İslam'dır diyerek, diğer bir çok değeri yok sayan, bayramımı hiçe sayan, atama, dilime, saçıma, eteğime dil uzatan her türlü zihniyeti tehlike olarak görürüm. Nasıl bugüne kadar kimseye karışılmadı ve herkes istediği şekilde yaşadı ise bundan sonra da neden yaşayamıyor? Ötekileştirme çabasında olan ben değilim, ya bizdensiniz ya değilsiniz mantığını sokanlardan da ben utanıyorum! Din insanın Allah ile arasındadır, kimsenin haddine karışmak düşmez.

Eşinin söyledikleri sorundur, eş hayat arkadaşıdır, kadının velisi değildir. Ne giyeceğine, ne içeceğine, nerede oturacağına, nerede kalkacağına, nerede çalışacağına karışamaz. Provakasyonlarla, tehditlerle bu işler olmaz, gönülle olur, rıza ile olur, güzellikle olur. Beklenti nedense hep kadından yana... Pardon tabi kadının yeri kocasının yanıydı, atladım di mi ben bunu :)

Pardon ama benim yazdiklarimla sizin yazdiginizin ne alakasi var? Ben yemesi icmesinden esi sorumludur mu dedim? Ibadet yonunden ahirette esine de sorulacak dedim .. bu kadini ezmek veya kucik dusurmek icin degil, evliligin ortak oldugu icin boyledir... ayrica tehditle siddetle yapilmasi gerektigini de ne ben ne konu sahibi soyledi... saptirmaniza ve bu kadar agresif yazmaniza gerwk yok...

Son olarak evet benim yerim kocamin yani... ne o benim onumde ne ben onun onundeyim.. normal bir evlilikte de boyledir... sizde nasil bilemem....

evet evet eşinizin beyni yıkanmış,ama kötülüklerden,kirlilikten yıkanmış,bir güzel temizlenmiş..
cemaat,sohbet,tarikat denilince neden gericilik-bağnazlık ve diğer binbir türlü olumsuz düşünce geliyor akla hemen..tarikat yol demek,cemaat birlik-beraberlik,şeriat yol demek...bakın hiçbiri öcü değil..

evet evet eşinizin beyni yıkanmış,ama kötülüklerden,kirlilikten yıkanmış,bir güzel temizlenmiş..
cemaat,sohbet,tarikat denilince neden gericilik-bağnazlık ve diğer binbir türlü olumsuz düşünce geliyor akla hemen..tarikat yol demek,cemaat birlik-beraberlik,şeriat yol demek...bakın hiçbiri öcü değil..
Sözlük anlamları öyledir evet ama malesef ki ülkemizde tarikat cemaat vs çok farklı bir biçimde çalışmaya başladı. Asıl sorun burada zaten .. Evet öcü değil ama amaçlarından sapmış başka şeyler ile uğraşıyorlar ...

Anlaşıldı, yüzlerce uyarı yazılsa da nafile, konu tarikat, cemaat, din, ayet, hadis bazında değerlendirilmeye devam ediliyor.

Back
X