Kocam kurtaj yaptirmam icin baski yapiyor

bence bebeğine kıymamalısın bu bir kadına allah tarafından gelecek en guzel mukafat ben 7 haftalık bebeğimi karnımda kaybettim yaşaması için tum herşeyımı verirdim sağlıklı bi bebeğe kıymamalısoın bence insanlar bu bebek olsun diye yıllarını veriyo bence eşine bebek için doktor doktor gezen çalmadık kapı bırakmayan insanlardan bahset ikna olur inşallah ta bebeğini dunyaya getirirsin sağlıkla

Kesinlikle aldırmamanız taraftarıyım.
Maddi manevi hazırız diyorsunuz ancak eşiniz manevi olarak hazır değil demek ki
Yaşınız 37. Çocuk sahibi olmak için zaman geçiyor.
Keşkeleriniz olmaması adına, pişmanlık duymamak için doğurmalısınız.

Bir de farklı bir boyutu var,
burada çok okuyorum.
Eşim istemiyordu zaten, hamileyken beni terketti, boşandık çocuğumla kaldım diyen birçok kişi var.
İlerde eşiniz ben istemiyorum demiştim, şimdi yokum diye giderse
Tek başınıza evladınıza maddi manevi sahip çıkabilecek misiniz?
Yoksa bu adamdan çocuk doğurmasaydım mı diyeceksiniz?

Olumsuz olmak istemiyorum ama her yönüyle görüp düşünüp sağlıklı karar alabilmeniz adına
olabilecekleri sıralıyorum.

Sigarayı da tekrar bırakın bence. Hazır bırakmışken, şimdi böyle bir dönemde yapmayın :(

Eşinizin tavrı çok bencilce ayrıca madem hiç bir zaman çocuk istemiyor ona göre tedbirli olsaydı beyfendi. Sen önlemini alma adam akıllı sonra olunca ben bunu istemiyorum aldır yok ya pazardan 2 kilo armut mu aldın bozuk çıktı çöpe atacaksınız şimdi.

Önlemini alsaydı o zaman.Ne kadar basit istemiyorum aldır yok öyle bir dünya..Düsünme bile canım Allah'ın verdigi canı almaya hakkınız yok.

benım bır tandıgım cocugu olmuyor dıye kadın evletlık almak ıstemıs ve aldılar adam kabul etmedı kadın bosandı. cocuk mukemmel bıseydır asla erteleme ve aldrırmamalıısn

sakın yapma!
hayat bir sınav ve sen bu sınavı kazan ve Allahın izniyle sağlıklı bir bebek getir dünyaya.
ister yanında olsun eşin,ister terketsin seni.
ama bu ne saçmalıktır anlamadım,madem istemiyordu neden korunmadı eşiniz?
geri çekilmeyi korunma olarak kabul eden cahillerden biri de eşiniz mi yoksa?

ben 26 yaşımda evlendim 6 buçuk yıl oldu şimdi 32 yaşındayım
evlendikten 6-7 ay sonra korunmayı bıraktık 6 yıldır denemediğim tedavi kalmadı ama olmuyor
beş tüp bebek bir aşılama bir laparoskopi sonra işkence gibi bitkisel tedaviler ama hiç pozitifi görmedim hiç gebelik oluşmadı

ben arayıpta bulamadığım için eşiniz gibi olan çocuğa kürtaj isteyenlere çokkkk çokkk kızıyorum :47:
yani madem istemiyor beyefendi bir zahmet önlemini alsın korunsun ! çeşit çeşit yöntem var
birde sizin duygu ve düşüncelerinize önem vermiyor bu ne bencilliktir .....

Evet ilk evlendigimizde zamani gelince konusuruz demisti, simdi kesinlikle hayir diyip isi hakaret boyituna tasiyo. Uzuntumde sigara icmeye basladim yine:(

sigarayı kesinlikle hemen bırakın, zarar vermeyin bebeğe. 4-8 hafta arası en çok dikkat etmeniz gereken dönemdir.

eşiniz size dürüst davranmamış, başlangıçta işi muallakta bırakmamalıydı. zamanı gelmiş, şimdi bunu konuşmak istemiyorsa, o çocuğu da yapmayacaktı...

ben olsam;
eğer bebek sahibi olmak, diğer özelliklerim yanında, bir de anne olmak istiyorsam; o bebeği kesinlikle aldırmazdım. eşim de bana net olmadığı için kabullenmelidir, diye düşünüyorum. eğer istemiyorsa, ikisi arasından tercih yapmamı isterse; bebeği tercih ederdim açıkçası...
başta net olmadığı için, bebek istediği halde düzgün korunmadığı için eşinizi haksız buldum.
ayrıca yaşınız da biraz ilerlediği için, ileride pişmanlık duyma ihtimaliniz yüksek...eşiniz için böyle bir sıkıntı yok, 50-60 hatta fazlasında bile baba olabilir nasılsa.

