Kocam normal mi sizce !

Erkektir, normaldir, herkes yapıyor diyenlere inanamadım Hayatımda bilerek ve isteyerek halı çizen/çizdiren ne anne ne de baba gördüm. Anne babayı geçin, 7-8 yaşındaki çocuk olsa yapma derdi.
Bir kağıt bulup gel yavrum burayı çizelim demek zor gelmiş belli ki.
Konu sahibini doldurmak istememekle beraber, annene çağırırsın ne demek onu da anlamadım.. Sende git annenin halısını çiz o zaman.
Neyse.. olan olmuş.

Kendinizi konunun onune gecirip on plana cikartmasaydiniz daha iyi anlasirdik.Mesela haliyi boyayan cocuk konusunu alip konservatuvara yegeninizi sokmaniza nasil bagladiniz anlamak cok guc.
Size de iyi geceler.

Bu sacma davranislar cocuga ozgurlukten ziyade doyumsuzluk ve simariklik katar.Sonrasi tatminsiz , kural tanimaz cocuklar

Annem bizi çocukken evdeki hiçbişeye elimizi sürdürmezdi kendi evimizde öyle alışınca başka yerlerde de yapmadık. Ben büyüdükçe tablolarımı boyadım ,bişeyim eksilmedi. Şimdiki çocukların çoğu özgürlükte sınır tanımıyor herşeye müsade ede ede. Benimkide evde dağıtır eder tencere tava ne varsa oynar ama eline kalem vermem. Onun yeri boyama defterleridir, koltuklar mobilyalar değil.

Taviz tavizi dogurur.evlilik ilk yillari.benim ailemin piknige davetliyiz.uyuyor bildigi halde.uyandirdim.tersledi.sonra buyudu biraz.piknige gelmiyorum dedi.gelmezsen gelme.kapiyi cektim ciktim.arkamdan yetisti.ben de uzatmadim..
Siz misafirle sizi tehdit etmemesi gerektigini bilmeli.gerekirse kendi gitsin evden ..kimin rezil olacagi da malum de.senle gobek bagimiz yok.kendi davranislarindan mesulsun.
Șik degil ama gerekirse misilleme yaparim.de
Su an ben sinirlendim

Cocuk sinirini bilecek.Kucuk yasta cesitli kurallara kaidelere uyacak.Bu karakterine yansir.Siz bakmayin bol keseden sallayanlara.Yok ozgurlugu gelisirmis yok mutlu cocuk olurmus.Bunlar sekilli hos laflar ama gercekte koca bir bos...

Hali cizmek mi? Hem de beraber)))
Cocuga guzel seyler ogretiyor esiniz, bravo)))
Eve misafir gelse de gelmese de beraber hali cizmek de nedir ya)))
Git annenin evinde agirla ne demektir ya. Kendi eviniz varken neden annenizin evinde agirlayasiniz ki.

Esiniz ne yiyip iciyor cok merak ediyorum)))

hali cizilmez miymis? e bizde ciziyos oglumla, hatta evde duvarlar mobilyalari filan da ciziyos keceli kalemle. cizmemek mi gerekiyomus anlamadim simdi.
Mantıklı olarak pahalı oldukları için sürekli yenilenemeyecegi için cizilmemesi lazım. Cizilmesi için duvara karton, beton, ytong yere kağıt, defter verilebilir böylece çocukta eglenir. Ama isteyen çizer ister çizmez bunda anlasilmayacak bir sey yok.

