• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam

Sizin adınıza çok üzüldüm.Bu kadar yıllık evliliği paylaşımları çocukları sıkıldım diye bir kalemde silmek istemesi gerçekten üzücü.. Ya sizin hayatınız geçmişiniz geleceğiniz çocuklarınız ne olacak evlilik bencillik degilki eşiniz bencilmis malesef.Yazık yıllarınız yuvanıza evlatlara.Gercekten zor bir durumdasınız. Bırakın biraz istediği gibi gezsin karışmayın.kendinizi üzmeyin.ne yapmak istiyorsa yaşasın.duzelirse duruma göre bakarsınız.ama serbest bile bıraktığınız halde ayrılık lafını ederse gerçekten bırakın o adamı size hayır gelmez..üzer yıpratır daha çok ödün de vermeyin.eden bulur aklı başına gelir gelmez kendi tercihi olir.siz geriye dönüp baktığınızda keşke dememeniz icin oni bir de özgür bırakın.yasasin hayatını beyefendi...olmazsa sizde yolunuza bakin kendinizi düşünün siz de bencil olun.

Evet öyle diyorlar desinler ben kendimi biliyorum , kullanma falan değil bu yaptığım çocuklarımı düşünmek zorundayım ve öte yandan ben ne olursa olsun gerçekten onu herşeye rağmen çok sevdim tabi onun beni sevmediği istemediği söz konusu olunca bunu hiç dile getirme gereği duymadım , diğer bı taraftan maddiyat bir yana bu adam boşanımca bekar mı kalacak evlenecek çocuk sahibi olacak tekrar ve çocuklarımızdan iyice kopacak ve çocuklarımız çok duygusal bunu kaldıramaz ağır yaralar açar onların çocuk ruhlarında bundan da korkuyorum...yani maddiyat işin sadece bi boyutu ....
Ben sizi çok iyi anlıyorum. Çocukları düşünmediğiniz iddia ediliyor boşanmadığınız için ama bence öyle değil, eşiniz çocukları düşündüğü için mi boşanalım diyor ki hayır kendi özgürlüğü için diyor bunu.
E bu durumda çocukları sadece neden siz düşünesiniz , babaları olarak onun da düşünüp ona göre hareket etmesi lazım.
Burda bir şey atlanıyor, bir kadın sırf çocukları için sevgi olmayan bir evliliğe katlanıp kendini feda edebilir ama çoğu erkek bunu yapmıyor sadece kendi mutluluğunu rahatını düşünüyor.

Konu sahibi bosanmayi dusunmeyin bence.esiniz geldiginde sorgulamadan sorun cikmadan bi normal aile gibi muhabbet edin.gezin eglenin.birbirinizi de ozel olarak ihmal etmeyin.siz bir adim atin bence.

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Çocukları düşünmediğiniz iddia ediliyor boşanmadığınız için ama bence öyle değil, eşiniz çocukları düşündüğü için mi boşanalım diyor ki hayır kendi özgürlüğü için diyor bunu.
E bu durumda çocukları sadece neden siz düşünesiniz , babaları olarak onun da düşünüp ona göre hareket etmesi lazım.
Burda bir şey atlanıyor, bir kadın sırf çocukları için sevgi olmayan bir evliliğe katlanıp kendini feda edebilir ama çoğu erkek bunu yapmıyor sadece kendi mutluluğunu rahatını düşünüyor.
İşte onu anlatamam çok zor ben mutlu olmak sevilmek değer görmek ilgi görmek istemez miyim hangi kadın istemez ama olmuyorsa da çocuklar için bişeyler yapılabiliyorsa ilişki düzeltiliyor sana düzeltilmeli olmuyorsa çocuklar için iki eş te belli bir saygı çerçevesinde birarada olmanın yollarını aramalı ...boşanmak çözüm değil bencilce kaçış gibi geliyor bana( tabi arada alkol kumar vs. 3.şahislar olmadığı sürece)

