Kocama isim beğendiremiyorum :(

Bende kızıma isim ararken çok zorlanmıştım.
Bilgisayar başında sabahladığım bile olmuştu çok kafama takıyordum.
Sonuçta öbür dünyadada bu isimle çağrılacağız anlamlı olması gerekiyor.
Belinay koydum kızımın ismini, Cennette peygamber çiçeği anlamı.
İlk gördüğümdede aşık olmuştum bu ada çok yaygın bir isim değil
Birde azra hoşuma gidiyor, temiz, pak anlamındaydı sanırım.
İki isimde koyabilirsin biri eşinin biride senin istediğin olur.
Zaten sünnettir iki isim koymak hem sevapta alırsın:34:

Klasik isimler güzel aslında ama herkez de zeynep,ayse olmasın bıraz farklılık olsun değil mi :))
İki isim olayına ben sahsen karısyım cunku anne baba dahıl kımse ıkı ısmı soylemıyor mutlaka kopukluk oluyor ..

benım favorı ısımlerı

AFRA: Ayin 13.Gecesi, afra binti ubeyde;sahabe hanımlarından

ERVA: Temiz ahlakli kiz

ECMEL: Çok güzel

NAZ: İsteksiz gibi görünen, çekingen davranış

ve ASYA ..
Afra güzel isim...Ama dalga geçerler ''afra tafra of puuuuf'' diye :26: Çocuk kimlik bunalımına sürüklenir, birde antalyada afra marketleri de var :44:
Erva yı ben de severim ama kulağa kaba geliyor:17:
Ben söylemesi kibar, kulağa hoş gelen isimleri seviyorum... Pelin, Aylin, Elvin gibi...
Ama allah kısmet ederse kızım olursa ismi Berra Liva, ya da Mihrimah koyacağım :31:

Mrb Allah izin verirse bir kızımız olacak. Ben kızımın hep modern ve güzel bir ismi olmasını hayat ettim. Ama gelin görünki eşim modern isimlerin hiç birini beğenmiyor. Sinem, Selin gibi isimleri beğenmiyor. Anlamları kötü olsa neyse ama değil. Eşim, isim çocuğun karakterinide etkiler diye istemiyor. Fikrini henüz söylemedi ama eski isimler hoşuna gidiyor. Hem anlamı güzel hem çok kullanılmayan bir isim istiyorum. Fikri olan var mı acaba? Eşimi nasıl ikna edebilirim off yaa

İllaki değişik olsun diye,zorlama abidik gubidik isimler bulma olayına ben de soğuk bakıyorum.

Geçende Ravza Ravza diye seslenip duran birisi kulağımı tırmaladı mesela.

Bazen de çok düşünmemek lazım.Aşkın Nur Yengi'nin bir röportajında okumuştum.Kızının adını,doğduktan sonra koymuşlar.Hatta üşenmedim röportajı buldum :

"A.N.Y: Ben hamileliğim boyunca karnımı "Canım kızım Alara" diye severken kayınvalidem "Nazlı olsa" dedi. Sonra hastanede bir hemşire hanım, "Bu kız pek nazlıymış, sizi üzmüş, nazlı kız" deyince "İsim olarak Nazlı ne kadar yakıştı" dedik ve öyle kaldı. Alara herkesin koyduğu bir isim. Nazlı daha özel. Ben Buse ismini de çok seviyordum. Ama Nazlı çok uydu kızıma."

Bir de bir arkadaşımın adı Güneş.Ailesi Meltem düşünüyormuş.Ama sarışın ve tombul bir bebek olarak doğmuş.Gören herkes Güneş gibi demiş,Güneş olmuş:)

İlk defa seninle aynı ismi cismi beğenmedik mahsülcan. Başımıza taşlar filan yağacak :27:

Berra yı birlikte beğeniyoruz ama :48: Sen nerelerdesin ne zamandır şöyle ö.m 'a gel bakayııııım, burada konuşup konu dışından yine ceza almayalım :51:
Bir isim önerim daha ;
Asude Benan :31:

Biz de kızımın ismini klasiklerden seçtik,
Yeni moda isimlerin çoğu uyduruk geliyor bana.
Elif-Zeynep arasında kararsızdık, son kararımız Zeynep oldu.
Hiçbir zaman modası geçmeyenek isimlerden de seçebilirsiniz, Selin, Defne, Irmak, Ece, Nehir, Deniz v.s.

Ahh cnm işte sorun burda benim eşim Duru, Ece.. yANİ saydığın isimleri asla kabul etmez. Bildiği varsa Fatma, Ayşe, Hatice :( BUnlarda güzel kötü demiyorum ama ben yeni isim istiyorum :(((

ßana kalırsa ''Menesa'' koy çok severim bu ismi ilerde bi kızım olursa kesin ''Menesa'' koyarım.. Anlamı:Unutturucu demek :) ßence çok hoç bi isim :) Hem fazla rastlanan bi isimde değil :) Zeynep ve Burcu ismini ynyana çok yakıştırıyorum.. Kardeşimin ismi Zeynep Burcu olduğundan olsa gerek :) Ama ben ısrarla ''Menesa'' diyorum :)

menesa nın söylenişi zor ve kesin arkadaşları mesane diye dalga geçerler :26:

bir daha düşün istersen :26:

Ahh cnm işte sorun burda benim eşim Duru, Ece.. yANİ saydığın isimleri asla kabul etmez. Bildiği varsa Fatma, Ayşe, Hatice :( BUnlarda güzel kötü demiyorum ama ben yeni isim istiyorum :(((

Çocuk soyadını babadan, adını anneden alırmış. Sen sıkıntı çek doğur sonra adını koyarken söz hakkın olmasın. Olur mu öyle şey..

