Kocama isim beğendiremiyorum :(

kardelen isminin anlamı çok güzeldir üstelik temiz bir isimdir.konsomatris ismi olduğunu ilk kez senden duydum. kız kardeşimin adı kardelen bu arada.çok yanlışlardasınız.

Yahu fikrimi söyledim siz öyle görmeyebilirsiniz.
Aynı düşüneceğiz diye kaide mi var anlamadım?
Sahne adı gibi geliyor bana...
Bana komik geldi söyledim... Yanlışlarda olan biri varsa kalkıp fikrimi ayan beyan yanlışlardasınız diye eleştiren sizsiniz.

size katılıyorum bazı aileler o kadar tuhaf isimler koyuyorlar ki kendileri bile telafuz edemiyorlar:1::1::9::9: ama kardelen isminin anlamı güzel 1. Çiğdem. 2. Nergisgillerden baharda çok erken çiçek açan soğanlı bir bitki. Bahar ayında erkenden açan soğanlı bir bitki yada karda açan çicek anlamına geliyor

Anlamı güzel ben de biliyorum... :34: Sadece daha basit güzel isimler varken gerek yok öyle allı güllü isimlere.
Bence Ayşegül bu isimlerden çok daha güzel...
Ben Berra ismine hastayım... :nazar:
Eski olması bir tarafa söylenişi bile çok hoş... Kızım olursa adı kesinlikle Berra olacak. :34:

Katılıyorum güzel olacak değişik olacak diye abidik gubidik isimler koymayı marifet sayıyoruz :52:
Arkadaşının kızının adına güldüm yalnız.
Bir tanıdığımız da kızının adına Kardelen koymuştu. :27:
Konsimatris adı gibi ya... Gerçekten kötü... :24:

Konsomatris mi? ne alaka?
Bi tanıığımın çocuğunun adı kardelen.
Bende oğlumu kardelenim diye severim.

Son düzenleme:
Konsimatris mi? ne alaka?
Bi tanıığımın çocuğunun adı kardelen.
Bende oğlumu kardelenim diye severim.

Arkadaşlar sadece sahne adı gibi geldi söyledim... Bana tuhaf geldi söyledim.
Eleştirmek adı altında yargılamyı bir bıraksanız diyorum.
İkide bir alıntılayıp yazmayı çok mu seviyorsunuz?
Bu forum kurallarına aykırı.
Kimseyle polemiğe girecek halim yok.
Bu benim fikrim o da sizin.
Sıkıldım gerçekten ya... :19:

Konsomatris :
Gazino, bar vb. eğlence yerlerinde müşteri ile birlikte yiyip içerek çalıştığı yere kazanç sağlayan kadın.(türk dil kurumu)

Kardelen:
kadın ismi 1. çiğdem. 2. nergisgillerden baharda çok erken çiçek açan soğanlı bir bitki.

Benzetme yapıldı ama nebze benzerlik yok kıyaslama babında yazdım :ssz:

ben evli degilim eger evlenirsem ve kızım olursa zeynep duru ismini koyarım erkek olursa ise ibrahim burak ismini koyarım çift isim koyarım büyük ihtimalle fikrim degişmezse tabi:1::1:

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, ”Aileler çocuklarına Kur’an’dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir. Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı demektir” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, AA muhabirlerine, çocuğa isim vermenin kültürel, sosyal ve dini açıdan önemli bir konu olduğuna işaret etti.

Pek çok ailenin Kur’an-ı Kerim’de geçen isimleri çocuklarına vermek istediklerini söyleyen Öztürk, Kur’an’da geçen her kelimenin ise isim olarak konulamayacağını hatırlattı.

Günümüzde yaygın olan ve Kur’an’da geçtiği için konulan çok sayıda ismin anlamının yanlış olarak bilindiğini, gerçek anlamlarının ise isim olarak verilemeyeceğini ifade eden Öztürk, çocuklarına Kur’an’dan isim koymak isteyen aileleri seçici davranmaları konusunda uyardı.

-Anlamları bilinmeden isim veriliyor - Kuran’dan isim konulurken seçilen kelimenin gerçek anlamının öğrenilmesi için uzman kişilere danışılmasını tavsiye eden Öztürk, isim kitaplarında veya internette geçen adların anlamlarının da irdelenmesini istedi.

Öztürk, şöyle devam etti: ”Aileler çocuklarına Kuran’dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir, Aleyna sıkça duyduğumuz bir isim ama anlamı üstümüze bela, sıkıntı aksın demektir. Kuran’da geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir. Kur’an-ı Kerim’de geçen her kelime ’Bu Kuran’da geçiyor isim olur” mantığıyla çocuklara verilmemelidir. Kur’an’da geçen kelimelerin anlamı iyi bilinmelidir. Kezban ismi Kur’an’da geçiyor diye veriliyor. Oysa Kezban yalancı demektir. Çocuğa bu ismi koyarsanız, ’yalancı, yalancı’ diye çağırmak zorunda kalırsınız. Aleyna ’üstümüze bela sıkıntı aksın’, Bekir, ’deve yavrusu’ demektir. Hz. Ebubekir’in ismi Abdullah’tır Ebubekir lakabıdır. Bu husus karıştırılmamalıdır. Rumeysa ’gözü çapaklı kadın’ demektir. Hüreyre, ’kedicik’ demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde ’tanrı’ demektir, Allah’tan başka ilah mı olur? Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır. Melis, Yunan mitolojisinde ’tanrıça’ demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin ’ücret’ anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.” -Mekruh isimler- Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah’a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça’da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah’ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır.” -”İsim her dilden olabilir”- Yrd. Doç. Dr. Öztürk, ”İsim her dilden olabilir. Yeter ki anlamı güzel olsun, yaşadığı toplum ve kültüre yabancı olmasın” dedi.

