Kocam ve bitmek bilmeyen kavgalarimiz

Ne kadar kolay konusuyorsunuz benim maddi anlamda özgürlügüm yok iki evladına bakacak durumda değilim ikinci çocuğu bile isteyede yapmadım açıkladım ezbere konuşmak anneligimi sorgulamak yerine yapıcı kırıcı olmayan yorumlar yapın.evladimdan vazgeçmek istemiyorum ama maddi anlamda yetemem ona bunu çok iyi biliyorum diğer kızım ufak en azından onu kreşe verir bende çalışırım diye düşünüyorum en azından az kendimi.toparlayincaya dek kimseden vazgectigim yok ama çocuklarımında maddi anlamda zorlanmasına gönlüm razı değil umarım anlatabildim
Daha boşanmamışsınızki neden hemen çocukları hesaplıyorsunuz o herif nafakayı ödeyecek polis maaşıyla sizde kızınızı vermeyin kalsın yanınızda .

Kız çocugu bu ayol nasıl içiniz el veriyorsa yazıyorsunuz aç kalsın yanınızda kalsın

Ben eğer boşanma sürecine girersem babamın evinde kalacağım bu sebebten babam bu durumdan hoşnut olmaz keşke böyle olmasa ama biliyorum eve kızımı bırakıp gitmem çok zor dedesi olarak bu durumu tolere edecek yapıda değil.bana eş olarak ciddi sıkıntılar yapar eşim ama çocuklarına karşı sevgi doludur ilgilenir bu konuda gözüm arkada kalmaz onun derdi benimle üstelik bana uygun şartlar sağlarsa zaten iki kiziminda velayetini alırım ben en kötü ihtimali konuşuyorum.esimin üzerinde üç tane ev var şuan birde araba bana gecinebilmem için bir yer verirse zaten iki evladimida bırakmam
Bir kocanın sırf karısı bir daha gülmesin yaşarken ölsün diye kendi öz kızlarını öldürüp kafasına sıktıgını biliyormuydunuz sizin bu narsist kocanız tamda bunu yapabilecek kapasitede

Hanımefendi doğru düzgün korunmadan hamile kalmışsınız sonra da "vardır bunda bir hayır,allah rızkını verir" diyerek bile bile bu adamdan ikinci çocuğu dogurmuşsunuz...Ben de şimdi diyorum ki o küçücük yavruyu bu hasta ruhlu adama bırakacaksınız hayır bunun neresinde? Daha hic denemeden, uğraşmadan , kimseye danışmadan vazgececekseniz hayır bunun neresinde? Analık bunun neresinde?
Size katılıyorum şartlarım nekadar zor olsada ette yesem soğanda yesem ne şartlarda olursa olsun yavrularımı yanımda isterim çocuğumun velayetini vermem

Çok teşekkür ederim bu adamla hayat geçmez bende çok çok iyi biliyorum evlatlarım için en doğru kararı vermeye çalışıyorum bunun için mücadele ediyorum.eger boşanma sürecine girersem büyük kızımın velayetini vermek zorunda kalacağım ikisine bakmam imkansız buda beni çok yaralıyor 😞
Deli misiniz siz. Sakın vermeyin velayetini. 2 çocuğa iyi bir nafaka da alırsınız. Siz adama kendiniz tahammül edemiyorken bu adamla hayat geçmez derken, çocuğunuzu nasıl o adama bırakırsınız. Evladınıza çok büyük haksızlık yapıyorsunuz.

Maalesef istemeden çocuk sahibi oldum o kadar korunma rağmen nasip oldu aldirmak istemedim yoksa düşünmüyordum kesinlikle ikinci çocuğu

Bahane demiyorum da hep aynı durum oluyor. İstemeden oldu. Bu bebekler nasıl istemeden oluyor çok merak ediyorum. eğer böyle bebek sahibi olunuyorsa tüyosunu verin burada.
Kendi cehenneminize bir çocuk yetmeyip ikincisini yapma da sizin bencilliğiniz.
Yapacağınız şey belli ama yapmayacaksınız çünkü alt metinde "pişman olsun benden özür dilesin, düzelsin" diye söylüyorsunuz

Bahane demiyorum da hep aynı durum oluyor. İstemeden oldu. Bu bebekler nasıl istemeden oluyor çok merak ediyorum. eğer böyle bebek sahibi olunuyorsa tüyosunu verin burada.
Kendi cehenneminize bir çocuk yetmeyip ikincisini yapma da sizin bencilliğiniz.