İşte onu anlatamam çok zor ben mutlu olmak sevilmek değer görmek ilgi görmek istemez miyim hangi kadın istemez ama olmuyorsa da çocuklar için bişeyler yapılabiliyorsa ilişki düzeltiliyor sana düzeltilmeli olmuyorsa çocuklar için iki eş te belli bir saygı çerçevesinde birarada olmanın yollarını aramalı ...boşanmak çözüm değil bencilce kaçış gibi geliyor bana( tabi arada alkol kumar vs. 3.şahislar olmadığı sürece)
Ben de ayni fikirdeyim cocuklarin on planda olmasi gerekiyor bu durumda.esler birbirine saygi vefa olgunluk cercevesinde yasayabiliyorsa ayni evde cocuklarin acisindan daha saglikli olur.eslerin ay bunalttin beni ay sıkıldım senden gibi sorunlarla cocuklarin aile kavramini ve duzenini bozmaya hakkimiz yok.ama suda var esimle tartissak kizim uzuluyor birbirimize sarilsak oda gelip ucumuz sariliyoruz.cocuklarin birbirini seven sayan anne babaya da manen cok ihtiyaclari var ki bu bi omur hayatini etkileyecek bir durum.o yuzden karsilikli olarak caba gosterip birbirinizi mutlu etmelisiniz ki siz de mutlu olun esiniz de.

Ben de ayni fikirdeyim cocuklarin on planda olmasi gerekiyor bu durumda.esler birbirine saygi vefa olgunluk cercevesinde yasayabiliyorsa ayni evde cocuklarin acisindan daha saglikli olur.eslerin ay bunalttin beni ay sıkıldım senden gibi sorunlarla cocuklarin aile kavramini ve duzenini bozmaya hakkimiz yok.ama suda var esimle tartissak kizim uzuluyor birbirimize sarilsak oda gelip ucumuz sariliyoruz.cocuklarin birbirini seven sayan anne babaya da manen cok ihtiyaclari var ki bu bi omur hayatini etkileyecek bir durum.o yuzden karsilikli olarak caba gosterip birbirinizi mutlu etmelisiniz ki siz de mutlu olun esiniz de.
Onun için diyorum mutlu olmak mümkünse o da bende birlikte mutlu olalım çocuklarımız içinde en iyisi olur ama yok olmuyorsa o çocuklara sormadik onları yaparken şimdide canımız böyle istiyor diyip onları mağdur etme hakkımız yok ...

İş yerinde bişey yoksa dışarda zaman geçirmiyor nöbet tutuyor hastanede yatıp kalkıyor ...siz nasıl öğrendiniz? Teline falan bakıyorum ara ara ...bişey yok
Telefonunda gördüm ama adam tabi tedbirli davranıyormuş bende arada bakıyordum öylesine ama hiç bişey görmüyordum sonra bi gün geceden mesajlaşmışlar sonra bu uyumuş kalmış uyuyunca mesaj gelmiş ben de tlf baktıydım tesafüf öyle öğrendim benden bile ayrı yatardı arada ihanettenmiş meğer anlatsam o kadar iğrenç ki isterseniz benim ilk konuma bakabilirsiniz orda yazıyor neyse dediğim gibi çok dilkatlı davranıyorlar siz denuyanık olun

Arkadaşlarıyla görüşmesini neden kısıtlıyosunuz onu anlamadım artı çocuklarınız muhtemelen büyümüştür çalışıp kendinizi muhtaç etmeyin sağlam gitmeyen bi evlilik sonucu boşansanızda yeni hayat kurmak zor olur

