Kocama isim beğendiremiyorum :(

Kuran-ı Kerim isimler sözlüğü değildir ama Kuran'da geçiyor diye anlamını bilmeden alakasız şeyleri sırf kulağımıza hoş geldi diye koyuyoruz ...İnternette falan da her isme cennetten çiçek,cennetin kapısı vs gibi gerçek anlamıyla alakasız anlamlandırmalar yazılıyor..İnsanlar yanlış yönlendiriliyor malesef....

Katılıyorum... Aleyna mesela. Kuran'da gecen bir isim.
Ama bu ismi cocuklarına veren kaç çift anlamını biliyor?

Dilek, Sevgi, Serra, Akasya...
Koyabilecek gerçekten harika isimler var. Bende kendi ismimi çok severim.

Özellikle Serra ismi. Kuranda da 2 yerde geçer ve çocuklara isim olarak verilmesinde bir sakınca yok.
Her Kuranda geçen isimler kullanılamaz özellikle buna dikkat edilmeli...

Benim kızım olursa eğer koyacağım isim " Şura Ecem " olacak.

Son düzenleme:
Biz de kızımın ismini klasiklerden seçtik,
Yeni moda isimlerin çoğu uyduruk geliyor bana.
Elif-Zeynep arasında kararsızdık, son kararımız Zeynep oldu.
Hiçbir zaman modası geçmeyenek isimlerden de seçebilirsiniz, Selin, Defne, Irmak, Ece, Nehir, Deniz v.s.

Son düzenleme:
Bence iki isim koyun. Sonuçta sen nasıl genç kızlığında ilerisini hayal edip isim düşündüysen eşinin de hayali olan bir isim vardır :)

Ben; Duru, Nil, Toprak, Alya, Derin, Ceylin, Özgü isimlerini beğeniyorum. Erkekteyse; Çınar, Rüzgar, Bulut, Kerem, Aras vs.

Bana artık şu isimlerden gına geldi: Zeynep, Elif, Merve, Ece(m)... Bi'sınıfta siz hiç 6 Merve gördünüz mü:53:

Bu arada Nefes ne güzel isim(miş). Bu ismi koymak için bile hemen evlenip, doğurabilirim:52::9:

Son düzenleyen: Moderatör:
Elif ve Zeynep tek geçerim ama malesef ben kızıma koyamadım.Biri ablamın biri eltimin ismi.Aynı isim olmasını istemediğimden farklı isimlere yöneldim.İpek Hüma koydum ben de :emir_bebek:

Son düzenleme:
bu saydığın isimler gayet normal isimler ama bazen modern olacak diye o kadar abartıyoruz ki bazı isimleri duyunca donup kalıyorum ben..anneler netten bakıp manasını bile bilmeden isim koyabiliyor..

aslında isim çok önemlidir..kişiyi yansıtan en önemli şeylerden biridir..ve bence koyulacak ismin modernliğinden daha çok sizin için bir anlamı olması önemli..hani çocuğunuz ilerde anne bana bu ismi neden koydun derse ona verecek güzel ve anlamlı bir cevabı olmalı insanın..

kız ismi olarak aklıma ilk gelen ve üzerine başka isim tanımadığım tek şey Zeynep ismi :) ama iki isim de düşünebilirsiniz.ikinizin de gönlü olmuş olur.

bir arkadaşım kızının ismini ne koydu biliyor musunuz? Pirenses :) evet arada İ harfi var yanlış okumadınız..:)
hadi yaa :60: koptum pirensess ahahahah :60:

Ben kız ismlerinde :

Kumsal

Beril

Nazlı

Nazlıcan

Ece ( hele kız erkek oldumu ece -ege ikilisi muthiş oluyor )

Damla

Sudenaz

Ayça

Dünya

:8::8::8::8::8::8:

Benim favorıim :16::16: Kumsal :16::16:

Bence iki isim koyun. Sonuçta sen nasıl genç kızlığında ilerisini hayal edip isim düşündüysen eşinin de hayali olan bir isim vardır :)

Ben; Duru, Nil, Toprak, Alya, Derin, Ceylin, Özgü isimlerini beğeniyorum. Erkekteyse; Çınar, Rüzgar, Bulut, Kerem, Aras vs.

