Kocam ve bitmek bilmeyen kavgalarimiz

Bütün yorumlarınızı okudum ama ben sizi haklı bulamadım, ailem de ailem annemde annem diyorsunuz, birikmişlerin üzerine babama bakarken delirtti diye evden atıyorsunuz ama evet ama ilk kendi canınız, kanınız olan kızınız dan vaz geçip babaya bırakıcam diyorsunuz, bence ya sağlıklı düşünemiyorsunuz yada sırf eşinize olan öfkenizden kaynaklı sorumluluk alsın diye evladınızı kıyacaksınız. Sekiz yaşında bir çocuktan bahsediyoruz anneye tam ihtiyaç duyduğu bir kız çocuğundan, kusura bakmayın ama sizin yanınızda eşiniz bana melek geldi.

Bütün yorumlarınızı okudum ama ben sizi haklı bulamadım, ailem de ailem annemde annem diyorsunuz, birikmişlerin üzerine babama bakarken delirtti diye evden atıyorsunuz ama evet ama ilk kendi canınız, kanınız olan kızınız dan vaz geçip babaya bırakıcam diyorsunuz, bence ya sağlıklı düşünemiyorsunuz yada sırf eşinize olan öfkenizden kaynaklı sorumluluk alsın diye evladınızı kıyacaksınız. Sekiz yaşında bir çocuktan bahsediyoruz anneye tam ihtiyaç duyduğu bir kız çocuğundan, kusura bakmayın ama sizin yanınızda eşiniz bana melek geldi.
Evet melek gibidir muhtemelen bende meleklerle gecinemiyorum buraya ilk defa post açtım içim belki biraz huzur bulur kafamda olusanlara cevap bulabilirim diye ama gerçekten siz gibi kalbi kötüler doluymuş hani lafı yumuşatmaya bile ihtiyaç duymuyor net öylesiniz.Tum yorumları okuduysaniz sunuda okusaydiniz gerekli imkanlar sağlanır ise evladimida alacağım diye ama muhtemelen o kısmı bana laf yetiştirirken kacirdiniz

Eşinin narsist olduğunu düşünüyorum. Düzelmez...
Enerjini ve tahammulunu lütfen onu adam etmeye çalışarak heba etme, çünkü adam olmaz. Tüm enerjini, hayatını kimseye muhtaç olmadan nasıl sürdürebilirim diye kullan.
Kızım da 9 ay önce bir narsistten ayrıldı.
İnanılmaz hafifledi. Ancak hala yaralarini iyileştirmeye uğraşıyoruz.
Hayatın tekrarı yok yavrum. 😞
Keşke bana siz gibi arka çıkan bir ailem olsaydı annem rahmetli olmadan önce beni kurtarmak istedi ondan gemileri yakıp geldi aldı beni yanından ama bir hafta sonra kaybettim annemi tüm heveslerim yarıda kaldı birde onun acısını yaşadım.Allah herkese merhamet versin bazılarinda gerçekten kalp yok zaman bana bunu canımı yaka yaka öğretti

Evet melek gibidir muhtemelen bende meleklerle gecinemiyorum buraya ilk defa post açtım içim belki biraz huzur bulur kafamda olusanlara cevap bulabilirim diye ama gerçekten siz gibi kalbi kötüler doluymuş hani lafı yumuşatmaya bile ihtiyaç duymuyor net öylesiniz.Tum yorumları okuduysaniz sunuda okusaydiniz gerekli imkanlar sağlanır ise evladimida alacağım diye ama muhtemelen o kısmı bana laf yetiştirirken kacirdiniz
Siz kendinize destekci arıyorsunuz kusura bakmayın ama sekiz evet sekiz yaşındaki bir kız çocuğunu bırakıp gitmeyi düşünen bir anneye destekci olamıyacağım. Hayatta herşey olabilir ki burada ki bir çok konuya empati yaparak yorum yapan bir üyeyim saygımdan sonsuzdur, ama kalkıp anneme bakmadı diye kızıp, babama bakarken diye devap edip, ailem ailem diye çırpınan bir kadın profiliyken (helal olsun dedim), taki kızımı babasını bırakıcam demenize kadar evet ben kötüyüm sekiz yaşında annesine en ihtiyaç duyacağı zaman durumu daha iyi diye babasına verilecek bir kız çocuğunu koruduğum için kötüyüm. Bazı yaralar kapanmaz ileride evladınız şu düşüncenizi bilip hissetse ömür boyu sorgular sizi, o şartların hemen oluşmayacağını, babanızın problem yaratacağını kendiniz benden daha iyi biliyorsunuzdur. Üzgünüm bazı yorumlar gerçekci ve kötüdür çünkü bazı yorumcular gerçekleri yazar.