Kendi kendinize cevap vermişsiniz aslında. Sizinkiler 8. Sınıf haliyle biyerleri boyamıyorlar. Bu adam kaçıncı sınıfta?

belirli bir yasa kadar cocuga o konuda kisitlama getirmedim, iki bucuk yasindan sonra kizmaya basladim ama boyamasina da göz yumdum
Bodrumda boyam var, arada cikarir evi badana yaparim
Kizim alti yasina girecek ve cizimi tek kelimeyle mükemmel
oglum da üc yasina girecek kalem tutabiliyor, sekiller cizebiliyor, onlara göz sac ciziyor, insan figürleri yapiyor
Yasitlari ne durumda bilmiyorum ama evde serbest yetistirdim, kimsenin evine esyasina zarar vermezler kendi evimde kirip döktürürüm el becerileri gelissin diye
Oglum sekiz ayliktan itibaren zaten kendi yemegini yer döke saca, su an corbasini dökmeden kendi icebiliyor
Kizim de keza gecen sabah kendine salata yapti, salatalik, havuc soyup dogramayi biliyor
Yani kisiden kisiye degisiyor bu kurallar
Belirli bir yasa kadar sorun etmiyorum ben
Ha cok yaramaz bir oglum var, cok delirdigim zamanlar oldu ama sükür geciyor
Hersey yoluna giriyor cok sükür

hali cizilmez miymis? e bizde ciziyos oglumla, hatta evde duvarlar mobilyalari filan da ciziyos keceli kalemle. cizmemek mi gerekiyomus anlamadim simdi.

evet normalde defter diye bir şey oluyor. Ve ya duvara asılan rulo kağıtlar oluyor. Onlar çiziliyor. Ama halı ve mobilya (!) çizilmez. Yani çocuk yanlışlıkla elbette çizebilir. Ama elinden tutup mobilya çizmek ne demek? Ayy bir yaşıma daha girdim.

Benim her yer çizili... Eşim bunun çocuk gelişimine faydalı olduğunu düşünüyor. Halımı misafir için değiştirecek değilim. Valla bu konuda beni yargılayacak, ayıplayacak evime gelmesin

Cocuk sinirini bilecek.Kucuk yasta cesitli kurallara kaidelere uyacak.Bu karakterine yansir.Siz bakmayin bol keseden sallayanlara.Yok ozgurlugu gelisirmis yok mutlu cocuk olurmus.Bunlar sekilli hos laflar ama gercekte koca bir bos...

Kesinlikle dediklerinize katılıyorum. Gerektiği kadar disiplin iyidir. Valla biz öyle büyüdük . Şimdi kendi evimde de tertip düzene dikkat ediyorum. Evi komple çocuğun hayal dünyasına bırakırsak o ev ev olmaktan çıkar. Mesela benim eşim küçükken malesef çok dağınık ortamda büyümüş . Kv evine ne zaman gitsem inanılmaz bir dağınıklık görüyorum inanın görseniz şaşarsınız ve kv'm bu konuda oldukça rahat olduğu için ona normal geliyor. E eşimde öyle bir ortamda büyüdüğü için haliyle şuan bedelini ben ödüyorum. Nasıl öğrenirlerse nasıl alışırlarsa öyle gidiyor

Kendi kendinize cevap vermişsiniz aslında. Sizinkiler 8. Sınıf haliyle biyerleri boyamıyorlar. Bu adam kaçıncı sınıfta?

Çocuğu için, çocuğuyla birlikte kavramları size bir şey ifade ediyor mu? Adam tek başına kalkıp halıyı boyayacak değildir diye düşünüyorum.

su bazli keceli kalemlerden aldiginizda islak mendille iki hamlede tertemiz yapabiliyorsunuz. abartmaya gerek yok. tabiki kagidi da ciziyoruz, ama cocuk bu kesfetmesi lazim ogrenmesi icin, size gore yanlis bana gore dogru olabilir.

Normal olöadığı kesin
Ya da çocuk nasıl yetiştirilir bilmiyor.

Haliyi baba ogul cizmislerse siz nicin eksik kaldinizki sizde araya 2 sari papatya cizseydiniz:)) misafir gelicekmis hali boyaliymis nolurrr abartmayin sizin su dünyada en kiymetliniz evladiniz misafir ya da hali degil. Ama sofrayi kurarken gurultu yaptin ya da misafirleri annenin evinde agirla konusunda asiri haklisiniz
Bu arada herseyi anlattiniz mi bu adam niye durduk yere annenin evinde agirla misafiri dediki ?

O halıyı yalatırım.
Net!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…