Bana artık şu isimlerden gına geldi: Zeynep, Elif, Merve, Ece(m)... Bi'sınıfta siz hiç 6 Merve gördünüz mü:53:

Bu arada Nefes ne güzel isim(miş). Bu ismi koymak için bile hemen evlenip, doğurabilirim:52::9:
evet nefes çok güzel isimm:16:

ama kızda Derin ismi sence güzel olurmu bunu ilerki yaşlarını düşün :26::30::30:

Duru , nil çok hoşş

Çınar ismi benmde küçklükten beri aklımda ama O ismlerde çoğaldı cıvkı çıktı:31:

evet nefes çok güzel isimm:16:

ama kızda Derin ismi sence güzel olurmu bunu ilerki yaşlarını düşün :26::30::30:

Duru , nil çok hoşş

Çınar ismi benmde küçklükten beri aklımda ama O ismlerde çoğaldı cıvkı çıktı:31:

Yok onu koymam zaten de bilemiyorum ilerde isimle dalga geçmek isteyen her türlü bulur zaten dalga konusunu:9: Pozitif bi'enerjisi var sanki, ondan seviyorum galiba. Kısa, öz isimler daha hoş geliyor kulağıma. Bi'türlü sevemedim ben Aleyna, Rumeysa, Sümeyye vb. isimleri dilimi bile zorluyo sanki:50:

Venim diyeceğim isimde size tuhaf gelebilir. Ama ben "Masal" ismine bayılıyorum. Çok masum geliyor bana.

Kızım olduğu gibi adını Masal koyacağım:1:

Klasik isimler güzel aslında ama herkez de zeynep,ayse olmasın bıraz farklılık olsun değil mi :))
İki isim olayına ben sahsen karısyım cunku anne baba dahıl kımse ıkı ısmı soylemıyor mutlaka kopukluk oluyor ..

benım favorı ısımlerı

AFRA: Ayin 13.Gecesi, afra binti ubeyde;sahabe hanımlarından

ERVA: Temiz ahlakli kiz

ECMEL: Çok güzel

NAZ: İsteksiz gibi görünen, çekingen davranış

ve ASYA ..

Son düzenleyen: Moderatör:
ßana kalırsa ''Menesa'' koy çok severim bu ismi ilerde bi kızım olursa kesin ''Menesa'' koyarım.. Anlamı:Unutturucu demek :) ßence çok hoç bi isim :) Hem fazla rastlanan bi isimde değil :) Zeynep ve Burcu ismini ynyana çok yakıştırıyorum.. Kardeşimin ismi Zeynep Burcu olduğundan olsa gerek :) Ama ben ısrarla ''Menesa'' diyorum :)

"Bihter" nasıl sizce.
Hem eski, hem de çok fazla kullanılmayan ve moderne de göz kırpan bir isim.

ya bende yeni isimleri hiç begenmiyorum, saçma geliyor çogu, mesela uzay! derin!? doruk?! yani eminim 10-15 yil sonra Türkiye'nin yarisinin ismi doruk ve derin olacak, dorukta olan ne? derin olan ne? acaip geliyor bana (alinmayin lütfen)

bende eski isimleri çok severim

Kübra
Saliha
Tugba
Melek
Firdevs
Leyla
Aynur

Yusuf
Ahmed
Salih
Emir
Kerem
Ilyas
Islam
Iman bunu hiç duymadim ama bana çok ho$ geliyor

Mrb Allah izin verirse bir kızımız olacak. Ben kızımın hep modern ve güzel bir ismi olmasını hayat ettim. Ama gelin görünki eşim modern isimlerin hiç birini beğenmiyor. Sinem, Selin gibi isimleri beğenmiyor. Anlamları kötü olsa neyse ama değil. Eşim, isim çocuğun karakterinide etkiler diye istemiyor. Fikrini henüz söylemedi ama eski isimler hoşuna gidiyor. Hem anlamı güzel hem çok kullanılmayan bir isim istiyorum. Fikri olan var mı acaba? Eşimi nasıl ikna edebilirim off yaa

adınız nilüfer ise nilsu güzel bir isim olabilir kızınız için allah sağ salim dünyaya getimeyi nasip etsin ve analı babalı büyütsün eşinize "kızımın ismini ben koyayım, ileride oğlumuz olursa onun ismini de sen koyarsın" deyip ikna edebilirsiniz 2. çocuğu düşünmeseniz bile bu onu ikna etmeye yeter nihahaha şaka yapıyorum tabiyki :)))

ben okşan, sevil, serpil gibi isimleri sevmiyorum çok basit geliyor bana bu isimler, bir de selin, gamze, gizem, seda modern fakat çok var çevrede o yüzden onlarda itici geliyor bana, Elif ismini çok severim, bazı arkadaşlar Zeynep demişler o isim de çok güzel bence, Elif Zeynep de çok uyumlu oldu :D başka ne olabilir, Kardelen ismini kötülemişler ama bence çok hoş bir isim ve çok ilginç bir çiçek. Bahar ismini çok severim birde doğduğu ayı koyanlar var nisan, eylül gibi o da değişik bir fikir :) her ismin sonuna su veya nur getirenleri de sevmiyorum ismin manası saçmalaşıyor. Beyza kulağa hoş gelen isimlerden mesela, anlamı da arapçada çok temiz lekesiz, günahsızmış ben çok sevdim anlamını da, kolay gelsin diyorum size :6:

Son düzenleme:
Back
X