Siz kendinize destekci arıyorsunuz kusura bakmayın ama sekiz evet sekiz yaşındaki bir kız çocuğunu bırakıp gitmeyi düşünen bir anneye destekci olamıyacağım. Hayatta herşey olabilir ki burada ki bir çok konuya empati yaparak yorum yapan bir üyeyim saygımdan sonsuzdur, ama kalkıp anneme bakmadı diye kızıp, babama bakarken diye devap edip, ailem ailem diye çırpınan bir kadın profiliyken (helal olsun dedim), taki kızımı babasını bırakıcam demenize kadar evet ben kötüyüm sekiz yaşında annesine en ihtiyaç duyacağı zaman durumu daha iyi diye babasına verilecek bir kız çocuğunu koruduğum için kötüyüm. Bazı yaralar kapanmaz ileride evladınız şu düşüncenizi bilip hissetse ömür boyu sorgular sizi, o şartların hemen oluşmayacağını, babanızın problem yaratacağını kendiniz benden daha iyi biliyorsunuzdur. Üzgünüm bazı yorumlar gerçekci ve kötüdür çünkü bazı yorumcular gerçekleri yazar.
Bekara karı boşamak kolaydır derler maalesef herkes eşit şartlarda yaşamını idame edemiyor ben babam yüzünden cocuklugumda geçim sıkıntısı yüzünden yatağa aç girdiğim pazardan sebze meyve toplayıp senelerce aynı kiyafetlerle gezdigimi üniversite okurken cebimde bir simit bile alacak param olmadan çok okula gittiğim günleri gördüm bana sırf bu sebebten sakın gazel okumayın!geçim sıkıntısı çekmeyen bunun ne kadar zor oldugunu kesinlikle bilemez eşim maddi imkanları olan birisi fakat benle boşanma aşamasına geldiğinde eminim ki benden hepsini kaçıracak evladım var onlar üzülmesin demeyecek zira onlar senin çocukların herkes doğurduğu bebeye baksın derken bunu kanıtladı defalarca kez.simdi size soruyorum sorumluluklarindan kaçan bir baba var burda ona rağmen nasıl olurda ben suçlu oluyorum!!!keza ben en kötü ihtimali yazıyorum eşim cocuklarima maddi olanak sunar ise ben kızımı düşünmem yanıma alırım velayetinide geçici süreyle vermeyi düşünüyorum en azından isim asım düzene girinceye kadar bunda sorun olan yada annelik sorguladığınız taraf nedir sorabilir miyim!o saçma sapan gerçekleri izin yanına birde geçim sıkıntısı içinde rezil olma ihtimali olacak yavrularida ekleyin zira o ihtimali üzerine basa basa geçtiniz

