Kocama dair hiç böyle hissetmemiştim :((

Bu adam halalarını yemeğe davet edecek diye neler etmiş bana. Sakinleşip düşündüğümde fark ettim. Ben cuma günü gelsinler diyorum o salı diye tutturuyor. Yemeği kendi yapacakmış gibi. Üstelik ben de yeni yeni öğreniyordum o zamanlar. Üstüne üstlük ne pişereceğime de karışıyor. Bu güzel olmamaış, yok onu niye öyle yaptın, bu niye böyle, bunlar az... Yorgunluktan bittiğimi fark edince de vicdan yapmış, tabi bir dahaki davete kadar...

Bu adam halaları yemeğe gelecek diye bana neler etmiş. Sakin kalıp düşündükçe farkettim. Ben cumaya alırız diyorum o tutturuyor cuma diye. Yemeklere de karışıyor sanki kendisi hazırlayacak. Bunu niye böyle yaptın, o az olmuş yok bu böyle olmasın. Yorgunluktan öldüğümü fark edince de vicdan yapmış ama tabi bir dahaki davete kadar...Bir de ilgilense hep ben sohbet ediyorum...

eşiniz sayesinde evlilik evlikilkten çıkmış eziyete dönmüş
inanın çok üzüldüm, ve stresinizi ben hissettm
geri adım atmayın,geri adım atmak olanları çözmicek ve tekrar aynı sorunlar daha büyük şekilde gündeme gelicek, zaten çözülememiş sorunlar var.. çünkü eşiniz anlamamakta ısrarlı

içindeki bazı duyguları kaybetmeye başlamışsın...
hayırlısı olsun artık.........

Benim babam da kuramadı ailesiyle o dengeyi bir türlü. Neden illa ezilen taraf eş oluyor? Hem eşin her şeyini yapıyor, hemde bilmem kimler daha kıymetli oluyor?
Annem göçtü gitti şimdi de biz çekiyoruz onları.
Pazar günü sevgilimin ailesiyle aileleri tanıştırdık, benim 8 tane teyzem var. Annemi kaybettiğimden beri hepsi ayrı ayrı yanımızda oldular ki biz onlarla büyüdük. Şimdi de bir şey olsa teyze! diyoruz.
Tanışmaya onlar geliyor diye babam halanları da çağıralım ayıp olur, gönül koyarlar dedi. Bir şey demedim ama babamın hatrına.
Bir kere ne yapıyor sunuz? Bir şeye ihtiyacın var mı? demediler. Bin türlü bahane..
Ama babamın her seferinde bir bahanesi oldu onlar için, çocukları varmış mesela? Ha benim teyzelerimin yoktu.
Yanımızda kimlerin olduğunu bile bile gitmiş bizi halama emanet etmiş ( bana bir şey olursa diye ) şoka girdim. Teyzemlerdi beni bir gün yalnız bırakmayan, evde hiç bir şey hazırlamadım hepsi evde bir şeyler hazırlamışlar. Bir gün eve bir geldim tanışmaya bir kaç gün kala her yer bal dök yala misali, çiçek gibi..
Halamlar pazar günü misafirlerin gelmesine yakın geldi.
İkram olarak hazırlananları tabak yapıyoruz, halam baktım tabak yapıyor ama her şeyden fazla fazla alıyor aldı gitti bide, sonradan aaa bende diyorum bende ne yok? Meğer o yokmuş versenize biraz! diyerek geldi.

Kalabalıktık, ben acaba yetecek mi? derdine düşmüşken halam ooohoooo..
Annemin cenaze günü elinde poşet annemin hayrına dağıtılan pide peşine de düşmüş, adamın peşinde geziyormuş öyle bir günde 1 tane daha ver, şuna ver, buna ver diye..
Konu dışına çıktım sanırım ama anlamıyorum böyle eşleri, babaları..
Annemin bu halamlar yüzünden neler çektiğini iyi bilirim. Yönetmeyi, hizmeti bide gezmeyi o kadar çok seviyorlar ki.. Başka hiç bir şey yok..
Bide kız çocuklarını sürekli hizmetçi olarak gören, her eve bir kız şart, insan rahat ediyor aaa sen rahatsın ne güzel! her işi o yapıyordur diyen, bir büyük halam var.. Sizin eşinizin halasıydı, bizim ki benim öz halam, neyse ne değişiyor ki adamların kafası değişmedikten sonra? Ayy en iyisi artık susayım ben..

Son düzenleme:
sinirin geçmemiş anlaşılan...
eşinin bi adım atmayışını kaldıramıyorsun bence...
duygular bitmiş fln diye bişey olduğunu sanmıyorum...
geçici bi durumu...

Yok susmayın, bir burası avutuyor beni. Başınız sağolsun diyeyim hem de tebrik edeyim. Aslına bakarsanız ben hala, ana, baba derdinde değilim. Allah var şimdi şu ana kadar en azından halanın bir sıkıntısını görmedim. Hafif kaynanalık tavırları dışında. Ona da takılmıyorum zaten. Beni yıpratan dengeyi kuramayan kişi, yani eşim... Yani aile olamayışımız...