Eşinizin başka çocuğu var da o yüzden mi gerek duymuyor acaba. O çocuk istemiyor olabilir ama sizinde annelik duygusunu tatmaya hakkınız var. İnşallah hatasını anlar ve sizi bu mucizeden mahrum bırakmaya çalışmaz...

Ben sizin yerinizde olsaydım eğer herşeyi göze alır doğururdum o istemiyorsa kendi bilir.Gerekirse yalnız kalmayı göze alır ama doğururdum.

Ha ben doğurursam bu çocuğa asla bakamam yetemem kendimi hazır hissetmiyorum diyorsanız size kalmış ama fikir sorarsanız eğer benim fikrim doğurmanız yaşınız ilerlemiş başka çocuk şansınız olmayabilir bu riski bir kadın olarak almak kolay değil.

Allah yardımcınız olsun.

Allah kolaylık versin zor bir durum.Ama kendi çocuğunu istemeyen,bir kadının anne olma hakkını elinden alan ve de boşanmakla tehdit eden bir adam varsın hayatınızda olmasın.Yavrunuzun sevgisi herşeyin üstünde.Babasız çocuk büyütmek eminim çok zordur ama babası istemedi diye çok istediğiniz çocuğunuzdan vazgeçmek çok büyük hata olur bence.Biz burada genelde anneler olarak duygusal yorumlar yapıyoruz doğal olarak.Çocuğu maddi manevi tek başına büyütebileceğinize eminseniz doğurun bence.Aldırsanız da eşinizle ilişkiniz eskisi gibi olmayacaktır eminim belki de ona çok kızıp affedemeyip boşanacaksınız.Yani her halükarda işin sonu boşanmaya gidecekse hiç değilse yavrunuz olsun.Bence doğduktan sonra o da isteyecek sevecek ve istemediğine pişman olacaktır hatta keşke daha önce yapsaydık diyecektir.

şuan çocuk istememesi ayrı
hiç çocuk istememesi ayrı bir durum...

yaş 37 , şuan doğurmaya karar versen 38 yaşında olacaksın
ve çocuk 20 yaşına gelince sen 57 yaşında olacaksın düşün yani
yeterince geç kalmışsınız zaten.

sence doğurmanın zamanı değil mi? belkı son şansın, bunu bilemeyiz?
50 yaşına gelince mi, eşin çocuğa hazır olacakmış? insan evladının evladını da görmek ister
değil mi?

dinleme eşini ve aldırma bebişini, 37 yaşındasın ve hamilesin
vardır bunda bır hayır.:34:

Sakın aldırma canı istiyorsa boşansın. Doğurduğun zaman anlayacaksın eş olmasa olur , asolan evlattır. Aman diyeyim.

dogurdugunda bebeği görünce oda belki yaptıgı hatayı anlar kıyma bebişinin canına ne güzel tutunmuş sana :(

Canım kesinlikle aldırma.İnan ki çok çok pişman olursun.Benim 2 çocuğum var ve şimdi 3.çocuğuma 33 haftalık hamileyim.Bundan sekiz yıl önce 2.çocuğum 3 aylıkken tekrar hamile kalmıştım.Oğlum küçük diye o bebeği kürtajla aldırdım.Sonra o kadar çok pişman oldum ki .Hala içimde bir sızı duyarım zaman zaman.Aradan 8 yıl geçti hala "şimdi olsaydı okula gidecekti,şimdi olsaydı şöyle yapacaktı"diye düşünmekten kendimi alamam.Biraz da bu duyguların etkisi ile 3.çocuğumu yaptım.Ama yine de hiç görmediğim,cinsiyetini bile bilmediğim,kürtajla maalesek yok ettiğim bebeğimi çok özlüyorum.Bu senin için bir şans.Bu şansı değerlendir lütfen.Kocana gelince.....Kayınvaliden ,kayınpederin falan yok mu?Onlar mutlaka sana destek çıkacaktır.Kocanı güzellikle ikna etmeye çalış.İkna olmuyorsa da kendi bileceği iş.Böyle bir adam seni boşarsa da boşasın,hiç üzülme.Doğacak yavrun herşeye değer.İnan bana...