Bekara karı boşamak kolaydır derler maalesef herkes eşit şartlarda yaşamını idame edemiyor ben babam yüzünden cocuklugumda geçim sıkıntısı yüzünden yatağa aç girdiğim pazardan sebze meyve toplayıp senelerce aynı kiyafetlerle gezdigimi üniversite okurken cebimde bir simit bile alacak param olmadan çok okula gittiğim günleri gördüm bana sırf bu sebebten sakın gazel okumayın!geçim sıkıntısı çekmeyen bunun ne kadar zor oldugunu kesinlikle bilemez eşim maddi imkanları olan birisi fakat benle boşanma aşamasına geldiğinde eminim ki benden hepsini kaçıracak evladım var onlar üzülmesin demeyecek zira onlar senin çocukların herkes doğurduğu bebeye baksın derken bunu kanıtladı defalarca kez.simdi size soruyorum sorumluluklarindan kaçan bir baba var burda ona rağmen nasıl olurda ben suçlu oluyorum!!!keza ben en kötü ihtimali yazıyorum eşim cocuklarima maddi olanak sunar ise ben kızımı düşünmem yanıma alırım velayetinide geçici süreyle vermeyi düşünüyorum en azından isim asım düzene girinceye kadar bunda sorun olan yada annelik sorguladığınız taraf nedir sorabilir miyim!o saçma sapan gerçekleri izin yanına birde geçim sıkıntısı içinde rezil olma ihtimali olacak yavrularida ekleyin zira o ihtimali üzerine basa basa geçtiniz
Aileniz size yaşattıkları, Ailenizin size sunduğu hayat tercihidir. Bu tercihi değiştirip,ekonomik özğürlüğü elinize alıp evlenip hayatınıza bakmak sizin tercihiniz olacaktı,Kii geçmişi takılı kalmayıp, insanların o anki ruh durumu, psikolojilerine göre hareket edebilecek yada ne yaşadıklarını bilmediğimiz için kimseyi geçmiş için ah şunu yapsaydın ah bunu yapsaydın demem o an o yaşanması gerekmiş yaşanmıştır.Ama geçmişimle şunu yaşadım, bunu yaşadım diyip onu tercihen değiştirmeyen insana da o zaman orada dur bunları yaşadığın ragmen ne olursa olsun neden ayakların üzerinde durmadın, neden bu evliliğin devamı için çocuklar derim.Hepsini geç ekonomik olarak hazır hissetmeden bunları yaşadım diyorsunuz o zaman neden boşanma? Babanıza bakarken tavır aldığı için ne alaka? Bunun bedeli iki çocuk mu ödeyecek? Sizin boşanma sebebiniz için yola çıkma amacınız farklı. Kendinizi kandırabilirsin ama başkasını biraz zor. Annene tavır aldı bu adam suratsız tamam arkandayım, bu adam birden mi böyle oldu? Yıllardır böyleydi,o zaman neden kendini garanti altına alacak bir yatırım, boşanma için kenara birşey atma gerek duymadın en azından hepsini geç annen için eyvallah çekmişsin, baban için ortalığı yıkıp önüme bakıcam diyorsun o zaman ya evlatların için babana dimdik karşısına geçip, savaşıp çalışıp bakarım diye yola çıkacaktın, yada eşinle çekişmeli nafaka, tazminat ne gerekiyorsa savaşıp gene hakkını alacaksın. Size şunu söyleyeyim o kadar zorluk çekmişsiniz anneniz için eşinizin yaptıkları içinizde,babanız için şuan gemi yanıyor demekki neymiş ne kadar zorluk yaşarsan yaşa aile bir arada olduğun da aileymiş. Kısa sürede vereceğim dediğiniz 8 yaşındaki kız çocuğu bunu ömrü boyunca unutmıcak, sizide affetmicek, neden kardeşim değil de ben diye sorgulayacak, bir bogaz ben mi fazlalıktım dicek, çocuk psikolojisi öyle kıyafete, yemeğe bakmaz, ama sabah okula giderken saçının örülmesi, rahatsızlandığında anne eline bakar. Kusura bakmayın ama ben sizi değil çocuğunuzu düşünüyorum.

Alttan almak sorunların başlangıcı zaten . Alttan almak sorunları göz ardı etmek demek , sabrım bitinceye kadar sana zaman veriyorum demek . Değiştiremeyeceğin şeyler dedikleriniz net olmaya bakar bence .
Ben çalışacağım artık çocuklar büyüdü , senin maaşın evi geçindirirsen ben kurslarını vs karşılayayım deyin .
Hangi bölümü okudunuz ? Belli bir yaştan sonra iş bulmak zorlaşabilir bazı bölümlerde
Adama ayar oldum, O bir anne ne olursa olsun helal bile etmemiş anneniz hakkini sanada gelecek olursak canim herseyin hesabini yapan adamla nasil devam edebildin. Insan yedigi ictigi seyin hesabini yapabilir mi ya ? keske bole olmasaydi sizin adiniza cok uzuldum
Yıllardır mücadele ediyorum inanın ha düzeldi ha düzelecek mi düzelir mi diye kendini seven kararları için dimdik duran kadınlara hayranım ben cesaret edemedim çünkü.cocukluktan beri bastırıldı bir çok davranışım tercihlerimiz hep kısıtlı oldu yanlış tercihler ile mecburi yol yürüttük.geriye tükenmiş bir evlat tükenmiş bir anne kaldi ne aileme nede çocuklarıma yetemiyorum o kadar yoruldum ki herşeyden bir yol diliyorum Allah'tan

Bencil suratsız tripli adamlardan nefret ediyorum ya benimde eşim asker ayda 1 kez annemlere gideriz elinde tekefon oturur kendi anasigillr güllük gülistanlık vallaha delirecek gibi oluyorum benim ailem onun huyunda suyunda gezer o hiiicc konuşmaz somurtur ama.kend ailesinde dünyanın en mutlu insanı Allah görsn ya
Benimki kendi ailesine karşıda soğuk ablası ile görüşmüyor numarasını bile silmiş engellemis kardeşlik.bagi bile yok değil etrafiyla iyi gecinsin çok üzgünüm ki ailesinden almadığı eğitimi benle öğrensin diye bekledim yıllardır.sozde üniversite mezunu Antalya'da yetişmiş ama hiç medeniyet görmemiş insanlık öğrenmemis

Benimki kendi ailesine karşıda soğuk ablası ile görüşmüyor numarasını bile silmiş engellemis kardeşlik.bagi bile yok değil etrafiyla iyi gecinsin çok üzgünüm ki ailesinden almadığı eğitimi benle öğrensin diye bekledim yıllardır.sozde üniversite mezunu Antalya'da yetişmiş ama hiç medeniyet görmemiş insanlık öğrenmemis
Valla deli oluyorum böyle yabani mutsuz insanlara

Anneniz (mekanı cennet olsun) hakkını helal etmemiş , çok üzücü..
Lakin babanız bunları bilmiyor mu ? Aslında tüm aile sizin çektiklerinize vakıf, anneniz helal etmeyecek kadar dolup taşmış..
Babanızin bunlara rağmen , olsun evli kal kızım demesi çok üzücü...

