• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam neden böyle?

wwxxzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2008
6
0
86
Ankara
evliliğimizin 6. yılı.. bu zamana kadar evliliğimizde büyük bi problem yaşamadık. 2 sene önce bi bebeğimiz oldu. Zaten problemler de bebeğimizden sonra başladı.Ben yalnız başıma bebeğime bakmak durumunda kaldım. Hayatım tamamen değişti,uyku denen bişey kalmadı,yorgunluk felaket boyutlardaydı.Ben hep eşimin de bana yardımcı olmasını istedim.Ama o 'bebek seni istiyo, benim yapabileceğim bişey yok 'deyip bütün sorumlulukları üzerime yıktı.Ben eve tıkılıp kaldım oysa hiçbir özveride bulunmadı. Bu durum hala devam ediyor, o balık avlamaya, kamplara , basket maçlarına , giderken benim en ufak bi isteğimde söylenip duruyo.Olur da bebeğe bakarsa kaçgün başımın etini yemeğe devam ediyo..Ondan o kadar soğudum ki! Artık hiç gelmese umursamıyacak duruma geldim.Ne yapmalıyım bilmiyorumm bunu sadace ben mi yaşıyorum yoksa benim gibi arkadaşlar var mı?

şimdi yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldi..
eskiden annemin ben doğduğum zaman yazdığı günlüğü bulmuştum.
ondada aynen böyle şeyler yazıyodu. çok sorumsuz bir adam onunla nasıl başa çıkıcam tek sebebim kızım falan yazıyodu..
Yıllar geçti annem babama sabretti kardeşim oldu büyüdük ben 16 kardeşim 11 yaşındayken ayrıldılar..
bu demek değildirki herkes ayrılacak ama inan yazdıkların okurken annemin satırları geldi bir anda aklıma..
ve ayrılma sebepleri babamın sorumsuzluğu ve açlışmamasıydı. bu erkekler hiç değişmiyecek bencee :oklava:

Otur adamakıllı konuş.

Bu bebek benım değil bizim de.Sen babasısın ben yükün altından kalkamıyorum,yardım etmelısın,böyle yapmaya devam edersen benı yıpratmış ve kendınden soğutursun de.Ciddi ciddi konus bunları.Sesn sustukca devam edıcek cunku...

bebek ikinizinde bebeği herkes sorumluluğunu bilmeli.madem eşinizin av basketbol gibi hobileri var , sizinde kuaför,tenis ,yüzme plates gibi aktiviteleriniz olabilir.
hadi olmadı beraber bişeyler yaparsınız eşiniz bebeğiniz ve siz..
eşiniz çok haksız görünüyor burdan bakınca..
konuşmanızdan başka çarede yok.umarım sizi anlar ve sorumluluğunu yerine getirir..

bazı erkeklerde böyle çocuga annesi bakar gibi bir düşünce var oysa ortak bir parçanız ve mutluluk kaynagınız çocugunuz..zamanla alışır belki yada özgürlügüne düşkün rahat birisi eşiniz anlaşılan hiç taviz vermiyor.bir pazarda siz ona bırakın çıkın kaçın hatta arkadaşlarımla buluşucam dersin bakalım napcak...

Sanırım ben korkuyorum artık bebek sahibi olmaktan kafamçokkarıştı

Zaten kadının yükü belli ,bir de bebek olunca kat kat artıyor sorumlulukları.. Üstelik beyler de yardımcı olmayınca ayıkla pirincin taşını... Maşallah kendi hobilerinden de hiç ödün vermemiş !

Niye versin ki ; nasılsa hanım evde, bakar çocuğa , onun kendine ait hiç işi gücü yok zaten :kızgın:

Konuşarak halledilebilse keşke , umarım olur :teselli:

buraya yazdigin bu dusuncelerini esinede soylemelisin...
sogudugunu,sorumluluklarin seni yiprattigini bilmeli..
birde sunu merak ettim
sadece bebek yonundenmi boyle?
diger yonlerden sorumluluklarinin bilincindemi?