Telefonunda gördüm ama adam tabi tedbirli davranıyormuş bende arada bakıyordum öylesine ama hiç bişey görmüyordum sonra bi gün geceden mesajlaşmışlar sonra bu uyumuş kalmış uyuyunca mesaj gelmiş ben de tlf baktıydım tesafüf öyle öğrendim benden bile ayrı yatardı arada ihanettenmiş meğer anlatsam o kadar iğrenç ki isterseniz benim ilk konuma bakabilirsiniz orda yazıyor neyse dediğim gibi çok dilkatlı davranıyorlar siz denuyanık olun
Siz mi yazmıştınız başka bir arkadaş mı hatırlamıyorum wattsapp web diye onu araştırdım yarın eve gelince ilk fırsatta PC den mesajlarına bakacam varsa bişey ortaya çıkar.... Ama ben ihtimal vermiyorum herkes nasıl bu kadar emin olabilirsin diyor ama benim ki öyle bı kişi olsa direk alır çantası ni gider böyle gel gitlerle hiç yormaz kendini .... çünkü kendine kıyamaz aşkını sonuna kadar yaşar...kalbinde değil ama fikrinde öyle bişey var mı diyorum bende bazen ...hani ayrılmak istemesi bana o hissi veriyor ayrılacak yeni heyecanlara yelken açmak istiyor olabilir ama şu aşamada bence başka biri yok

Arkadaşlarıyla görüşmesini neden kısıtlıyosunuz onu anlamadım artı çocuklarınız muhtemelen büyümüştür çalışıp kendinizi muhtaç etmeyin sağlam gitmeyen bi evlilik sonucu boşansanızda yeni hayat kurmak zor olur
Yok kısıtlama değil ...sadece aile arkadaşlardan önce gelir diye düşünüyorum ...yani bir hafta aileni görmediysen ctesi planın ailenle olmalı ...ama onun için öncelik arkadaşları...onları tercih etmesi bizden önde tutması beni rahatsız ediyor...kısaca arkadaşlar ıyla zaman geçirmeyi bizimle zaman geçirmeye tercih ediyor

WhatsApp işini hallettim arkadaşlar bakalım ne bulacam,ama işin kötüsü benim PC de onun web i yüklü olduğu için yazık eşim sürekli çevrimiçi görünüyor

Adam seni sevmiyor, boşanmak istiyor. Onun da ömrü gidiyor. Bu ezikliği kendinize nasıl yakıştırıyorsunuz ki? Yüzsüzlüğe gerek yok bence. Onurlu olun. Her şey ondan ibaret değil.
Hadsizsin! Cümlelere bak! Karşında kırgın bir kadın var az ağır ol yahu!!

Beklentiyi keserseniz çok mutlu olursunuz.. Hayatınızı eşinize mahkum etmeyin.. haklı olarak eş görevini yerine getirmesini bekleyin tabi hakkınız.. ama eşinizi buna zorlamak daha çok itici olur..

size böyle söylemek kolay gelior galiba yaşamayan bilemez karı koca mutsuz da olsalar çocuklar babalarının akşam geleceğini. biliyor. yaşadıkları zaten zor belli bi yaştan sonra daha zor boşanmak onun için çözüm değil bi çatısı var çoçuklarıyla nie bozsun ki ben boşanmış bi ailenin çocuğuyum kavga gürültü iddia çalışmama gibi bi durum varsa eve getireceği parayı başka bi yere yatırıyosa ozman boşanmak daha kolay glir bnm annem hayatı boyunca calışmadı 35 yaşından sonra çalıştı gerçekten çok zordu hem onun için hemde bizim için okul yıllarıydı pskolojim bozuluyo du hergn kavgadan sınıfta kaldım bidaha gönderemedler maddi olarak erkek kardeşim okulu bırakmak zorunda kaldı annemin çalıştığı yetmıordu evde kim yemek iş yapıcktı 15 yaşındaydım hepsi bana kalıodu ve hergn annemizi beklioduk işten Glsn dye babammı sormayın evlendi oda suanda evliyim 7 aya girdik ve mutluyum çok şükür .
Evli ve iki çocuk annesi bir kadın olarak yorum yaptım ..

Düşünüyorum da , kavga gürültü arasına sıkışmış berbat bir yaşam mi , yoksa huzur ve güven içinde , küçücük mutlulukları olan bir yaşam mi ...tercihim ,ikinci şık ve tek ebeveynli, diğerinin zaman zaman dahil olduğu bir yaşam ..