Bu kadar zorbalığa rağmen babanız boşanma diyor.
Hadi ola ki bir şekilde boşandınız ,bu sefer de babanıza büyük kızınız fazla gelecek. Evde durmasına sıkıntı yaratacak . O sebeple babaya vermek mantıklı diyorsunuz.

Yani şöyle bir bakınca babanız da çok iyi bir insan gibi görünmüyor. Ha eşiniz, ha babanız .

İkisi de size kıymet vermiyor.
El kötüsü yerine kendi kötümü tercih edeyim diyorsunuz sanırım.

Ama işin içinde çocuklar olunca o adam da size el olmaktan çıkıyor bence..

Çok iyi karar vermek lazım.
Çocuğun birini baba da bırakmak, çocukta büyük travmalara sebep olacak.

Nasıl ki siz annenizi kast ederek annenin kaderi kıza diyorsunuz.
Sizin kaderiniz de kızınıza kodlanacak büyük ihtimalle...
Daha 8 yaşında annesi tarafından tercih edilmeyen evlat ileride ona ufacık bir ilgi gösterilse sevgi sanıp koşacak belki de başını yakacak ..
Yani tabi dilerim bunlar olmaz . Allah'ım kızlariniza çok güzel kaderler yazsin...

Lakin işte çok iyi düşünmek lazım.
Ne için nelerden vazgeçiyorum?

Elbette yaşadıklarınız çok zor, katlanilmasi güç şeyler. Sizin de korkusuz yaşamaya rahat nefes almaya ihticaniz var.. siz de neticede bir ananın evladısınız... Bu kadar zulüm hak değil.

Allah'ım yoluna koysun her şeyi. Yardımcı olsun size .

Anneniz (mekanı cennet olsun) hakkını helal etmemiş , çok üzücü..
Lakin babanız bunları bilmiyor mu ? Aslında tüm aile sizin çektiklerinize vakıf, anneniz helal etmeyecek kadar dolup taşmış..
Babanızin bunlara rağmen , olsun evli kal kızım demesi çok üzücü...

Bu kadar zorbalığa rağmen babanız boşanma diyor.
Hadi ola ki bir şekilde boşandınız ,bu sefer de babanıza büyük kızınız fazla gelecek. Evde durmasına sıkıntı yaratacak . O sebeple babaya vermek mantıklı diyorsunuz.

Yani şöyle bir bakınca babanız da çok iyi bir insan gibi görünmüyor. Ha eşiniz, ha babanız .

İkisi de size kıymet vermiyor.
El kötüsü yerine kendi kötümü tercih edeyim diyorsunuz sanırım.

Ama işin içinde çocuklar olunca o adam da size el olmaktan çıkıyor bence..

Çok iyi karar vermek lazım.
Çocuğun birini baba da bırakmak, çocukta büyük travmalara sebep olacak.

Nasıl ki siz annenizi kast ederek annenin kaderi kıza diyorsunuz.
Sizin kaderiniz de kızınıza kodlanacak büyük ihtimalle...
Daha 8 yaşında annesi tarafından tercih edilmeyen evlat ileride ona ufacık bir ilgi gösterilse sevgi sanıp koşacak belki de başını yakacak ..
Yani tabi dilerim bunlar olmaz . Allah'ım kızlariniza çok güzel kaderler yazsin...

Lakin işte çok iyi düşünmek lazım.
Ne için nelerden vazgeçiyorum?

Elbette yaşadıklarınız çok zor, katlanilmasi güç şeyler. Sizin de korkusuz yaşamaya rahat nefes almaya ihticaniz var.. siz de neticede bir ananın evladısınız... Bu kadar zulüm hak değil.