Barış, Mert, Özgür, Sevgi gibi isimlerin kullanılabileceğini, aynı şekilde Kerim, Macit, Zeynep, Hasan, Abdullah, Kevser, Abdurrahman gibi isimlerin çocuklara verilmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Öztürk, isimlerde Allah’a kulluğun ifade edilmesi gerektiğini vurgulayarak, İslam büyüklerinden hatıra kalan isimlerin kullanılabileceğini, halk arasında yaygın olan Fatma, Ayşe, Ahmet, Mehmet, Muhammet, Mustafa, Zeynep gibi isimlerin de benimsendiğini söyledi milliyet

geçen gazetede okumuştum faydası olur diye kopyaladım en azından hangi ismin konulmaması gerektiğini söylüyor:13:

Buarada bi arkadaş yazmış eslem adını.
Bi yakınımın ikizleri oldu eslem ve buğlem koymuştu adını.
Kibar ve anlamı güzel ismlerden.

Yalnız 2 isim düşünmeni isterim...
Biri eşinin biri senin istediğin isim olur.
Çocuk ileride hangisini seçeceğine kendi karar versin :34:

Kuran-ı Kerim isimler sözlüğü değildir ama Kuran'da geçiyor diye anlamını bilmeden alakasız şeyleri sırf kulağımıza hoş geldi diye koyuyoruz ...İnternette falan da her isme cennetten çiçek,cennetin kapısı vs gibi gerçek anlamıyla alakasız anlamlandırmalar yazılıyor..İnsanlar yanlış yönlendiriliyor malesef....

Son düzenleyen: Moderatör:
çocuğum yok ama eminim ilerde hamile kalınca bzde isim konusunda anlaşamıcaz eşimle:( erkek ismi şimdiden belli ama kızda uzlaşamıorz:1:

ben naz,su,ecrin,ela,derin,duru,ece,azra,asya,ada,defne.... gbi çok güncel isimlerden çook sıkıldım nefret ediorum... artık isim kalmadı mı acaba diorum herkes bu isimleri koyuyo:44:

çok gncel olmayan ama klasikleşmiş kulağa hoş gelen isimlerden: melek,deniz,yaren isimlerini severim...

çok duyulmamış iddialı isimnlerdende: vera,karmen,biricik,gece,karaca... isimlerini seviorum

ilerde bnm bi kızım olursa onun ismini ''Nefes'' koymak isterim:16:

ben iki isimden yanayım..çocuklarıma da iki isim koydum..ve bu isimlerin çok güzel anlamları,yaşanmışlıkları var bizim için..ileride oturup isimlerinin hikayesini anlatabililirm onlara..ikiz oldukları için herkes birbiri ile uyumlu isimler koy dedi ama bu bana garip geldiği için yapmadım..

kızım olsaydı adı zeynep melek olacaktı :)

ben iki isimden yanayım..çocuklarıma da iki isim koydum..ve bu isimlerin çok güzel anlamları,yaşanmışlıkları var bizim için..ileride oturup isimlerinin hikayesini anlatabililirm onlara..ikiz oldukları için herkes birbiri ile uyumlu isimler koy dedi ama bu bana garip geldiği için yapmadım..

kızım olsaydı adı zeynep melek olacaktı :)

İkiz olunca illa kafiyeli isim olmalı yanılgısı var insanlarda demi...

Ben de tercih etmedim ikizlerime kafiyeli isimler koymayı...Onlar ikiz olabilirler,kardeş olabilirler ama ayrı ayrı kişilikler....

Bizde eşimle çok kararsız kalmıştık .
Eşim tuna diyordu ben batu.
Daha birkaç isim daha vardı tabi.
Sonra isimleri tektek söyledik ve oğluşumuzun bir isme tepki vermesini bekledik :)
Ve buğra ile doruk adına tekme attı bir iki kere hatta videoya bile çektik o anı.
İlerde izleticez videoyu adını sen seçtin dicez.
Nihayetinde adı halil doruk oldu.Halil rahmetli babamın adı buarada.

.........................................................

Son düzenleme:
çocuğum yok ama eminim ilerde hamile kalınca bzde isim konusunda anlaşamıcaz eşimle:( erkek ismi şimdiden belli ama kızda uzlaşamıorz:1:

ben naz,su,ecrin,ela,derin,duru,ece,azra,asya,ada,defne.... gbi çok güncel isimlerden çook sıkıldım nefret ediorum... artık isim kalmadı mı acaba diorum herkes bu isimleri koyuyo:44:

çok gncel olmayan ama klasikleşmiş kulağa hoş gelen isimlerden: melek,deniz,yaren isimlerini severim...

çok duyulmamış iddialı isimnlerdende: vera,karmen,biricik,gece,karaca... isimlerini seviorum

ilerde bnm bi kızım olursa onun ismini ''Nefes'' koymak isterim:16:
aynı isimleri koyucaz desene:1: bizimde kızımız olursa nefes oglumuz olursa ateş olucak isimleri :46: ikiz kız olursada (olabılme ıhtımalı yuksek) nefes heves olucak onu bıle dusunduk :27:

Back
X