Kocam kurtaj yaptirmam icin baski yapiyor

Gocik

Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
9
0
16
İstanbul
Mrb arkadaslar,
37 yasinda 3 yillik evliyim ve 1 hafta once 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Planli degildi ama dunyalar benim oldu. Aylik gelirimiz ortalamanin ustunde . Esim ve ben bir cocugun sorumlulugunu maddi manevi karsiliyacak durumdayiz ama esim kesinlikle bir cocuk istemedigini soyluyo. Ne yapacagimi bilmiyorum. Esimi seviyorum amacocuksuz bi hayat dusunmek istemiyorum. Yasim ilerledi, bu cocuk icin son sansim gibi geliyo. Siz olsaydiniz ne yapardiniz...

hiç mi çocuk istemiyor canım?ama olmas ki....sonuçta yaş önemli bu iş için...anlattınız mı durumu?herhalde biliyordur ama yha...ilginç...

Evet ilk evlendigimizde zamani gelince konusuruz demisti, simdi kesinlikle hayir diyip isi hakaret boyituna tasiyo. Uzuntumde sigara icmeye basladim yine:(

aldırmamalısın bence bu sizin nasibiniz nasıl kıymanı istiyor ki bi cana :50:
bence onunla inatlaşma yavaş yavaş alıştırarak bi psikolojik destek alın.. o savunma mekanizmalarının arkasına saklanıyor olabilir baba olma sorumluluğundan kaçmak için ama bunu atlatabilirsiniz el ele :34:

peki siz ben bu çocuğu her şekilde doğurucam deseniz .....boşanır mı ? vhalla çok zor bir durum...sizin anne olma hakkınızı nasıl elinizden almaya kalkar ya?

aldırmamalısın bence bu sizin nasibiniz nasıl kıymanı istiyor ki bi cana :50:
bence onunla inatlaşma yavaş yavaş alıştırarak bi psikolojik destek alın.. o savunma mekanizmalarının arkasına saklanıyor olabilir baba olma sorumluluğundan kaçmak için ama bunu atlatabilirsiniz el ele :34:

Umarim zamanla bu psikolojiye alisir. Psikiyatrisim var ama gitmek istemiyorum cunku bunun benim en dogal hakkim oldugunu ,gitmesi gerekenin o oldugunu dusunuyorum.gerci bunlari yazarken bile o nun gitmeyecegini biliyorum. Bu sorunu yasayan tek benmisim gibi hissediyorum:(

Umarim zamanla bu psikolojiye alisir. Psikiyatrisim var ama gitmek istemiyorum cunku bunun benim en dogal hakkim oldugunu ,gitmesi gerekenin o oldugunu dusunuyorum.gerci bunlari yazarken bile o nun gitmeyecegini biliyorum. Bu sorunu yasayan tek benmisim gibi hissediyorum:(

senin tek gitmen zaten işe yaramaz sen hazırsın çocuk fikrine de o hazır değil tamamen korkuyor başka bi açıklaması yok bnce durumun çok özel bir sebep yoksa. dediğim gibi inatlaşma asla sonuç alamazsın, orta yolu bulmaya çalışın. olmadı ailesinden yardım iste onlar da seni anlayacaktır destek olurlar en azından. çocuğu kucağına aldığında herşey değişir umarım ama vazgeçme bence :20: Allah yardımcın olsun canım :54:

ilk çocuk aşktır ya...
inanın hiç kimse insanın bebeğinden, çocuğundan önce gelmiyor, eş bile...
bence ne yapın, ne edin doğurun...
eşinizde ister kabul etsin, ister etmesin...
siz kararlı olun, boşanırsa da boşansın...
öyle bir boşanma sebebi yok merak etmeyin, rahat olun...

bencede aldırmamalısınız bu sizin son şansınız olabilir.
çünkü yaşınız baya var bu yaşlardan sonra gebe kalmak çok zorlaşırmış.hatta kaldığınız için şanslısınız bile.
zamanla eşiniz alışır bence.ama alışmazsa da sizden bi parça istemeyen bi erkek boşansın.
ama evladınızdan vazgeçmeyin.belki eşiniz size ömür boyu destek olmayabilir ama çocuğunuz her zaman bi miras olur