Yapacağınız şey belli ama yapmayacaksınız çünkü alt metinde "pişman olsun benden özür dilesin, düzelsin" diye söylüyorsunuz
Ben korundugum elimden gelen tüm gayreti bu konuda gösterdiğim halde cocuk sahibi oldum son defa izah edeceğim ezberden gazel okumayı bırakın artık herkesin hayatı dört dörtlük herkes mukemmel anne oldu bir anda öyle değil efendim ne derseniz deyin değil! Büyük kızımla küçük kızımın arasında beş yaş var ben istemiyordum kan pıhtılaşma sorunum var genetik doktorum bana doğum kontrol hapı yasakladı senin korunman yerine eşin korunmalı diye söylediler bizde buna istinaden yıllardır mecburen eşimin korunmasiyla yaşadık!yine korundu üstüne basa basa söylüyorum geri çekilme vs yöntemi ile değil bildiğin kondom ile korunup çok ilginç ki ben zevk suyundan hamile kaldım hiç ihtimal vermedigim şeyden meğer çok kişi hamile kalıyormuş öğrenmiş oldum!ben elimden gelenin fazlasını yaptım zaten ama nasip oldu geldi yavrum bende aldırmadım sürekli aynı şeyle itham edilip duruyorum dilediğinizi düşünebilirsiniz.yapacaginiz şey belli ama yapmayacaksınız çünkü diye başlayan cümleniz o kadar bencilce ki evet benden özür dilesin diye söylüyorum böyle düşünün sorun yok

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum bana şunu söylüyor sürekli herkes kendi doğurduğu bebeğe baksın sanki ben babamın evinden getirdim bu çocukları onun derdi zaten çocukların bende kalması ki rahat rahat hayatına devam edebilsin hiçbir sorumluluk almasın paralarını vereyim ne yaparlarsa yapsin... ben de buna izin vermek istemiyorum evlatlarının maddi manevi sorumluluklarını bilsin bu sadece para göndermek ile olmuyor gurbetteyim ben yeri gelecek çocuklarımla belki sıkıntılı günler geçireceğim tek çocuğu kreşe koyup çalışabilirim ama iki çocukla bu imkansız.ve en büyük sorun babam o zaten kabul etmez biliyorum bosanmami istemiyor bir yerden başlarsam en azından toparlanincaya kadar düzenim oluncaya kadar bunu yapmak zorundayım.kimse içine düşmeden bilemez

Ben korundugum elimden gelen tüm gayreti bu konuda gösterdiğim halde cocuk sahibi oldum son defa izah edeceğim ezberden gazel okumayı bırakın artık herkesin hayatı dört dörtlük herkes mukemmel anne oldu bir anda öyle değil efendim ne derseniz deyin değil! Büyük kızımla küçük kızımın arasında beş yaş var ben istemiyordum kan pıhtılaşma sorunum var genetik doktorum bana doğum kontrol hapı yasakladı senin korunman yerine eşin korunmalı diye söylediler bizde buna istinaden yıllardır mecburen eşimin korunmasiyla yaşadık!yine korundu üstüne basa basa söylüyorum geri çekilme vs yöntemi ile değil bildiğin kondom ile korunup çok ilginç ki ben zevk suyundan hamile kaldım hiç ihtimal vermedigim şeyden meğer çok kişi hamile kalıyormuş öğrenmiş oldum!ben elimden gelenin fazlasını yaptım zaten ama nasip oldu geldi yavrum bende aldırmadım sürekli aynı şeyle itham edilip duruyorum dilediğinizi düşünebilirsiniz.yapacaginiz şey belli ama yapmayacaksınız çünkü diye başlayan cümleniz o kadar bencilce ki evet benden özür dilesin diye
Korunma yöntemini anlatırken bukadar detaya gerek yoktu bence ama milletin devamlı üzerinize gelmesi sizi bu şekilde anlatmaya itmiş okuduğum kadarıyla.Zor kardeşim belirsizlik neyapacağını bilememek çok zor helede her huyunun yanında birde cimrilik varmış inan o dahada zor Allah yardımcın olsun Rabbim sana bir çıkış kapısı göstersin düzelecekse eşine Rabbim hidayet versin eğer düzelmeyecekse seni kurtarsın

Allah’ım büyük konuşmak istemiyorum ama o kadar korunmaya rağmen derken nasıl bir korunmadan bahsediyorsunuz sormak istiyorum.
Benim bir tane var sonrasına her türlü yetemem diye istemedim ama çok yakın arkadaşım var 15 senelik evli evlenmeden önce de istemiyordu ve gerçekten yok.
Bu insan nasıl korunuyor konulu sıkı sıkı sorup vlog falan çekicem artık.
Siz haklısınız anlattığınıza göre ama iki sene önce bırakmalı idiniz neden babanızın bu durumunu beklediniz.
Ve yıllardır her şey belli iken neden hazırlık yapmadınız?
Ee kovdum diyorsunuz şimdi ama belli hazırlık yok düzelip gelir mi belki mi diyorsunuz?
Kızdım kovdum düşünmeden aklımda yokken şimdi napsam mı diyorsunuz?
Ya geri çekilme ile korunduk yani kısacası korunmadik demek istiyor.

