Kocam kurtaj yaptirmam icin baski yapiyor

Şunuda söyleyeyim insanlar yıllarca uğraşıp çocuk sahibi olamıyor.Artı kürtaj ile çocuk aldırıp.Kürtaj nedeniyle kürtajdan sonra çocuk sahibi olamayanlarda var.Çocuk evliliğiniz zayıflatmaz tam tersi kuvvetlendirir.

ben olsam neye mal olursa olsun yavruma kıymazdım..evlenirken de hiç coçuk istemiyorum dememiş zaten konuşuruz demiş.erkekler için değil ama biz kadınlarda anne olmak için biyolojik yaş önemli..bebeğini doğurmalısın bence:emir_bebek:

ya düşünüyorumda evet kürtaj çok büyük günah, bir daha hamile kalıp kalmayacağınız meçhul. Ama bunların hepsini geçtim, o çocuğu aldırdıktan sonra eşinizle mutlu mesut yaşamaya devam edebilecekmisiniz?

Ben olsam napardım diye düşünüyorumda, aldıramazdım ya, bir cana kıyamazdım, benim göremediğim bir hayır vardır mutlaka. Çok zor bir durum Rabbim sabırlar versin doğru yoldan ayırmasın sizi ama zaten aldırsamda aldırmasamda içimde bişiler kırılmış olurdu eşime karşı. Bir çocuğu yalnız başına büyütmek elbetteki çok zordur ama o vicdan azabını tek başına çekmek daha zordur bence. Eğer mecbur kalıpta aldırsaydım bile eninde sonunda boşanma kapıya gelip dayanırdı, hergün onun yüzüne baktıkça o vicdan azabı hiç gitmezdiki.

İyi düşünün ve o masum cana kıymayın

Mrb arkadaslar,
37 yasinda 3 yillik evliyim ve 1 hafta once 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Planli degildi ama dunyalar benim oldu. Aylik gelirimiz ortalamanin ustunde . Esim ve ben bir cocugun sorumlulugunu maddi manevi karsiliyacak durumdayiz ama esim kesinlikle bir cocuk istemedigini soyluyo. Ne yapacagimi bilmiyorum. Esimi seviyorum amacocuksuz bi hayat dusunmek istemiyorum. Yasim ilerledi, bu cocuk icin son sansim gibi geliyo. Siz olsaydiniz ne yapardiniz...

icinizde bulunudugunuz durumu bilemem ama bene kesinlikle aldirmayiniz ve dogurdugunuz zaman hic pisman olmayacaksiniz. esiniz baba olmaktan korkyuor olabilirmi acaba. ve kurtaj olursaniz inaninki cok pisman olucaksinizdir icinizdeki pismanlikla basa cikmak daha zor olucaktir

eşin çocuk istemiyorsa önlemini alacaktı,
olan olmuş artık sana kürtaj baskısı yapmaya hakkı yok,
bir kadın bebek rahmine düştüğü andan itibaren artık annedir...
erkek hemen idrak edemeyebilir ama doğduktan sonra oda sevecektir.
ama evlatmı koca mı diye seçim yapmak durumunda kalırsan tabiki de evlat...

herkez yorumunu yazmış ama konuyu açan kişi bayadır yok umarım bir hata yapmamıştır inşallah herşey yoluna girmiştir ne zor birşey Allah kimseye bu durumu yaşatmasın bir sınavın içindeler ve inşallah farkına varırlar...

Mrb arkadaslar,
37 yasinda 3 yillik evliyim ve 1 hafta once 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Planli degildi ama dunyalar benim oldu. Aylik gelirimiz ortalamanin ustunde . Esim ve ben bir cocugun sorumlulugunu maddi manevi karsiliyacak durumdayiz ama esim kesinlikle bir cocuk istemedigini soyluyo. Ne yapacagimi bilmiyorum. Esimi seviyorum amacocuksuz bi hayat dusunmek istemiyorum. Yasim ilerledi, bu cocuk icin son sansim gibi geliyo. Siz olsaydiniz ne

Merhaba arkadaslar
Ilk msjimi yazmamin ustunden 1ay gecti ve hayatimdaki guzel degisikliklerden sizleri haberdar etmek istiyorum.
Oncelikle icten yorumlariyla bana destek olmaya calisan herkese sonsuz tesekkurlerimi sunarim.
Esimle gecirdigimiz manevi anlamdaki catisma surecinden sonra bebegi ve baba olma fikrini kabullendi.su anda hersey yolunda , bana her konuda elinden geldigince yardimci olmaya calisiyo hatta heyecanini bile gizlemiyo:))
Yasadigim zorlu ve yipratici sureci o' nun hayata dair endiselerinden ve kendi babasi gibi kotu bir baba olma korkusundan kaynaklandigi sonucuna bagladim.
Birbirimize olan sevgimiz herseyin ustesinden geldi sonuc olarak.
Hepimiz ins yeni yilda bebeklerimizi hayirlisiyla kucaklarimiza aliriz.
Sevgiler

