• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam

Adam sizinle vakit geçirmekten zevk almıyor. Sizin sürekli şikayetiniz, baskınız da bunu daha da içinden çıkılmaz hale sokuyordur.
Arkadaşlarıyla daha çok eğleniyor demek ki.

Arkadaşlar tamam tüm cevaplara açığım dediysem aynı şeyi dönüp dolaşıp yazın da demedim ki
Ben bu evliliği devam ettirme kararı aldım bana şimdi ayrıl onur gurur diyen bı kesim var onlardan ricam cevaplarınız yeterli...ben şimdi diğer benim gibi düşünenler den devam ama nasıl ? Diye soruyorum ? Onun üstüne düşmeden kafasını topladım diye mi bekliyim? Kendime bakım yapıp gözüne mi hitap edim? Takmıyor muş gibi mi davranım?

Arkadaşlar tamam tüm cevaplara açığım dediysem aynı şeyi dönüp dolaşıp yazın da demedim ki
Ben bu evliliği devam ettirme kararı aldım bana şimdi ayrıl onur gurur diyen bı kesim var onlardan ricam cevaplarınız yeterli...ben şimdi diğer benim gibi düşünenler den devam ama nasıl ? Diye soruyorum ? Onun üstüne düşmeden kafasını topladım diye mi bekliyim? Kendime bakım yapıp gözüne mi hitap edim? Takmıyor muş gibi mi davranım?
Konuya cevap yazarken 17 sayfayı her yorumu tek tek okumadığımız için özür dileriz?

İşte o iş öyle olmuyor hikaye uzun bir insan geliyor hayatına giriyor sonra yıllarca onun herseyini çekiyorsun ve o artık sana ihtiyacı kalmadı diye çekip gitmek istiyor peki ya çocuklar benden giden bı ömür???oldu beyim boşanmak istiyor diyip yolmu verim

İyi de evlenip çocuk yapıyorsun diye bütün hayatını sana adamak zorunda değil. Sen de ona adamak zorunda değilsin. Mutsuz olduğum bir evliliği niye sürdüreyim ki, senin yanında mutlu değil adam yani yapacak bir şey yok. Sen de mutsuzsun belli ki. Birbirinizden boşanıyor olmanız anne babalıktan boşanıyor olduğunuz anlamına gelmiyor, o çocuklarla yine aynı şekilde maddi manevi ilgilenmek zorundasınız. Sırf boşandığı için çocuklarıyla ilgilenmeyen adam zaten kafadan iyi bir baba değildir. Boşanmayı bir tarafın özgürlüğü gibi düşünme yani, sen de özgür olacaksın, birinden ilgi kırıntısı dilenmeyeceksin, mutsuz bir şekilde yatağa girmeyeceksin. Yanlış düşünüyorsun yani, istenmediğin yerde durmaktansa gururunla mutlu mesut yaşa. Bir ömrü ilgi dilenerek mi geçireceksin? Yazık günah yani, hiç mi sevmiyorsun kendini, hiç mi acımıyorsun kendine?

Bakın adam bosanmak istiyor.su durumda evli kalmak iki tarafı da zorlar.kendinize yeni bri hayat kurun.
İnsan gibi durumu izah edip anlatırsa belki daha anlayışlı davranılır köpek gibi kavga edip hafta boyu yolunu gözleyen ailesinin beynini yemese neyi uzatıyo kadın acaba hadi kadını sevmiyo çocklar onlarada ilgisizmiş

Evli ve iki çocuk annesi bir kadın olarak yorum yaptım ..

Düşünüyorum da , kavga gürültü arasına sıkışmış berbat bir yaşam mi , yoksa huzur ve güven içinde , küçücük mutlulukları olan bir yaşam mi ...tercihim ,ikinci şık ve tek ebeveynli, diğerinin zaman zaman dahil olduğu bir yaşam .. Haklı olblrsn oda bnm fikrimdi

Empati yaptım ,kolayı molayı yok ,olay bu ..

Evli ve iki çocuk annesi bir kadın olarak yorum yaptım ..

Düşünüyorum da , kavga gürültü arasına sıkışmış berbat bir yaşam mi , yoksa huzur ve güven içinde , küçücük mutlulukları olan bir yaşam mi ...tercihim ,ikinci şık ve tek ebeveynli, diğerinin zaman zaman dahil olduğu bir yaşam .. Haklı olblrsn oda bnm fikrim di

Empati yaptım ,kolayı molayı yok ,olay bu ..

Ya bisey sorucam gerçekten çünkü yakın çevremden de biseyler görüyorum bu konuyla alakalı.Iste yok inadına bosanmiycam yada çocuklarım için bosanmiycam.Bu nedir yanlış anlamayın yuva yıkmak kolay değil ama siz mutsuzsunuz cocuklariniz anlıyorlar bu durumu.Ne olacak nereye kadar size yazık degilmi bundan 10sene sonra cocuklariniz hepsi kendi hayatlarını kurucak.Ya siz?
Bugün bisey duydum bir yakınımızın eşi aldatıyor karısını hepimiz biliyoruz çünkü kadınla aynı evde yaşıyorlar.Evdeki eşi tamam onunla devam edebilirsin ama akşamları evine gel .Yok artık dedim neymiş işte elaleme karşı yapıyormuş, yok çocukları içinmiş.Boyle olmamalı ya büyük konuşmayım ama evlilikte saygı diyoruzya eee nerde kaldı saygı.
Bu neyin kafası acaba çok merak ediyorum.Tamam git ama.....