Empati yaptım ,kolayı molayı yok ,olay bu ..

Şimdi burda herkesin karekteri hayata bakış açısı çok farklıdır.Her durumu inan bana her insan farklı yorumlar ama anladıgım kadarıyla gidecek yerinde yok..Hem gitsen kimin yanına sıgacaksın...Ayrıca bu bizim annnelerimizin ve babalarımızın da başına gelmiştir.Evlilikte belli bir süre sonra kopmalar , sogumalar,sıradanlıklar yaşanabiliyor..Sırf kavga anında Boşanalım dedi diye bir evliligi bitirmek çoçuklarını başka hayatlara taşımak ne kadar mantıklı...Adamın sana şiddeti yok,evinin maddiyatını karşılamama gibi durumu yok Anlattıklarından anladıgım kadarıyla..Böyle buhranları her insanoglu yaşamaktadır.Sabırla ve sevgiyle sen evliligine devam et ama Boşanma..Sanada yazık giden ömür senden gitti!

bence de... ama kendine de vakit ayır, sosyalleş, çık gez dolaş kendini ihmal etme sakın... hayatın tadını çıkar yani, hayatını yaşa...

Evli ve iki çocuk annesi bir kadın olarak yorum yaptım ..

Düşünüyorum da , kavga gürültü arasına sıkışmış berbat bir yaşam mi , yoksa huzur ve güven içinde , küçücük mutlulukları olan bir yaşam mi ...tercihim ,ikinci şık ve tek ebeveynli, diğerinin zaman zaman dahil olduğu bir yaşam ..

Empati yaptım ,kolayı molayı yok ,olay bu ..
Arkadaşlar ben hepinizin fikirlerini almak için buraya yazdım , her türlü cevap kabulüm herkes kendi fikrini yazsın , tabi bazı cevaplar can acıtıyor ama olsun bu içinde bulunduğum durumdan daha fazla acıtmaz nasılsa ...onun için lütfen tartışmayı ki konu kilitlenmesin çünkü desteğinize fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var .....

Nereden başlasam bilemiyorum arkadaşlar ama içimden çıkamıyorum hikayem çok uzun sizi sıkmamak için kısaca özetlersem , 17 yıllık evliyim eşim iş nedeniyle 3 yıldır başka bir şehire gidip geliyor hafta içi bir kez ve haftasonu evde oluyor evliliğimiz de hep sıkıntı larımız oldu ama bu sefer başka her günümüz kavga eften püften herşeye kavga çıkıyor sevgi saygı paylaşım hiçbir şey yok artık evde olduğu zamanda ya TV. Ya telefon yada kitap okuyor maç izliyor bana ilgisiz çocuklara ilgisiz beni kısıtlama özgür bırak arkadaşlar ımla bulusayim diyor bı pazar yemeğe çıkıyoruz o da kendi yanımızda ruhu yok sanki ben kızınca da ne var her evlilik böyle ne yapmamı bekliyorsun beni böyle kabul et diyor ve son üç yıldır her tartışmada boşanalim diyor kalbinde hayatında başka biri olmadığına eminim ama bende yokum onun kalbinde ve hayatında....çocuklarımız var boşanmak çözüm değil gibi ama ne yapabilirim de onu kazanırım ( bakımsız değilim bakımlı ol demeyin onun için söylüyorum)veya akışına mı birakmaliyim ???
ya yüz verme ben sana söyliyim sende gez onu evde bırak çocuklarla çık az bi kaybetme korkusu yaşatın şu adamlara bakın nasıl kedi oluyorlar.

Arkadaşlar ben hepinizin fikirlerini almak için buraya yazdım , her türlü cevap kabulüm herkes kendi fikrini yazsın , tabi bazı cevaplar can acıtıyor ama olsun bu içinde bulunduğum durumdan daha fazla acıtmaz nasılsa ...onun için lütfen tartışmayı ki konu kilitlenmesin çünkü desteğinize fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var .....
Fikir beyan ediyorum , tartışma yok :)

Back
X