Mrb arkadaslar,
37 yasinda 3 yillik evliyim ve 1 hafta once 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Planli degildi ama dunyalar benim oldu. Aylik gelirimiz ortalamanin ustunde . Esim ve ben bir cocugun sorumlulugunu maddi manevi karsiliyacak durumdayiz ama esim kesinlikle bir cocuk istemedigini soyluyo. Ne yapacagimi bilmiyorum. Esimi seviyorum amacocuksuz bi hayat dusunmek istemiyorum. Yasim ilerledi, bu cocuk icin son sansim gibi geliyo. Siz olsaydiniz ne

Merhaba arkadaslar
Ilk msjimi yazmamin ustunden 1ay gecti ve hayatimdaki guzel degisikliklerden sizleri haberdar etmek istiyorum.
Oncelikle icten yorumlariyla bana destek olmaya calisan herkese sonsuz tesekkurlerimi sunarim.
Esimle gecirdigimiz manevi anlamdaki catisma surecinden sonra bebegi ve baba olma fikrini kabullendi.su anda hersey yolunda , bana her konuda elinden geldigince yardimci olmaya calisiyo hatta heyecanini bile gizlemiyo:))
Yasadigim zorlu ve yipratici sureci o' nun hayata dair endiselerinden ve kendi babasi gibi kotu bir baba olma korkusundan kaynaklandigi sonucuna bagladim.
Birbirimize olan sevgimiz herseyin ustesinden geldi sonuc olarak.
Hepimiz ins yeni yilda bebeklerimizi hayirlisiyla kucaklarimiza aliriz.
Sevgiler
​senin adına çok sevindim tatlım inşalla kucağınıza alınca dahada mutlu olacaktır demekki sıkıntısınıda atlatlattı eşin hakkında hayırlısı olsun

Ne kadar guzel bir karar almissiniz beraber.Cok sevindim.
Ins hayirlisiyla kucaginiza almakta nasip olur bebisinizi, gozunuzaydin:)

konuyu takip ediyordum çok sevindim böyle sonuçlanmasına. dilerim sorunsuz bir hamilelik geçiriğ bebegini kucagına alırsın:)

Bebegimin kalbi durmus.10.haftamda aldilar kurtajla.cok icim aciyo, keske kalbini duymasaydim bu kadar baglanmasaydim.allahtan sabir diliyorum...

Bebegimin kalbi durmus.10.haftamda aldilar kurtajla.cok icim aciyo, keske kalbini duymasaydim bu kadar baglanmasaydim.allahtan sabir diliyorum...

her işte vardır bir hayır

Rabbim sabrını versin inşallah peki araştırdılar mı bir sebebi var mı :26:

ya da düşük riskiniz fln var mıydı

inşallah en kısa zamanda tekrar bu duyguyu yaşatsın Rabbim size:16:

her işte vardır bir hayır

Rabbim sabrını versin inşallah peki araştırdılar mı bir sebebi var mı :26:

ya da düşük riskiniz fln var mıydı

inşallah en kısa zamanda tekrar bu duyguyu yaşatsın Rabbim size:16:

Doktor istersem genetige gonricekti ama istemedim.cunku bu hamillelige aid bi bulgu olucakmis,bizi ileri tasimaz dedi.eger 3.kere dusuk yasarsam arastirilicak.
Hic bi riskim yoktu.sadece kalbinin durdugu gun ultrasonu koyup bebegi gordugu noktada cok siddetli diger agrilarimda farkli bi agrim oldu, o gun kalbi durmus zaten.2ay sonra tekrar deneyebilirsin dedi.allahtan hayirlisi .vardir rabbimin bi bildigi diyip isyan etmiyorum.

çok üzüldüm canım.allah sabır versin.inşallah bundan sonraki gebeliğin sağlıklı olur ve kucağına da alırsın.herşeyde bir hayır vardır.belki bu kayıp eşinin çocuklara olan bakış açısını daha da değiştirir.belki de bir canın kaybı onu da derdinden etkiler ve bundan sonraki gebeliğini iple çeker.ona daha da bağlanır .güzel haberlerini bekliyoruz

Back
X