• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocam ve yasamdan bunalımı

Atanamadım diye çalışmayan kadınları anlamıyorum. Sanki ülkede sadece devlet iş veriyor. Bir erkeğin bunu söyleme lüksü nasıl yoksa kadının da olmamalı. Çalışmak istemiyorum diyeni anlarım da atanamadım o yüzden çalışmıyorum demek bahaneden başka bişey değil.

Eşinize gelince, ailenizden korktuğu için sizi aldatmayan adamı hayatınızda tutmayın derim. Zaten bir evlilik, bir paylaşım yok hayatınızda. Kağıt üzerinde evlisiniz sadece.

ama özelle devlet her zaman bir olmuyor malesef. hele de evde çocuk varsa. bekarken çalıştım özelde. sabah 6 da çıkar akşam 8 de evde olurdum. sofrada uyuklardım. şimdi çocuğumla özelde çalışmam çok çok zor. yani ihtiyacım had safhada olmalı ki çalışmalıyım. he bir de benim gibi cüzi miktarlarda iş bulursa bakıcı parasını ancak öder.
o yüzden erkek için bahane değil ama kadın için bahane, hatta ciddi sebep. ev de bakıma muhtaç bebek, çamaşır, bulaşık, ütü, daha bu liste gider. ne kadar eşitlik desek de bunların yükü genel olarak kadında oluyor işte.

konu sahibi bence eşin ailenden korktuğu için seni bezdiriyor. zira korktuğunu başta belirtmişsin. belki hayatında biride vardır. bu kadar kötü huylara sahip bir insan onu da pekala yapabilir.
gene ortada bir bebek ve mutsuz anne. artık bu konular yordu bizi, yaşayanlara Rabbim gani gani sabır ve yol versin inş.

ama özelle devlet her zaman bir olmuyor malesef. hele de evde çocuk varsa. bekarken çalıştım özelde. sabah 6 da çıkar akşam 8 de evde olurdum. sofrada uyuklardım. şimdi çocuğumla özelde çalışmam çok çok zor. yani ihtiyacım had safhada olmalı ki çalışmalıyım. he bir de benim gibi cüzi miktarlarda iş bulursa bakıcı parasını ancak öder.
o yüzden erkek için bahane değil ama kadın için bahane, hatta ciddi sebep. ev de bakıma muhtaç bebek, çamaşır, bulaşık, ütü, daha bu liste gider. ne kadar eşitlik desek de bunların yükü genel olarak kadında oluyor işte.

Benim için geçerli sebepler değil bunlar. Hadi çocuk bir sebep diyelim o zaman o çocuğu yapmadan önce çalışıp en azından bir süre idare edecek birikim yapılmalı. Öyle gelecegini sağlamadan çocuk yapılırsa sonuç bu oluyor.

Tüm maddi külfeti adamlara yükleyip sonra isteksiz, ilgisiz, cimri, taleplerimi karşılayamıyor denmez, denmemeli.

Yurtdışında olduğunuzu yazmışsınız bir süre, yani yabancı dilinizin olduğunu varsayıyorum. Bence evden freelance tercümanlık yapın, hem maddi olarak biraz özgürlüğe kavuşursunuz hem evladınıza da bakabilirsiniz rahatça. Ayrıca eşiniz belki size saygı duymayı öğrenir.

hepiniz de haklısınız ..tamam maddi konuyu gectım.. ya beraber olmamak için kendince bahaneler yaratması...ailemden korkar derım cunku kendisi akrabam..ve babam aile içinde ititbarı buyuk olan biri..babamı karsısına almakistemez.ve yasadıgım sehir akrabalarımızla dolu...iş yerindeyse arkadaslarının hepsi beni tanıyorlar..aldatmaz diyorum.telefonu hep ortalıkta internette pek durmaz.yaaa yatagımızdan benden uzak durması

hepiniz de haklısınız ..tamam maddi konuyu gectım.. ya beraber olmamak için kendince bahaneler yaratması...ailemden korkar derım cunku kendisi akrabam..ve babam aile içinde ititbarı buyuk olan biri..babamı karsısına almakistemez.ve yasadıgım sehir akrabalarımızla dolu...iş yerindeyse arkadaslarının hepsi beni tanıyorlar..aldatmaz diyorum.telefonu hep ortalıkta internette pek durmaz.yaaa yatagımızdan benden uzak durması

Konuştunuz mu?
Sebep maddi olabilir mi? Maddi sorunlardan bunalıp hayattan soğumuş olabilir mi?
Daha önceden de mi böyleydi?

İstemiyor işte... Babanizdan ve akrabalarınızdan korktuğu için de ayrılamıyor. Korku yüzünden yanınızda duran bir eşiniz var.

Benim için geçerli sebepler değil bunlar. Hadi çocuk bir sebep diyelim o zaman o çocuğu yapmadan önce çalışıp en azından bir süre idare edecek birikim yapılmalı. Öyle gelecegini sağlamadan çocuk yapılırsa sonuç bu oluyor.