Evliliğinizi devam ettirmek istiyorsunuz madem o zaman hem adamın kulağına hem de gözüne hitap edin..yani tatlı dilli,güleryüzlü ve bakımlı olun..herşeyi yapmanıza rağmen hala kararı değişmiyorsa,

Gitmeyi kafasına koymuş adamı durduramazsınız.

Evliliğinizi devam ettirmek istiyorsunuz madem o zaman hem adamın kulağına hem de gözüne hitap edin..yani tatlı dilli,güleryüzlü ve bakımlı olun..herşeyi yapmanıza rağmen hala kararı değişmiyorsa,

Gitmeyi kafasına koymuş adamı durduramazsınız.
Tamam teşekkürler tavsiyeniz için

İyi de evlenip çocuk yapıyorsun diye bütün hayatını sana adamak zorunda değil. Sen de ona adamak zorunda değilsin. Mutsuz olduğum bir evliliği niye sürdüreyim ki, senin yanında mutlu değil adam yani yapacak bir şey yok. Sen de mutsuzsun belli ki. Birbirinizden boşanıyor olmanız anne babalıktan boşanıyor olduğunuz anlamına gelmiyor, o çocuklarla yine aynı şekilde maddi manevi ilgilenmek zorundasınız. Sırf boşandığı için çocuklarıyla ilgilenmeyen adam zaten kafadan iyi bir baba değildir. Boşanmayı bir tarafın özgürlüğü gibi düşünme yani, sen de özgür olacaksın, birinden ilgi kırıntısı dilenmeyeceksin, mutsuz bir şekilde yatağa girmeyeceksin. Yanlış düşünüyorsun yani, istenmediğin yerde durmaktansa gururunla mutlu mesut yaşa. Bir ömrü ilgi dilenerek mi geçireceksin? Yazık günah yani, hiç mi sevmiyorsun kendini, hiç mi acımıyorsun kendine?
Ablacım bunu bir abla tavsiyesi olarak düşün başından sonuna kadar doğru söylediklerin hani diyorsun ya bı ömür ilgi dilenmek vs. evet insan kendisine saygısı mı yitiriyor sen kesinlikle yapma benim yaptığımı inan samimiyim ama annelik inan çok farklı öyle anlatılmaz en azından benim annelik duruşum böyle çocuklarım benim mutluluğumdan onurumdan gururumdan heeşeyimin üstünde.... bilmiyorum belki sende benim gibi düşünen annelerden olacaksın onun için emin olmadığın adamdan sakın çocuk yapma çünkü elin kolun bağlanır sadece sevgi olsa tamam bende sadece sevgi için kalmam ama çocuklar derin mevzu.....

Geçen tartışmada kızgınlık la boşol dedi şimdi kızgınlık la dedim diyor ama böyle nereye kadar gidecek ne yapmalıyım da onun saygısını tekrar kazanmaliyim veya bitmelimi artık ama çocuklar çok etkilenir ekonomik özgürlüğümde yok ....
Başol u kızgınlıkla da dese şakayla da dese geçerlidir..

Nereden başlasam bilemiyorum arkadaşlar ama içimden çıkamıyorum hikayem çok uzun sizi sıkmamak için kısaca özetlersem , 17 yıllık evliyim eşim iş nedeniyle 3 yıldır başka bir şehire gidip geliyor hafta içi bir kez ve haftasonu evde oluyor evliliğimiz de hep sıkıntı larımız oldu ama bu sefer başka her günümüz kavga eften püften herşeye kavga çıkıyor sevgi saygı paylaşım hiçbir şey yok artık evde olduğu zamanda ya TV. Ya telefon yada kitap okuyor maç izliyor bana ilgisiz çocuklara ilgisiz beni kısıtlama özgür bırak arkadaşlar ımla bulusayim diyor bı pazar yemeğe çıkıyoruz o da kendi yanımızda ruhu yok sanki ben kızınca da ne var her evlilik böyle ne yapmamı bekliyorsun beni böyle kabul et diyor ve son üç yıldır her tartışmada boşanalim diyor kalbinde hayatında başka biri olmadığına eminim ama bende yokum onun kalbinde ve hayatında....çocuklarımız var boşanmak çözüm değil gibi ama ne yapabilirim de onu kazanırım ( bakımsız değilim bakımlı ol demeyin onun için söylüyorum)veya akışına mı birakmaliyim ???
Adam belliki birşey ceviriyor

Arkadaşlar eşimle konuşmak istediğimi söyledim çocuklar uyuduktan sonra oturduk uzun uzun konuştuk , işinden ve sigara yı bıraktığı için çok gergin olduğunu ve bu durumu bana yansıttığını itiraf etti ama benlik başka bı durum olmadığını sevgisinin beğenisinin bu durumla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi ama beni de anlayışsizlikla suçladı bundan sonra evliliğimiz için biraz daha emek verme kararı ve birbirimize en azından şu süreç bitene kadar daha anlayışlı olma kararı verdik... inşallah çocuklarımız içinde bizim içinde herşeyin en hayırlısı olur bekleyeceğiz ve zaman gösterecek ben daha anlayışlı olmaya çalışacam o da daha ilgili olmaya ....

Ben birinin olduğunu düşünmüyorum. Tamamen yalnız ve rahat olan adamın evine gelince sorumlulukların ağır gelmesi sendromu. Ee yaşta ilerliyor, evlilikte zaman almış , sizde gitmeyin etmeyin deyince , ehhh diyordur.

Hakkımı değil ancak biraz zaman verin ona. Gelince rahat olsun ki koşa koşa gelsin.

C.tesi o gezsin. Pazarda çocukları bırakın siz gidin. Bazen yalnız gezmek iyidir.

Back
X