"Bebek seni istiyor ne yapayım" nasıl bir cümledir yarabbim,bu erkeklerin bahane yaratmada sınırları yok gerçekten.

Bence çok ciddi bir şekilde konuşma hazırlayın kafanızda,aynen buraya yazdıklarınızı eşinize hitaben söyleyin.

Konuşmadan sonra birşeyler dank eder belki kafasına.
Umarım herşey düzelir,Allah kolaylık versin.

cocukla ılglenmezse bebkte onu okadar tanıyaaz tabıkı annesını ıster
yanı genelde erkekkler boyle dıye bılıyorum eskı versıyonlar boyl yenilerde senınkısının bole olması bıraz garıp
arkadaslarımın esı var adam dr çok yogun akşam 7 den gece 12 ye kadar kocası 12 den sabaha5 e kadar karısı 5 te 7 kadar kocası bakıyor akşamda arkadasım uyuyor benımde çok hosuma gıdıyor bu aralar esı tez ıçin evde ben gıttıgımde esıne dıyorkı sen arkadasınla ılgılen ver bebgın mamsını bezını ben halleddeım dıoobenıme çok hosuma gıdıyor masallah yaa enım esım ole our mu bılmıyorum
yanııı bence pek yapabılecegın bır sey yok
çok zor.

benim eşim de çocuk seni istiyor ne yapabilirim deyip kaçanlardan maalesef. bebeğimin yanından neredeyse hiç ayrılmıyorum. yapışığım o benim. çalıştığını bahane ediyor."yorgunum" kelimesi artık her ricamda alddığım bir karşılık oldu. kendi babası küçükken ona çok fazla yakınlık göstermemiş sanırım. kayınvalidemin anlattığına göre. onun bu yüzden daha bir yönelmesi gerekirdi oğluna...

Merahabalar canım ,

Erkekleri anlamak hakikaten zor , evleniriz değişen erkek olur, çocuk olur değişen erkek olur bunlara katlanması ve evliliği devam ettirmesi gerekende maalesef kadın olur..

Zaten çocuk dünyaya getirmek ve onun bakımını sağlayarak sağlıklı bir birey yetiştirmek en zor şeylerden biri iken bir de eşinin ilgisizlği ve vurdumduymazlığı eklenmiş üstüne :bbo:

Fakat canım bu dediğin değişim epey uzun bir zamandır devam ediyor dediğine göre pekii bunun farklı olması yönünde adım attın mı hiç ?

Arkadaşların da dediği gibi eşinle oturup seninde bir hayatın olduğunu , çocuk bakmanın sadece senin görevin olmadığını olmaması gerektiğini anlattın mı??

Senin eşinde benim eşime benziyormuş. Bende yıllarca sabrettim ama son bir kaç yıldır olayı psikopata bağladım. Baktım güzellikten anlamıyor evde bir terör estiriyorum. Benim cinnetim onu korkutuyor hiç olmazsa hafta sonları çocuklarla eşim ilgileniyor bende kafamı dinliyorum. Gerçi benimkiler bana bağımlı olacak bir yaşta değiller ama malesef böyle babalar çok var.

canım profilinde diş hekimi yazıyor çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama ( maddi gücünüz var ise) madem bu kadar yorgun ve bıkkınsın
bebeğe bir bakıcı bulsan yahut yarım günde olsa kreşe versen sende kendine özel zamanlar yaratsan
daha kolay atlatabilirsiniz bu durumu

sanırım yapabileceğin bişi yok.çünki bu şekilde yetiştirilmiş.sen de evladını böyle yetiştirip başkalarının başını yakma canım.Allah kolaylık versin

o çocuk sadece senini degil sorumluluk ikinizin..........
baştan alıştırmalıydın ...eşini.........
sende çocugu bırak bir yerlere çık...
ben baktım ettim diye söyleniyorsada boşver..........
babası oldugunu hatırlat.........bu çocuk gökten gelmedi ya....
sen ne kadar bakıp ilgileniyorsa.aynı şekilde oda ilgilenmeli........