Allah'ım yoluna koysun her şeyi. Yardımcı olsun size .
Allah razı olsun yazdıklarınız icime işledi resmen çok duygulandırdı beni o kadar haklısınız o kadar doğru yerlere vurgu yaptınız ki üzerine söyleyecek bişey bulamadım 😭 benim işim iki ucu b.klu değnek misali sadece babam artık bakıma muhtaç eskisi gibi olamayacak tek sığındığım o dediğiniz gibi yoksa evlatlarımin biri birinden ne eksik nede fazla ikiside benim canım herşeyim ama burda horlanmasin orda odası var düzeni var evet çok zor şeyler bunlar ama az daha büyüsün beni anlayacaktır.onuda geçtim ben ondan vazgeçmiyorum herşeyi yoluna koyuncaya kadar böyle düşünüyorum bir sene belki yada iki en fazla sonra tekrar alacağım evladımı saçının teline kokusuna kurban olurum ben onun nasıl dayansın yüreğim 😭😭😭 ama o babası olacak adam elini taşın altına koymuyor sanki babamin evinden getirdim ben bu yavruları doğurduğuna bakacaksin essek gibi diyor onun için çok kolay ama bizi neler bekliyor bilmiyorm kafamdaki sorular yüzünden belkide yanlış kararlar veriyorum yada ne yaşayacağımı bilmemekten...ben Rabbime sığındım o en büyük vekildir en güzelini o bilir tayin eder bizim için ne doğruysa o olsun.dun abim sadece sen idam mahkumu değilsin rızkı veren Allah'tır o adamın bu halini çekmek zorunda değilsin evlatlarında sende başımızin tacı olursun babamı kafana takma o eski kafadir ama geçer zamanla anlar kabullenir düşünme bunları dedi içime biraz ferahlık verdi en azından ailemde birinin bana destek olduğunu bilmek beni mutlu etti.annem ölmeden önce hastanede abime bir tane kız kardeşiniz var size emanet demiş hissetmiş gibi canım anam 😭😭😭 zor bir sürec bizi bekliyor biliyorum ya ben kendimden vazgeçeceğim yada bir süre canım yanacak ama kendimi toparlayıp evladımı alacağım kendime o adamsın hayat kuracağım hayırlısı neyse rabbim onu tayin etsin hangi taşı kaldirsam canım yanacak bunu görüyorum ama geçecek inanıyorum geçecek 😭😭

Valla deli oluyorum böyle yabani mutsuz insanlara
Bende oyleyimdir beni tanisaniz hayat enerjisi doluyumdur herşeyden mutlu olmaya çalışırım pozitif bakarım benim eski halimi bile bilenler sana ne oldu böyle diyorlar ele avuca sığmaz o neşeli kız nerde diyorlar bana 😭😭 bu dünyada belki.bulunabilecek en soğuk adamı buldum vasfı sadece çocuklarına baba olmak bana eş olamadı bize yuva olamadı onun kafasını düşünmekten benim psikolojim bitti rabbim büyüktür geçecek elbette geçecek...

Eşimle on senelik evliyiz iki tane dünya tatlısı evladım var eşim polis memuru ve gurbetteyim.esim ilk zamanlar beni hiç uzmezdi sonra ilk kızım doğunca tamamen bambaşka birine dönüştü soğuk merhametsiz herşeyden kavga çıkaran cimri...annemle bekarligimda çok zorlu zamanlar geçirdik hayatım güllük gülistanlık değildi bu sebebten anneme bağım çok farklıydı gurbette ne kadar samimi olunabiliyor ise o kadar samimiydik ama eşim annemi hiç sevemedi yüzüne karşı bile sürekli saçma sapan şeyler konuşup kalbini kırdığı çok oldu akrabalarım abilerim senede bir defa bikac günlüğüne bana gelirdi ona bile kırk laf bin parca suratla karşılardı,ne ihtiyacım var mı diye sorardı ne başka bişey.en basiti bir ekmek alınacak mı evde yapacağın biseyin var mı diye bile sormazdi.herseyi sineye çektim ama annemi iki sene önce koronadan kaybettim çok acı günler geçirdim annemle kavga etti en son ölmeden annem hakkını helal etmeden öldü düşününce delirecek gibi oluyorum.birtane bile arkadaşı yoktur herkesle kavga eder evine gelen istemez giden istemez herşeyin hesabını yapar.dolapta ne yenmiş ne kadar yenmiş bilir annemde hiç görmediğimiz şeyler olduğundan çok üzülürdü tek kızım kiyamazdi bana.yakin zamanda babam beyin kanaması geçirdi ve günlerce yoğun bakımda kaldı çıktı şuan bakıma muhtaç onun yanına geldim oda benle beraber geldi abilerim babamla birlikte iken sebebsiz yere trip atar konuşmaz surat beş karış oturur ne yaparlarsa yapsınlar yaranamazlar.yine kavga çıkardı bende o kadar doldum ki zaten babamın annemin stresi yetiyor kovdum evden çıkıp git artık hayatımdan diye.simdi iki çocuğumla ne yapacağımı bilmiyorum maddi anlamda özgür değilim çalışmıyorum.bu defa barışmak istemiyorum oda gururundan eminim gelmeyecek biliyorum.bana en zor zamanlarda hep sırtını döndü buna rağmen sevmekten bahsediyor sürekli beni çok seviyormuş seven insan nasıl böyle davranır aklıma almıyor.kendi yalnızlığına beni evlatlarimi mahkum etmeye çalışıyor.cok doldum ben sana ne yapıyorum yediğin önünde yemedigin ardında benim için ne yapıyorsun bana birgün kocam kocam diye sahip çıkmadın diyor surekli.yaptigim hicbiseyin önemi yok takdiri yok.sizce yeterli sebebler mi bunlar soğumak ve ayrılmak için fikrinizi almak istiyorum
Kurtul ya hayat enerjisini emer bu adam insanın.Bosanmayacaksan da yokluğunla terbiye et.Belki ufak bir ihtimal de olsa kendine gelir