Korunma yöntemini anlatırken bukadar detaya gerek yoktu bence ama milletin devamlı üzerinize gelmesi sizi bu şekilde anlatmaya itmiş okuduğum kadarıyla.Zor kardeşim belirsizlik neyapacağını bilememek çok zor helede her huyunun yanında birde cimrilik varmış inan o dahada zor Allah yardımcın olsun Rabbim sana bir çıkış kapısı göstersin düzelecekse eşine Rabbim hidayet versin eğer düzelmeyecekse seni kurtarsın
O kadar anneligimi sorgulamak niyetinde kalıyorlar ki artık en ince ayrıntısına kadar yazmak durumunda kaldım buna rağmen eminim dahada suçu bana yükleyecek olanlar vardır olsun sorun değil açıkçası.size çok teşekkür ederim ılımlı tarafından bakıp konuştuğunuz için benim fikir aldığım kısım ile bana konuşulan kısım bambaşka amin inşallah

Keske bu tepkini annenle kavga ettiginde gosterseydin. Insanlar degisir bazen gercek yuzunu gostermez… ama bu herif full huzursuzluk..hem ailene mahcup ediyor hem cimri..

O kadar anneligimi sorgulamak niyetinde kalıyorlar ki artık en ince ayrıntısına kadar yazmak durumunda kaldım buna rağmen eminim dahada suçu bana yükleyecek olanlar vardır olsun sorun değil açıkçası.size çok teşekkür ederim ılımlı tarafından bakıp konuştuğunuz için benim fikir aldığım kısım ile bana konuşulan kısım bambaşka amin inşallah
Burda moda cunku😐 1 cocugun olsa onunda hesabini soracaklardi emin ol.. olanla olene care yok, cocugu geri gonderecek halin yok sonucta😐 suan mevcut duruma bakacaksin sen.. tek cocukla olsan yine durumun ayni olacakti halbuki.. tabii arti 1 can ekstra sorumluluk ama.. yapacak birsey yok onun icin

Ben korundugum elimden gelen tüm gayreti bu konuda gösterdiğim halde cocuk sahibi oldum son defa izah edeceğim ezberden gazel okumayı bırakın artık herkesin hayatı dört dörtlük herkes mukemmel anne oldu bir anda öyle değil efendim ne derseniz deyin değil! Büyük kızımla küçük kızımın arasında beş yaş var ben istemiyordum kan pıhtılaşma sorunum var genetik doktorum bana doğum kontrol hapı yasakladı senin korunman yerine eşin korunmalı diye söylediler bizde buna istinaden yıllardır mecburen eşimin korunmasiyla yaşadık!yine korundu üstüne basa basa söylüyorum geri çekilme vs yöntemi ile değil bildiğin kondom ile korunup çok ilginç ki ben zevk suyundan hamile kaldım hiç ihtimal vermedigim şeyden meğer çok kişi hamile kalıyormuş öğrenmiş oldum!ben elimden gelenin fazlasını yaptım zaten ama nasip oldu geldi yavrum bende aldırmadım sürekli aynı şeyle itham edilip duruyorum dilediğinizi düşünebilirsiniz.yapacaginiz şey belli ama yapmayacaksınız çünkü diye başlayan cümleniz o kadar bencilce ki evet benden özür dilesin diye söylüyorum böyle düşünün sorun yok
Buarada aciklik getireyim.. condom ilk andan itibaren takilmasi gerekir.. yani zevk suyu vs islemez boylelikle (tabii herhangi bir delik vs yoksa) maalesef ortalarda takilan condom tam koruma saglamiyor.

