Kocama dair hiç böyle hissetmemiştim :((

Mariahuakina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
64
0
36
Ankara
Daha önce iki kere konu açmıştım ama özet geçeyim. Eşim ailesiyle aramızdaki dengeyi kuramıyor. En son taşınacak olan halasına yardım etmeyi reddettim diye korkunç kavgalar ettik. 10 gün aynı evin içinde konuşamadık ben hasta annemin yanına gittim. O da 5 gün sonra yurtdışına... Ben ailemle onu yüzgöz etmiyorum. Bizimkilere sorsanız o biriciktir. Tabi bu benim sayemde. Ama ona göre ve sanırım ailesine göre (emin değilim tabii) ben istemeyen, beğenmeyen tarafım. Her neyse bugün döndü. ve hala trip halinde. Ettiği ağır sözlerin sorumluluğunu alacağa benzemiyor. Sorun ve garip olan ilk kez bundan rahatsız olmuyorum. Ne özlemişim, ne konuşmak istiyorum. Gelmese de olurdu gibiyim. fikriniz nedir?

valla hiç bişey hissetmiyosan evliliğin tükenmek üzeredir demektir
kaç yıllık evlisiniz çocuk var mı

halasına taşınmada yardım etmedin diyemi ağır laflar etti, kendisi etsin, seni yardım etmeye zorlaması ne kadar saçma
kaynanaları anlıyorum da, bi de halaydı dayıydı gibi akrabalar yüzünden kavgalara geçerseniz yanmışsınız

Son düzenleme:

Haklısınız hala dayı konusunda. Benim eşime düşkünlüğüm bilinir ama...(

Gereksiz tartışmalarla birbirinizi tüketmişsiniz sanırım...

Tükendik mi bilmiyorum ama ben çok bitkinim. Onun aileyle arkadaşlarıyla kuramadığı dengelerden yoruldum. bir de her defasında sen beni onlardan ayırmak istiyosun, izole bir hayat istiyosundan bıktım. kendi ailemle ilgili konular açıldığında onu bu konuda zorlamadığımı söylediğimde sessizliği offff yani

Önceki konunuzu hayal meyal hatırlıyorum o da haladan dolayı

Eğer yaptığı ....'lığın farkına varıp sizin gönlünüzü alma gibi bir çabası yok ise;

Oturup durumunuzu tekrar değerlendirin bence.

Aynı şeyleri yaşayıp , aynı sözlere maruz kalma olasılığınız yüksek bu gidişle.

Belki konuşursanız toparlar kendini.

Bir kez daha sorumluluğu alıp ilk adımı atan, konuşmaya çalışan olmayacağım. Hani o kadar kırgın, yorgun ve isteksizim. Ama şundan eminim, hallolsa bile hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...

seni psikolojik baskı altına almaya çalışıyor bu tip söylemlerle
senin onun halasına yardım etmenlemi sosyal olcakmış, kendi görüşsün sen sürekli görüşmek taşınırken yardım etmek zorunda değilsin, bunu anlamak o kadar da zor olmamalı
insan halasıyla dayısıyla görüşmeyince hayattan izolemi oluyormuş ilginç, arkadaş konusunu anlamadım evlilerse beraber görüşebilirsiniz eşleriyle ortak noktan yoksa onlarlada görüşmek zorunda değilsin bence, sanırım eşin hep benim çevrem hep benim sosyal hayatım modunda, seninle beraber neler yapıyor, ne paylaşıyorsunuz, o senin çevrenle görüşüyor mu
çocuğunuz var mı

Son düzenleme:

Çocuk yok, çok istekliydim ama şu an asla diyorum. doğursam anam doğurdu, halam doğurdu moduna girecek kim bilir... Ortak bir arkadaş çevremiz var. Ama onun kalitesi pek denk olmayan arkadaşları da var. Onlar için bile benimle kavga etmişliği vardır...

erkekler trip atip küs kalmaya dayaniklidirlar
kadinlar gibi hemen cözülsÜn tartisilsin tatliya baglansin dusunmuyorlar