Konunuz da benim içime çok işledi. Hem aklınız çok başınızda belli olgun bir hanimsiniz hem de maneviyatiniz yüksek. Rabbim içinize ferahlık, hakkınızda hayırlı olanı versin.

Abinizin desteği iyi olmuş, birinden güç almak her zaman iyidir.. manevi olarak sizi rahatlatıp dinleseler, konuşsalar o yeter zaten size...

Şimdi her şeyi ihtimaller dahilinde konuşuyoruz. Daha bir şey olmadı.. Evet çocuğunu vermeyi hiç bir anne istemez, anneliginizden yana şüphem yok. Her evlat için en iyi anne, kendi annesidir . Verme durumu bir ihtimal, kesinleşmedi.

Bunu bir müddet içinizde tutun, kimseye büyüğü gerekirse veririm diye duyurmayin. Bu ihtimali unutun.. Herkes sizi iki çocukla gelmiş olarak bilsin. Ona göre kafa yorsun. Ne yapabiliriz diye.. sırf babanıza kendinizi kabul ettirmek için gerekirse veririm diye akıllara bunu durduk yere sokmayın ..

Büyük olan kızınız için tam zamanlı bir okul düşünün. Ya da okuldan çıktıktan sonra gideceği etüt gibi, oyun odası gibi şeyler araştırın.

Evet bir anda bütün bunların maddi manevi altından kalkmak zor, hayat pahalı . Ama bir kaç yıl zorlanır işleri sonra yoluna koyarsınız..

Kızımı vereyim de iki yıl sonra geri alırım demek malesef ütopik.
Sizce kocanız, tamam hadi artık al diye verir mi?
Geçen zamanlarda çocuğu size karşı doldurmayacagina garanti var mı?

Bakın burada bile ; gerekise büyüğü vereceğim dediğiniz zaman hemen tepki aldınız. Gerçek hayatta bu tepkiler daha acımasız olacak.

Eşim de çocukların sorumluluğunu bilsin, zorlansin.. işte malesef... Maalesef bunu anlamaz bilmezler, bunu anlayacak kapasitesi olan adamlar zaten beraberlikleri sırasında ; sen çocuklarla ilgilenirken yoruluyorsun diye anlayış gösterip eşinin diğer konularda hayatını kolaylaştırır...
Yani anlayışlı koca zaten anlayışlidır.

Siz çocuğu bırakınca, evet çocuk bakmak büyük sorumlulukmus zormuş demez.. bunu idrak eder ama gururundan demez ..
Çocuk bakarken çok yorulacak yipranacak, haklıymış bu kadın demeyecek daha çok öfkelenecek . Sen anne olsan cocugunu bırakmazdin diyecek..
Herkesin yorgunluğunu belirttiği öfke biçimi farklı.. ve eminim ki eşinizin yorgunluk ifade biçimi , sizi anneliğiniz kadınlığınız ile vurmak olur..

Kurtul ya hayat enerjisini emer bu adam insanın.Bosanmayacaksan da yokluğunla terbiye et.Belki ufak bir ihtimal de olsa kendine gelir
Emmez mi hiç bazen boğup aradım geliyor gözüme farklı görünüyor inanın o kadar dolmusum ki artık nasıl patlayacagim bilmiyorum

Bende oyleyimdir beni tanisaniz hayat enerjisi doluyumdur herşeyden mutlu olmaya çalışırım pozitif bakarım benim eski halimi bile bilenler sana ne oldu böyle diyorlar ele avuca sığmaz o neşeli kız nerde diyorlar bana 😭😭 bu dünyada belki.bulunabilecek en soğuk adamı buldum vasfı sadece çocuklarına baba olmak bana eş olamadı bize yuva olamadı onun kafasını düşünmekten benim psikolojim bitti rabbim büyüktür geçecek elbette geçecek...
Ya inanır mısın bende öyle küçücük şeylere mutlu olurum bir tokaya havalara uçarım ama kocam tam tersim depresif agresif ve çok çabuk soğuyan biridir . İyi bir baba ama asla iyi bir eş değil. 3 senede yaşlandım inan burcu oğlak mi eşinin