Canım kesinlikle aldırma.İnan ki çok çok pişman olursun.Benim 2 çocuğum var ve şimdi 3.çocuğuma 33 haftalık hamileyim.Bundan sekiz yıl önce 2.çocuğum 3 aylıkken tekrar hamile kalmıştım.Oğlum küçük diye o bebeği kürtajla aldırdım.Sonra o kadar çok pişman oldum ki .Hala içimde bir sızı duyarım zaman zaman.Aradan 8 yıl geçti hala "şimdi olsaydı okula gidecekti,şimdi olsaydı şöyle yapacaktı"diye düşünmekten kendimi alamam.Biraz da bu duyguların etkisi ile 3.çocuğumu yaptım.Ama yine de hiç görmediğim,cinsiyetini bile bilmediğim,kürtajla maalesek yok ettiğim bebeğimi çok özlüyorum.Bu senin için bir şans.Bu şansı değerlendir lütfen.Kocana gelince.....Kayınvaliden ,kayınpederin falan yok mu?Onlar mutlaka sana destek çıkacaktır.Kocanı güzellikle ikna etmeye çalış.İkna olmuyorsa da kendi bileceği iş.Böyle bir adam seni boşarsa da boşasın,hiç üzülme.Doğacak yavrun herşeye değer.İnan bana...

Birşey daha var.Sen bu bebeği aldırırsan evliliğin yürüyecek mi ki?Elbette hayır.Çünkü sen bu yüzden hep kocanı suçlayacaksın,belki de onu affetmeyeceksin.Bu da aranızda soğukluk ve tartışmalara sebep olacak.Bence bu bebeği aldırmazsan değil asıl aldırırsan boşanma ihtimaliniz çok yüksek bence.Çünkü bu konu hep aranıza girecek.Sen de artık kocana eskisi gibi davaranabilecek misin?

Allah'ın yasakladıgı bir olayı kula itaat etmek için yaparsan,Allah rızasından da mahrum kalırsın.Sana şunu söyleyeyim eşine bir sey oldugu zaman kolsuz kanatsız yapayalnız oldugunu düşünsene çok zor.Hiç olmazsa yaşama ve hayata baglanma sebebin olur.Eşin ne derse desin ona şöyle cevap ver.'Rızık veren Allah'tır,sen ister boşan bakma çocuğa istersen de sahiplen.Ben Allah'ın rızasını senin rızana terih edenlerdenim' de.
Sonuçta bu da senin imtihanın.Rabbim pişman olacagın bir iş yaptırmasın canım.Sonra huzur evinde yapayalnız oldugunu düşünsene.İşte o zaman ne güzel bir nimetle ödüllendirildiğini anlarsın.

Mrb arkadaslar,
37 yasinda 3 yillik evliyim ve 1 hafta once 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Planli degildi ama dunyalar benim oldu. Aylik gelirimiz ortalamanin ustunde . Esim ve ben bir cocugun sorumlulugunu maddi manevi karsiliyacak durumdayiz ama esim kesinlikle bir cocuk istemedigini soyluyo. Ne yapacagimi bilmiyorum. Esimi seviyorum amacocuksuz bi hayat dusunmek istemiyorum. Yasim ilerledi, bu cocuk icin son sansim gibi geliyo. Siz olsaydiniz ne yapardiniz...

Yanlis anlama ama senin esin bi aile olmak istemiyor mu??? O niyetle evlenir insan. Yani bence benim sahsi görüsüm cocuk her yuvaya ait. Kesinlikle her evlilikte olmasi gereken birsey. Hele ki yasiniz 37 yani 27 olsaydiniz belki daha erken diye düsünürdüm.

Bence kesinlikle aldirmayin cok günah.

5 yıldır evliyim.Evliliğimin en güzel yanı ne derseniz 4 yaşındaki oğlum.Evlat sahibi olmak başka hiçbir şeye benzemiyor bu fırsatı kaçırmayın.Allahın size emanet olduğu bebeğinizi doğurun.Herhangi bir sakıncalı durum olmadan çocuk aldırmak dinen'de çok günah ahirette bunun vebalini veremezsiniz.

Back
X