ilk adimi siz atmayin kesinnlikle

Eşinin halasına yardım etmek zorunda degilsinki bir taşımacı çağırsın taşıtsın evini geçen hafta amcamın birisi geldi bende amca sayısı biraz çok ama bu gelenleri pek sevmiyorum hal ve hareketlerini neyse bunlar aralık yada ocak ayında taşınacaklar yeni bir eve yengem babama diyorki senin hanımla kız bana gelse yardım etse falan eşyaları toplamaya ve taşımaya aldıkları ev 11.kat annem yanımızda yoktu o an namaz kılmaya geçmişti gerçi annem olsa oda cevabını verirdi babamda olmaz dedi bizde 1,5 sene önce eve taşındık bizim evimizde 15.kat gördügünüz gibi dedi taşımacı tuttuk sizde taşımacı tutun taşısınlar dedi maddi durumları kat kat iyi bir taşımacı tutamıyorlar tabi yenge hanım bozuldu isterse evleri 1.kat olsaydı bile babam zaten yine izin vermezdi aslında çünkü ev taşımak kolay degil yengem diyor neden izin vermiyorsun babamda ben sizi gayet iyi tanıyorum bütün işleri üzerlerine yıkacaksınız siz geçip oturacaksınız dedi biraz acı oldu ama işin doguru o sizde yardım etmek zorunda degilsiniz halasına taşınmayı düşünen birisi herşeyi göze alır ister taşımacı tutar ister parayla adam tutar

eve geldiğinde konuyu açarsanız kapıyı göster hadi halanın dayının akrabalarının kapısına de bakalım ne tepki gösterecek.....onla bunla akrabayla evlilik yürümüyor arkadaşım vede maalesef tükeniyor...ve benim eşimde her geçen gün bu sebeplerden evliliğimizi gıdım gıdım tüketenlerdendir...sana tavsiyem hiç kendini üzme vede yıpratma akışına bırak.... lafını sözünü esirgeme işte işte sapı de...ben acıyorum hallerine onun bunun yüzünden insan ailesinin huzurunu bozarmı...ama bozuyorlar işte sadece acıyorum...ve adam diyipte karşıma alıp konuşmuyorum bile....sen de dene

alsin halasini basina calsin anlayamiyorum onun bunun icin birbirini bu kadar uzen esleri, Allah korusun. bana kalirsa sende ozur dileme yaptigi hata cunku..sen simdi konussan bu seferde hakli sanacak kendini.

Kaç senelik evlisin bilmiyorum...Ben 4 senelik evliyim.2, senemizde ailesiyle ilgili falan tartıoşmamız olunca bende bir süre krıgınlıktan aman gözüm görmesin diyordum.Zamanla geçiyor bu duygular.Birbirini tanımaya başladıkça,ne bileyim hatalar anlaşıldıkça eskisi kadar da kırılmıyor insan...Umarım geçer seninkide...

Eşini al karşına beni kimse için kırma.Ne senin ailen ne benim ailem aramızda kavga nedeni olmasın de...

Son düzenleme:
Kaynanalar bitti görümceler bitti de

Hala yüzünden kavga edilmesine şaşırdım

Her konu kavga nedeni olabilir:)) Bu erkekler bazen bizden daha yaratıcı olabiliyorlar:) Kızgınlıkla bazı şeyler söyleniyor ve kırılıyoruz. Bunları kendi aranızda çözeceğinize inanıyorum. Birşey hissetmedim demişsin, bu bence tükenmişliğin falan göstergesi değil. Çok çok istediğin birşey olduğunda bile insan der ya bu muymuş? Bunun gibi bir his olabilir. Bazen duygularımızı tam tanımlayamıyoruz.

Hanımlar çok teşekkür ederim yanıtlarınıza ama durum pek parlak gözükmüyor. Hala konuşmama da, hatta yatağımızda yatmama da ısrarlı. Yüzsüzce benden adım bekliyor. Geldiği ilk gün hiçbir şey olamamış gibi davranmamı bekledi, görmeyince de inat etti sanırım. 8 yıldır birlikteyiz, 2.5 yıldır evli. Hiç bu kadar kırılmamıştım. İnanamıyorum...

Aynı yatakta yatmamak ne demek? Tamam sen bir ucta yat; o da bir uçta yatsın ama ne olursa olsun aynı yatakta yatmaya çalış. Birkere bu yatak ayırma olayı olunca gerisi geliyor. Bence aynı yatakta yatmak ne olursa olsun birlikteyiz mesajını veriyor her iki tarafada...Umarım sorun çözülmüştür bu arada...

Hayır çözülmedi. yatak konusunda aynı fikirdeyim ama ilk adımı her zamanki gibi benden bekliyor. yani neden burda yatıyorsun, saçmalama yatağımıza gel dememi. Bu kendini haklı çıkarmaya yetecek. Bu onun da evliliği, yalnız benim değil. Sorumluluğu onun da alması gerek. ama nerdeeeee! o kadar kötüyüm ki, konuşacak kimsem de yok. Tüm olasılıklara hazırlamaya çalışıyorum kendimi, en kötüsüne bile... Yoruldum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…