Ya inanır mısın bende öyle küçücük şeylere mutlu olurum bir tokaya havalara uçarım ama kocam tam tersim depresif agresif ve çok çabuk soğuyan biridir . İyi bir baba ama asla iyi bir eş değil. 3 senede yaşlandım inan burcu oğlak mi eşinin
Zaten biz kadınlar genelde ufak şeylerden mutluluk duyarız ama kalas olunca erkek o ufak şeyi bile bir tatlı sözü bile esirger hanımından.esim ikizler burcu hayatında görüp gorebilecegin en dengesiz burç bence oğlak erkeği de soğuktur bilirim kolay kolay duygularını göstermez

Konunuz da benim içime çok işledi. Hem aklınız çok başınızda belli olgun bir hanimsiniz hem de maneviyatiniz yüksek. Rabbim içinize ferahlık, hakkınızda hayırlı olanı versin.

Abinizin desteği iyi olmuş, birinden güç almak her zaman iyidir.. manevi olarak sizi rahatlatıp dinleseler, konuşsalar o yeter zaten size...

Şimdi her şeyi ihtimaller dahilinde konuşuyoruz. Daha bir şey olmadı.. Evet çocuğunu vermeyi hiç bir anne istemez, anneliginizden yana şüphem yok. Her evlat için en iyi anne, kendi annesidir . Verme durumu bir ihtimal, kesinleşmedi.

Bunu bir müddet içinizde tutun, kimseye büyüğü gerekirse veririm diye duyurmayin. Bu ihtimali unutun.. Herkes sizi iki çocukla gelmiş olarak bilsin. Ona göre kafa yorsun. Ne yapabiliriz diye.. sırf babanıza kendinizi kabul ettirmek için gerekirse veririm diye akıllara bunu durduk yere sokmayın ..

Büyük olan kızınız için tam zamanlı bir okul düşünün. Ya da okuldan çıktıktan sonra gideceği etüt gibi, oyun odası gibi şeyler araştırın.

Evet bir anda bütün bunların maddi manevi altından kalkmak zor, hayat pahalı . Ama bir kaç yıl zorlanır işleri sonra yoluna koyarsınız..

Kızımı vereyim de iki yıl sonra geri alırım demek malesef ütopik.
Sizce kocanız, tamam hadi artık al diye verir mi?
Geçen zamanlarda çocuğu size karşı doldurmayacagina garanti var mı?

Bakın burada bile ; gerekise büyüğü vereceğim dediğiniz zaman hemen tepki aldınız. Gerçek hayatta bu tepkiler daha acımasız olacak.

Eşim de çocukların sorumluluğunu bilsin, zorlansin.. işte malesef... Maalesef bunu anlamaz bilmezler, bunu anlayacak kapasitesi olan adamlar zaten beraberlikleri sırasında ; sen çocuklarla ilgilenirken yoruluyorsun diye anlayış gösterip eşinin diğer konularda hayatını kolaylaştırır...
Yani anlayışlı koca zaten anlayışlidır.

Siz çocuğu bırakınca, evet çocuk bakmak büyük sorumlulukmus zormuş demez.. bunu idrak eder ama gururundan demez ..
Çocuk bakarken çok yorulacak yipranacak, haklıymış bu kadın demeyecek daha çok öfkelenecek . Sen anne olsan cocugunu bırakmazdin diyecek..
Herkesin yorgunluğunu belirttiği öfke biçimi farklı.. ve eminim ki eşinizin yorgunluk ifade biçimi , sizi anneliğiniz kadınlığınız ile vurmak olur..
Okuduğum en aklı başında mantığa yatkın benim fark etmediğim yönleri gösteren yorum oldu inanın yazdıklarınız çok hak verdim size.zaten ben psikolojik olarak çokta sağlıklı olduğumu düşünmüyorum üst üste çok büyük imtahanlardan geçtim ve bunları yine kendi yaralarımı kendim sararak ilerlemeye çalışıyorum.herkes psikolojim bozuk beni alttan al diye beklenti içine girerken ben kimse beni alttan almadi diye kimseye küsmedim.keske başka yolları olsa keşke daha farklı bir aile hayatı yaşasaydık ama maalesef hayat bizi böyle bir çemberin içine evlilik imhanı ile yaşlandırmak niyetinde.biz bir yola çıkalım bakalım rabbim bizi yoldan çıkarmasın niyetimiz belli kalbimiz belli evlatlarim benim herşeyim dilerim Allah'tan ikiside yanımda kalsın mücadelemi kolaylaştırsin