Rica ederim nedemek herşey gönlünüzce olsun inşallah bol bol dua et kardeşim yer gök dua ile ne alaka dersin belki ama namazlarınıda kıl Rabbime sığın inşallah bir çıkış kapısı gösterecektir

Dünyada boşanan çifler arasında velayet paylaşımının tek örneği siz olmayacaksınız böyle bir durumda mecbur kalırsanız eğer.
Durumunuzu düzeltiğinde tekrar velayet davası açıp geri alabilirsiniz.
Bunlar hep birer çözüm. Bu yasalar bunlar için var.
Burada önemli olan o ne demiş bu ne düşünmüş değil siz bunlara hazır mısınız.
Böyle zorlu bir süreçe göğüs gerebilecek misiniz.
Kararlı ve emin adımlarla yürürseniz süreç içindeki yaşanabilecek zorluklar daha hafif atlatılır.
Ama ayşe ne demiş ali ne düşünmüş diye kendinizi kaptırırsanız işin içinden hiç çıkamazsınız.
Eğer ki evliliğinize şans vermek isterseniz de çok radikal bir değişim beklemeyin eşinizden.
Büyük çocuğunuz bir kaç gün sonra okula başlayacak. Bu süreçte sukunet sağlamanız ve düşünmeniz çocukların faydasına olur. Onlar da etkileniyor sizin bu gerginliklerinizden.

Babamın evi var zaten yalnız ama bosanmami kesinlikle istemiyor abimde boşandı onu bile yıllardır hazmedemiyor inanın bana ben yoksa iki üniversite bitirdim bir yerlerde çalışır çocuklarıma bakmasinida bilirim.fakat ailem bana destek olmuyor
İki üniversite bitirdiyseniz bir iş bulup çalışacaksınız ve geçineceksiniz. Babanız boşanmayı hazmedemiyor ama kızının böyle bir hayata mahkum olmasını hazmediyor öyle mi ? Bu herifle bilmem kaç yaşında bilmem kaç tane hastalık sahibi olup kalırsınız herifte taş gibi durur yerinde. Bırak babanı düşünmeyi kendini ve iki çocuğunu düşün.

Bu saydığınız her ihtimali en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum inanın ve o kadar haklısınız ki zaten elimi kolumu bağlayan sebebler bunlar evlatlar evlatlar evlatlar... Cananı düşünürken candan geçmişiz gençliğimiz elimizden kayıp giderken evlatlarımız için nefes olmaya bir olmaya aile olmaya çalışıp bu yükün altında ezilmişiz...benim annemde o kadar sıkıntı çekti ki babam annemi aldatirdi döverdi eve hacizler gelirdi esyasiz evde beş kuruş parasız pazar toplayarak karnımızı doyurdugumuz günlerden geçtim...insanın kaderi degismiyormus onu öğretti bana hayat annem kızım ben çok çektim maaşı düzenli olur memur geçim derdin olmaz diye evlendirdi beni bu adamla ama seçim yanlış olunca gecimde olmuyormuş öğrendim...evlatlarima çok üzülüyorum şartlar çok kötü eşim daha kötü çaresizlik kötü kendini seven insanlara imreniyorum bazen kimseye minnet etmeden dimdik duruyorlar ayakta.bir bize küsmüş alem bir bize yarım bırakılmış hikayeler...
Annenizi aldatıp döven , sizi sefalet içinde yaşamaya mahkum eden , belki de sevgisini esirgeyen bir babayı niye bu kadar çok önemsersiniz bilmiyorum . Ayrıca anneniz onca sıkıntı çekerken ayaklarının üzerinde durmaya neden çabalamadınız ? Babanız ve eşiniz tencere kapak misali birbirlerini tamamlıyor .

Kimse sizi düşünmüyor. O yüzden önce kendinizi ve evlatlarınızı düşünün . Boşan ya da boşanma diyemem ama önce tüm şartları oluştur . Kendi kendine yet , sonrasında çocukların hayatını etkileyecek kararlar alırsınız . Yani önceliğiniz boşanma olmamalı , çalışmalısınız belki 1-2 yıl daha sabretmelisiniz . O süreçte de hep hazırlanmalısınız . Çocuklar da biraz daha büyür , onların gittiği okulda belki TYP ‘li bir temizlik görevlisi olursunuz . Hem çocuklar gözünüzün önünde olur hem de siz çalışırsınız . Bedensel sorunları olan bir öğrencimin annesi aynen bu şekilde yaptı.
Muhasebeciyken okulda kantinde çalıştı . Acil bir durum olunca da sürekli oğlunun yanında oldu .

Madem eşiniz çocuklarını çok seviyor , akıllı davranın çocuklar için bir kez daha şans veriyormuş gibi görünüp yavaş yavaş kendiniz için bir gelecek inşa edin .

Hem diyorsunuz ki çocuk doğmadan önce melekti çocuktan sonra kötü biri oldu, geri dönüp diyorsunuz ki hiç arkadaşı yoktu zaten kimse onu istemiyodu.

Siz evlenirken gayet de farkındaydınız neyin ne olduğunun.

Back
X