Asla aldırmam ben canım hergün o kadar insan görüyorum tek bi evlat için dolaşmadıkları doktor, dökmedikleri para kalmıyor rabbim sana nasip etmiş böyle mucizeyi ben ilk bebeğimi kaybettim dünyam başıma yıkıldı ben her gece, her gündüz dua ettim, yalvardım, ağladım evlat diye Rabbime bin şükür ki Rabbim gene nasip etti inşallah eşinin fikri değişir bide şöyle bi durum var madem çocuk istemiyo korunmadınız mı :s

Nasil istemeden hamile kaldiniz bilmiyorum ama bunda esinizinda payi var ve kesinlikle cocuk istemeyen insan bi taraflarinada sahip cikardi:20:durumunuz cok zor yanlis anlamayin ama yasiniz 37 bebegi aldirsaniz bi daha hamile kalabilicekmisiniz yada esinizi ikna edebilicekmisiniz ki konusuruz deyip evlendikten sonra bu konuda böyle kesin bir karar vermesi bence size buyük bi haksizlik:20:resmen sizin annelik hakkinizi elinizden almis oluyor keske en basta konussaydiniz ama aldirmasanizda cocuk istemeyen bi adamdan cocuk yapmak annelik duygusunu tek basina yasamakta cok kötü bence.Simdi eminim dogurunca kabullenir diyenler olucaktir ama esiniz sizi bosanmakla tehtid edicek kadar kararliysa ben degisecegini dusunmuyorum.Hakkinizda hayirlisi olsun insallah...

bu konuda aklima 2 sey geliyor

1 bu adamin cocugu yada cocuklari var
2 evliligi surdurmek gibi bir cabasi yok yani gittigi yere kadar
maddiyat en son bahane
bence bu adam konu sahibesini sevmiyor aksi takdirde neden sevdigi bir kadindan bir cocuk istemesin

maddiyat en son bahane
bence bu adam konu sahibesini sevmiyor aksi takdirde neden sevdigi bir kadindan bir cocuk istemesin

Ben kadin veya erkek bi insanin cocuk sahibi olmak istememesini anlayabiliyorum ama bu ciddi ve karsidakinin hayatini,duygularini etkileyen ciddi bir karar sonra konusuruz diyerek degil evlenmeden once kesinlikle konusularak ortak bi karara baglanmali.Cunku genel aile profilinde velenilir ve otamatikman cocuklar olur yani karsida ki kadin ya bu adam cocuk istemezse diye dusunemez ki :50:valla kürtaj veya dogum ama beni annelik duygusundan mahrum birakan hatta cok basit biseymis gibi sonra konusuruz deyip yumurta kapiya geldiginde ben cocuk istemem git aldir diyen bi adam sevgisinden olse bile onla yasamak asla istemem.:19:

maddiyat en son bahane

Dogruya dogru, yasiniz baya var, 40 yasindan sonra saglikli bir hamilelik yasama sansi zor.
Iyi dusunun, birdaha hamile kalma ihtimaliniz ne kadar?
Esiniz kac yasinda? Hangi sebeplerden dolayi istemiyor?

çok kritik ve zor bir karar arkadaşım.buradan oturup ahkam kesmek doğru olmaz.ama bie erkek en baştan beri bir bebek istemiyorsa onun bu fikrini değiştirmek çok or.çok yakın bir arkadaşımın da eşi aynı düşüncedeydi ve evlenirken de bunu ona söylemişti.gerçekten de 8 yıllık evliliklerinde böyle bir teşebbüs olmadı.sonra boşandılar o ayrı bie mesele ama.eşinle neden bir bebek istemediği hakkında konuşun makul bir sebebi var mı acaba.hiç bir şey sebepsiz değildir.kafasında bir düşünce vardır.ilk önce bunu öğren.ve karnındaki canın ne sebeple olursa olsun yaşamayı hakettiğini onun yaşama hakkını kimsenin elinde olmadığını bilin.o size bir hediye ve emanet.bu bir cinayet gibi olur.evet aldırmak senin elinde ama ömür boyu bir vicdan azabı da seninle var olacaktır unutma.allah yardımcın olsun

Back
X