Zaten biz kadınlar genelde ufak şeylerden mutluluk duyarız ama kalas olunca erkek o ufak şeyi bile bir tatlı sözü bile esirger hanımından.esim ikizler burcu hayatında görüp gorebilecegin en dengesiz burç bence oğlak erkeği de soğuktur bilirim kolay kolay duygularını göstermez
Valla benim enerjimi de sömürüyor arkadaşım var eşi yay burcu Allah'ım adam hiç susmuyor fıkir fıkır karısını güldürüyor espri gezmeler 🧿 sonra bide kendime bakıyorum hep ben uğraşıyorum ama adam gene mutsuz tek ailesiyle memleketine gidince mutlu

Okuduğum en aklı başında mantığa yatkın benim fark etmediğim yönleri gösteren yorum oldu inanın yazdıklarınız çok hak verdim size.zaten ben psikolojik olarak çokta sağlıklı olduğumu düşünmüyorum üst üste çok büyük imtahanlardan geçtim ve bunları yine kendi yaralarımı kendim sararak ilerlemeye çalışıyorum.herkes psikolojim bozuk beni alttan al diye beklenti içine girerken ben kimse beni alttan almadi diye kimseye küsmedim.keske başka yolları olsa keşke daha farklı bir aile hayatı yaşasaydık ama maalesef hayat bizi böyle bir çemberin içine evlilik imhanı ile yaşlandırmak niyetinde.biz bir yola çıkalım bakalım rabbim bizi yoldan çıkarmasın niyetimiz belli kalbimiz belli evlatlarim benim herşeyim dilerim Allah'tan ikiside yanımda kalsın mücadelemi kolaylaştırsin

Elbette elbette sağlıklı düşünemezsiniz şu an. Aklınızdan bir sürü mantıklı mantiksiz şey geçer. Bu çok normal.
Her boşanma streslidir zordur ki siz fazlaca şeyler de yaşamışsiniz..

Yıllarca yaşadığınız psikolojik şiddet birilerine sürekli kendinizi yarandirmaya çalışmak... Sırf kabul görmek için verebileceğiniz tavizler .
Sizi de hayat böyle etti haliyle ..
yargilayamayiz hiçbirimiz.

Belki şu an siz bile kendinize hayret etmişsinizdir, eşinizi evden kovacak gücü biran içinizde hissettiğiniz ve sesiniz bu kadar çok çıktığı için..

Henüz ne olacağı belli değil, inancınızı yitirmeden duaya Allah'a sığının. Yol gösterecek hiç ummadığınız kapıları açacaktır.

Kul sıkışmayinca Hızır yetişmez diyorlar ya 😊 bekleyin bakalım sabırla.

Bakalım boşanma durumunuz kesinleşecek mi,
önce bir iş bulmaniz gerekecek . İşin şartları önemli, haftasonu ne olacak çocuklar ile nasıl olacak, çok sıkıştığıniz zaman çocuklara bir iki saat bakacak birileri olmalı falan .. düşünülecek konuşulacak çok şey var.
İş ciddiye binince nafakası, mal paylaşımı...

Yani daha hesap etmediğiniz şeyler olur. Sandığınızdan kolay da olabilir, zor da.
İki ihtimal de her zaman var.

Bakarsınız belki de huysuz dedeye torunlar neşe getirecek... İstemez sandığınız babanız onlarla hayat bulacak 😊 zamanla niye olmasın...
Bıcır bıcır iki kız çocuğu nasıl güzeldir onlar 💕

Kötüyü konuşup, cagirmamali.. konuştuklarımizin da bir enerjisi var.. iyi düşünüp iyiye yoralim.

Zor şeyler, hayatlar herkesin hikayesi kendinde... Ben de gurbeti bilirim. Ve Polis eşiyim 🙈

Zaten bütün gün olumsuzluklar içinde bir de evde ben stres yaratmayayım diye sustuğum, görmediğim şeyler çoktur.

Herkesin kötü olmadığını, etrafta iyi insanların da var olduğunu birileri ile sosyalleşmek zorunda olduğumuzu hep söyler bu konuda eşimi çok itelerim..
Ne gerek var , neden gidiyoruz , boşver evimizde kalalım der.. gidene kadar kırk takla, gidince benden çok kendisi sohbet muhabbet ... 🤷🏻‍♀️

Bakınca kimse gerçekten bence kusursuz hayatlar yaşamıyor. İdare edilecek kadar olsa kafi işte..

İdare edilemeyen noktalar büyüdükçe de elbette ki boşanmak da evlenmek kadar bir haktır ..

Bizler iyi olup iyiyi düşünelim. Rabbim bilir.
Ne yazdıysa..

Ayrilirsaniz yeni açılan hayat kapınız çok aydınlık olsun inşallah.. olur da evliliğe devam ederseniz Allah büyüktür, kalpler diller Allah'ın elinde. Eşinize merhamet versin, ıslah etsin .

Back
X