Canım.. Soğutmuş kendini için buruklugu var.. uzun süre alamaz gönlünü. Kalp kırgınlıgı. boşer takma uzun süre duyguların yıpranmış için tiksnimiş.. Ah canım ya..

Son düzenleme:

Annemin sıkıntısı da oydu.
Annemi parmaklarında oynatmak istemişler, annem de kabul etmeyince bir ton sıkıntı.
Bakıyorum da benim halam gibi insanlarla anlaşabilmenin yolu; dediklerini yapmaktan, emirlerine uymaktan geçiyor..
Tabii bu yüzü de babam' dan buluyorlardı. Anneme yapılan haksızlıkları görmedi babam söz konusu ailesi olunca, her şeye rağmen gideceksin, yapacaksın dedi. O niye yok dendi diğer iki gelinde yokken babam anneme git! dedi, annem de gitti mesela?
Babam arkasında durmayınca ne derse susmak zorunda kaldı annem..
Sorunun sebebi babamdı tabiki.
O annemin arkasındaydı olsaydı babaannem, halalarım ne deyipte, ne yapıpta annemin canını sıkacaklardı ki?

Kaçınız düğün öncesi ev yerleştirmeyi sadece kayınvalisi ile yaptı?

Annesi burada yaşayan halayla küs olduğu için onda kalmayı reddedince yatacak yer sorun oldu. Ne annem ne de ablalarım gelemediler. Kocam bir şey yaptı mı? Hayır!!!!

Bır arkadasım boyle sorunlar yasayınca mektup yazıyor. Sızde en basından berı yasadıklarınızı anlatan(sıze yasatılanları), tabii arasinda yillardir ona beslediginiz sevgidende bahsedin, uzun bir mektup yazin ve bir hafta falan annenize gidin. Karsilikli konusma oldugunda o da savunmaya gececek ve daha icinden cikilmaz hal alicaktir.

Tartisma konusunun Hala olmasida ilginc, insanlar genelde anne tarafina duskundur, Esinizin evinde baba tarafi aktif demekki annesi de pasifize edilmis olabilir. O da kendi evinde aynisini yapmaya calisiyor. ilk yillar sikinti olur genelde cocuktan sonra esler evlerini daha on planda tutuyorlar. Umarim esinizle sorununuz yakin zamanda cozulur ve yuvanizin ustundeki kara bulutlar dagilir. Birbirinizden hemen vazgecmeyin.

Birde atasozu duymustum cok dogru geliyor bana "HIK DIYE ATTIGINI HAP DIYE KAPARLAR"

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim... Gideceğim güne kadar bir gelişme olmazsa önerinizi gerçekleştirebilirim. Bence de çok akıllıca, en azından içimi dökmüş olurum, zehrimi akıtırım...

umarım daha ıyısınızdır

Daha iyi miyim bilemiyorum. Eşim yaptığı davranışların ya da söylediği sözlerin arkasında olduğunu söylüyor. Ve elbette 48-50 günlük sessizliğin ardından konuşma hamlesini ben yaptım, bıraksam bir 50 gün daha konuşmayacaktı.

En azından aile terapisine gitmemizi öneren o oldu, tabii ben ondan bir kaç adım öndeydim...Çoktan araştırmamı yapmıştım...Bir şeylerin değişmesine yardımcı olacağını umuyorum. Şu noktada yaptığım şey ümit etmek ve en kötü senaryoya bile kendimi hazırlamak...

bu bile önemli, ben terapiste gidelim desem eşim senin psikolojin bozuk psikoloğa git der

Uzun zamandır yazıp fikirlerinizi almak istiyordum, şimdi zaman bulabildim. İlk aile terapisi seansımıza katıldık. Yarın 2.sine gideceğiz. Cevaplanması oldukça zor ve yorucu olan bir dünya test verdiler... Genel anlamda profesyoneldiler...

Acaba aile terapisine gidip faydasını gören var mı? Paylaşırsanız çoooook sevinirim....

Eşimse aynı, hala kendini son derece haklı görmekte. Hatta ailemle ilgili her isteğimi yerine getirmezsen'le başlayan cümleler bile kurabiliyor. Allah bana sabır versin...

o szin ailenizle ilgili her isteğinizi yerine getiriyor mu önce bunu sorgulayın siz onun eşisiniz tabii ki ailesine karşı sorumlulluklarınız var ama sonuçta hizmetçileride değilsiniz bu ne bence böyle bir hayatı isteyip istemediğinizi sorgulayın evlilik sevgi üzerine kuruludur aile isteklerine göre değil

konunuzu önceden okumuştum. böyle çok aileci erkeklerin tedavisi ya çok zor da ya süreç çok sancılıdır. anne babayı anladım da taaa halaya kadar evde tartışma konusu yapması çok daha kötü. mektup yazma olayı bence sizin eşiniz için uygun değil.. zaten yurt dışından döndükten sonra ve uzun sürece konuşmayan erkek, dayanıyorsa mektubu anlama ruhuna erişemez. okudukları fotomaç haberinin önüne geçmez. kötü senaryo düşünmeyin.. ne düşünürseniz onu çekersiniz. aile terapisi umarım olumlu sonuçlar sağlar. bize de anlatırsın nasıl yapıldığını, neler olduğunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…