ben etrafımda çocuğuyla kadın kadar ilgilenen pek erkek görmedim
zaten hiçbir erkeğinde çocuk bakımında kadınla aynı yükü taşımayı kabul edeceğinide sanmıyoruma.s
onların bahaneleri hep hazır seni istiyo bebek bende durmuyo ben mi emzirecem vs:bbo:
sizde en azından eşinizin izin günlerinde beraber vakit geçirin.birlikte biyerlere gidin azda olsa çocukla ilgilenmesini sağlayın.en azından sizi eve hapsedip kendi keyfine bakmasından iyidir
bebeğiniz biraz büyüdüğünde eşiniz arabasını yıkamatmayamı gidiyo verin ona yanında götürsün
fırına ekmek almayamı gidiyo yine ver eşine yanında götürsün.bir yere gideceğiniz zaman bebeğin kıyafetlerini eşine ver şunları giydir bende hazırlanayım deyin.yada çocuğunuz biraz büyüdüğünde eline kıyafetlerini verin hadi git baban giydirsin deyin.bunlar benim uyguladığım taktiklerkaydirigubbakcemile3.benim eşimde çocuk bakımında pek yardımcı değildir ama bunları yapıyo sende yaptırabilirsin benceyerimseniben

canım aynı durum bende vardı... bebeğim oldu eşim bebeğin ağlamasından rahatsız olup sağa sola gidiyodu.. baktım böle yapmaya alışıcak .tuttum yakasında artık bensiz bi yere gidemezsin dedim. akşamları bazen sıkılıyo laf çarpıyo şöle bi çıkp havamı alsam diyo, bende biz gelicekmiyiz diyorum, o hava soğuk bebek üşür deyince, hemen lafa atlıyorum. sende gitmiceksin diyorum. bu çocuk ikimizin bende sıkılıyorum, bütün gün ama? çıkamıyorum oda hemen şakaya vuruyo çıkmıcaktım zaten diyo bey efendi..bu erkeklere fazla yüz vermeye gelmez ..hemen tepene çıkmaya hazırlar..kötükedihüso:oklava:

sende akşam bebeğin ağladığı zaman bebeğin seni istiyo şekerim deyip ona ver ara ara yap bunu aralarında bağ kurmalarına yardımcı ol .. güçlü olmaktan sakın vazgeçme..

benim çocuğum yok düşünüyoruz
ama bu anlattıklarını benim kuzenimde yasıyor
kendisi calısıyor coçuğa babanesi bakıyor
aksam eve gelince yemek yapıyor çocuğu doyur onunla vakit geçiriyo
haftasonu temizlik alışveriş vs.vs.
hatta erkeğin üzerine düşen görevleride kuzenim yapar
kocası hiç bişeye elini sürmez padişah çocuğu ya
arkadaslarıyla buluşur maca gider canı ne isterse yapar
olan benim kuzene olur paspas gibi oldu zavallı
kocasına bişey dese adam günlerce küser surat yapar çatlatır kızı
onların hatta ortak yaptıkları hiç bişey kalmadı adam kafasına göre takılıyo
bazen düşünüyorumda yazık oldu kuzenime yazık
mühendis maası kocasından fazla
güzel hamarat çok zeki titiz huyu suyu güzel
ama gel gör ki şansı yok

bebeğiniz iki yaşında anladığım kadarıyla..

yani küçük sayılmaz..

bence eşiniz nereye giderse peşine takılıp sizde gidin..

hem gittiğiniz yerde sorumluluklar vermeye başlarsınız ufak ufak hemde sizde rahatlarsınız...

bi süre sonra onunda keyif alacağına eminimyerimseniben

Back
X