Bence biraz daha kararlı olmalısın. Zayıf durma. Benim adım babaannemin adı ve eski bir isim. Nefret ediyorum..Hatta iş hayatına atılmadan değiştircem ismimi.

Berra ismini çoook seviyorum ama Peygamber efendimz bu isim kendini beğenmeye sebep olabilir diye berrayı Zeynep ismiyle değiştirmiş Ve Zeynep koyun demiş. Ben Maalesef Zeynep koyamam. Ama AZra, Duru aklımda. Tabi eğer anlamları güzelse ve eşimi akna edebilirsemm :/

Son düzenleme:
kızlarda en güzel isimler ayşegül, elif, zeynep ,aybike, buse ,özge, merve,tuğba erkekte de yusuf, burak, emre, emir,kağan
modern isim diye koyduklarını da gördük uzay, atlas,derin,bartu berke(can),ilkim hiç gereği yok ilerisini düşünemiyorum uzay amca,derin teyze :D insana koyuluyor. sırf modern(!) diye çıkmayan isim kalmadı. ismin de bi duruşu olsun:p

Evet isimler karekteri çok etkiliyor.İyi şeçim yapmanızı tavsiye ederim bende.

Başak,sinem iş hayatında başarıya yatkın isimler mesala.

konuya başından sonuna kadar hakimim. bi nefes ismidir almış başını gidiyor bence çok saçma birde nefes ismini kızlarınıza koyacaksınız bence bi kız çocuğu için konulacak isim daha özel olmalı başkaları benim kızıma niye ''nefes - nefesim '' diye hitap etsinnn ...bu benim fikrim.
benim kızım için düşündüğüm isimler;
Beril su - Ada - Belis - Beren - Derin - Nildeniz - Alya - Liva - Suelnur
Eşimse Taçmin yada Ada diyor
ben Taçmin konusunda kararsızım ,kimsede olmayan bi isim ama Derin daha ağır basıyor bende :)

sizceee???

evet ya değişik olcaz diye bazı insanlar saçma sapan şeyler koyuyolar çağla şikel 2.oğluna UZAY adını koydu ötesi var mı:53: benim beğendiğim kız isimleri;ece,tuğçe,tuba,pelin:21:

Rahmetli Uzay Heparı vardı eski ve rastlanan bir isimdir Uzay sanırım pek rastlamadınız.

farklı isim arayışına gırıp saçma isimler koyanalrla dolu etrafım bız ahmet efe koyunca geride kalmışız gıbı baktılar bize kendı çocuklarının ismi berkutay ve doruk olan yakınlarımız o isimleri duyduça gülcem çıkıyo iki isim koymayı deneyın bide belki kabul eder

benim kızımın ismide Dilara Cemre belki farklı bi seçenek olur cemre pek duymuyorum çünkü

beğendiğim kız isimleri ece, selin, birce, beren, begüm
erkek isimleri buğra, çağan, doruk, alp
doruk ve masal gibi isimler ilerki yaşlar için pek uygun değil ama diğerleri her dönem için harika

Elif ve Zeynep tek geçerim ama malesef ben kızıma koyamadım.Biri ablamın biri eltimin ismi.Aynı isim olmasını istemediğimden farklı isimlere yöneldim.İpek Hüma koydum ben de :emir_bebek:

benimde en sevdiğim isimler eski isimler ama o kadar çok varki. çevrede de çok olunca. kız ismi bulmak bana çok zor geliyor. elif, zeynep (eskiden oyuncak bebeğimin adıydı), büşra, yasemin bu isimleri severim ama maalesef koyamam :( kız olursa isim bulmak için baya uğraşcam gibi :)

konuya başından sonuna kadar hakimim. bi nefes ismidir almış başını gidiyor bence çok saçma birde nefes ismini kızlarınıza koyacaksınız bence bi kız çocuğu için konulacak isim daha özel olmalı başkaları benim kızıma niye ''nefes - nefesim '' diye hitap etsinnn ...bu benim fikrim.
benim kızım için düşündüğüm isimler;
Beril su - Ada - Belis - Beren - Derin - Nildeniz - Alya - Liva - Suelnur
Eşimse Taçmin yada Ada diyor
ben Taçmin konusunda kararsızım ,kimsede olmayan bi isim ama Derin daha ağır basıyor bende :)

sizceee???

sen haklısın canım,okulda biri çıkıpta, sörvayvırı hatırlayıp, daaaçmiiin goooş derse..:23:

beğendiğim kız isimleri ece, selin, birce, beren, begüm
erkek isimleri buğra, çağan, doruk, alp
doruk ve masal gibi isimler ilerki yaşlar için pek uygun değil ama diğerleri her dönem için harika

doruklar büyüyünce eskinin hakan-murat isminden farkı kalmaycak merak etmeyin

Back
X