Tüm maddi külfeti adamlara yükleyip sonra isteksiz, ilgisiz, cimri, taleplerimi karşılayamıyor denmez, denmemeli.

ama kadın taleplerimi karşılamıyor dememiş ki. evde acil bişey olsa para yok diyor. birliktelik yok diyor,çıplak çıksam napıyorsun demez diyor. bunlar çalışmayla orantılı değil gibi yani. ciddi ve farklı problemler içeriyor.

ama kadın taleplerimi karşılamıyor dememiş ki. evde acil bişey olsa para yok diyor. birliktelik yok diyor,çıplak çıksam napıyorsun demez diyor. bunlar çalışmayla orantılı değil gibi yani. ciddi ve farklı problemler içeriyor.

Hiç bir şey yazmıyor ki? Önceden de mi böyleydi diyoruz. Bazı insanlar kıskanç değildir. Bazısı maddi konularda çok bunalımdaysa ne giymiş falan dikkat edecek durumda değildir. Bu cinselliği de etkiler.

Olmamalı işte ama nedense oluyor. Hadi diyelim insan kendi kocasına bir şey yapamıyor ama sonra gidiyor oğlunu da aynı kafayla yetiştiriyor. E ne anladım ben bu işten.

yok öyle demek istemedim ben zaten. mesela benim eşim yapar Allah razı olsun. ama işi çok yoğun. eve gelir çocukla ilgilenirken ben haldır haldır yemek yaparım. sonra yemeği yer tekrar gider. ee çamaşır var kocam işte mecbur yıkarım çıkmasını beklerim uyumam onu asarım uyurum. sabaha ütü var mecbur ben yaparım. eşim sadece uyuyup, yemek yiyebiliyor. ha evde olduğunda da sofrayı toplar çayı yapar servis eder ben de oğlanla ilgilnirim. genel oalrak gene ev işleri ben de toplanıyor.
bir de kayınvalidem öğretmiş valla hakkını yemeyim. her iş gelir elinden. ben de 3 yaşındaki oğluma öğretirim. sofra kurar kaldırır. kirlilerini atar. oyuncak toplar falan işte.

Ben adamı haklı bulmadım zaten de kadına da hak veremiyorum malesef. Adamın cebinde para yoksa acil durum parası nasıl verecek kadına?

Bir önceki mesajımda dediğim gibi adam eşini sevmiyor, istemiyor muhtemelen. Sadece korktuğu için yanında kalıyor. Kadın umurunda değil ki. Belki de bezdirmeye çalışıyor.

kızlar kocam bana karsı cok ılgısız..ne yapabilirim..8 yıllık zorlu bir beraberlıkten sonra evlendik.bu 8 yılın 4 yılı birbirimizden uzak dustuk mecburen.ben yurtdısına gittim ve o da sabırla beni bekledi
Dondukten hemen sonra da evlendik.universitemezunuyum ama bir turluatanamadım.bazen bana laf çaktıgı daoluyor.hani para kazanmak zor,sen bilmezsin...vb. bir oglumuz var.10 aylık.beni aldatmaz biliyorum.cunku benden korkmasa bile ailemden korkar.ama bana karsı cok ilgisiz.bir yere gittiğimizde bazen ne giydiğimi bile bilmez.yani çıplak gitsem anlamaz.dışarıya benmle cıkmakıstemıyor.ayda belkı ıkı defa beraber oluruz ya da olmayız.kac defa bu konuda konusmusumdur.hep hatalıyım demıstır kendımı toparlayacam demiştir ama hep aynı...bedenmle ilgilenmez,sacımla ilgilenmez...doğru düzgün para vermez...evde cocukla tek basımayım acielen bir sey olsa emin olun yanımda hiç para yoktur..bana karsı cimri de...anlatabildm mı bilmiyorum..ne yapayım kızlar ne yapayım
Böylesini napacan yol vericen düzelmez gibi hem ailenden nie korksun ki ruhu duymaz ailenin Allah korkusu var desen tamamda

Canim vallahi evlendigimizden beri yataga soguk.tamam diyorum maddi sorunlar falan filan...arkadaslar bu kadar da olmaz ki hep boyle hep konustum.dedim gerekirse bir psikologa gidelim tamam dedi duzelecem dedi ama ayni..hangi konuda olursa olsun konusurum anlatirim ama her tartismada uste cikmaya calisir ve ben de lanet olsun suc benm tamam yeter artik derim.ama bu konuda iyi olmadigini biliyor..ben her zamn alttan alirim onu.her zamn saygi duyarim ama olmuyorrrrr...

Canim vallahi evlendigimizden beri yataga soguk.tamam diyorum maddi sorunlar falan filan...arkadaslar bu kadar da olmaz ki hep boyle hep konustum.dedim gerekirse bir psikologa gidelim tamam dedi duzelecem dedi ama ayni..hangi konuda olursa olsun konusurum anlatirim ama her tartismada uste cikmaya calisir ve ben de lanet olsun suc benm tamam yeter artik derim.ama bu konuda iyi olmadigini biliyor..ben her zamn alttan alirim onu.her zamn saygi duyarim ama olmuyorrrrr...

Bütün sorunlar için aile terapisine yanaşmaz mı? Cinsellikten çok diğer sorunlar için. İletişim sorununuz var. Bunu bile aşmanız gerekiyor. Ve işte çocuktan önce evililiğin oturması derken tam olarak da bundan bahsediyoruz. Çocuk yapmaya karar vermek büyük bir adım. Ona sunulacak ortam iyice tartılmalı diye düşünüyorum.

Back
X